Scudo Sports

Bisiklet Önerisi (Güncel !!)

Scudo
Arkadaşlar merhabalar, ben de bisiklet almayı düşünüyorum. Forumda bu konuda pek çok yazı var, bunların bir kısmına baktım ama bir türlü karar veremedim. incelediğim sayfalarda marka olarak Sedona, Salcano, Carraro ve Hoprider'in genel bir beğeni kazandığı görülüyor. Ben daha çok Hoprider'i beğendim ama pek de anladığım bir şey değil. Almak istediğim bisiklet, "şehir bisikletleri" diye nitelenen sepetlikli, çamurluklu bir bisiklet. genellikle ev ile okul arasında kullanacağım ki bu mesafe git-gel yaklaşık 5 km. ve yolun tamamı asfalt. Bunun dışında ileride durumum değişse bile dağda bayırda bisiklet turları yapacak durumda değilim. Sayfaları dolaşırken, bisiklet tercihinde boy ve kilonun da önemli olduğunu gördüm. 1.72 boyunda ve 77 kilodayım. Sürüş mesafem çok değil ama bir arkadaşın bisikletinin ön tekerinde dinamo benzeri bir şey olduğunu görmüştüm. Arkadaş, bunun bisikleti hızlandırdığını ve sürücüye daha az enerji sarf ettirdiğini söylemişti. Bu tarz bir aksamı olması hoş olur; fakat çok da gerekli değil. Fiyat noktasında 1000 liraya kadar çıkabilirim. Son olarak internet üzerinden alacağım için hangi siteden almam konusunda da yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...

@ibrahimoğlu
Yani okula git gel yapmayı düşünüyosan o kadar para vermene gerek yok diye düşünüyorum. Dağda bayırda da kullanmicaksan 600-700 civarına bi şehir bisikletine bak bence

Hocam, çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Haklısınız çok para, zaten ben de 700-800 civarı bir fiyat düşünüyorum ama hani çok daha iyi bir şey çıkarsa 1000 liraya kadar da fedakarlık yapabilirim diye düşünüyorum. Açıkçası ömürlük olsun istiyorum.

Eyvallah hocam, baktım da güzel ama çok pahalıymış. Gerek yok. Teşekkürler...

Merhabalar arkadaşlar,bir çok arkadaşımız gibi,ben de yeniyim.Hakimlik Savcılık sınavlarıyla uğraşmaktan midem bulandı.Ben de sizler gibi Bisiklet alıp şöyle şehir içi turlar yapayım diyorum.
Ben de epey araştırdım,terimlere aşina oldum.
Ne istediğimi bilecek seviyedeyim.Ama neyi istediğimi bilmeyenlerdeyim.
Neysem.Hybrid olsun diyorum.Aklımda Sedona 410 vardı,hafif,yakışıklı falan.Ama ben giriş seviyesi bisikletçiyim.O bana çok gelir dedim.
Hiç Bir site de hakkında yorum bulamadığım bir model var,İngiliz Malı "Claudbutler URBAN 100 Modeli".Kendisi hakkında yabancı forumlarda yorumlar okudum.Kimisi inanılmaz beğenmiş.Kimisi çöp demiş.620 liradan bisikletcim.com da var.Bu sitede yazmasa da İngilizin tekine sordum,12,23 kg imiş.Aliminyum kadrolu.
Ehil olan Zatlar ne derler Efenim.Teşekkürler.

@Prosecutor claudbutler hakkında pek bi bilgim yok açıkçası. Ama sedona 410 u bende çok beğendim gerçekten çok güzel görünümü var ve parçaları da iyi. Tavsiye eden çok oldu. Onun bi alt modeli olan 300 de güzel bi arkadaş. Sedona da iyi bi marka. Siz son kararınızı verirsiniz artık. İyi forumlar

Arkadaşlar, nette yaptığım araştırmadan sonra şu bisikletler hoşuma gitti; sizce hangisini almalıyım? Kullanım amacımı yukarıda yazmıştım. Bir de bunların sanırım biri dışında hepsi alüminyum kadro. Benim bildiğim alüminyum kolayca eğilip kırılan bir madde. Hafif olur ama bisiklet için dayanıksız bir malzeme olmaz mı? Teşekkürler...
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

@ibrahimoğlu Bacak içi uzunluğunuzu 70 kabul edersek
Mtb için ölçünüz 70×0,226×2.54=40 cm
Şehir bisikleti ölçünüz 70×0.259×2.54=46 cm
Yol bisikleti ölçünüz 70×0.635=44 cm
İç bacak ölçünüzü net ölçüp 70 yazan yerlere koyup işlem yaparsanız gerçek ölçünüzü bulursunuz.Kolay gelsin...

• Beğen
Tepkiler: ventiol
Teşekkürler....

Arkadaşlar, bisiklet seçimini şu üçüne indirdim.

(link)
(link)
(link)

Ayrıca gönlüm Hoprider'den yana ama bulunduğum şehirde servisinin olmaması tercihimi diğer ikisinden yana yapmamı gerektirecek gibi. Sizce bulunduğunuz yerde servisin olup olmaması o kadar önemli mi? Teşekkürler...

Neyse kimse yazmadı ama ben siparişimi verdim bile.
tercihimi carraro grande 702 man'den yana kullandım.
her tarafta 909 veya 895 lira fiyat verilirken, gittigidiyorda günün fırsatı olarak 850 liraya 9 taksitle aldım.
İnşallah pişman olmam, bakalım hayırlısı. herkese teşekkürler, selamlar...

http://www.mossobisiklet.com/urunler/details/18222_legarda%201621%20mdm%20copy.jpg

Arkadaşlar MOSSO LEGARDA 1621 MDM V diyor ancak bişe yok internette bunun hakkında bir cevap verirseniz sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: bekotechno
Sedona 300 al gitsin. 5 km yolda ne alsan gider gerçi ama bence zamanla başka yerler de gitme denemesi yapcaskın. Bisiklet hastalık çünkü. Duramıyorsun bir süre sonra :)

Sepet tavsiye etmiyorum. Çamurluk mühim. Mutlaka al en azından sonbahara kadar çamurluğu.

Aynen hocam, dediğiniz gibi. ben de zamanla deaha uzak mesafelere gitmeyi deneyeceğimi tahmin ettiğim için iyi bir bisiklet almayı istedim ve aldım da. tercihimi carraro 702 grandeden yana kullandım.

1.74 boyum arkadaşlar,mosso legarda 1621 msm düşünüyorum,ne boyutlarda olmalı?yeni üyeyim de sanırım milyon kez sorulmuş bi konudur,kusura bakılmasın:))

Merhaba arkadaşlar. Arkadaşım 2000tl civari şehir bisikleti alıcak (max2250) Aklında Ghost Panamoa x5 var sizin bir tavsiyeniz varmı?

Merhaba,

grande 702 elinize ulaştı mı acaba ? Ben de bu modeli düşünüyorum. Neredeyse sizinle aynı şekilde kullanım sebepleri için. O yüzden görüşlerinizi duymak isterim.
kadroyu ne aldınız acaba ? ( Benim iç bacak boyum 77 cm )
Bir de bu tarz kullanım için amortisör ün olup olmaması önemli midir?

Geri