Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Yani çok kabaca bir bakışla sportif sürüş denebilecek 45 derecelik açıya geçtiğinizde kollarınız nereye geliyor çok kabaca ama fikir vermesi için aşağıda ekledim. Yani sportif bir sürüş yapmak bence bu kadroda sizin ebatlarda zor olur. Bacak tarafını bilemedim ama orada da sanki biraz uyumsuzluk var gibi. Bike-fitting yaptırmanız iyi olur ama uygun kadro bisiklet ellerinde yoksa ancak rapor edinirsiniz. Yurt dışından getirtme opsiyonu için mantıklı olur ama , ölçüleri belirlersiniz ve satın almada nokta atışı olabilir. Özellikle Almanya da satış yapan bilindik firmaların büyük ölçüleri oluyor. Valla çok kısalık ta çok uzunluk ta dert galiba.
303977 dosyayı görüntüle
Çok başarılı bir çalışma olmuş ama gerçekten :D

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Scudo
Slm ikinci el giant anyroad 2 bir bisiklet buldum tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum

Slm ikinci el giant anyroad 2 bir bisiklet buldum tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum

Bu mu? (link)

Detay verirseniz tavsiye ve yorum almak kolay olur. Kullanım şartlarınız, bütçeniz, beklentileriniz, beğendiğiniz diğer modeller v.b.

Şu an kron ccd cx300 şehir tür karışımı bir bisikletin var gravel veya endurance tarzı bakıyorum bütçede sıkıntı yok ama abartmaya gerek de yok mantıklı bir bisiklet olur yani ortalama gün içi 20 30 km haftasonu 70 falan oluyor benimki biraz can sikintisi yoksa şimdiki bisikletim de işimi görüyor.Ama birde yolbisikleti kullanayım veya ikinci bisikletim olsun diye bakıyorum.

Herekese merhaba. Arkadaşıma sıfır hibrit/şehir bisikleti arıyoruz. 3+3 6 km güzergahta kullanacak genelde. Kadro boyu hakkında tam bir fikrimiz yok. Kendisi 181cm - 75 kg. İç bacak bilmiyorum. Bütçe 5000 ₺ civarı. Bilindik iyi markalaarın Çelik kadroları var , Ümit bisiklet gibilerinin Aluminyum kadroları var. Fiyat/Performans Ne önerirsiniz ? Ön maşa olsa iyi olur ancak kötü/markasız bir süspansiyon olacağına düz maşa olsa daha iyi diye düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz çok seviniriz. Bugün akşam bisikletçiye gidip modellere bakacağız.

İndirime giren riverside 120 model bisiklet modeli arkadaşımın aklını kurcalıyor. Sizce değer mi yoksa F/P den uzak mı ? ,
(link)

Herekese merhaba. Arkadaşıma sıfır hibrit/şehir bisikleti arıyoruz. 3+3 6 km güzergahta kullanacak genelde. Kadro boyu hakkında tam bir fikrimiz yok. Kendisi 181cm - 75 kg. İç bacak bilmiyorum. Bütçe 5000 ₺ civarı. Bilindik iyi markalaarın Çelik kadroları var , Ümit bisiklet gibilerinin Aluminyum kadroları var. Fiyat/Performans Ne önerirsiniz ? Ön maşa olsa iyi olur ancak kötü/markasız bir süspansiyon olacağına düz maşa olsa daha iyi diye düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz çok seviniriz. Bugün akşam bisikletçiye gidip modellere bakacağız.

İndirime giren riverside 120 model bisiklet modeli arkadaşımın aklını kurcalıyor. Sizce değer mi yoksa F/P den uzak mı ? ,
(link)

Trekking bisikletlerinde süspansiyonun amacı basit yol kusurlarında konfor sağlamak olduğundan kaliteli süspansiyon için epey üst modellere çıkmak lazım. Giriş seviyesinde süspansiyonda olabilecek en büyük lüks kilitlenebilir olması.

Alüminyum kadrolu Ümit modelleri bütçeye yakın ve süspansiyonları kilitli:
(link)
(link)

Çelik kadroya razı olunduğunda, önde 36 arkada 11-34 dişli kullanım ihtiyaçları için yeterli gelecekse Riverside 120 alınabilir. Bu oranlarla hem yokuş hem yüksek hız bakımından zayıf kalabilir ama şehir içi gezinti bisikleti olarak sıkıntı çıkarmaz. Kısa zamanda bazı geliştirmeler yapmak için kullanıcısını sürekli dürtecek bir model olduğunu söyleyebilirim.

