Scudo Sports

Bisiklet Sporcuları için Kas Gelişimi, Dayanıklılık, Yorgunluk Eşiği ve Beslenme Rehberi

Çok faydalı Bi konu ve detaylı güzel.bi açıklama olmuş. Tek seferde tamamlayamadım fakat parça parça okumaya devam edeceğim. Tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Scudo
Kahvaltı için güzel bir tarif, tabi üşenmeyip yapana...
(link)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Rehber muhteşem. Detayların verilmesi ve anlatımın bu kadar akıcı olması muazzam. Abartmıyorum bu listeyi minik bir kitap haline getiresim bile geldi.

İyi bir sporcu olabilmek için doğru beslenmek şart, yani bu zamana kadar sağda solda gördüğüm sporcu kişilerin bahsettiği konular bunu gösteriyor. Şimdi bu konudaki verilen beslenme örneğini yapanlar var mı bilmiyorum. Eğer varsa(kendi yönteminizle oluşturduğunuz listede olabilir) bu listeyi düzenli olarak yerine getirdiğinizde aylık kabaca ne kadar maliyeti oluyor?

Rehber muhteşem. Detayların verilmesi ve anlatımın bu kadar akıcı olması muazzam. Abartmıyorum bu listeyi minik bir kitap haline getiresim bile geldi.

İyi bir sporcu olabilmek için doğru beslenmek şart, yani bu zamana kadar sağda solda gördüğüm sporcu kişilerin bahsettiği konular bunu gösteriyor. Şimdi bu konudaki verilen beslenme örneğini yapanlar var mı bilmiyorum. Eğer varsa(kendi yönteminizle oluşturduğunuz listede olabilir) bu listeyi düzenli olarak yerine getirdiğinizde aylık kabaca ne kadar maliyeti oluyor?

Özel beslenen birisi olarak diyorum ki çok pahalı oluyor artık. Tahmin edilenden çok masraflı.

Özel beslenen birisi olarak diyorum ki çok pahalı oluyor artık. Tahmin edilenden çok masraflı.
Zamanında spora yazılmak sorun değil de beslenmesi pahalı olur diye kendi halimize yanardık. Şimdi yanacak halimiz kalmadı. Neyse bir süre bisiklete iyice alışayım da sonrasında bakarız spor işine. Dayanıklılık ve güce ihtiyacım var. Bunun için beslenmeye bağlı kalmam gerekir mi?

Arkadaşlar ben bisiklet sürdükten sonra aşırı derecede acıkıyorum bu normal mi? Ortalama 40km küsür sürüyorum.

Arkadaşlar ben bisiklet sürdükten sonra aşırı derecede acıkıyorum bu normal mi? Ortalama 40km küsür sürüyorum.
Gayet normal dostum,kalori harciyorsun efor sarfediyorsun, açlık hissetmen normal ama bu rahatsiz edecek duzeyde oluyorsa sürüş sırasında ufak tefek atıştırmalıklar tuketebilirsin,en azından sürüş sonunda cok halsiz ve bitik hissetmezsin,mesela bir muz bir avuç fındık bu işi çözer 👍

Kişiden kişiye farklılık göstersede harcanan enerji açısından acıkmak normal ama bahsettiğiniz gibi bu acıkma aşırı derecede ise bu durumun önüne arkasına bakmak gerekir. Sürüşleri sabah yapıyorsanız sürüş yapmadan önce (tavsiye edilen 2-3 saat öncesi) yemek yiyormusunuz? Öğlen ve akşam üzeri sürüşler yapıyorsanız bir önceki öğünde yemek yiyormusunuz yoksa aç karnınamı sürüşlerinizi yapıyorsunuz?

Unutmayın ki vücudunuz sizin motorunuz , motoru doğru ve yeterince doldurmaz iseniz sizi yarı yolda bırakması kaçınılmaz olur.

