Arkadaşlar merhabalar, ben de bisiklet almayı düşünüyorum. Forumda bu konuda pek çok yazı var, bunların bir kısmına baktım ama bir türlü karar veremedim. incelediğim sayfalarda marka olarak Sedona, Salcano, Carraro ve Hoprider'in genel bir beğeni kazandığı görülüyor. Ben daha çok Hoprider'i beğendim ama pek de anladığım bir şey değil. Almak istediğim bisiklet, "şehir bisikletleri" diye nitelenen sepetlikli, çamurluklu bir bisiklet. genellikle ev ile okul arasında kullanacağım ki bu mesafe git-gel yaklaşık 5 km. ve yolun tamamı asfalt. Bunun dışında ileride durumum değişse bile dağda bayırda bisiklet turları yapacak durumda değilim. Sayfaları dolaşırken, bisiklet tercihinde boy ve kilonun da önemli olduğunu gördüm. 1.72 boyunda ve 77 kilodayım. Sürüş mesafem çok değil ama bir arkadaşın bisikletinin ön tekerinde dinamo benzeri bir şey olduğunu görmüştüm. Arkadaş, bunun bisikleti hızlandırdığını ve sürücüye daha az enerji sarf ettirdiğini söylemişti. Bu tarz bir aksamı olması hoş olur; fakat çok da gerekli değil. Fiyat noktasında 1000 liraya kadar çıkabilirim. Son olarak internet üzerinden alacağım için hangi siteden almam konusunda da yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...