Scudo Sports

Bisiklet sporu neden bu kadar pahalı?

Bu kişisel birşey aslında dahada açık konuşmak gerekirse szin lüksünüz dilerseniz giriş seviyesindeki bir bisiklet ile normal kıyafetler ile kullanarak konfordan bir miktar ödün vererek yaşarsınız dilerseniz dişinizden tırnağınızdan arttırarak üstü grup komponentler ile gönlünüzce bir makine toplar pro team formanız ile en üst düzeyde konfor yaşayarak kilometrelerce keyifle pedallar hatta lisans alır yarışırsınız bu iş aslında profesyonel düşünmeyenler için pek de pahalı bir spor sayılmaz
ancak hedefleriniz varsa sizi bu hedeflere ulaştırak doğru ekpmanları da edinmek durumundasınız takdir edersiniz ki bizlerin iç geçirerek baktığı pek çok bisiklet modeli ve sahip olduğu bileşenler binbir testten geçirilerek emek verilerek o hale geliyorlar pahalı oluşlarındaki ana etkenler içerdikleri materyaller ve derin işçilik haliyle bu da para demek

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
Scudo
konu bence ihtiyacımıza uygun ürün seçmekle alakalı değil ne alırsan ala pahalı en alt üründen en üst ürüne kadar pahalı nedenlerini arkadaşlar yazmışlar zaten.

geçen hafta gittiğim bir salcano bayisinde yaşadığım sohbeti aktarayım.
city sport 60 modeline bakıyordum sanırım. fiyatı falan söyledi (liste fiyatı) sonra dediki kasımda zam gelecek bunlara. dedim neden zam gelsin ki eski bisiklet sonuçta yani 1 seneden beri belki daha önceki seneden beri aynı bisiklet. bazılarında donanım değişiklikleri yapıyorlar fiyat onun için güncelleniyor dedi. üstü donanım falanmı takıyorlar dedim, yok dedi, örnek olarak vites elcik dibinde yuvarlak çevirmeliyse diğer türlüye dönüşüyor dedi, yada gidon değişiyor.

muhabbet bu, hesapta makyajlı kasa çıkarmış oluyor üreticiler.
yani eski modeller bile pahalanıyor :D

bir ıpohene 2500 tl ise bisikletin herşeyiyle (orta seviye bisiklet ekipman kask giysi) 2500 tl olması normal. telefona o kadar verebilen bir milletin bisiklet için pahalı demesi ilginç... konuyu açan arkadaşım telefonunla karşılaştır sonra pahalımı onu söle...

@can onur

süper yazmışsın eline sağlık...

• Beğen
Tepkiler: can onur
Şöyle ifade edeyim... Iphone, Ipod, Ipad ve diğer tüm Apple ürünleri, muhteşem aletler. Gerçekten de hepsi hayatımızı kolaylaştıran teknolojik ürünler ama genelde şov yapmak, bir ortamda var olabilmek ya da sadece moda olduğu için bu ürünler alınıyor. Instagram'a ayak, duck-face ya da topuklu ayakkabı fotoğrafı yüklemek için 2500 liralık bir Iphone alan insanların bisiklet gibi, hayatımızda olduğu her an bize maddi ve manevi kazanç sağlayan, çevreye saygılı, gürültüsüz inanılmaz faydalı bir araca pahalı demeleri çok komik. Benim cep telefonum Nokia 1110, 7 yıldır kusursuz iletişimimi sağlıyor; bana yeter de artar bile. Iphone kullanmıyorum, onun yerine Ipod kullanıyorum; fazlasıyla işimi görüyor. Seyahat esnasında çektiğim videoları editleyip, arkasına müzik ekleyip, sosyal medyada paylaşabiliyorum. Müzisyen olduğum için sahnede ve kayıtlarda kullanmak amacıyla almıştım bu aleti. Öğrenciyle ders yaparken, yanımda çanta taşımıyorum artık; bütün notalar, ders notları, binlerce parça, kitaplar, programlar bu aletin içinde. Kullandığım uygulamaları saymakla bitiremem. Yapmadığım tek şey var; ayak fotoğrafı çekmiyorum. 64 gb olanının fiyatı 600 lira, Iphone 2500 lira... Genelde insanlar, sosyal bir ortamda var olmayı, markayla özdeşleştirir. Iphone, Ipod örneğini bu yüzden verdim. Bisiklette de aynı durum geçerli; yarış koşulacaksa önce bir kulüp bulunur ve markaya sahip olma derdi ortadan kalkar. Zaten, sen bir marka olmuşsundur... Yarış koşmayacaksan son derece sıradan bir bisikletle dünyalar gezilebilr. Bisiklete pahalı diyenin elinde Iphone, Samsung Galaxy, Blackberry vs görürsem, bu iki farklı objeyi aynı terazide çok da rahat tartar ve kıyaslarım. En pahalısı da olsa, bisiklet kendini her zaman amorti eder, hatta sahibini kâra geçirir.

-Bisiklet sporu pahalı değil,biz fakiriz. Tamamen ekonomik güçle alakalı durum.

-Bisiklet üreticilerine laf demem zaten ellerinden geleni yapıyorlar. Bisiklet parçalarının hepsi zaten sanat eseri. En alt modeller bile kaliteli malzemelerden üretiliyor(hafiflik/mukavemet oranı çok önemli olduğu için)

-Fiyatların yükselmesi aracılardan kaynaklanıyor.Aradaki dağıtıcılar,komisyonlar ıvır,zıvır derken 3 katına çıkıyor.

