Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Herkese selamlar, 155 boyundayım kadınım. İstanbulda yaşıyorum caddede kullanmalık bir bisiklet arıyorum. Maksimum 5.000₺ bütçem var. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bütçe biraz artarsa 6900 TL bir katlanır bisiklet işinizi görür. Amazonda vade farksız taksit vs de olur.

(link)

Scudo
Merhaba oğlum 9 yaşını dolduracak, 1 aydır bisiklet arayışındayım çok aktif kullanmıyordu destek tekerlerini daha 2ay önce çıkardık şimdi baya ilgili, seviyor 24 jant alacakmışız. ben de seçmeye çalışıyorum bütçe biraz kısıtlı. gördüğüm kadarıyla aliminyum kadro shimano vites önemliymiş bugün tunca arma gördüm krondan daha hesaplı ama sanırım mukayese kabul etmez. Sizler ne önerirsiniz ?

Merhaba oğlum 9 yaşını dolduracak, 1 aydır bisiklet arayışındayım çok aktif kullanmıyordu destek tekerlerini daha 2ay önce çıkardık şimdi baya ilgili, seviyor 24 jant alacakmışız. ben de seçmeye çalışıyorum bütçe biraz kısıtlı. gördüğüm kadarıyla aliminyum kadro shimano vites önemliymiş bugün tunca arma gördüm krondan daha hesaplı ama sanırım mukayese kabul etmez. Sizler ne önerirsiniz ?
bütçeyi biraz daha zorlayarak carraro nun bisikletlerine bakabilirsiniz..

kadrolarının sağlam olduğunu duymuştum zaten kadroları alüminyum

Tunca nasıl bir bisiklet markası o konu da fikrim yok fakat bilindik sağlam prestijli bisiklet üreticilerinden alsanız daha iyi olur kanımca

bütçeyi biraz daha zorlayarak carraro nun bisikletlerine bakabilirsiniz..

kadrolarının sağlam olduğunu duymuştum zaten kadroları alüminyum

Tunca nasıl bir bisiklet markası o konu da fikrim yok fakat bilindik sağlam prestijli bisiklet üreticilerinden alsanız daha iyi olur kanımca
Teşekkürler cevap için heralde kron xc75 alıcaz.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Herkese merhaba, kendi çapımda hem spor hem aktivite amaçlı kullanacağım bir bisiklet bakıyorum. 20000TL civarı bir bütçe belirledim.
Bir kaç incelemeye göre Bianchi t0011x3 mosso legarda 2330(bunu bulamıyoruz sanırım) ve bütçeyi baya yukarı çekip bisan trx8600 modellerine baktım, sizin öneriniz ne olur? genel olarak düz arada bir toprak yollara gireceğim %90 düz yollar olacak. Birde boyun düzleşmesinden muzdaribim oturuş pozisyonu bunu daha ileri seviyeye götürür mü?
trx 8600 özellikle deore olanını öneririm. Altus shadow versiyonu da kötü değil, ben altus shadow olanını aldım pişman değilim, ama rampa yukarı vites değiştirirken deore farkı ortaya çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: LeoMessi
Geçen günlerde de burdan bisiklet önerisi sormuştum. Bir bisikletçiye gittim ama ellerinde klmadığı için erteledim. İnternette gezerken Corelli bisiklete rastladım nedir düşünceniz tavsiye eder misiniz?
Model- corelli fitbike zero 28 jant

Merhaba,ben iki bisiklet arasında kalıp foruma yazmıştım,bütçem 30kya düştü şuan carraro big 2718 ve rockrider explore 500 arasında kaldım kendim toplamak istiyorum hangisini önerirsiniz merdiven,teker için falan.

Merhaba,ben iki bisiklet arasında kalıp foruma yazmıştım,bütçem 30kya düştü şuan carraro big 2718 ve rockrider explore 500 arasında kaldım kendim toplamak istiyorum hangisini önerirsiniz merdiven,teker için falan.
2. El çok zorlanmamış exp 520, exp 540 yada sağlam kadrolu bir bisiklet alman daha iyi olur diye düşünüyorum.

0 alacağım diyorsan, söylediğin bisikletlerin parçalarını daha üst modellerle değiştirmeden sürersen pek memnun kalmazsın.

Toplayacaksan exp 500 al.

Son düzenleme:
2. El çok zorlanmamış exp 520, exp 540 yada sağlam kadrolu bir bisiklet alman daha iyi olur diye düşünüyorum.

0 alacağım diyorsan, söylediğin bisikletlerin parçalarını daha üst modellerle değiştirmeden sürersen pek memnun kalmazsın.

