Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Arkadaşlar herkese iyi forumlar;

25 yaşındayım boyum 1.70 m. ve max 2 saatlik sürüşler için şehir bisikleti almak istiyorum fakat bir takım bisikletler arasında kaldım yardımcı olabilir misiniz ?(Aranıza yeni katılıyorum)

1)Salcano cityexplorer-2018-28jant-45cm

2)Mosso 1721-2018-27,5-55cmkadro boyu

3)Kron Tx100

4)Salcano city life 10 28inc jant

5)Salcano 2018 xr070 jant28 kadro boyu 58

İlgi ve alakanız için teşekkürler...
Hepsine baktım ve teknik özellikleri çok yakın ancak "5. yol bisikleti XRS070 olacak galiba, şehir bisikleti dediğiniz için ona bakmadım." ben olsam Mosso'yu sırf marka ve kadro kalitesi için alabilirdim. Tabi seçim sizin, ben Mosso diyorum.

Scudo
Arkadaşlar herkese iyi forumlar;

25 yaşındayım boyum 1.70 m. ve max 2 saatlik sürüşler için şehir bisikleti almak istiyorum fakat bir takım bisikletler arasında kaldım yardımcı olabilir misiniz ?(Aranıza yeni katılıyorum)

1)Salcano cityexplorer-2018-28jant-45cm

2)Mosso 1721-2018-27,5-55cmkadro boyu

3)Kron Tx100

4)Salcano city life 10 28inc jant

5)Salcano 2018 xr070 jant28 kadro boyu 58

İlgi ve alakanız için teşekkürler...

Merhabalar. Mosso için 55 kadro yazmışsınız ama abim 1.75 boyuyla 51 kadroda rahat edemedi. Sonra Kross 48 kadro aldı 51 kadroyu biraz daha uzun bir arkadaşa sattık. 1.70 boyunda başka bir arkadaşa da 46 kadro mosso aldık.

• Beğen
Tepkiler: Shyl35 ve OmegA
Hocam Mosso Legarda 2127 modelini nerden buldun acaba? Ben de o modeli arıyorum da yardımcı olabilir misin?
Dün işlerim vardı gidemedim bisikletçilere. Bugün de biraz zor. Ama yarın kesin gideceğim. Bulursam eğer yazarım size fiyat ve stok bilgisini. Ona göre arar sipariş geçersiniz.

• Beğen
Tepkiler: AVCIUGUR
Arkadaşlar forumda yeniyim anlamadım forum mantığını buraya sorıyım. 3000*4000 TL arası bir yol bisikleti almak istiyorum bunla uzun yol gideceğim(bikepacking vs) yarışmak gibi bir amacım yok. Sadece beni uzun yolda üzmesin yeter.

Merhaba arkadaşlar genelde şehir içi ve az da olsa arazide kullanmak için bir bisiklet alacağım hobi ve gezi amaçlı bütçem 2000-2500 civarı en fazla. 180 boy 77 kiloyum. Fiyat performans ürünü bir bisiklet almak istiyorum. Araştırmamı önerdiğiniz bisikletler var mıdır daha önce dağ bisikleti kullanıyordum ama 1,5 senedir uzağım bisikletten. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhaba arkadaşlar genelde şehir içi ve az da olsa arazide kullanmak için bir bisiklet alacağım hobi ve gezi amaçlı bütçem 2000-2500 civarı en fazla. 180 boy 77 kiloyum. Fiyat performans ürünü bir bisiklet almak istiyorum. Araştırmamı önerdiğiniz bisikletler var mıdır daha önce dağ bisikleti kullanıyordum ama 1,5 senedir uzağım bisikletten. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Şehir neresi

Merhabalar. Mosso için 55 kadro yazmışsınız ama abim 1.75 boyuyla 51 kadroda rahat edemedi. Sonra Kross 48 kadro aldı 51 kadroyu biraz daha uzun bir arkadaşa sattık. 1.70 boyunda başka bir arkadaşa da 46 kadro mosso aldık.
Cevabın için sağol sonrasında uygun fiyata Corraro sportive 323 buldum 46 kadro onu aldım şuan çok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Himmet401
Herkese iyi forumlar arkadaşlar 1 yıla yakın süredir dağ bisikleti sürüyorum ve artık yol bisikletine geçiş yapmak istiyorum. 2. el almayı düşünüyorum ve 2750 zorlasam 3000 lira bütçem var (2750 tercihim). Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Herkese iyi forumlar arkadaşlar 1 yıla yakın süredir dağ bisikleti sürüyorum ve artık yol bisikletine geçiş yapmak istiyorum. 2. el almayı düşünüyorum ve 2750 zorlasam 3000 lira bütçem var (2750 tercihim). Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kadro boyunuzu bilmediğim için bir link atamam ama 2. el Mosso Cavalier 700 veya Carraro CR Race 012 bulabilirsiniz. Bu bütçeyle bence sıfır almaya gerek yok çünkü çok donanımlı olmaz sıfırlar ama 2. elde daha donanımlı şeyler bulunabilir fakat tercih sizin tabikide. :)

Kadro boyunuzu bilmediğim için bir link atamam ama 2. el Mosso Cavalier 700 veya Carraro CR Race 012 bulabilirsiniz. Bu bütçeyle bence sıfır almaya gerek yok çünkü çok donanımlı olmaz sıfırlar ama 2. elde daha donanımlı şeyler bulunabilir fakat tercih sizin tabikide. :)
Carraro CR Race 012 ve Cavalier 700 modellerinin ikisede Tourney setli galiba 2600 2800 liraya CR Race 022 var Claris set sizce bu fiyata daha iyi bir bisiklet bulabilir miyim.

