Merhabalar Herkese. Uzun zamandır (yaklaşık 6 yıldır) MTB kullanıcısıyım. Artık dilediğim performansı alamadığımı düşündüğüm için yol ya da trekking bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Bu konuda kafam çok karışık. Maalesef çok büyük bir bütçem yok (max 3000 TL). Sıfır bir bisiklet almak düşüncesindeyim. İyi bir yol bisikleti için fiyatlar çok uçuk iken, trekking bisikletlerinin fiyatları nispeten daha uygun.
Kocaeli'de ikamet ediyorum. Bisikleti günlük işlerimin yanında çoğu zaman grupla birlikte yaptığımız gezilerde (ort. 30-40 km) kullanıyorum. Zaman zaman (çok sık olmamakla beraber) bisiklet yolu dışında şehir içinde, parke taşı ve düzgün olmayan asfalt zeminde de kullanmak zorunda kalabiliyorum. Ayrıca bazen rampa da tırmanmam gerekebiliyor. Bu kullanım koşullarında benim için uygun bisiklet seçimi ne olmalıdır karar verebilmiş değilim. Siz değerli ve tecrübeli forum üyesi arkadaşlarımdan alacağım yorumlar eminim kafamdaki soru işaretlerinin giderilmesinde çok etkili olacaktır.
Beden ölçülerim: 173 cm boy, 77 cm iç bacak boyu
Yol Bisikleti için: 77 x 0,67= 51,59 (Kadro boyu: 20”)
Trekking Bisiklet için: 77 x 0,63= 48,51 (Kadro Boyu: 19” – 20” gibi)
Fiyat araştırması yaptığım bisikletler: (0 bisiklet düşündüğümden bütçem dahilinde aşağıdaki modelleri inceledim)
Yol Bisikleti: Mosso - 24 CAVALIER TOURNEY
Salcano- XRS066
Salcano- XRS077
Ümit- 2861 Magnetic HYD
Trekking Bisikleti: Mosso -Legarda 2124 MSM V
Mosso -Legarda 2121 MDM H
Mosso -Legarda 2121 MSM V
Carraro - Sportive 223
Carraro - Sportive 220
Kron - TX100- 28" Trekking Erkek - M.Disk
Kron - TX150 - 28" Trekking Erkek
Kron -TX100 - 28" Trekking Erkek - H.Disk
Trekking bisikletinden yaklaşık olarak yol bisikleti kadar performans alabilir miyim?
Kullanım koşullarıma göre sizce bana en uygun bisiklet hangisi? (Yol vs Trekking)
Yazdıklarımın içinden veya yazdıklarımın dışında önerebileceğiniz bir model var mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Herkese iyi forumlar.