Gayet normal dostum,kalori harciyorsun efor sarfediyorsun, açlık hissetmen normal ama bu rahatsiz edecek duzeyde oluyorsa sürüş sırasında ufak tefek atıştırmalıklar tuketebilirsin,en azından sürüş sonunda cok halsiz ve bitik hissetmezsin,mesela bir muz bir avuç fındık bu işi çözer 👍
Hocam ben bisiklete başlamadan önce uzun yürüyüşler yapardım hiking deniyor sanırsam, bu uzun yürüyüşleri yapar iken böyle acıkmıyordum fakat bisiklet sürerken daha fazla enerji harcanıyor sanırsam yürüyüş yapmaya göre, öyle mi oluyor? Bilmediğim için soruyorum.

Kişiden kişiye farklılık göstersede harcanan enerji açısından acıkmak normal ama bahsettiğiniz gibi bu acıkma aşırı derecede ise bu durumun önüne arkasına bakmak gerekir. Sürüşleri sabah yapıyorsanız sürüş yapmadan önce (tavsiye edilen 2-3 saat öncesi) yemek yiyormusunuz? Öğlen ve akşam üzeri sürüşler yapıyorsanız bir önceki öğünde yemek yiyormusunuz yoksa aç karnınamı sürüşlerinizi yapıyorsunuz?

Unutmayın ki vücudunuz sizin motorunuz , motoru doğru ve yeterince doldurmaz iseniz sizi yarı yolda bırakması kaçınılmaz olur.
Sürüşü öğlen yapıyorum ortalama 40km küsür, özellik ile rampa çıktığım zaman sanki tüm enerjim çekilmiş gibi hissediyorum. 2-3 saat öncesi değil de 1-2 saat öncesi kahvaltı edip çıkıyorum. Sürüş esanasında karnım acıkmıyor lakin eve geldiğimde böyle bir danayı yiyesim geliyor.

Hocam ben bisiklete başlamadan önce uzun yürüyüşler yapardım hiking deniyor sanırsam, bu uzun yürüyüşleri yapar iken böyle acıkmıyordum fakat bisiklet sürerken daha fazla enerji harcanıyor sanırsam yürüyüş yapmaya göre, öyle mi oluyor? Bilmediğim için soruyorum.

Sürüşü öğlen yapıyorum ortalama 40km küsür, özellik ile rampa çıktığım zaman sanki tüm enerjim çekilmiş gibi hissediyorum. 2-3 saat öncesi değil de 1-2 saat öncesi kahvaltı edip çıkıyorum. Sürüş esanasında karnım acıkmıyor lakin eve geldiğimde böyle bir danayı yiyesim geliyor.
Dediğim gibi kişiden kişiye değişir ama 40km çokta uzun bir mesafe değil. Şahsen ben 1,5 saatlik sürüşlerde birşey yeme gereği hissetmiyorum. 40km sürüş dediğinizden performnas sürüşleri olmadığını farzediyorum. Belki metabolizman çok hızlı çalışıyordur.. Rahatsızlık verici bir durumda ise bir doktora görünmeni tavsiye ederim.. Misal bundan birkaç sene önce bende bir oturuşta 5 insanın yediğini tek başıma yerdim ama 100 gram kilo almıyordum. ilk başlarda hiç rahatsızlık vermiyordu ama daha sonralardan rahatsızlık vermeye başladı ve doktora gözüktüğümde yapılan testler sonucu hipertiroidi rahatszlığım olduğu ortaya çıkmıştı.

özellik ile rampa çıktığım zaman sanki tüm enerjim çekilmiş gibi hissediyorum
Yokuş çıkarken kondisyon seviyesine göre değişmekle birlikte kaslar daha çok anaerobik solunum yaparlar... Yani hücrelerdeki glikoz daha çabuk tüketilir...
Bu da kandaki glikoz seviyesinin düşmesine, dolayısıyla açlık hissine neden olur...
Bu tarz sürüşlerde her saat kg başına 0.8gr karbonhitrat almak gerekiyor (ortalama)...

(link)

Bu sitede antrenman öncesinde, sırasında ve sonrasında nasıl beslenmeliyiz sorusuna cevapları bulabilirsiniz...

Uzun sürüşler yaptıktan sonra bir an da canım çok tatlı yemek istiyor, 2 top dondurma ve 50gram helva yiyince anca kendime geliyorum bu olay normal mı? Artık eskisi gibi acıkmıyorum lakin bir anda tatlı yemek istiyorum 50km den sonra.

