Scudo Sports

Bisiklet sadece güneşli günlerin dostu mu ?

@murat cömez

maşayı 2-3 ay sonra alabileceğim zaten, havalar düzelmiş olacak. bu seneyi atlatacak. seneye de uygun birşeyler ayarlayacağım ya da kışın eski maşamı geri takacağım. zaten şimdiki parçalarım ucuz olduğundan önemsiz fiyatlara ikinci el olarak satmak yerine yedek parça olarak tutacağım.

ama buzda olmasa da sürekli dışarıda kalacak o da :/ yurtta kaldığım için kapalı bir yere alma şansım yok.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Scudo
@Mert C.
Son derece kişisel bir seçim tabiki.Ben bisiklet sporuna başlamadan önce fitness yapıyodum .Spor salonları,trainer ve kondisyon bisikleti kullanmaktan daha zevkli dışarıda bisiklet kullanmak benim için:)

Bisikleti spor amaçlı kullanıyorsanız her mevsim ve hava şartında kullanırsınız.

@murat cömez
Bıraktığın bodruma göre değişir bu.Ortam gereğinden fazla nemli ,hava almayan birde rütubet varsa üstüne bal kaymak sürer.Ayrıca ''çalışmayan demir paslanır.''diye bir söz var .O spreyleri biliyorum tabii ben bisikleti çürümeye bırakmadığım için hiç ihtiyacım olmadı zaten benim bisikletim kolay çürüyecek bir yapıya sahip değil 7005 aluminyum kadro ;)

Kar - kış olduğunda soğuk deyip vazgeçtiğim çok oluyor ama genelde sürmeye çalışırım.

Bence bu soruyu birde Serkan Bey'e sormak gerek, olumsuz hava falan dinlemiyor :alkis: Adını anmışken ona da buradan selam edelim.

• Beğen
Tepkiler: Ufuk Altınkaynak
@Ufuk A
Iyi bisikletin hayirli olsun, kola kolay cürümeyecek bisikletse kalitelidir herhalde. mza kismindaki fotografda belli oluyor zaten kaliteli oldugu. Güle güle kullan, allah olmayanlarada nasip etsin. Kusura bakma ben ilk mesajimla saka yapmak istemistim, pek anlamadigimdan yanlis yaptim herhal de.

düzgün ekipmanla yaz kış kullanılır, sadece dikkat etmek lazım..

Havanın güneşli olduğu ve +20 derece olduğu sürece her Allah'ın günü sürerim. :)

Bisiklet her günün dostu,fakat yolların buzlu olduğu zamanlarda kullanılması,kazaya sebep verebilir.

+5 derece altında benim "bilinen yer" yemiyor çıkmayı, yoksa hemen hemen (market bisikletleri dahil) bütün bisikletlerin temel işlevini (ulaşım) yerine getirebileceğini düşünüyorum.
Hidrolik yağlarının çoğu -15 derceden daha aşağıda donmaya başlar. En fazla yaylar sertleşir.
Daha önce konusunu açmıştım, normal lastiklerimiz bile -10 dereceye kadar performansını koruyor.

@Ufuk A
Yazları pazar hariç her gün, kışları ise hafif yağışlı ve kuru günlerde (bu aralar her gün oluyor) pazar hariç her gün. Çünkü ulaşım aracım olur kendisi :)

@halil ibrahim duran -4 derecede parmaksız eldivenle binmeni tavsiye ederim :) Geçen mart o hatayı 4-5 sefer yaptım. işaret parmaklarımdaki derim hala düzelmedi. Ama o soğukta çığlık çığlığa yokuş aşağı gitmek ve çok soğuk havada oluşan sise girmek tarif edilemez bir durum :)

• Beğen
@osmankitay

Allah razı olsun ama almayım :D

Benim normal eldivenim bile yaz kış tam boy parmaklı. Kışın hava çok soğuksa üstüne bir de polar eldiven giyiyorum. İnsanın ilk uç noktaları donuyor, o yüzden özellikle hareketsiz olan parmakları iyi korumak lazım.

2500 metrelik yolda 135 metre irtifadan 0 metreye yokuş aşağı iniyorum. Bazı noktalarda hızım 45 km ye kadar çıkıyor. Soğuk havayı seven bir insan olduğum için daha soğuğu hissetmek keyif verici diyebilirim. Bende şu an parmaklı eldiven kullanıyorum. Ama ince astar benzeri olan baharlık eldivenlerden. Ama yetiyor.

