Scudo Sports

Bisiklet seçimi ( 600 TL )

sedona v fren düşün bence

Scudo
Evet her gün en az 2 başlığa bunu yazmaktan sıkıldım ama...
Asfaltta kullanacaksan,Dağ bisikleti almamanı öneririm.. Dağa bayıra çıkıp oradan downhill e girişmedikçe bir anlamı yok... ya da tarlalarda gezmedikçe...
Adı üstünde dağ bisikleti...

Onun dışında ben asfaltta kullanacağım, toprak yoldur ,kestirme yol olsun diye kısa mesafeli arazidir falan girerim diyorsan Yazdığın modellerdede olan city sport'un amortisörlü versiyonunu öneririm... o city sport la araziye tırmanmış arkadaşım bile var...

Ama gene de tercih senindir...

Saygılarımla.

@Ahmet Aslan

E o zaman neden Şehir bisikleti koyuyorsunuz sorunuza :D:D:in:

@Ahmet Aslan

V frenler yağmurdan,çamurdan etkileniyor disk frenlerin bu avantajı var ama diskler çok pahalı aradaki fark bu

Muhtemelen bisikletle ilgilenmeye yeni başladınız.Tavsiyem şudur;

Burada yazılanları önemseyin.Çünkü yazanların bir kısmı bu işle yıllardır uğraşan insanlar ve en önemlisi de ellerinden yığınla bisiklet geçmiş ve binlerce km yol yapmış insanlar.
Niye böyle diyorum;
çünkü ben de 10 gün önce bisikletlerle haşır neşir olmaya başladım ve 2 günlük bir araştırma yapıp bisiklet aldım.En son bisikletimi 21 yıl önce kullanmıştım.Şu an 26 yaşındayım.Kendi başınıza araştırma yaparsanız herkes gibi ''dağ bisikleti''ne yönelirsiniz.Tahminim bisiklet almaya karar veren 20 insandan 19'u dağ bisikletinden başka seçenek düşünmez.Eğer bu sitede yazılanları okuyup bunun doğrultusunda araştırmasaydım ben de öyle yapacaktım ve bence ciddi bir hata yapmış olacaktım.
Salcano city sport aldım.Henüz yeterince kullanmadım aleti.Ancak şunu söyleyeyim;
eğer sadece düz yolda asfaltta kullanacaksanız,arada taşlı yollara falan girecekseniz dağ bisikleti yanlış seçim olur.
Birincisi dağ bisikletlerinin lastiği kalındır.Asfaltta ya da düz yolda şehir bisikletlerinın size hız ve sürüş rahatlığı olarak getirisi çok daha fazladır.
İkincisi dağa tepeye çıkmayacaksanız şehir bisikletleri zaten bu amaçla tasarlanmış bisikletlerdir.
Ben bunu buradaki insanlardan ve internette kendi aradıklarımdan duydum.
Bisikleti çoğunlukla asfalt yolda orta-uzun mesafede kullanacağımı arada taşlı yollara sokacağımı söyledim ve bir kişi bile dağ bisikleti önermedi bana.
Önerilen şehir bisikleti de %80 sedona 321 oldu.Ancak o bisikleti piyasada sıfır bulabilmeniz şu an olanaksıza yakın sanırım.Çok aramış bulamamıştım.Zaten sedonanın yetkili servisi de bulunduğum şehir de yoktu.Bu yüzden vazgeçip salcano city sport aldım.
Ve bu arada disk fren hakkında tek iyi şey duymadım ben bu sitede okuduklarımdan.Hidrolik disk frenler hakkındaysa oldukça iyi şeyler duydum.
Disk fren mi-v fren mi ?
Benim gördüğüm %95 v fren yazılmış.''Disk fren sürekli arıza veren bir sistem,yolda problem çıkartıyor,uzak durun'' gibisinden yazıları okumanızı tavsiye ederim.

Geri