Bisiklet otomobil fiyatıyla yarışta!

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Türkiye bisiklet pazarı son 3-4 yıldır daha hızlı büyüyor. Yurtiçinde yılda 2 milyon bisiklet üretilip, 1.3 milyon adet satıldığı ve pazarın büyüklüğünün 200 milyon lirayı aştığı tahmin ediliyor. Baharın gelmesiyle bisiklet alışverişi de başladı. Aslında hep ‘karne hediyesi’ olarak anılan bisiklet, sanıldığı kadar ‘ulaşılabilir’ bir araç da değil. Son yıllarda kullanımı artmasına rağmen başlangıç fiyatları 300-500 lira seviyesini koruyor. Ayrıca, araba fiyatına denk gelen bisikletler de var. Bunlar ise daha profesyonel, tıpkı dört tekerlekli bir araç kadar otomatik ve korumalı. Fiyatları dolar ve euro’yla ifade edilen bisikletlerin en pahalısı ise dağ bisikletleri. Pek çok fiyat aralığında satılan dağ bisikletlerinin Türkiye’de satılan modelleri 38 bin liraya kadar çıkıyor. Yıl içinde farklı markaların bu pahalı modellerinden ise birkaç tane satılıyor.

http://icube.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2015/03/07/bisiklet-otomobil-fiyatiyla-yarista--5382978.Jpeg

Her modeli cep yakıyor
Dünyanın en köklü bisiklet markalarından Scott’un en pahalı bisikletleri yol ve dağ bisikletleri. Türkiye temsilciliğini Marintek Doğa Sporları Malzemeleri şirketi yapıyor. Plasma serisinden Bike Plasma Team Issue’nin fiyatı 12 bin 500 euro. Bisikletin ergonomik tasarımının yanısıra ön ve arkada konumlanan fren sistemi, yüksek yol tutuş yeteneği sağlıyor. Dağ bisikleti kategorisindeki Bike Spark 700 Ultimate Di2 ise 12 bin euro’luk fiyatına yakışır şekilde her özelliği sunuyor. Pek çok yola elverişli bisikletin neredeyse tüm sistemi de otomatik.

Yol tutuşu yüksek
Ünlü üreticilerden Merida’nın dağ ve yol bisikletleri de pek çok fiyat seçeneği sunuyor. Karbon sistem ve yol tutuş performansıyla adından söz ettiren Warp Trı 7000-E model bisiklet 6 bin 950 dolardan satılıyor. Vücuda tam uyumluluk sağlayan Bıg.Seven Team’in fiyatı ise 5 bin 845 dolardan başlıyor. Sedona’nın en üst seviye yol bisikleti Black Code 6 Red 22 karbon ekipmanlar, yüksek çekiş sistemiyle öne çıkan modellerden. 5 bin 700 dolardan alıcı bulan modelde karbon jant seti kullanılıyor.

Full karbon yol
Full karbon yol sistemiyle Salcano’nun pek çok modeli 10 bin lira ve üstündeki fiyatlardan alıcı buluyor. Fiyat listesinin en pahalısı XRS001 DURA-ACE HD, 14 bin liraya satılıyor. Karbon serisiyle göz dolduran başka bir marka ise Kron. Kron’un R1 modelinde tüm sistem, fren, vitesler ve zincir başta olmak üzere full karbon. Fiyatı ise 6 bin 125 dolar.

600 dolara ayakkabısı, 400 dolara selesi var
Dünyanın pek çok yerinde de bisiklet için özel deri aksesuarlar ve akıllı uygulamalar uzun zamandır popüler. Türkiye’de de bisiklet tutkunlarının giderek çoğalmasıyla, hem daha konforlu bisiklet ihtiyacı, hem de özel aksesuarlara ilgi artıyor. Hatta kişiye özel hazırlanabilen, sürüş şekline, yola göre planlanan bisikletlere de talep oluşmaya başladı. Satın alınan bisiklete ödenen yüksek rakamların yanısıra yeni bir jant, suluk, hatta artık GPRS’li akıllı bisiklet saati de alacağım diyorsanız yine ‘pahalı’ seçenekler sizi bekliyor. 700 dolarlık saatler, özel deriden 400 dolara seleler, 150 dolara kadar jantlar. Bunlar Türkiye’de çok olmasa da belli bir satış sayısına ulaşan ürünler. Karbon pompalar 100 dolardan başlarken, 600 dolara kadar çıkan bisiklet ayakkabıları da var.

Duygu Erdoğan
Milliyet
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Samet Arslan
Scudo

turanilhan

Üye
Kayıt
29 Ocak 2015
Mesaj
96
Tepki
65
Yaş
33
Şehir
Ankara
İsim
Turan
Bisiklet
Kron
Bana biraz yanlış haber gibi geldi. Duygu Erdoğan kim bilmiyorum ama muhtemelen bisikletle hiçbir alakası olmayan birisidir. Ayrıca 1.3 milyon bisiklet satılıyor ise ve sektör büyüklüğü 200 milyon TL ise (-ki sektör büyüklüğünden bahsedilirken bence sadece bisiklet değil, giyim bisiklet aksesuarları felan da dahil ediliyor) bisiklet birim fiyatı 154 TL oluyor. Bu forumda bu fiyata bisiklet alabilen sanırım kimse yoktur.
 

x-rayted

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Eylül 2011
Mesaj
1.241
Tepki
1.102
Şehir
istanbul, Maltepe
İsim
Cenk K.
Başlangıç
1972—73
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti

Batuhan Köksal

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Mayıs 2014
Mesaj
736
Tepki
769
Yaş
26
Şehir
Ankara
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
"Oha o paraya Şahin alırdın lan" diyen modelin biraz daha profesyoneli :D