Scudo Sports

Bisiklet Parklarından Bisiklet Çalınırsa ?

Şu sıradan telli kilitleri değil demir makasıyla, yankeski ile kesmek 30 sn falan sürüyor, arkadaş anahtarı kaybettiğinde süre tutarak ben kestim. Sonra kendime daha kalın olan modelini aldım, ben de anahtarı kaybettim. Yine süre tuttum aynı yankeski ile, 2 dk sürdü kesmek. Kesilemeyecek durumda olanları ise kilit kısmını kırma şeklinde açtıklarını gördüm. Bu nedenle; @Hüseyin Külcüoğlu
katılıyorum bu tarz yorumlara.

Scudo
en sağlamı zincir gibi gözüküyo en azından yankeski ile kolayca kesilemez

ne kilit ne de zincir en sağlamı gözünün önünden ayırma .
ben size başka bir şey anlatayım tur yaparken af buyurun wc ihtiyarcım geldi bir restorana gittim bir kola söyledim garsona bisikletide masanın yanına park ettim sonrada dedim ki ben wc gidegecim bisikletime sahip olun :)
wc gittim geldim kolamda masamda bisiklette yerinde kolayı bir dikişte içtim hadi eyvallah deyip pedallamaya devam. :)

o videodaki sakallı abi de cidden bisikleti yaygınlaştırmak istiyen bisiklet hastalarından biri istanbulda çeşitli okullarda bisiklet sürüş eğitimi veriyo geziler düzenliyo konferanslar düzenleyerek bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak amacında

@Adem Kaya

Şu videodan çıkardığım sonuç şu oldu. Orada çalışanlar da en az bisikleti çalanlar kadar hırsızdır. Yattıkları yerden 3 maymunu oynuyorlar ve para kazanıyorlar(çalıyorlar). Şerefsizler...Ben orada olsaydım o abimiz kadar sakin kalamazdım. Birde diyor ki bizi çekmeyin bizi çekmeyin..suratını dağıtasım geldi.

ordaki adamında orda durmak işine geliyodur soruşturma geçiripte beni başka yere almasınlar diye görmemezliktende geliyodur

@mustafa.d

Trafikte bile sürücülere bazen bağırıyorum yani başka türlü duymuyorlar, olayın ciddiyetini kavrayamıyorlar.
Kaldı ki ben böyle şeylere çok çabuk sinirlenen biriyim. Ağza alınmayacak lafları söylerim, bir anda parlarım. Ama oradaki sakallı abimiz gayet medeni bir şekilde hakkını aradı - arayabildi mi acaba ? -
O tavrından dolayı tebrik ediyorum.

Hocam mutlaka en güzeli tabi göz önünde olması hatta yatağının yanına koy o daha iyi :) Ama işte denk geliyor mecbur bir yere 5-10 dk da olsa bırakmak durumunda kalıyoruz ondada gelip buluyorlar. Küçükken babama zor zahmet aldırdığım sıfır ilk bisikletimi çalmışlardı, 2 haftalık dı o duygu berbat birşeydi cidden Allah yaşatmasın.

Benim sünnetimde alınan bisikletim hala duruyor. İlk günkü gibi de sağlam ve hala arada kullanırım. 21 vites bu arada :cool:
Çocukluğumdan beri bisikletimi gözümün önünden neredeyse hiç ayırmadım. Eğer bisikletine değer veriyorsan kesinlikle yanından ayırmamalısın.
Bu devirde hayat şartları bunu gerektiriyor.

Bunu acı şekilde tecrübe etmiş oldum. Dahon aldım bir tanede duruma göre dönüşümlü biniyorum işim neye müsaitse :)

Bu durumla baş etmenin tek bir yolu var; o da bisikletimizi güvenli bir şekilde kilitlemek... U şeklindeki çelikten, ya da gerçekten çok kalın bir halattan yapılan, kilit mekanizması da sıradan bir maymuncuk ile açılamayan bisiklet kilitleri çeşitli yerlerde satılıyor. Biraz ağırlar ve sürekli taşımak sıkıntı olabilir, fakat uzun mesafelere giderken hafif bir kilit kullanmak ve şehir içinde tehlikeli bölgelere gideceğimizi bildiğimiz zaman asıl sağlam kilidimizi yanımıza almak gibi bir seçenek de var.

Böyle bir kilit ile dışarı çıktığınız zaman, bisikletinizi kilitlemeden önce ön tekerleğinizi sökün ve arka tekerleğin yanına yerleştirin. Daha sonra kilidi, kadronun arka üçgeninin içinden geçecek şekilde jant çemberinizin üzerinden geçirin. Artık kilidi kesme ya da mekanizmasına müdahale ederek açma şansı kalmayan bir hırsızın, bisikletinizi götürmek için tek şansı iki jant çemberinizi de kesmektir ve bu hem kilidi kesmekten daha zordur, hem de jantları parçalanmış bir bisikleti alıp götürmesi çok daha zor olacaktır. Dolayısıyla vazgeçer, bu kadar basit.

Ya arkadaş ben 10 sene önce müstakil lojmanın balkonunda bisikleti kilitsiz bırakırdım hiçbir şey olmazdı. Hatta o bisiklet şu an hâlâ evde, atıl durumda olsa da çalınma olmadı yani.
Şimdikini gözümün önünden ayırmamaya çalışıyorum, bir şeyler yemek için dükkana girdiğimde dükkanın önüne koyup bir de ona dönük şekilde yiyorum.
Bir ara aynı dükkana girdiğimde kızlar bisikleti iyi göreceğim yere oturduğu için başka yere oturmuştum. Ben de ikide bir bisiklete doğru bakıyordum, kendilerine baktığımı sanmamaları için dua ediyordum resmen. Defalarca kızları keser gibi bisikleti kesiyordum çünkü:)

@Mustafa demirbacak

Bir gün yatağımın kenarındaydı onu öyle görmek gerçekten hoşuma gidiyor ama asansörsüz 5 kat çıkmak o görüntüyü bozuyor:)

Hep aynı konular aynı cevaplar.

Hırsıza kilit dayanmaz, gözünün önünden ayırmayacaksın, ben 5 kat çıkarıyorum, en güzel u kilit, kalın zincir al dışına bez geçir kadroyu çizmesin.

Yaklaşık 1.5 yıldır takip ediyorum bu forumu, hep aynı konular aynı cevaplar. Sadece eski üyeler sıkılıyor aynı konulara yazmıyor, onların yerine yeni üyelerin etrafında aynı muhabbet dönmeye devam ediyor . Tabi arada eski üyeler de yorum yazıyor.

Akvaryum hobisi ile ilgilendiğim zamanlar İsak forumu vardı, istanbul akvaryum kulübü. Yaklaşık 5-6 yıl aktif olarak takip ettim forumu, neredeyse açılan her konuyu okuyup inceliyordum, yorumlar atıyordum. Birçok kişiye de yardımcı oluyordum. Siteden onlarca kişiyle yüzyüze tanışmıştım. Ardından belirli bir zaman geldi ve forum artık tamamen doldu. Her türlü sorunun cevabı vardı, aynı muhabbetler defalarca dönmüştü. Ve herkes siteden yavaş yavaş uzaklaşmaya başladı. Ve ardından site yayından kaldırıldı.Umarım buranın sonu da öyle olmaz.

Geri