Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Merhaba,
Bir bisiklet almak istiyorum. Boyum 173cm kilom 113kg ve kondisyonum sıfır denebilir. Gün boyu masa başı bir iş yapıyorum ve nerdeyse hiç hareket etmiyorum. Evde de bilgisayar başındayım ve yine hiç hareket etmiyorum. Bugün sabah yıllar sonra 5dk bisiklet sürdüm ve yoruldum :D. O derece kötüyüm yani. Aklımda şöyle bir fikir var. Bu aylarda taksitle bir bisiklet alıyım 2-3 ay sonra kredi borçlarım bitince yine taksitle elektrikli bisiklet dönüşüm kiti alır bisikletime takarım diye düşünüyorum. Bisikletimi elektrikli yapmayı isteme sebebim tamamen kondisyonsuz olmam. Eğer 10dk bisiklet sürüp dinlenmem gerekirse motivasyon falan kalmaz diye düşünüyorum. Elektrikli olursa çok yorulduğumda parmak gazıyla veya pedal desteğiyle ilerler, dinlenince pedala geçerim diye düşünüyorum.

Malum elektrikli bisiklet dönüşüm kitleri ucuz değil bu yüzden bisikletin kendisine ayıracağım bütçeyi çok yüksek tutmak istemiyorum aklımda 15.000 civarı var. Sizce 15.000 civarına almaya değecek bir bisiklet var mı? Ben şahsen şehir bisikleti almak istiyorum toprak yollara çok girmem diye düşünüyorum. Ama o fiyata iyi bir şehir bisikleti yoksa dağ bisikleti de alabilirim. Eğer bu sonradan motor takma işinden vazgeçecek olursam 2-3 ay sonra direkt Alba Fold F Premium almayı planlıyorum. Biraz uzattım kusura bakmayın, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Scudo
Merhaba,
Bir bisiklet almak istiyorum. Boyum 173cm kilom 113kg ve kondisyonum sıfır denebilir. Gün boyu masa başı bir iş yapıyorum ve nerdeyse hiç hareket etmiyorum. Evde de bilgisayar başındayım ve yine hiç hareket etmiyorum. Bugün sabah yıllar sonra 5dk bisiklet sürdüm ve yoruldum :D. O derece kötüyüm yani. Aklımda şöyle bir fikir var. Bu aylarda taksitle bir bisiklet alıyım 2-3 ay sonra kredi borçlarım bitince yine taksitle elektrikli bisiklet dönüşüm kiti alır bisikletime takarım diye düşünüyorum. Bisikletimi elektrikli yapmayı istememe sebebim tamamen kondisyonsuz olmam. Eğer 10dk bisiklet sürüp dinlenmem gerekirse motivasyon falan kalmaz diye düşünüyorum. Elektrikli olursa çok yorulduğumda parmak gazıyla veya pedal desteğiyle ilerler, dinlenince pedala geçerim diye düşünüyorum.

Malum elektrikli bisiklet dönüşüm kitleri ucuz değil bu yüzden bisikletin kendisine ayıracağım bütçeyi çok yüksek tutmak istemiyorum aklımda 15.000 civarı var. Sizce 15.000 civarına almaya değecek bir bisiklet var mı? Ben şahsen şehir bisikleti almak istiyorum toprak yollara çok girmem diye düşünüyorum. Ama o fiyata iyi bir şehir bisikleti yoksa dağ bisikleti de alabilirim. Eğer bu sonradan motor takma işinden vazgeçecek olursam 2-3 ay sonra direkt Alba Fold F Premium almayı planlıyorum. Biraz uzattım kusura bakmayın, şimdiden teşekkürlmER
Merhaba öncelikle amaç bisiklet ile ulaşım mı, spor olarak yapmak mı. 10 dk gün gelir 20 dk da olur , 1 saat te önemli olan azim diye düşünüyorum. Bu noktada elektirikli dönüşüm kiti , kolaylığından ötürü kişiyi tembelliğe itmekte yani amacınız kilo vermekse bisiklet almak mantıklı. Elektirikli dönüşüm kiti için ise aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Merhaba öncelikle amaç bisiklet ile ulaşım mı, spor olarak yapmak mı. 10 dk gün gelir 20 dk da olur , 1 saat te önemli olan azim diye düşünüyorum. Bu noktada elektirikli dönüşüm kiti , kolaylığından ötürü kişiyi tembelliğe itmekte yani amacınız kilo vermekse bisiklet almak mantıklı. Elektirikli dönüşüm kiti için ise aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
O azim bende var mı emin değilim işte. 10dk da bir yorulup mola vermektense 10 dakikada bir sürüş sırasında dinlenmek benim kulağıma daha hoş geliyo açıkçası. Ama zaten bisikleti aldıktan sonra 2-3 ay boyunca elektrikli dönüşüm kitim olmayacağından normal bi şekilde kullanmak zorunda kalıcam. O sırada belki dediğiniz şey yaşanırsa elektrikli dönüşüm kiti almaktan vazgeçebilirim. Bu arada amacım spor yapmak diyebilirim galiba. Yeri geldiğinde ulaşım için kullanırım ama asıl amacım bisiklet yolu olan bi parka gidip sürebildiğim kadar sürüp eve dönmek. Bir de sizce bisiklet için 15.000 lira bütçe az mı yoksa bu fiyatlara çok kötü olmayan bir şey bulabilir miyim?

