Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Kask, araç taşıma aparatı ve diğer bileşenler için marka ve model tavsiyeniz olur mu acaba?

Tüm bileşenler için doğrudan tavsiye vermek çok zor ama kendi kullandıklarımı kısaca sayabilirim:
Araç taşıma aparatı: yok, çünkü kullanmaktan korkuyorum :)
f201ed4082f2808acd7fa4fdd36a865e.jpg

Sadece tavan aparatından değil, arka aparattan da korkuyorum, çünkü mini HB'lerde yandan çıkan kısımları sürekli kontrol etmek ve her türlüsünde bisikletin veya parçaların düşmemesi için ve aracın hasar görmemesi için çok iyi önlem almak lazım.
Kask: Van Rysel Roadr 500, Lazer
Ön aydınlatma: Moon Meteor 1300. Yeni çıkan Moon Rigel'ler daha iyi olabilir.
Arka aydınlatma: Sele altı boşluğunda kızağa takılı harekete/yavaşlamaya duyarlı Enfitnix lambalar. Yerine iç piyasadan Moon Sirius ve benzerleri de olur. Tur bisikletinde ayrıca bagaj altında bundan: (link)
Pompa: Bisiklet üstünde taşınacak pompa, evde güçlü ve hızlı şişirme için ayaklı pompa ya da elektikli pompa. Bende trekkingde giyo var, yoldakinin markası silinmiş ve hatırlamıyorum, ayaklı pompa giyo, elektrikli Xiaomi.
Çantalar genelde Sahoo, 1 tane Zixtro.
Giyim konusu çok karışık. Ben genelde Rockbros, Wosave, West biking gibi fena sayılmayacak Çin ürünleriyle yerli markaların aktif spor ürünlerini kullanıyorum. Spor sürüşlerinde pamuklu kıyafet kullanmayın, onun dışında fark etmez, tercihler zamanla yerine oturur.
Hız göstergesi: igpsport, sigma, lixada ve plus.
Daha çok var, listeledikçe çıkıyor, burada kesiyorum yoksa bisikleti almanın masrafın sadece ucu olduğu ortaya çıkacak.

Tüm bunlar ve diğer aksesuarlar için forumdaki ilgili konularda farklı öneriler bulabilirsiniz. Tercihler bisikleti kullanım şeklinize ve şartlarınıza göre çok değişebilir. Ben bisiklet sporcusu değil, sadece bisikletli olduğumdan tercihlerim kullanım şeklime uygun ve nispeten ekonomik. Sporcu arkadaşlar çok farklı giyim, aksesuar ve diğer ekipmanlar önerebilirler. O nedenle diğer ihtiyaçları zaman içinde belirlemeniz daha doğru olur.

Scudo
Çok teşekkürler, araç arkası taşıyıcıları biraz araştırdım. Thule ve türevleri çok pahalı, diğerlerinin de araca zarar verme durumları varmış sanırım. Bir bisiklet kılıfı alarak taşıyacağım zamanlar arka koltukları yatırarak bagaja koyacağım sanırım.

Şimdi tek sıkıntı apartmanda koyacak yer bulmak. :) Ev 3. katta ver asansör olmadığı için 3 kat çıkmak zor olacak her seferinde.

Çok teşekkürler, araç arkası taşıyıcıları biraz araştırdım. Thule ve türevleri çok pahalı, diğerlerinin de araca zarar verme durumları varmış sanırım. Bir bisiklet kılıfı alarak taşıyacağım zamanlar arka koltukları yatırarak bagaja koyacağım sanırım.

Şimdi tek sıkıntı apartmanda koyacak yer bulmak. :) Ev 3. katta ver asansör olmadığı için 3 kat çıkmak zor olacak her seferinde.
Ben 5 kat çıkarıyorum nabız düşmeden çıkarınca etki etmiyor bi soluklanıp öyle çıkarayım dedin mi çıkmaz o bisiklet 😀

Lütfen yanlış anlaşılmasın, yazmak zorundayım. Bisikletlerini yeni alanlar lütfen yine bu forumda "bisikletim çalındı" başlığını açıp okuyunuz.
Bizler yazmaktan yorulmayacağız. Amacımız canınız yanmasın.
Arkadaşlar, evinizin içi dışında nereye, ne kadar çok kilitlerle bırakırsanız bırakın, bir süre sonra feci üzüntülerle o meşhur başlığın yolunu tutarsınız. Bizler de tekrar tekrar hep birlikte üzülürüz. :(

Ben 5 kat çıkarıyorum nabız düşmeden çıkarınca etki etmiyor bi soluklanıp öyle çıkarayım dedin mi çıkmaz o bisiklet 😀
Aynen hocam bende 5 kat cikiyorum. Çıktığımda nabız tavan yapmış oluyor 😂

• Beğen
Tepkiler: Wéndigo23
arkadaşlar konu açmadan önce konulara çok baktım ama maalesef istediğim konuyu cevabı bulamadım. Bütçem en fazla 8k o da en fazla yani 6-7 de olsa iyi olur, günlerdir sitelere bakıyorum istediğim marka modeli bulamadım. Tur için değil arada bir çıkarıp gezmek için arıyorum uzun ömürlü de olmasını istiyorum. Aslında nasıl bişey aramam gerektiğini bulamadım. bana bu bütçe civarlarında bisiklet önerir misiniz? Mosso Salcano Carraro artık neyse tam bilmiyorum.

