Scudo Sports

Bisiklet önerileri

(link)

Eşim için bir bisiklet aramaktayım ;

Daha önce mtb(ürktü), elektrikli kadın şehir bisikleti (ağır ve büyük hissettirdi) ve katlanır bisiklet (artık daha hızlı ve uzun yol konforlu bişey arıyor) denemelerimiz oldu ve en çok katlanır da hakimiyet sağladı.

-Aslında baz olarak örnekteki kadro geometrisine sahip (agresif görünümlerden ürküyor),
-daha uzun km ler yapabileceği (80/100 gibi) konfor ve aynı zamanda performans odaklı da olup spora küsmeyeceği,
-olursa muazzam olacak olan sti kollara sahip ( ama şart değil ama cidden güzel olur)

bir bisiklet aramaktayım. Belkide daha küçük jant bile daha az gözünü korkutur belkide 🤷‍♂️
Gören, duyan, işiten, yok gari abartma birader demeden yol gösterebilecek olan forumdaşlara şiddetle ihtiyaç duymaktayım. Ben böyle bir kadro bilmiyorum ama belki de vardır umudu ile yardım çağrımı iletiyorum 🫶
Bisiklet sürmeyi biliyor mu? MTB'den nasıl "ürktü"? Kendi boyuna uygun mtb denedi mi? Yani ondan daha konforlu daha rahat sürülecek bisiklet olmaz zaten.

Bisikletten ürken birisi için 80-100 km sürmek yada sti kola sahip yol bisikleti/gravel sürmek daha tehlikeli.

Normal şehir bisikleti alın güzel akıcı bir lastik takın güveni geldikçe mesafe artar. Küçük jant ile uzun mesafe gitmek yorar.

Attığınız bisikleti alabilirsiniz işinizi görür.
Merhaba uzun zamandır istediğim Mosso marka bisikleti almayı düşünüyorum. İlk baktığım zamanlarda en iyi seçenek 2330du ama şuan piyasada yok gibi duruyor varsa da muhtemelen bütçemi geçer. Bütçe maksimum 19K olacak şekilde Mosso marka şuan alınabilecek en mantıklı FP bisiklet sizce hangisidir? Aklımda pro x24 vardı ama bakınca msm v 2324 ile arasında çok fazla fiyat farkı var ve çok da farklı gibi görünmüyor. V fren ve MSM tercihimdir. Hidrolik olsa da olur.
Eski seri legardalar piyasada pek kalmadı artık. 2327 227 bulursanız daha iyi olur. 2327 2324 de olur. Fiyat farkı çoksa x24e gerek yok.

Son düzenleme:
Scudo
Bisiklet sürmeyi biliyor mu? MTB'den nasıl "ürktü"? Kendi boyuna uygun mtb denedi mi? Yani ondan daha konforlu daha rahat sürülecek bisiklet olmaz zaten.

Bisikletten ürken birisi için 80-100 km sürmek yada sti kola sahip yol bisikleti/gravel sürmek daha tehlikeli.

Normal şehir bisikleti alın güzel akıcı bir lastik takın güveni geldikçe mesafe artar. Küçük jant ile uzun mesafe gitmek yorar.

Eski seri legardalar piyasada pek kalmadı artık. 2327 227 bulursanız daha iyi olur. 2327 2324 de olur. Fiyat farkı çoksa x24e gerek yok.
Sürebildiğini ilk mesajımda net iletmiştim, mtb den büyüklük ve kabalığından "ürktü" ki bence aks ettirdiğiniz kadar da rahat değil mtb sürüşü, şahsen şehir bisikletini bin kere yeğlerim. Yine dediğim gibi sabahları katlanır ile 1 saatte 20 km yakın sürüşleri oluyor lakin, daha uzun mesafeye daha konforlu şekilde, iç huzurunu kaybetmeden ulaşmaya çalışıyoruz. Küçük jant hakkında çok haklısınız lakin görünüşü sevimlileştirme çabamdan böyle söylemiştim. keza katlanır gözünde zapt edilemez durmuyor, ama benim xs beden yol bisikletime bile mesafeli ve denemeye çekiniyor. Orta yolu bulmaya çalışıyorum 🤷‍♂️
Giant markasının kadınlar için alt markası Liv var. Liv Devote kadınlara yönelik gravel modeli
Hemen bakıyorum 🫶

2327 bulursam onu tercih ederim zaten ama sanırım 2324ler daha kolay bulunabiliyor gibi. Sitesinde de nedense 2327 yok 2324 var. Bayiden bakayım en iyisi. Teşekkür edeerim.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Günaydın iyi bayramlar. Uygun başlığı bulamadım en yakın burası gibi geldi. :)
Bisikletimin ederi nedir diye sizlere danışmak istedim. Görüşlerinizi bekliyorum.
Carraro G2 Gravel kadrosu
Grx RX 810 grupset
Mavic allroad jant
Schwable g-one 35mm lastikler
pd-m540 pedal
ortalama 2000km yol yaptı
10kg ağırlık

Hangisini alırdınız?