O azim bende var mı emin değilim işte. 10dk da bir yorulup mola vermektense 10 dakikada bir sürüş sırasında dinlenmek benim kulağıma daha hoş geliyo açıkçası. Ama zaten bisikleti aldıktan sonra 2-3 ay boyunca elektrikli dönüşüm kitim olmayacağından normal bi şekilde kullanmak zorunda kalıcam. O sırada belki dediğiniz şey yaşanırsa elektrikli dönüşüm kiti almaktan vazgeçebilirim. Bu arada amacım spor yapmak diyebilirim galiba. Yeri geldiğinde ulaşım için kullanırım ama asıl amacım bisiklet yolu olan bi parka gidip sürebildiğim kadar sürüp eve dönmek. Bir de sizce bisiklet için 15.000 lira bütçe az mı yoksa bu fiyatlara çok kötü olmayan bir şey bulabilir miyim?
çok azimlik bir durum yok aslında kilolu da olsanız ilk başladınığınızda hızlı ilerlersiniz, yavaşa yavaş arttırın mesafeyi, elektrik işini şu an düşünmeyin zaten elektrik dönüşüm kitleri pek tavsiye edilen işe yarar şeyler değil. İlla elektirk isteiyorsanız biraz biriktiriop elektirk destekli bir model alın.

Selam herkese. İstanbul’dan Konya’ya tayin olunca bir bisiklet alma düşüncesi oluştu kafamda. 20bin civarı bisiklet için bütçem var. Ekipman vs de olacağı için daha fazla çıkamıyorum. Kuzenim halihazırda uzun yol sürüşleri yapıyor. Beraber turlarız eğer bir sakatlık vs olmazsa.

Özetle bütçem dahilinde sizce hangi modellere yönelmeliyim nelere dikkat etmeliyim. Hiç bilmeyen ama hevesli birisi için neler önerirsiniz

Edit, sanırım yanlış yere danıştım yol bisikleti bölümüne yazmam gerekiyorsa kusuruma bakmayın

Selam herkese. İstanbul’dan Konya’ya tayin olunca bir bisiklet alma düşüncesi oluştu kafamda. 20bin civarı bisiklet için bütçem var. Ekipman vs de olacağı için daha fazla çıkamıyorum. Kuzenim halihazırda uzun yol sürüşleri yapıyor. Beraber turlarız eğer bir sakatlık vs olmazsa.

Özetle bütçem dahilinde sizce hangi modellere yönelmeliyim nelere dikkat etmeliyim. Hiç bilmeyen ama hevesli birisi için neler önerirsiniz

Edit, sanırım yanlış yere danıştım yol bisikleti bölümüne yazmam gerekiyorsa kusuruma bakmayın
Şehir-fitness bisikletlerine bakın bence

çok azimlik bir durum yok aslında kilolu da olsanız ilk başladınığınızda hızlı ilerlersiniz, yavaşa yavaş arttırın mesafeyi, elektrik işini şu an düşünmeyin zaten elektrik dönüşüm kitleri pek tavsiye edilen işe yarar şeyler değil. İlla elektirk isteiyorsanız biraz biriktiriop elektirk destekli bir model alın.
Bence düz bir dağ veya şehir bisikleti alıyım. Eğer hiç süremezsem ilerde elektrikli dönüşüm kitlerini alırım yok sürebilirsem öyle devam ederim hem spor olur. Sizin bir bisiklet öneriniz var mı acaba? Amacım 15.000 lira civarını pek geçmemek ama o fiyata düzgün bir şey var mı emin değilim.