Toplamak istiyorum,2.el düşünmüyorum teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: burak002
trx 8600 özellikle deore olanını öneririm. Altus shadow versiyonu da kötü değil, ben altus shadow olanını aldım pişman değilim, ama rampa yukarı vites değiştirirken deore farkı ortaya çıkıyor.
Teşekkürler, haziran ayında alacağım inşallah. O zamana kadar bekliyorum belki fırsat ürünü çıkar karşıma^^
selamlar yazdığınız bisikletlerin hepsi işinizi görür. Bunlar arasından beni en çok bianchi çekti.
Siz dedikten sonra boyun düzleşmesi egzersizlerine baktım. Çoğu hareketi bisiklet üzerinde yapıyorsunuz. İyi gelir gibi geldi tabi ama doktora danışmakta fayda var. Ayrıca Boyun düzleşmesi olayını yapay zekaya sordum şu cevabı verdi.

Bel / Boyun Düzleşmesi

• Yol / Yarış bisikletlerindeki gibi öne eğilme pozisyonları, boyun düzleşmesini kötüleştirebilir.
  • Daha dik oturuş pozisyonuna izin veren gidonlar, bel ve boyun sağlığın açısından çok daha iyi olur.
  • Bu yüzden MTB'ler (özellikle şehir kullanımına uygun hale getirilmiş olanlar) veya şehir bisikletleri daha uygun.

Özet olarak benim tavsiyem; bianchiyi alıp kelebek gidon ve gidon yükselticisi taktırıp bu şekilde kullanmak.
Bilgi için teşekkür ederim dostum. Yarış ve yol bisikletleri gibi aşırı öne eğilme olmayacağı için sanırım problem yaşamam. Yaşarsam, dediğin gibi gidon yükseletici kullanırım.

Merhaba, ikinci el bisiklet almak istiyorum. İlk yol bisikletim olacak, boyum 1.88. iki bisiklet arasında kaldım: biri giant tcr0 2012 model 57 kadro, bugün inceleme fırsatım oldu. Fazla tecrübem yok fakat bisiklet boyuma uygundu ve rahat hissettirdi. Üzerinde ultegra set var ve v-frene sahip. Herhangi bir problem göremedim açıkçası. Jantlarda aşınma, vites geçişleri, kaza göstergesi, tekerlerde aşırı eskime vs. Bu haftasonu da yanlışım yoksa 2020 model trek domane al 2 claris 56 kadro bir bisikleti incelemeye gideceğim, ilana göre sıfırdan farksız az kullanılmış ve sorunsuz.
Burada vermem gereken karar eski ama daha iyi komponentlere sahip bir bisiklet mi ? Yoksa daha kötü setli fakat daha modern kadroya sahip daha konforlu bir bisiklet mi tercihi yapmak. Tecrübelerinizden yararlanmayı çok isterim. teşekkürler
(Not: Bu konu hakkında okuduklarıma göre yaptıkları yorum şuydu, önemli olan kadro diyorlar diğer parçaları uzun veya kısa vadede değiştirme şansınız var ama kadro ihtiyaçları en üst seviyede karşılamalıymış. Konfor veya agresif sürüş açıları tarzı bu yüzden de yeni kadroları öneriyorlardı. Daha cevap almadan kendi kendime yazdım ama şimdiden teşekkür ederim katkı yapacaklara :) )

Dosyalar

• resim_2025-05-15_233652198.png
    resim_2025-05-15_233652198.png
    921,4 KB · Okunma: 44
  • Ekran görüntüsü 2025-05-15 233629.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-15 233629.png
    994,2 KB · Okunma: 43
Son düzenleme:
Merhaba, ikinci el bisiklet almak istiyorum. İlk yol bisikletim olacak, boyum 1.88. iki bisiklet arasında kaldım: biri giant tcr0 2012 model 57 kadro, bugün inceleme fırsatım oldu. Fazla tecrübem yok fakat bisiklet boyuma uygundu ve rahat hissettirdi. Üzerinde ultegra set var ve v-frene sahip. Herhangi bir problem göremedim açıkçası. Jantlarda aşınma, vites geçişleri, kaza göstergesi, tekerlerde aşırı eskime vs. Bu haftasonu da yanlışım yoksa 2020 model trek domane al 2 claris 56 kadro bir bisikleti incelemeye gideceğim, ilana göre sıfırdan farksız az kullanılmış ve sorunsuz.
Burada vermem gereken karar eski ama daha iyi komponentlere sahip bir bisiklet mi ? Yoksa daha kötü setli fakat daha modern kadroya sahip daha konforlu bir bisiklet mi tercihi yapmak. Tecrübelerinizden yararlanmayı çok isterim. teşekkürler
(Not: Bu konu hakkında okuduklarıma göre yaptıkları yorum şuydu, önemli olan kadro diyorlar diğer parçaları uzun veya kısa vadede değiştirme şansınız var ama kadro ihtiyaçları en üst seviyede karşılamalıymış. Konfor veya agresif sürüş açıları tarzı bu yüzden de yeni kadroları öneriyorlardı. Daha cevap almadan kendi kendime yazdım ama şimdiden teşekkür ederim katkı yapacaklara :) )
boyunuza göre bisiketler aslında ikinci elde daha uyguna yakalayabilirsiniz. büyük beden bisikletler kolay kolay satılmıyor. 2012 modelden ziyade daha yakın tarihli kadrolara odaklanırdım. bütçenize göre mutlaka alternatif bulursunuz xl beden bisikletlerde.

