Merhaba kardeşim, cyclocross almayı düşünüyorsan bende bildiklerimi yazayım. Ben canyon inflite modelini kullanıyorum. Mekanik disk fren, 105 set var üzerinde. Senin sanırım üstünde tereddütte kaldığın kısım mekanik disk fren olayı. Öncelikle ben eski v fren kullanıcısıydım ve disk frene geçtiğimde biraz rahatladım. Nedeni ise, Ankara Dikmen'de yaşıyorum ve nereye gidersem gideyim rotam hep full iniş oluyor, dönüşte de full çıkış. Disk frenli cyclocross= freni tutan yol bisikleti diyebiliriz. V fren daha çok yavaşlatma amaçlıydı ama disk fren durma amaçlı. Hidrolik mi mekanik mi dersen de tabii ki hidrolik bulabilirsen al ama sadece hidrolik uyumlu sti'ler 1000tl civarındaydı bi ara upgrade düşünmüştüm. Daha yeni çıktı fiyatları bayağı tuzlu.
Benimkinde mi bilmiyorum bu sorun ama anlatayım. frenleri çok aktif kullanıyorum. Evden çıkışdan 30 dk sonra disklere dokunulamaz duruma geliyor sıcaktan. 3 sürüşte bir neredeyse fren hissizleşiyor. Kablo ayarı yaptığımda 2-3 dk uğraşıp eski haline dönüyor. Balatalarda erime yok şükür şimdilik. Bakımı zor yazmışssın, bu dediğim dışında + bi sorun çıkarmadı bana daha. Ağırlık olarak da beni pek etkilemedi sende de sorun olacağını sanmıyorum.
Bir diğer sorun da dropbar gidon+ 28 jantlar arazi de gerçekten kullanımı zorlaşıyor. Arazide çok düştüm ve normalde bisikletle bayağı yakınımdır kendimi iyi sürüyor bilirdim. Kolumu kırmışlığım ve kafama dikiş attırmışlığım var bu kros sevdası yüzünden. Artık araziye ama mtb ile çıkıyorum. Wiggle dan yol lastiği sipariş ettim değiştircem inşallah 700x25 lastiklerle pek araziye çıkmayacağım
Durum böyle, sürüşü kesinlikle çok zevkli. Gerçi tüm bisikletler böyle. Seni istediğin yere götürüyorsa zaten daha ötesi yok. İnşallah gönlüne göre seçim yaparsın. Bana göre kros bisiklet seni üzmeyecektir