• Beğen
volkan akboga almanyada lisanslı bir pro dağ bisiklet yarışçıdır -20 derecede ormanda antreman yapıyorlar
ona göre aksesuarlar tabi çamur mamur dinlemez volkan akboga
onunla kartepe 1640 rakımlarda sert arazide pedallamış idik ,
evet performans sürücüleri yaz kış dinlemezde ama kazın ayağı değişir
bi kere yol bisikleti ise altınızdaki ve 23 hacim ise ayrıca silik ise yer ıslak ise ne yapacaksınız süratle iniyorsunuz yokuş aşağı viraja girdiniz ve arka teker kaydırdı ve de yeri öptünüz
şimdi eurosport seyredenler bilir yağmurlu havada pro bi güzel düştü neden çünki zemin ıslak
bu olaylar yarışlarda bile olur ,
ha düşmekten korkmuyor iseniz basın yol bisikleti ile hız yapın ama riskide aynen kabul edersiniz ,
yediğiniz çamurun haddi hesabını hiç düşünmeyeceksiniz
bu forumda açtığım topik ne idi ?
130 km de non stop pedal basan varmı varsa ortalaması kaç dedim hiç kimse çıkmadı
demekki burada 130 km pedal kesmeden sahada çalışan yok
bi ferhat köse dostum eskişehirden var 180 km 'de

performans olayı başkadır
gezi bisikletçiliği asla değildir,
artı doğru besleneceksiniz
erken yatıp kalkacaksınız
sigara -içki
bunları unutun

evet kışında binilir
ama riskleride göze alacaksınız
teker 23 hacimde aynen hız gelir
ve yol bisikletinin aerodimanik yapısı rüzgardan az etkilenir
mtb ile bu iş olmaz
mtb anca dağda işe yarar
130 km de adama traktör hissi verir mtb anca dağda kondüsyon yapmak içindir asfalt yolda mtb gereksizdir
amortisörü asfaltta değil ormanda kullanacaksınız

zati derdiniz performans değil ise mtb alın asfaltta sürün sorun değil tabi
seçim yapacaksınız ne tarz bisiklet kullanacağınıza dair
ona göre bisiklet alacaksınız
ha ben performans yapmayacağım uzun yolda gitmeyeceğim derseniz
alın bi tane mtb
kısa takılın ,istanbul yolları zati olmuş kunduz yuvası ,
uzağamı gideceksiniz derdiniz performans değil ise alın bi adet şehir bisikleti arkaya koyun bagajı

evet sahada kışın çalışılır derdiniz performans bisikletçiliği ise ama 23 hacimde riskide göğüsleyin
ha dersenizki benim ihtiyacım yok evde treynır var aynen çeviririm
en mantıklısı
sonra martta sezonu açarsınız
ayrıca bu kış aylarında sadece yerin ıslaklığı riskinin yanında bir de ne vardır 50 km hızla esen rüzgar yandığınızın resmidir
sizi öyle bi yorarki aynen çakılır kalırsınız
5 saat boyunca tek başına bol rampalı etapta 50 km fırtınaya karşı basacak güç olacak sizde eğer yoksa bittiğinizin resmidir

uzun lafın kısası
performans işi zordur meşakkatli bir yoldur
ve tüm yaşam boyudur

Bisiklet benim adıma yağmurlu ve karlı havalar hariç diğer günlerin dostu oldu. Daha önce yol bisikleti ile ilerlerken yağmura yakalandım. Sağ tarafımda park halindeki araçlardan bir tanesi araca uzak olmama rağmen aniden kapıyı açınca, o an ki refleks ile frene dokundum ve arka tekerin sağa kayması ile kendimi yerde buldum. Solumdan gelen araçlar Allah'tan yavaş geliyordu. Bu bana ciddi bir ders oldu ve o gün bu gündür yağmurlu havalardan korkarım.

@halil ibrahim duran

Bu kadar ana kuzusu olmayın lütfen. Artı beş derecede ne demek. Elin rusu, fini o derecelerde denize giriyor, yetmiyor birde buzlu suya giriyor. Artı beş oldumu bisiklet üzerindeyken bunalıyorum bile. Eksi 20 ye kadar yolu varki eksi 17 de bisiklet kullanmış bir adamım. Alt üst termalleri giydinizmi soba başında mır mır uyuyan miskin kedi konforuna sahip oluyorsunuz.

Benim için bisiklet ulaşım aracı yaz-kış sürerim şuan yağmurlu havada sürüp eve geldim akşam okula gidince yine binecem:D Lakin arka çamurluk ve kaliteli yağmurluk şart.Birde hafif yağmurda arazide bisiklet sürmek yok mu.....

Geri