Screenshot_20250610_125025_com.android.chrome.jpg
(link)
Screenshot_20250610_125130_com.android.chrome.jpg
(link)

Merhabalar, 15-20K civarında Enduro bisiklet arıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhabalar, 15-20K civarında Enduro bisiklet arıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
o bütçeye enduro bulamazsın, bulsan bile ancak çatlak ve sadece kadro olur.

enduro benzetmesi bir şey lazımsa eğer btwin 520s veya yeni kasa adı ile rockrider 530s bulabiliyorsun o bütçeye. Enduronun çok eski olanları bile minimum 30 40 binlerden başlıyor. Rockrider 530s ler çok zorlayınca da çatlıyor arka alt çatalın oradan.

enduro benzetmesi bir şey lazımsa eğer btwin 520s veya yeni kasa adı ile rockrider 530s bulabiliyorsun o bütçeye. Enduronun çok eski olanları bile minimum 30 40 binlerden başlıyor. Rockrider 530s ler çok zorlayınca da çatlıyor arka alt çatalın oradan.
çok teşekkür ederim

Link paylaşmam yasak olduğu için sahibinden ilan numarasını bırakıyorum. İlan numarası: 1252142268
Bu ilandaki bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz peki.
Benim istediğim dağ bisikleti tarzı istiyorum aslında, etrafta hoplayıp zıpladığım zaman bana sıkıntı yaşatmayacak bir bisiklet.

çok teşekkür ederim

Link paylaşmam yasak olduğu için sahibinden ilan numarasını bırakıyorum. İlan numarası: 1252142268
Bu ilandaki bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz peki.
Benim istediğim dağ bisikleti tarzı istiyorum aslında, etrafta hoplayıp zıpladığım zaman bana sıkıntı yaşatmayacak bir bisiklet.
Atlamayı hoplamayı hangi derecede, ne kadar yükseklikten yaptığını bilmiyorum, söylersen daha iyi şekilde tavsiye verebilirim.

XL kadro hariç rockrider 520, 530, 540 modellerine bakabilirsin.

Egemen'in de dediği gibi rockriderler sağlam bisikletler ama atlama hoplama yaptığında kadro dahil diğer komponentler de zarar görüyor. Bunu uzun bir süreç boyunca yaptığını düşünürsek, senin 20 bin vererek alacağın bisiklete amortisördür, jantlardır ekstra para harcaman gerekecek ve toplam masrafın 35, 40 bini geçecek.

Bütçeni 35, 40k gibi rakamlara çıkarıp trek roscoe, canyon stoic gibi sağlam hardtaillere baksan daha iyi.

Atlamayı hoplamayı hangi derecede, ne kadar yükseklikten yaptığını bilmiyorum, söylersen daha iyi şekilde tavsiye verebilirim.

Egemen'in de dediği gibi rockriderler sağlam bisikletler ama atlama hoplama yaptığında kadro dahil diğer komponentler de zarar görüyor. Bunu uzun bir süreç boyunca yaptığını düşünürsek, senin 20 bin vererek alacağın bisiklete amortisördür, jantlardır ekstra para harcaman gerekecek ve toplam masrafın 35, 40 bini geçecek.

Bütçeni 35, 40k gibi rakamlara çıkarıp trek roscoe, canyon stoic gibi sağlam hardtaillere baksan daha iyi.
Kendim rockrider 530 kullanıcısıyım , üç buçuk yıldır/~15000km'dir birlikteyiz. gidon grubu komponentleri, yürüyeni(aynakolu hariç), maşası ve kadrosu sağlam alet. 17k civarı masraf yaptım toplamda hayati malzemelerden sadece maşa kaldı değişmeyen. Jantları baştan ördürdüm, maşam bakıma girdi, sele borusu değişti, frenleri yetmedi hayvanlık yapıp 4 piston taktım, dün de gidon aldım fakat bazı parçaları yeni projemde kullanacağım. 520 ve 530 un maşası iyi sayılmaz(hissiyatı yok, 28mm bacak kalınlığı var ve kilit yok.) ve ince bacak olduğundan insanda kaygı uyandırıyor.

40 civarına roscoe 7 ler var, bir de canyon stoic o kadar ucuza yok sanki. Dün mü ne yeni bir tane girdi 72k fiyat çekiyor sahibi. Günümüzde rockrider doldurmak çok da mantıklı değil. Bisiklet bana zamanında ucuza mal olduğundan dolayı doldurdum. (Ben aldığımda 3700 liraydı) Parça listesini merak edenlere atabilirim.

Yürüyenin müthiş olduğunu düşünüyorum, 9 vites microshift advent. Geçişleri güzel, ayarlaması kolay ve kilit var. Kilidi güçlendirince mis gibi oluyor.

• Beğen
Tepkiler: burak002
Kendim rockrider 530 kullanıcısıyım , üç buçuk yıldır/~15000km'dir birlikteyiz. gidon grubu komponentleri, yürüyeni(aynakolu hariç), maşası ve kadrosu sağlam alet. 17k civarı masraf yaptım toplamda hayati malzemelerden sadece maşa kaldı değişmeyen. Jantları baştan ördürdüm, maşam bakıma girdi, sele borusu değişti, frenleri yetmedi hayvanlık yapıp 4 piston taktım, dün de gidon aldım fakat bazı parçaları yeni projemde kullanacağım. 520 ve 530 un maşası iyi sayılmaz(hissiyatı yok, 28mm bacak kalınlığı var ve kilit yok.) ve ince bacak olduğundan insanda kaygı uyandırıyor.