Merhaba degerli uyeler,

bir suredir uye olmadan okuyordum ama soru sormam gerektigi icin uye olarak hem sizlere selam vermek hem de sorumu iletmek istedim.

maalesef ki kadikoyde cok yeni almis (1 senelik) oldugum
Carraro sportive 327 28’’ bisikletim calindi. Ve simdi yeni bisiklet almak istiyorum ama eski bisikletimin yenisi ooan 10-11 k vermek istemiyorum. Aldigim fiyatin iki katindan fazla. Ama performansindan oldukca memnunundum. Agirlik fena degildi. Buradaki ustatlara sormak isterim ki benzer kalitede daha ucuz alabilecegim bir marka model tavsiyeleri var mi? İkinci el de ilgilenebilirim yipranmamis ve f/p iyi olan urunlerle.

sevgiler iyi forumlar
Ugur

Merhaba degerli uyeler,

bir suredir uye olmadan okuyordum ama soru sormam gerektigi icin uye olarak hem sizlere selam vermek hem de sorumu iletmek istedim.

Carraro sportive 327 28’’ bisikletim calindi. Ve simdi yeni bisiklet almak istiyorum ama eski bisikletimin yenisi ooan 10-11 k vermek istemiyorum. Aldigim fiyatin iki katindan fazla. Ama performansindan oldukca memnunundum. Agirlik fena degildi. Buradaki ustatlara sormak isterim ki benzer kalitede daha ucuz alabilecegim bir marka model tavsiyeleri var mi? İkinci el de ilgilenebilirim yipranmamis ve f/p iyi olan urunlerle.

sevgiler iyi forumlar
Ugur

327'ye benzer olan 3x9 vitesli V frenli model yok gibi. 3x9 vitesliler genelde fiyatı yükselten HD frenle geliyor. 327 ile aynı özelliklerde ama HD frenli en iyi fiyatlı ürün (link) , 9250 lira. 2x9 vitesli model de yakın fiyatta: (link)
Biraz daha hesaplı fiyat için 24 viteslilere bakabilirsiniz ama onlar da HD frenli, fiyatlar yine yeterince düşük değil.
21 vitesli V frenli modellerin fiyatları nispeten uygun ama onlarda da bu sorunlar var:
...Tüm markalar 21 vitesli modellerde nispeten düşük kalite bileşenler ve vidalı arka göbek ile ruble kullanıyorlar. Vidalı rubleye sahip bir bisiklet aldığınızda kısıtlayıcı olan konu, 48-38-28 aynakollu bir sistemde 14-28 rubleyle hem yüksek hızdan, hem tırmanma yeteneğinden feragat ediyor olmanız. Ruble 14-34 megarange ile değiştirilebilir ama bu yüksek hıza etki yapmaz, ayrıca 7'li megarange rublelerin son iki dişlisinin 24 ve 34 olmasındaki kullanışsızlık uzun yolda çok rahatsız edici olabilir. Vidalıda başka bir ruble seçeneği yok. Vidalı rubleden kaset rubleye geçmek için arka göbeği değiştirip jantı yeniden ördürmeniz, kaset ruble ve hedef vites sayısına göre değişen sayıdaki parçaları değiştirmeniz gerekir. ...
Dolayısıyla 327'den sonra memnun etme olasılığı düşük.

Bence ideali indirim/kampanya/kupon/uzun taksit kovalayarak 24 ya da 27 vitesli makul fiyatlı modellerden birini almak. Şu anda alınan her şey sonra almaktan ucuz.
Tabii bisikletin güvenliğini öncesinden daha iyi sağlamanız da lazım.

İkinci elde de çok iyi ürünler var ama aynı şehirde olup görerek almadıktan sonra riski de büyük.
Forumdaki ilanlara da bakabilirsiniz. Bu ortam sahibinden.com'a göre daha güvenilir diyebilirim.

Merhaba degerli uyeler,

sevgiler iyi forumlar
Ugur
öncelikle geçmiş olsun , ikinci el 327 düşünürseniz 48 kadro kendi bisikletim var. detayları özel mesaj olarak gönderdim.

327'ye benzer olan 3x9 vitesli V frenli model yok gibi. 3x9 vitesliler genelde fiyatı yükselten HD frenle geliyor. 327 ile aynı özelliklerde ama HD frenli en iyi fiyatlı ürün (link) , 9250 lira. 2x9 vitesli model de yakın fiyatta: (link)
Biraz daha hesaplı fiyat için 24 viteslilere bakabilirsiniz ama onlar da HD frenli, fiyatlar yine yeterince düşük değil.
21 vitesli V frenli modellerin fiyatları nispeten uygun ama onlarda da bu sorunlar var:

Dolayısıyla 327'den sonra memnun etme olasılığı düşük.

Bence ideali indirim/kampanya/kupon/uzun taksit kovalayarak 24 ya da 27 vitesli makul fiyatlı modellerden birini almak. Şu anda alınan her şey sonra almaktan ucuz.
Tabii bisikletin güvenliğini öncesinden daha iyi sağlamanız da lazım.

