Scudo Sports

Bisiklet seçimim için yardım gerekli :)

@erphan
Mekanik disklerin bir cok kotu yanlari anlatiliyor fakat su ana kadar kimse pek sikayet etmedi. Malesef mtb piyasasiyla road piyasasi ayni degil. Yol bisikletlerinde hidrolik diskli bisiklet almak istesen 10000 liranin altinda degil.@MurathanKaratmanlı bence guzel bir secim pisman olmazsiniz kesinlikle.

Scudo
Değerli Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.Bana yardımcı olabilecek diğer değerli pedaldaşlarında görüşlerini bekliyorum:):):harika:

@Yigit Kabadayi
bence kullanıcı yorumlarına bakmak en sağlıklısı. bunu için de biraz daha araştırma( yurt dışı forum sitelerinde özellikle), inceleme, soru-cvp, deneme sürüşü vs. lazım diye düşünüyorum. yanlış anlaşılmasın; ben markayı sevmediğimden ya da modeli beğenmediğimden değil, 2500 tl nin az bir para olmadığını düşündüğümden bunları yazıyorum. gördüğüm kadarı ile Murathan kardeşimiz araştıran, inceleyen.. bir kişi. az biraz daha zaman tanımalı kendisine. çok aceleye gelmemeli böyle şeyler. yine de sizlerin de tavsiyesiyle en doğru kararı verip, istediği bisiklete kavuşmasını canı gönülden isterim :)

Haklısınız @erphan alacağım cyclocross bisiklet için daha fazla araştırma yapmam gerekecek,mekanik disk frene 1 saattir bakıyorum uğraştırıcı,bakımı zor,v fren ile pek bir farkı olmayan ama zahmeti v fren den kat kat fazla olan bir sistem olduğunu öğrendim.
Aah zaten cyclocross piyasası yerlerde hem de bana tam uygun olan bir tür, ne yapıcam ben:krktm:

Sen en iyisi kendine guzel bi mtb Sedonadan cek:D

Mtb bakarsan 27.5 bak 29 buyuk gelir boyuna gore

Merhaba kardeşim, cyclocross almayı düşünüyorsan bende bildiklerimi yazayım. Ben canyon inflite modelini kullanıyorum. Mekanik disk fren, 105 set var üzerinde. Senin sanırım üstünde tereddütte kaldığın kısım mekanik disk fren olayı. Öncelikle ben eski v fren kullanıcısıydım ve disk frene geçtiğimde biraz rahatladım. Nedeni ise, Ankara Dikmen'de yaşıyorum ve nereye gidersem gideyim rotam hep full iniş oluyor, dönüşte de full çıkış. Disk frenli cyclocross= freni tutan yol bisikleti diyebiliriz. V fren daha çok yavaşlatma amaçlıydı ama disk fren durma amaçlı. Hidrolik mi mekanik mi dersen de tabii ki hidrolik bulabilirsen al ama sadece hidrolik uyumlu sti'ler 1000tl civarındaydı bi ara upgrade düşünmüştüm. Daha yeni çıktı fiyatları bayağı tuzlu.

Benimkinde mi bilmiyorum bu sorun ama anlatayım. frenleri çok aktif kullanıyorum. Evden çıkışdan 30 dk sonra disklere dokunulamaz duruma geliyor sıcaktan. 3 sürüşte bir neredeyse fren hissizleşiyor. Kablo ayarı yaptığımda 2-3 dk uğraşıp eski haline dönüyor. Balatalarda erime yok şükür şimdilik. Bakımı zor yazmışssın, bu dediğim dışında + bi sorun çıkarmadı bana daha. Ağırlık olarak da beni pek etkilemedi sende de sorun olacağını sanmıyorum.

Bir diğer sorun da dropbar gidon+ 28 jantlar arazi de gerçekten kullanımı zorlaşıyor. Arazide çok düştüm ve normalde bisikletle bayağı yakınımdır kendimi iyi sürüyor bilirdim. Kolumu kırmışlığım ve kafama dikiş attırmışlığım var bu kros sevdası yüzünden. Artık araziye ama mtb ile çıkıyorum. Wiggle dan yol lastiği sipariş ettim değiştircem inşallah 700x25 lastiklerle pek araziye çıkmayacağım

Durum böyle, sürüşü kesinlikle çok zevkli. Gerçi tüm bisikletler böyle. Seni istediğin yere götürüyorsa zaten daha ötesi yok. İnşallah gönlüne göre seçim yaparsın. Bana göre kros bisiklet seni üzmeyecektir