40 civarına roscoe 7 ler var, bir de canyon stoic o kadar ucuza yok sanki. Dün mü ne yeni bir tane girdi 72k fiyat çekiyor sahibi. Günümüzde rockrider doldurmak çok da mantıklı değil. Bisiklet bana zamanında ucuza mal olduğundan dolayı doldurdum. (Ben aldığımda 3700 liraydı) Parça listesini merak edenlere atabilirim.

Yürüyenin müthiş olduğunu düşünüyorum, 9 vites microshift advent. Geçişleri güzel, ayarlaması kolay ve kilit var. Kilidi güçlendirince mis gibi oluyor.
Roscoe ile stoic yurtdışında hemen hemen aynı fiyata satılıyor. İkinci elde fiyatlar apayrı.

Hocam aynakol, orta göbek olarak ne kullanıyorsun, bende hollowteche geçeceğim. Karemil göbek de güzel ama ses yapması, esnemesi ayrı dert.

Merhaba bütçem 15-23k.hidrolik fren düşünüyorum.Dağ bisikleti olarak ne öneririsiniz f/p olarak. Teşekkürler

Merhaba bütçem 15-23k.hidrolik fren düşünüyorum.Dağ bisikleti olarak ne öneririsiniz f/p olarak. Teşekkürler
Şehir, dağ karışık kullanacaksanız

(link)

Tek yaprak aynakol isterseniz

(link)

Az daha çıkarsanız: (link)

Boyum 190cm. 29 luk daha uygun olacaktır.Biraz inceleme yaptım.
Carraro Force 950 HD
Salcano Astro HD
Mosso Raceline HD arasında kaldım.
Tabi gönlüm Carraro Daytone 927 ya da 930 ama bütçemi okadar zorlayamam sanırım.

Boyum 190cm. 29 luk daha uygun olacaktır.Biraz inceleme yaptım.
Carraro Force 950 HD
Salcano Astro HD
Mosso Raceline HD arasında kaldım.
Bu 3'ü neredeyse aynı bisiklet, tek farkları salcano ve mossodaki ön vites modeli carrarodakine göre biraz daha iyi ama çok fark yaratacağını düşünmüyorum.

Hemen hemen aynı fiyata Carraro 970C var onu da düşünebilirsin. Bu fiyattaki dağ bisikletlerinin vites setleri de başlangıç seviyesi olduğu için 1, 2k ekleyip daha iyi vites setli bir bisiklet almak uzun vadede daha memnun edecektir.

Jantlardan daha çok kadro boyuna dikkat et. Sana XL kadro olur.

Genellikle şehir içinde kullanmayı planlıyorum. 2. El almaktan yana sıkıntım yok

Şuanda elimde Kron tx200 var ve bahsettiğimiz türdeki bisikletlerle yapılması gereken şeyleri bu bisikletle yapınca 2 defa lastik patlattım.

Fiyat bandımı 30bin e kadar yükselte bilirim. 2. El almaktan yana sıkıntım yok. İllaki Enduro olmasıda şart değil başka bildiğiniz önerebileceğiniz varsa olabilir.

Bu 3'ü neredeyse aynı bisiklet, tek farkları salcano ve mossodaki ön vites modeli carrarodakine göre biraz daha iyi ama çok fark yaratacağını düşünmüyorum.

Hemen hemen aynı fiyata Carraro 970C var onu da düşünebilirsin. Bu fiyattaki dağ bisikletlerinin vites setleri de başlangıç seviyesi olduğu için 1, 2k ekleyip daha iyi vites setli bir bisiklet almak uzun vadede daha memnun edecektir.

Jantlardan daha çok kadro boyuna dikkat et. Sana XL kadro olur.
Bu üründe karar kıldım.Daytona 918. cok güzel gözüküyor.Çok teşekkür ederim

Genellikle şehir içinde kullanmayı planlıyorum. 2. El almaktan yana sıkıntım yok

Şuanda elimde Kron tx200 var ve bahsettiğimiz türdeki bisikletlerle yapılması gereken şeyleri bu bisikletle yapınca 2 defa lastik patlattım.

Fiyat bandımı 30bin e kadar yükselte bilirim. 2. El almaktan yana sıkıntım yok. İllaki Enduro olmasıda şart değil başka bildiğiniz önerebileceğiniz varsa olabilir.
O fiyatta temiz, sağlam hardtail bulmak en mantıklısı.

Ben çok zorlamadan kullanırım, ara sıra 40 50 cm lik yerlerden atlarım derseniz dediğim rockrider modellerini hafif yükseltmelerle sorunsuz kullanabilirsiniz.

Bu bisikleti bende kullandım, kaynak noktaları falan sağlam duruyor 0 olarak tercih etmeyi düşünebilirsin. XL beden hariç.
(link)

Geri