İkinci elde de çok iyi ürünler var ama aynı şehirde olup görerek almadıktan sonra riski de büyük.
Forumdaki ilanlara da bakabilirsiniz. Bu ortam sahibinden.com'a göre daha güvenilir diyebilirim.
Cevabınız için teşekkür ederim. Arkadaşım daha ucuza ürün almaya yatkın. Biz de düşüdük ki 5bin li fiyatlara bütün bütün düzgün bir şey zaten alamıyoruz. o zaman daha da kırpalım ve minimum ihtiyaçları karşılayan bir şey alalım dedik. Shimano artırıcılı , aluminyum kadro , Corelli Trivor 1.0 Düşünüyoruz nasipse. Bisikletçide 4000 lira , İnternette 3800-3900.
(link)

Maşa konusunda kastettiğim. Suntour xcm gibi maşa olsa ne ala olur tarzında idi. Üstüne tüm yükünü verdiğide 1 cm hareket etmeyen Corvette marka carrefour bisikleti çok kullandım öyle bir şey olmasın ddemek istemiştim. Şimdi rijit maaş düşünüyoruz.

Ustad cok tesekkurler. Vakit ayirip detaylica yazmissiniz. Peugeot ilgimi ceken bir marka ama dediginiz gibi kampanya kovalamak daha mantikli da olabilir. Tesekkurler

Arkadaşlar selamlar.
2017’de aldığım ve hâlen kullandığım Tern marka bir katlanır bisikletim var. 1,5 senedir evliyim. Arada hanım da turlarıma katılıyor. Tern’i ona verip kendime bisiklet kiralıyorum. Çok fazla eşlik etmediği için 2.bisikleti almayı düşünmemiştik fakat bu sene daha fazla katılmaya başladı. Şimdi onun için bir katlanır bakıyoruz. Tabi her şey gibi bisiklet fiyatları da çok yükselmiş. Öyle çok uzun turlara çıkmadığımız için biraz ekonomik bir katlanır arıyorum. Ümit Cunda modeli ilgimizi çekti, fiyat olarak da uygun. Kullanan arkadaşlar var mıdır önerirler mi? Yahut başka katlanır modeli tavsiye eden olursada sevinirim. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Merhabalar,
Şehirlerarası tura çıkacağım kamp şeklinde bisiklet tavsiyeleriniz var mı ?

Merhabalar,
Şehirlerarası tura çıkacağım kamp şeklinde bisiklet tavsiyeleriniz var mı ?
Kaç günlük turlar düşünüyorsunuz, bir günde ve totalde kaç km gitmeyi planlıyorsunuz ve bütçeniz ne kadar? Bunları belirtirseniz tecrübeli arkadaşlar daha kolay yardımcı olurlar.

Kaç günlük turlar düşünüyorsunuz, bir günde ve totalde kaç km gitmeyi planlıyorsunuz ve bütçeniz ne kadar? Bunları belirtirseniz tecrübeli arkadaşlar daha kolay yardımcı olurlar.
Turlar şöyle anlatayım size İstanbul'da yaşıyorum devamlı gezeceğim bisikletle bütçem çok yok suanlik uygun bir bisiklet tercihim ekipmanlarım var bisiklet için çanta vesaire fakat bisiklet bulamadım yol bisikletimi uygun olur sağ bisikletimi bunda kararsizim

Arkadaşlar selamlar.
2017’de aldığım ve hâlen kullandığım Tern marka bir katlanır bisikletim var. 1,5 senedir evliyim. Arada hanım da turlarıma katılıyor. Tern’i ona verip kendime bisiklet kiralıyorum. Çok fazla eşlik etmediği için 2.bisikleti almayı düşünmemiştik fakat bu sene daha fazla katılmaya başladı. Şimdi onun için bir katlanır bakıyoruz. Tabi her şey gibi bisiklet fiyatları da çok yükselmiş. Öyle çok uzun turlara çıkmadığımız için biraz ekonomik bir katlanır arıyorum. Ümit Cunda modeli ilgimizi çekti, fiyat olarak da uygun. Kullanan arkadaşlar var mıdır önerirler mi? Yahut başka katlanır modeli tavsiye eden olursada sevinirim. Teşekkürler
Ben de katlanır (link) yanına (link). Hanımla beraber sürmeyi istiyorum, daha başlamadık; ama illa katlanır gerekmiyorsa (link) ve benzeri tavsiye ederim. Farklı türde bisiklet deneyimi aradaki farklar güzel bir deneyim bence. Buraya da yazdım; sürüş konforu ve keyfi katlanırın üstünde yine bana göre.