Uzun sürüşler yaptıktan sonra bir an da canım çok tatlı yemek istiyor, 2 top dondurma ve 50gram helva yiyince anca kendime geliyorum bu olay normal mı? Artık eskisi gibi acıkmıyorum lakin bir anda tatlı yemek istiyorum 50km den sonra.
Bende bugün 82 km turladım geldikten sonra protein aldım, yemekte aşırı tuz tüketme isteği geldi salataya yemeğe ekstra tuz attım ve 2,5 bardak şalgam tükettim. Sanırım bu kişiden kişiye göre değişen bir durum sende tatlı olmuş çok anormal bir durum olacağını sanmıyorum depolar boşalıyor sonuçta.

Froome'un uyguladığı bir egzersiz videosu. Siz de evde uygulayabilirsiniz.

Ben bir süre böyle olduktan sonra sürantreman oldum. Bir süre kardiyo egzersizine ara verip güç egzersizi yapabilirsiniz, bisiklet dayanıklılık egzersizi yerine geçiyor ama güç kazandırmıyor. 30 dakikayı geçmeyecek egzersizler yapabilirsiniz.
Not: bir süre vücutçu gibi beslenmenizi de öneririm, protein fosfor eksikliğinde de böyle oluyor. Kas ve karın ağrıları eşlik ediyor. Şekere yüklenmeyip dengeli beslenmeniz çok önemli.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Froome'un uyguladığı bir egzersiz videosu. Siz de evde uygulayabilirsiniz.

Bu tarz egzersizleri bisiklet sürüşlerinden önce yapmanın olumlu ya da olumsuz etkileri neler olabilir aceba?
Ağırlık çalıştıktan sonra kardiyo yapmanın yağ yakımını arttırdığını okumuştum... Aceba kas ve kardiyovasküler sistem gelişimini de artırıyor mudur?
Sonuçta haftanın 5-6 günü antrenman yapmaya çalışan bir kişi için bu tarz egzersizleri yapacak bir vakit yok gibi...

Bu tarz egzersizleri bisiklet sürüşlerinden önce yapmanın olumlu ya da olumsuz etkileri neler olabilir aceba?
Ağırlık çalıştıktan sonra kardiyo yapmanın yağ yakımını arttırdığını okumuştum... Aceba kas ve kardiyovasküler sistem gelişimini de artırıyor mudur?
Sonuçta haftanın 5-6 günü antrenman yapmaya çalışan bir kişi için bu tarz egzersizleri yapacak bir vakit yok gibi...
Esneklik kazanmadan ağırlık çalışmanın hareket alanı kaybettirdiğini okumuştum...

Uzun sürüşlerde kaç km'de bir takviye yapıyorsunuz. Tırmanış odaklı olduğunuzda. Bir sürüş gerçekleştirdim hafta sonu 2100 m tırmanış 130 km ama 56.km'den sonra hiç bir şey iyi gitmedi. Dedim tosluyorum herhalde. Bir yerde durup ufak takviye yapmak istedim ama yol üstünde hiç bir şey de yoktu.

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin

Ben 1 gün bisiklet, 1 gün gym şeklinde gidiyorum. Haftada 3 kez bisiklet, 3 kez salon antrenmanı oluyor, 1 gün ise full rest.

Aynı gün bisiklet ve gym yapacaksanız aralarına bol zaman koyun derim, birini sabah diğerini akşam mesela. Toparlanma açısından max kazanım adına...
Uzun sürüşlerde kaç km'de bir takviye yapıyorsunuz. Tırmanış odaklı olduğunuzda. Bir sürüş gerçekleştirdim hafta sonu 2100 m tırmanış 130 km ama 56.km'den sonra hiç bir şey iyi gitmedi. Dedim tosluyorum herhalde. Bir yerde durup ufak takviye yapmak istedim ama yol üstünde hiç bir şey de yoktu.

Takviye işi de çok kişisel, antrenman geçmişiniz, form durumunuz, hedefiniz (kilo vermek mi, dayanıklılık artırmak mı gibi) ne sıklıkla bindiğiniz çok önemli. Dergi için çok temel 3 klip çekmiştik, faydası olabilir

Geri