Merhaba,
Ben eskiden bisiklet üzerinden inmezdim fakat aşağı yukarı 6-7 yıldır bisikletime binemiyorum. Nedeni ise sanıyorum ki dağ bisikleti almam. İlk kullandığım bisiklet pinokyo idi, daha sonra şehir bisikleti kullandım. Bu 2 bisiklette de hiç zorlanmadan saatlerce binerdim. Ne zaman bir dağ bisikleti aldım bisiklete binemez oldum. Yokuşlarda bisiketimden inip elimle taşıdım kendisini. Nefes darlığı problemim de olduğu için çok zorlandım.
Ayrıca tamamen bisikletlerimin ailemin seçimi olmasından dolayı sanırım ki kadro boyları bana çok büyük geliyordu. Sele boyu en aşağıdayken bile bisikletimi durdururken selenin üzerinden atlayıp hafif yana da bisikleti yatırdım mı anca ayak ucum yere değiyordu

Ve binemediğim bisikletimin çalınmasıyla yeni bisiklet arayışı içerisine girdim, ne kadar bilgisiz olduğumu da farkettim.
Önce 500 lira bütçe ile bisiklet aradım fakat yeterli değilmiş sanırım. Sedona 311 lady modelini görünce bütçemi en fazla 900'e kadar çıkarabildim. Fakat aklıma takılan bir kaç soru var.
1. Ben bisikleti şehir içi kullanacağım. Acaba önceki dağ bisikletim mi çok ağırdı, başka model dağ bisikleti alsam mı daha iyi? Yoksa Şehir bisikleti mi daha mantıklı olur? Hızlı sürmeyi seviyorum, benim için önemli olan yokuşlarda problem yaşatmaması. (Yokuşlarda ne tür bisiklet alırsam alayım problem yaşayacağımın farkındayım, daha doğrusu bu problemi en aza indirmek istiyorum diyelim)
2. 900 liraya kadar 311 lady harici başka model var mıdır mantıklı olan? Merida crossway serilerine baktım fakat Lady olanların satışını pek bulamadım.
3. Erkek bisikleti almam sorun olur mu? Bu arada boyum 1.57 ve uzun zamandır spor yapmadığım, işm de bilgisayarda olduğu için biraz kilolu sayılırım.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.