• Beğen
Tepkiler: Muhammed Efe
Bence düz bir dağ veya şehir bisikleti alıyım. Eğer hiç süremezsem ilerde elektrikli dönüşüm kitlerini alırım yok sürebilirsem öyle devam ederim hem spor olur. Sizin bir bisiklet öneriniz var mı acaba? Amacım 15.000 lira civarını pek geçmemek ama o fiyata düzgün bir şey var mı emin değilim.
MTX 7300 bakabilirsin 16 bin civarı bulunuyor.

Yol bisikleti arıyorsan 20 bin bütçe ile ikinci ele yönel derim. Tiagra setli 2024-2025 model birileri satıyordur mutlaka senin boyuna uygun. Böyle masrafsız bir şey bulabilirsen iyi olur ama gidip de 2020 öncesi bir bisiklet alırsan extra 5-10 bin masraf çıkabilir.

Yol bisikleti arıyorsan 20 bin bütçe ile ikinci ele yönel derim. Tiagra setli 2024-2025 model birileri satıyordur mutlaka senin boyuna uygun. Böyle masrafsız bir şey bulabilirsen iyi olur ama gidip de 2020 öncesi bir bisiklet alırsan extra 5-10 bin masraf çıkabilir.
Peki sizce şehirde kullanım için dağ bisikleti mantıklı mı? Amacım kaldırımda/asfaltta sürmek ve bazen bisiklet yolu olan parklara gidip oralarda sürmek.

Peki sizce şehirde kullanım için dağ bisikleti mantıklı mı? Amacım kaldırımda/asfaltta sürmek ve bazen bisiklet yolu olan parklara gidip oralarda sürmek.
Kilolu olduğun için kalın lastik destekleyen bir model daha iyi. Şehir/trekking de olur ama 15 bin civarı düzgün bir şey pek bulamadım.

Neyse buldum bunu kaçırma 11 bin TL bedava ama hidrolik fren değil. 46 kadro sana olur.

(link),

Bu arada ilk sürüşteki erken yorulma olayına takılma. Ben de ilk sürüşte 10 dk sürüşte tükenmiştim şimdi 4 saat üzeri sürüşler yapıyorum 6 ay sonrasında. 110 kg başlamıştım 95 civarına düştüm.

Ama elektrikli kit takacağım dersen hidrolik frenli olması daha iyi olabilir. Yukarıda arkadaşın dediği gibi ben de elektrikli kit alıp bisikletine takmak yerine(kilo veremezsin bu şekilde, elektrik desteği olmadığı için pedalda, gaz kolunu kullanmadan ağırlık arttığı için daha da zorlanırsın) para biriktirip elektrik DESTEKLİ bi bisiklet daha iyi olur.

Benim tavsiyem böyle attığım ucuz ve güzel bir bisikletle başla. Kondüsyonun arttıkça gelişimi gördükçe elektrik kitinden vaz geçersin zaten.

Haftada 5-10 saat sürebilirsen iyi olur.

İlk araştırmaya başladığımda kampanya vardı nisan ayında kron rc2000 modeli için niyetlenmiştim ama taşınma vs durumlarından dolayı bütçeyi de gözümde kestirememiştim. önümüzdeki ay kış dönemi gelmeden yine bir kampanya olur diye de düşünüyorum. 20 civarına alınır mı yoksa mosso cavailer 700 gibi bir model de alabilirim

İlk araştırmaya başladığımda kampanya vardı nisan ayında kron rc2000 modeli için niyetlenmiştim ama taşınma vs durumlarından dolayı bütçeyi de gözümde kestirememiştim. önümüzdeki ay kış dönemi gelmeden yine bir kampanya olur diye de düşünüyorum. 20 civarına alınır mı yoksa mosso cavailer 700 gibi bir model de alabilirim
Bunu kaçırma kadro boyu oluyorsa. Olmuyorsa da satıcıyı arayıp sana uygun kadro boyu var mı ve aynı fiyata satar mı sor. 50 kadrosu oluyorsa bu ürün sıfır kapalı kutu mu diye pttavm üzerinden de sor ve cevap al kesinlikle ikinci el gelme olasılığına karşı delil olarak.