Yaptığı ağırlığık bana dokunacak bir ağırlık değil,bakım konusunda ise o gülü seven dikenine katlanır diyeceğiz artık :rolleyes: Hidrolik bir kros bisiklet olsaydı :ssrtcbya::ssrtcbya:tadından yenmezdi ama olsun dikenine katlanmayı göze alıyorum:D.Arazide de pek işim yok aslında en çok stabilize köy yolları.E neden cyclocross alıyosun olm derseniz aslında yol bisikleti almak istiyordum fakat lastiği,jantı kullanımıma uygun değil ama dropbar hastasıyım,stabilize yollar kullanım alanımın yarısını oluşturuyor ve yol bisikletine bariz bir şekilde haksızlık olacaktı.Zaten asfalttan çıkmasam düşünmeden yol alırdım.En uygun seçim kros bisiklet benim adıma hem istersem tur yaparken 25c 4 mevsim lastik takarım hem normaldede o şekilde kullanabilirim.Kros bisikletin benim için doğru seçim olduğu kesin:harika::asik:

Ama son olarak şunu da söyleyim senin kullanımına göre endurance bisikletler en uygun. Lüleburgaz gibi bi yerde v fren seni hiç üzmez. Gerçi disk frenli endurancelarda yeni moda. Stabilize yollarda düz lastik taktığın bir kros bisiklet endurance bisikelte göre seni daha rahatsız edecektir. Tur falan düşünüyorsan tabi kros bisikletlere daha kalın lastikler takabilirsin.

Yol bisikletinde en dert edilmeyecek şey sanırım jant akortu :) fuji touring bakılabilir.

Cr052 kalmamış ,merida ride 100-200 getirmemişler ride 300 var o da beni aşıyor arkadaşlar üzerndeki set tiagra maşa karbon fiyatta da anlaştık az önce sen kararını ver dedi (link) bu bisikleti almayı düşünüyorum istediğim alternatifler kalmadığı için lastikleri schwalbe kevlar 23c ile değiştireceğim teki 125 tl çifti 250 tl üzerindeki lastikleri alıp direk bunları taktırıcam ve aradaki farkı da almayacak ne düşünürsünüz ?:bsmagryr:

Sonunda kavuştum bisikletime dershaneden eve gidince akşam resimleri ekleyeceğim ne olduğuda sürpriz olsun:kedicik:

Arkadaşlar 183 boy 83 kilo için, bianchi rcx 429 29" jant sizce uygun mu, 2015 model, 5-6 yere sordum gelmiş bitmiş, çok satılıyor dediler ama duyan var mı bir de sizlere sormak istedim...

Merhaba
Ben bisiklet sporuna yeni başlamak istiyorum. Daha önceden denemelerim olsu, ama bisikletimin arızalarıyla alakalı olaraktan devam edemedim.
Bir dağ bisikleti alıp dağ bisikleti sporuna başlamak istiyorum. Aynı zamanda bisikletimi şehir içi kullanmak istiyorum(uzun menzillerde olmamak şartıyla)

Aradığım özellikler şunlardı
-Sadece ön amortisör, kilitli amortisor
-Alüminyum gövde
-En az 24 vites
-26/29 arası jant ölçüsü
-Hidrolik disk fren
-Suluk bölmesi
-Çamurluk
-Küçük yükleri taşımak için bir bölme
-Patlaması zor tekerler
-En fazla 1700 lira civarı

Bu koşullarda civarımdaki iki dükkandan bazı modelleri belirledim.

Kron XC 300
Kron XC 500
BtWin Rockrider 500S
BtWin Rockrider 520

Şimdi almayıp sonra alabilirim.

Bunlardan hangşsş benim için daha uygun?
Boyum 1.75 ve kilom 67

Almayıp doların düşmesini beklesem daha mı avantajlı olur?

Ve, ayrıca olduğum bölgede tekerler çok sık patlıyor, o yüzden tekeri alabileceğim en dayanıklı modelle değiştirmek istiyorum, veya da içine yapıştırıcı sıkmak..
Hangi seçenek daha iyi, ve doğru teker için nereye bakmalıyım?

teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Enis22
Kolay gelsin öğrenciyim bisiklet almak istiyorum 2.el 2 bisiklet buldum sedona 711v 550tl ve carraro 520 hd 450tl sizce hangisini alayım limitimi 550zorluyor ama birşeyler yapmaya çalışıcam sizce hangisini alayım dediğim gibi limitim zaten zorlu biraz ama sedona daha iyi ise olur alırım sanırım zorlayabiliğim kadar Zorlarım

Bende dağ bisikleti alicam max 700 lira ne önerirsiniz

@ensglcn34 eğer paran nakitse 100 lira daha koyup Bianchi Rcx 230 al derim. Kitlenebilir maşa, shimano brm 355 hd, altus arka aktarıcı, shimano krank takımı, shimano jant.. Değer yani düşün derim

Geri