Bir de bu bisikletlerin sitesinde satın alma seçeneği yok nasıl sipariş veriliyor bayiden mi alınıyor fiyatlar aynı mı oluyor? Teşekkür ederim

arkadaşlar konu açmadan önce konulara çok baktım ama maalesef istediğim konuyu cevabı bulamadım. Bütçem en fazla 8k o da en fazla yani 6-7 de olsa iyi olur, günlerdir sitelere bakıyorum istediğim marka modeli bulamadım. Tur için değil arada bir çıkarıp gezmek için arıyorum uzun ömürlü de olmasını istiyorum. Aslında nasıl bişey aramam gerektiğini bulamadım. bana bu bütçe civarlarında bisiklet önerir misiniz? Mosso Salcano Carraro artık neyse tam bilmiyorum.

Bir de bu bisikletlerin sitesinde satın alma seçeneği yok nasıl sipariş veriliyor bayiden mi alınıyor fiyatlar aynı mı oluyor? Teşekkür ederim

Şu konudaki önerilere bakabilirsiniz: Şehir/tur bisikleti seçim rehberi
Bu aralar en uygun Peugeot modellerinin fiyatları.
Bayilerin sitelerinden ya da platformlardaki satıcılardan alabilirsiniz. Mosso'da ürünle birlikte kurulum kuponu geliyor, ilk kurulum ve sonraki ilk servis ücretsiz yapılıyor. Diğer markaları alanlara sormak lazım.

Selamlar, çocukluk yıllarından sonra ilk kez bisiklet alma hevesindeyiz. İstanbul Anadolu yakasında oturuyoruz kullanım olarak sadece yazın sahil yolunda sürmek boş vakitlerde biraz spor için almak istiyoruz. O yüzden bütçe biraz düşük 3bin bandının üstüne çıkmak istemiyoruz. Problem şu ben ve ev arkadaşım 2 kişi bisiklet alacağız ama bu bisikletlerden birini kız arkadaşlarımızın da kullanmabileceği bir şey olması lazım. Ben 1.76 boy 80 kiloyum ev arkadaşım 1.70 boy 58 kilo civarında. Kadro jant vs. biraz araştırdım ama kafada tam bir şeyler oturtamadım. Biri daha büyük biri küçük 2 bisiklet bize ihtiyaç anladığım kadarıyla. Ben ve ev arkadaşım çıktığımızda büyüğe ben küçüğe o binecek, o kız arkadaşıyla çıktığında bu sefer büyüğe o küçüğe kız binecek. Böyle 2 bisiklet nasıl bulacağız aklım çok karıştı. İnternetten şöyle 2 bisiklet buldum uygun fiyatlı, idarelik. Bunlar dediğim tanımlara uyar mı acaba, tecrübeli dostlardan yardım beklerim.
Model bunlar

Dosyalar

• Screenshot_2023-04-10-16-12-17-500_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-04-10-16-12-17-500_com.android.chrome.jpg
    38,2 KB · Okunma: 33
  • Screenshot_2023-04-10-16-12-05-068_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2023-04-10-16-12-05-068_trendyol.com.jpg
    35,1 KB · Okunma: 31
Bisikletin modeli Peugeot T17-FS

Merhaba, benim 47 kadro T12FS 28" bisikletim var. 170, aynı kiloyuz.

Selam, ikinize aynı anda sormuş gibi olayım.

Hanıma bisiklet bakıyorum da, bayan bisikletinden çok 47 kadro almayı tercih ederim sanırım. T17 24 vites ve V frenlisi var indirimde. Tipi de güzel.

Kağıt üzerinde fena değil sanki. Verilen bilgiler arasında ağırlık göremedim, google'da arayınca bir yerde 15kg diye çıkıyor ama doğru bilgi olduğunu sanmıyorum. Bu bisikletin en çok 13.5kg olması gerek.

Benim kendi bisikletim Mosso Legarda, 21 vites olması haricinde şikayetim yok, o yüzden hanıma doğrudan 24 vites almaya karar verdim.

Genel yorumlarınız hangi yönde?

Teşekkürler.

Hanıma bisiklet bakıyorum da, bayan bisikletinden çok 47 kadro almayı tercih ederim sanırım. T17 24 vites ve V frenlisi var indirimde. Tipi de güzel.

Kağıt üzerinde fena değil sanki. Verilen bilgiler arasında ağırlık göremedim, google'da arayınca bir yerde 15kg diye çıkıyor ama doğru bilgi olduğunu sanmıyorum. Bu bisikletin en çok 13.5kg olması gerek.