@Sertaç EKİCİ

" Bisiklet sporu pahalı değil,biz fakiriz. " herşeyi özetliyor.... fazla söze gerek yok.

@Sertaç EKİCİ

Katılıyorum. Perşembe akşamı iki gündür bisikletin işyerinde yatmasına dayanamayıp yola çıktım. Hafif yağmur yedim dert etmedim fakat ellerim çok üşüdü. Şimdi üşütmeyen su geçirmeyen kışlık eldivenlere bakıyorum 80-90 liradan başlıyor. Benim bütçemi aşıyor maalesef.

Bu arada, sigara içmiyorum, kullandığım telefonu bedavaya versem almazsınız.

burada sorun alacağınız alet edevatın başında bisiklet kelimesi olması.
aynı eldiven muhakkakki başka şekilde bir isimle mevcuttur ve ucuzdur ;)
belki görüntü kabadır ama fiyat ucuzdur

@Hamit E.

Evet işte söylemek istediğim şey tam olarak buydu. Arkadaşlar işi telefona ve başka ürünlere götürdüler ama kastettigim şey "bisiklet" kelimesiydi. Teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: koray kalay
neyse ki EBAY gibi alternatif kanallar var da, istediğimiz aksesuarları TR fiyatına kıyasla çok daha ucuza alabiliyoruz!!!

@Caner Kaya

Norveç'te yapılan bu ülkede imkansız özellikle devlet yapmaz böyle birşeyi neden derseniz insanlar bisiklete binerse araba kullanan azalır akar yakıt sarfiyatı azalır bununla beraber de vergiler düşer devlet zarar eder hem bisiket her yere ücretsiz girebildiği için de paralı otoyollar köprüler den gelen para kesilir. Toplu taşımayı kimse kullanmaz yine devlete akan para kesilir, daha birçok neden sayılabilir Türkiye de bisikletin teşvik edilmemesi için yani o Norveç'te olan Türkiye de imkansız devlet kendi tutunduğu dalı kesmez.

@Ahmet Ayaz

Hiç sorma bisiklete 1000 tl verdim diye her seferinde başıma kakıyor diyorum ki çarşıda bir işim olsa gidip gelmek yol parası 4 tl oda en kısa mesafe aktarma yaparsam iki katı dolmuş çu yiyeceğine bisiklete verdim hem spor hemde uzun vadede kârımız olacak diye ama ne çare gelde anlat.

http://i00.i.aliimg.com/img/pb/411/784/751/751784411_967.jpg
aliexpress sitesinden bugün geldi.
herşey dahil 35 TL. ücretsiz kargo.

BUrdan almaya kalksam en az 2 katı 80-90 TL.....

ülkemizde rekabet olmadığı için bir işe rekabet girerse fiyatları düşer misal x bisikletçisinde bisiklet 500 tl y bisikletçiside aynı bisikleti 400 tlye satıyor müşteriler y bisikletçisine gider x bisikletçiside müşterileri geri çekmek için 350 tl yapar + ülkemizde vergilerde çok fazla ondan dolayı bisikletler pahalı oluyor türkiyede sadece bisiklet değil bütün sporlar pahalı arkadaşım profesyonel olarak 6 yıldır basketbol oynuyor 4 ay önce bütün her şeyini aldı basketbol için (şortu tişörtü ayakkabısı çantası eldiveni vb.) toplamda 3.200 tl para ödedi fiyatların ucuzlaması için
1.vergi indirimi yapılmalı
2.türkiyede daha çok bisiklet firması açılıp rekabet sağlanmalı
3.bisiklet sporu yaygınlaştırılmalı
eğer bunlar yapılırsa %30-%40 ucuzlar bisikletler

• Beğen
Tepkiler: The Ertuğrul
vergi indirimi yapılsa ürün fiyatı yine aynı kalır, bu indirimden dolayı ortaya çıkan fark üreticinin yanına kar kalır.. alıcı olsun satıcı olsun bi çakallık var genlerimizde, ufak bi açık bulduğumuz anda oradan faydalanmaya çalışıyoruz. devlet de çok acımasız tabi, destek olmak yerine köstek oluyor bu da ticaretin daha fazla kirlenmesine neden oluyor. bütün bunlara bilinçsiz tüketiciler de eklenince herkes istediği gibi at koşturuyor.

Bisiklet kullanmayanların ( genel olarak spor yapmayanların ) doktor, ilaç, emek kaybı, tembellik ve atıl kalmış iş gücünden dolayı
yaşadıkları maddi kayıp kat kat fazladır.
Bisikletin beyinde yarattığı hormonal çoşku ömrünüze ömür katıyor.

bisiklet alanlarda tax free tarzı bir uygulama yapılabilinir. yani bisikleti aldıktan sonra faturasıyla vergi dairesinden ödenen vergi geri alınabilmeli.
az CO2 emisyonu araçlardan az vergi alınıyorsa hiç CO2 yaratmayan bir cihazdan hiç vergi alınmamalı.

@hakan aydın55

Yurt dışından alınan ürünler çok ucuz oluyor birde gelmesi uzun sürmese ve yılda 5 kez ve 75 Euro yu geçmeyecek alış veriş 75 Euro yu geçince vergi alıyorlar

Geri