(link)

Merhabalar ben hybrid antrenmanlar yapıyorum ve hobi olarak da sabahları yürüyüş, jogging vs yapıyorum. Bisiklet hobim var ve almak istiyorum fakat anlamadığım için kendim karar veremiyorum. Ege bölgesinde yaşıyorum, keşfetmeyi severim bulunduğum bölgede patika vs bozuk yol fazladır. %60 yolda süreceksem arada sırada %40 olacak şekilde düzgün asfalt olmayan bölgelere giderim arazilere anıtlara vs. Hafif bir bisiklet arıyorum o yüzden aslında gravel bakıyordum fakat bu Decathlon'da bayağı iyi bir fiyata düşmüş. Normalde bütçemi bu kadar çıkarmayacaktım 20Bin TL civarlarına 2. el Scott, Carraro gravel G0-G2 bakıyordum fakat bu değerlendirilmesi gereken bir fırsat mıdır?
(Link Ekleyemiyormuşum) Decathlon Van Rysel NCR CF Tiagra yol bisikleti alınır mı? Bunun dışında daha uygun fiyatlı önerilere de açığım.
1756662422877.png
Kadro önerisi de yaparsanız çok sevinirim.
Boyum 1.78cm
İç bacak 88-89cm
torso 57cm (ayakta ölçüm)
Kanat açıklığı 186cm falan
Omuz bilek 62cm civarları

Merhabalar ben hybrid antrenmanlar yapıyorum ve hobi olarak da sabahları yürüyüş, jogging vs yapıyorum. Bisiklet hobim var ve almak istiyorum fakat anlamadığım için kendim karar veremiyorum. Ege bölgesinde yaşıyorum, keşfetmeyi severim bulunduğum bölgede patika vs bozuk yol fazladır. %60 yolda süreceksem arada sırada %40 olacak şekilde düzgün asfalt olmayan bölgelere giderim arazilere anıtlara vs. Hafif bir bisiklet arıyorum o yüzden aslında gravel bakıyordum fakat bu Decathlon'da bayağı iyi bir fiyata düşmüş. Normalde bütçemi bu kadar çıkarmayacaktım 20Bin TL civarlarına 2. el Scott, Carraro gravel G0-G2 bakıyordum fakat bu değerlendirilmesi gereken bir fırsat mıdır?
(Link Ekleyemiyormuşum) Decathlon Van Rysel NCR CF Tiagra yol bisikleti alınır mı? Bunun dışında daha uygun fiyatlı önerilere de açığım.
330000 dosyayı görüntüle
Kadro önerisi de yaparsanız çok sevinirim.
Boyum 1.78cm
İç bacak 88-89cm
torso 57cm (ayakta ölçüm)
Kanat açıklığı 186cm falan
Omuz bilek 62cm civarları
Fiyat iyiymiş ama grup set biraz düşük kalmış sanki. En az 105 set olsun derseniz yaklaşık 10 bin daha altına bianchi nirone 7 var benzer. İlla karbon olsun derseniz de bence olabilir bu da güzel.

(link)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Fiyat iyiymiş ama grup set biraz düşük kalmış sanki. En az 105 set olsun derseniz yaklaşık 10 bin daha altına bianchi nirone 7 var benzer. İlla karbon olsun derseniz de bence olabilir bu da güzel.
Ben pek anlamıyorum hangisi uzun vadeliyse/dayanıklıysa ondan yanayım. Zaten hobi amaçlı bineceğim herhangi bir yarışma vs düşünmüyorum. Bir de gravel türü ve kadro boyu öneriniz var mıdır?

Dostlar selam çocukluğumdan beri bisikletim olmadı, kiralık bisiklet dışında bir olayım yok şu anlık. Antalyaya taşındım %60 asfalt, kalanı bozuk yollar olmak üzerine sağlam az bakım isteyen gravel veya yol bisikleti arıyorum (gravel vardı aklımda ama kafam karışık). Bütçe bile tam belirleyemedim kafamda baktıkça daha yüksek modellere çıkıyorum ama ne kadar ucuz o kadar iyi. Boyum 183 sanırım 55-56 kadro uygun olur. Aklımdaki modeller carraro g4 pro, bisan all trail grx 610 ve giant revolt 1 (fiyatı zorluyor) ya da la pierre crosshill 3.0. Bianchi nirone gravel disc modelini de beğendim ama bana uygun kadro boyu yok sanırım. Bu bisikletler arasında veya başka tavsiyesi olan varsa çok sevinirim (mümkünse daha ucuz) Gravel mi yoksa yol bisikleti mi tartışmasına da açığım, bisiklet konusunda geliştirmek istiyorum kendimi. Şimdiden teşekkürler.