Benim kendi bisikletim Mosso Legarda, 21 vites olması haricinde şikayetim yok, o yüzden hanıma doğrudan 24 vites almaya karar verdim.

Teşekkürler.

(link), kullandıkları ön attırıcının ((link)) üreticisi Shimano'ya göre 3x6 ya da 3x7 destekli olması dışında güzel bir model. Bu modelde aynı hatalı seçimi yapan Kron dışındaki markaların kullandığı gibi FD-TY710, FD-M310 ya da FD-TX800 gibi gerçekten 3x8'i destekleyen ön attırıcılardan biri kullanılmalıydı.

Lastiğin çifti toplam ağırlığı 1kg kadar fark ettirebildiğinden bence de 13.5-15 kg ağırlık mümkün. Wanda pek bilinen/sık rastlanan bir lastik markası olmadığından ağırlık bilgisine ulaşamadım. 38 mm lastikler kauçuk katmanı korumalıysa ağır olabilir ama detay yok.

Teşekkürler.
Çok net emin olmamakla birlikte ben de Peugeot T11x2 kullanıyorum. Kadro geometrisi çok benziyor. T11x2 yaklaşık 12 kilo civarı. Disk fren ile amortisörlü maşa birbirini götürse ağırlık olarak 15 çok fazla bir rakam. Daha hafiftir diye düşünüyorum. Çünkü daha kalın profilli Salcano o kilolarda geliyor.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Deote ,slx veya x-7,x9 group set kullanan bisiklet önerir misiniz? 8000 civarı. Model yılı
Önemli değil .ikinci el bakacam.

Deote ,slx veya x-7,x9 group set kullanan bisiklet önerir misiniz? 8000 civarı. Model yılı
Öneririm.hatta altus acera alivio da öneririm.24 vites ve üstü hepsi iş görür üzmez. Hepsini kullanmış biri olarak söylüyorum.

Corratec x vert motion öneririm. Farklı grup sette olanları var. bende 9x deore olanı var. bi bakın derim.

15.000₺ bütçe ile alınabilecek fiyat performans ürünü bir bisiklet arayışı içerisindeyim. Tavsiyelerinizi rica ederim. Teşekkürler

(link), kullandıkları ön attırıcının ((link)) üreticisi Shimano'ya göre 3x6 ya da 3x7 destekli olması dışında güzel bir model. Bu modelde aynı hatalı seçimi yapan Kron dışındaki markaların kullandığı gibi FD-TY710, FD-M310 ya da FD-TX800 gibi gerçekten 3x8'i destekleyen ön attırıcılardan biri kullanılmalıydı.

Lastiğin çifti toplam ağırlığı 1kg kadar fark ettirebildiğinden bence de 13.5-15 kg ağırlık mümkün. Wanda pek bilinen/sık rastlanan bir lastik markası olmadığından ağırlık bilgisine ulaşamadım. 38 mm lastikler kauçuk katmanı korumalıysa ağır olabilir ama detay yok.

Hocam, her zamanki gibi cevabın için teşekkür ederim.

Ağırlık bilgisi paylaşan bir online satıcıya sordum da, ağırlık 15kg civarıymış. "15kg'nin biraz altı" olarak cevap verdi.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Hocam, her zamanki gibi cevabın için teşekkür ederim.

Ağırlık bilgisi paylaşan bir online satıcıya sordum da, ağırlık 15kg civarıymış. "15kg'nin biraz altı" olarak cevap verdi.

Mosso'daki dengi 14.10 kiloymuş: (link)
Disk frenlisi 14.90 kilo: (link)
Bilgiler doğruysa disk fren ağırlığı 800 gram arttırıyor diyebiliriz.

"biraz"dan kastı 900 gram değilse Peugeot'lar Mosso'lardan ağırmış.

(link)

(link)

(link)

Bu 3 bisiklet arasında kararsız kaldım. Tavsiyeniz ne olurdu? Teşekkürler.

Gönül isterdi ki G2 alabileyim ama çok zor. İkinci el alabilme şansım yok çünkü nakitim yok karttan çekeceğim.

(link)

(link)

(link)

Gönül isterdi ki G2 alabileyim ama çok zor. İkinci el alabilme şansım yok çünkü nakitim yok karttan çekeceğim.

Üç bisiklet üç farklı türde (gravel/yol/trekking). İlk tercihi siz yapıp kullanım şartlarınıza da bağlı olarak istediğiniz türü seçmelisiniz, ondan sonra model seçmek daha kolay.

• Beğen
Tepkiler: muhammetcelik
(link)

(link)

(link)

Sportive tarzım değil,
yol seviyorum ama Cavaliere soğuğum,
Geriye G0 kalıyor benim koşullarımda..

Pekiiiiiiii,

Sizin koşullarınız neler?

• Beğen
Tepkiler: muhammetcelik
Geri