• Beğen
Tepkiler: stück
boyunuza göre bisiketler aslında ikinci elde daha uyguna yakalayabilirsiniz. büyük beden bisikletler kolay kolay satılmıyor. 2012 modelden ziyade daha yakın tarihli kadrolara odaklanırdım. bütçenize göre mutlaka alternatif bulursunuz xl beden bisikletlerde.
Uzun bi süredir ikinci el takip ediyorum aslında da bunların fiyatları çok uygun zaten 24 giant 23 de trek yani daha uygununu bulabilir miyim emin değilim. Bütçem de maksimum 25e çıkabilir ekipmana da param kalmaz :) Ama dediğiniz gibi bu kadrolarda piyasa daha durgun güzel ilanlar var. Teşekkürler

Güncelleme ikisini de almadım carraro cr062 yükseltilmiş çok güzel bi ilan vardı yakında hiç vakit kaybetmeden aldım 🎉

Son düzenleme:

explore 500 şahsen doldurmak için iyi değil, çok para yer. Onun yerine explore 540 en temizi,hazır dolu paket. (Proje nasip olmasaydı mürdüm rengi explore 540 alacaktım yurtdışından) . Hatta en en iyisi explore 520 doldurmak için piyasası garip bir şekilde düşük kaldı diğerlerine göre. 20 bin lira civarı başlıyor explore 520 piyasası. Üstelik 500 gibi kronik aynakol sorunu da yok yanlış bilmiyorsam hollowtech tipi geliyor. 1x10, 11 46 AdventX yürüyen geliyor yurtdışında endurolara vesayre takanlar var.
Bütçe kısıtlıysa explore 520
para varsa 540 olabilir.

Bütçe 50.000 Türk lirası gravel bisiklet arıyorum. 170 boy iç bacak 76 ( doğru ölçtüysem). Dün bianchi gr0014 sürdüm 10 km kadar. Çok beğendim ama yine de sizin görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Bütçe 50.000 Türk lirası gravel bisiklet arıyorum. 170 boy iç bacak 76 ( doğru ölçtüysem). Dün bianchi gr0014 sürdüm 10 km kadar. Çok beğendim ama yine de sizin görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
(link)
Özellik olarak bianchi yada muadil mosso ve carrarolardan çok daha iyi. Güzel indirim var.
50 kadro da size tam olur muhtemelen.
Denediğiniz Gr0014 kaç kadroydu?

(link)
Özellik olarak bianchi yada muadil mosso ve carrarolardan çok daha iyi. Güzel indirim var.
50 kadroydu hocam

Ben de yakın bütçede gravel arayışındayım 170 boy iç bacak 77 😀 defactofit'te bianchi via nirone 7 gravel 6 taksitle 53.000tlye satılıyor 50 kadro düşünürseniz. ve Amanita beyin paylaştığı Bisan'ın fiyatı da iyi gözüküyor

Merhaba. Yol bisikleti almayı planlıyorum. Bütçem 30.000 - 35.000 TL aralığında. Bu fiyat bandında Mosso Cavalier Sora D modelini buldum.
Sizce bu model fiyat/performans açısından iyi bir tercih mi? Aynı bütçeyle alınabilecek daha iyi bir yol bisikleti öneriniz var mı?

(link)
Gr0013 GR0014 den özellik olarak daha üstün ben doğru mu baktım bilemiyorum ama grx800 set var. Fiyatı da uygun gibi düşüncelerinizi Merak ediyorum @Amanita

Geri