• Beğen
Tepkiler: OguzGyan
Ben de katlanır (link) yanına (link). Hanımla beraber sürmeyi istiyorum, daha başlamadık; ama illa katlanır gerekmiyorsa (link) ve benzeri tavsiye ederim. Farklı türde bisiklet deneyimi aradaki farklar güzel bir deneyim bence. Buraya da yazdım; sürüş konforu ve keyfi katlanırın üstünde yine bana göre.
Halil hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim. Daha önce hem yol hem şehir bisikleti kullandım, dediğiniz gibi onların keyfi ayrı :) Şimdi evde yer sıkıntısı da olduğu için katlanırdan başka alternatif düşünmüyoruz. Tekrar sağolun.

• Beğen
Tepkiler: HaLiL_27
Merhaba iyi günler, şehir trekking-bisikleti almak istiyorum, yaptığım araştırmalar sonucu scoot sub cross 20 modelini 20 bin lira bandında buldum, özelliklerini aşağıya yazacağım sizce alınır mı?

Ağırlık 13.40 kg
Arka Dış LastikKenda Booster / 700x45C / 30 TPI
Arka AktarıcıShimano Deore RD-T6000-SGS / Shadow Type / 30Speed
Jant Arka GöbekShimano FH-M4050 CL
Ayna KolShimano FC-T521 / 48x36x26 / w/CG
Barkod7615523137343
Model Yılı2022
Fren SistemiShimano MT201 / Hydr. Disc
GidonSyncros 3.0 / 31.8 / Men: Tbar/660mm/9° bend / Lady: 660mm/15° bend
Gidon BoğazıSyncros 3.0 / 7° / Black
Jant Seti/ÇemberiSyncros X-20 Disc / 32H / black
Jant Ebatı700C-28"
KadroSub Cross Alloy 6061 / Custom Butted tubing / Internal cable routing / Sub Cross Men/Lady Geometry / SCOTT urban kit ready
Kadro Boyu (Stok)51cm
Amortisör / MaşaSuntour NCX RL / Remote Lockout / 63mm travel
Ön Dış LastikKenda Booster / 700x45C / 30 TPI
Ön AktarıcıShimano Deore FD-T6010 / 34.9mm
Jant Ön GöbekFormula CL51
MateryalAliminyum
RubleShimano CS-HG500-10 11-32 T
SeleSyncros UC2.5 / UC3.0W
Sele BorusuSyncros 3.0 / 31.6mm / 350mm / Black
Kullanım AlanıŞEHİR
Kadro Boyu (üretim)S,M,L
Vites Sayısı30
Vites KollarıShimano Deore SL-M6000-10 / R-fire plus 2 / w/gear indicator
ZincirKMC X10-1

Merhaba iyi günler, şehir trekking-bisikleti almak istiyorum, yaptığım araştırmalar sonucu scoot sub cross 20 modelini 20 bin lira bandında buldum, özelliklerini aşağıya yazacağım sizce alınır mı?

Ağırlık 13.40 kg
Arka Dış LastikKenda Booster / 700x45C / 30 TPI
Arka AktarıcıShimano Deore RD-T6000-SGS / Shadow Type / 30Speed
Jant Arka GöbekShimano FH-M4050 CL
Ayna KolShimano FC-T521 / 48x36x26 / w/CG
Barkod7615523137343
Model Yılı2022
Fren SistemiShimano MT201 / Hydr. Disc
GidonSyncros 3.0 / 31.8 / Men: Tbar/660mm/9° bend / Lady: 660mm/15° bend
Gidon BoğazıSyncros 3.0 / 7° / Black
Jant Seti/ÇemberiSyncros X-20 Disc / 32H / black
Jant Ebatı700C-28"
KadroSub Cross Alloy 6061 / Custom Butted tubing / Internal cable routing / Sub Cross Men/Lady Geometry / SCOTT urban kit ready
Kadro Boyu (Stok)51cm
Amortisör / MaşaSuntour NCX RL / Remote Lockout / 63mm travel
Ön Dış LastikKenda Booster / 700x45C / 30 TPI
Ön AktarıcıShimano Deore FD-T6010 / 34.9mm
Jant Ön GöbekFormula CL51
MateryalAliminyum
RubleShimano CS-HG500-10 11-32 T
SeleSyncros UC2.5 / UC3.0W
Sele BorusuSyncros 3.0 / 31.6mm / 350mm / Black
Kullanım AlanıŞEHİR
Kadro Boyu (üretim)S,M,L
Vites Sayısı30
Vites KollarıShimano Deore SL-M6000-10 / R-fire plus 2 / w/gear indicator
ZincirKMC X10-1

Alınır. Çok da güzel bir modeldir. Fiyat da makul.

• Beğen
Tepkiler: CengizKaya17
Geri