25k bütçeniz olsa
günde 2 sefer 120m yokuş tırmanışı olan asfalt (yer yer bozukluklar var) 5-6km'lik bir rota gidecek olsanız (ve arada keyfi amaçlı bol yokuşlu rotalar)

Benim aklımdakiler ve bazı sorular;
LEGARDA PRO X20 MSM (yokuş canavarı ama düz yolda da 2.vites yeterli oluyor mu ?)

LEGARDA PRO X24 MSM (yokuş tırmanışta o kadarlık bir fark olur mu aklıma takılıyor)

ve bunların arkasına port bagaj takılıyor mu ?

Başka tavsiyeleriniz var mıdır marka ayırt etmiyorum çok ?

25k bütçeniz olsa
günde 2 sefer 120m yokuş tırmanışı olan asfalt (yer yer bozukluklar var) 5-6km'lik bir rota gidecek olsanız (ve arada keyfi amaçlı bol yokuşlu rotalar)

Benim aklımdakiler ve bazı sorular;
LEGARDA PRO X20 MSM (yokuş canavarı ama düz yolda da 2.vites yeterli oluyor mu ?)

LEGARDA PRO X24 MSM (yokuş tırmanışta o kadarlık bir fark olur mu aklıma takılıyor)

ve bunların arkasına port bagaj takılıyor mu ?

Başka tavsiyeleriniz var mıdır marka ayırt etmiyorum çok ?
Pro x20 tırmanışta, Pro x24 max hızda daha iyi. Tırmanışa önem ver derim. Sonuçta yarışa katılmayacaksan max hızın pek önemi yoktur. Kaldı ki 40T ön dişli ve 11T arka dişliyi(maximum hız) sürekli çevirmek zor ama yüksek RPM çevirebilirsen 30-40 km/h arası çıkarsın düz yolda muhtemelen x20 ile. Yani düz yolda ön büyük dişli senin deyiminle 2. vites fazlasıyla yeterli olur.

Ve evet ikisine de port bagaj takabilirsin delikleri var.

Ama benim tavsiyem Kron TX500 olur CUES setli 20 vites olan bütçene uygun bulabilirsen. Dişli oranları x20 ile aynı ama parçaları daha kaliteli.

(link)

Teşekkürler, başlangıç için sizlerin de dediği gibi bir tane Carraro alıp deniyor olacağız.
Merhaba, sizden aldığım önerilerle bisikletçiye gittim ve aşağıdaki iki model arasında kaldık.

Ben sizden gelen tavsiyeler üzerine aşağıdaki bisikleti seçtim:
carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/elite-806-28-24-v-hd/

Bisikletçi ise alttaki modeli tavsiye etti. Bu bisikletin daha iyi ve kullanışlı olduğunu söyledi. Çamurluğu vs yok ama çamurluk yağmurlu havada kullanmayacaksanız boşa kafa şişirir vs dedi.
carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/sportive-324-28-24-v-hd/

Değerlendirebilirseniz çok sevinirim.

Merhaba, sizden aldığım önerilerle bisikletçiye gittim ve aşağıdaki iki model arasında kaldık.

Ben sizden gelen tavsiyeler üzerine aşağıdaki bisikleti seçtim:
carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/elite-806-28-24-v-hd/

Bisikletçi ise alttaki modeli tavsiye etti. Bu bisikletin daha iyi ve kullanışlı olduğunu söyledi. Çamurluğu vs yok ama çamurluk yağmurlu havada kullanmayacaksanız boşa kafa şişirir vs dedi.
carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/sportive-324-28-24-v-hd/

Değerlendirebilirseniz çok sevinirim.
Bisikletçi çamurlukların çıkarılabildiğini biliyormuymuş?

Ben rahatlık olsun diye elite 806 ve diğer mesajımda belirttiğim modelleri önerdim sonuçta amacınız a noktasından b noktasına en hızlı ve performanslı şekilde gitmek değil.

Daha sportif ve serii bir şey olsun diyorsanız sportive 324 de alabilirsiniz beğendiyseniz. Arka ve ön bagaj sonradan da takılabilir.

Sportif bir şey almaya kararverirseniz de kadro boyları uyarsa indirimdeki TRX 8600 Deore(çok daha üst seviye) almanızı tavsiye ederim.

(link)

Trx 8600 deore beğenmezseniz mosso legarda pro x20 olabilir daha yeni cues setli.

(link)

TRX 8500'ün de fiyatı çok iyi indirimde 50 ve 52 kadro ama amortisörlü.

(link)

Geri