• Beğen
Tepkiler: OmegA
Carraro CR Race 012 ve Cavalier 700 modellerinin ikisede Tourney setli galiba 2600 2800 liraya CR Race 022 var Claris set sizce bu fiyata daha iyi bir bisiklet bulabilir miyim.
Ben internette Sora'lı Cavalier görmüştüm de belki sahibi değiştirmiştir.

Ben internette Sora'lı Cavalier görmüştüm de belki sahibi değiştirmiştir.
Sora'lı da Claris'li de var ama fiyatlar biraz bütçeyi aşıyor. Fikirlerimi tamamen değiştirip Sedona 610'a karar vereceğim gibi duruyor.

• Beğen
Selamlar dostlar;

Geçen seneden beri bisiklet arayıp ta bulamayanlar kafilesi var ise baş aday olmak isterim.

Boyum 198 cm bacak iç boyu 89 cm. Amacım evden ofise yaklaşık 25 km'lik yolu (Total 50-55 km) bisiklet ile gitmek kalan boş zamanlarında İzmir'de turlamak niyetindeyim. Trekking bisikleti düşüncesi ile yola çıktım fakat uygun kadro bulamadığım için yol gravel trekking hepsine açığım. Öneriniz Türkiye ve pandeminin devam ettiği su koşullarda hangi bisiklete yönelmem ?

Acil Satılık Scott Sub Cross 30 nakite sıkıştım faturalı garantili ömür boyu KADRO garantili. Aciliyeti var. Sıfırı 9000 1 ay bile kullanamadim son fiyat 5000

Dosyalar

• 20210523_230531.jpg
    20210523_230531.jpg
    117,1 KB · Okunma: 43
Merhaba herkese, öncelikle şehir içinde kullanmak ve turlarda kullanmak için bisiklet bakıyorum. Bizim şehrin yolları çok iyi değil o yüzden Gravel modellerine bakmaya karar verdim. 6000TL falan bütçem var, uygun bir bisiklet önerebilecek var mı?

Merhabalar Herkese. Uzun zamandır (yaklaşık 6 yıldır) MTB kullanıcısıyım. Artık dilediğim performansı alamadığımı düşündüğüm için yol ya da trekking bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Bu konuda kafam çok karışık. Maalesef çok büyük bir bütçem yok (max 3000 TL). Sıfır bir bisiklet almak düşüncesindeyim. İyi bir yol bisikleti için fiyatlar çok uçuk iken, trekking bisikletlerinin fiyatları nispeten daha uygun.

Kocaeli'de ikamet ediyorum. Bisikleti günlük işlerimin yanında çoğu zaman grupla birlikte yaptığımız gezilerde (ort. 30-40 km) kullanıyorum. Zaman zaman (çok sık olmamakla beraber) bisiklet yolu dışında şehir içinde, parke taşı ve düzgün olmayan asfalt zeminde de kullanmak zorunda kalabiliyorum. Ayrıca bazen rampa da tırmanmam gerekebiliyor. Bu kullanım koşullarında benim için uygun bisiklet seçimi ne olmalıdır karar verebilmiş değilim. Siz değerli ve tecrübeli forum üyesi arkadaşlarımdan alacağım yorumlar eminim kafamdaki soru işaretlerinin giderilmesinde çok etkili olacaktır.

Beden ölçülerim: 173 cm boy, 77 cm iç bacak boyu
Yol
Bisikleti için: 77 x 0,67= 51,59 (Kadro boyu: 20”)
Trekking
Bisiklet için: 77 x 0,63= 48,51 (Kadro Boyu: 19” – 20” gibi)

Fiyat araştırması yaptığım bisikletler: (0 bisiklet düşündüğümden bütçem dahilinde aşağıdaki modelleri inceledim)

Yol Bisikleti: Mosso - 24 CAVALIER TOURNEY
Salcano- XRS066
Salcano- XRS077
Ümit- 2861 Magnetic HYD

Trekking Bisikleti: Mosso -Legarda 2124 MSM V
Mosso -Legarda 2121 MDM H
Mosso -Legarda 2121 MSM V
Carraro - Sportive 223
Carraro - Sportive 220
Kron - TX100- 28" Trekking Erkek - M.Disk
Kron - TX150 - 28" Trekking Erkek
Kron -TX100 - 28" Trekking Erkek - H.Disk

Trekking bisikletinden yaklaşık olarak yol bisikleti kadar performans alabilir miyim?
Kullanım koşullarıma göre sizce bana en uygun bisiklet hangisi? (Yol vs Trekking)
Yazdıklarımın içinden veya yazdıklarımın dışında önerebileceğiniz bir model var mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Herkese iyi forumlar.

Merhabalar Herkese. Uzun zamandır (yaklaşık 6 yıldır) MTB kullanıcısıyım. Artık dilediğim performansı alamadığımı düşündüğüm için yol ya da trekking bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Bu konuda kafam çok karışık. Maalesef çok büyük bir bütçem yok (max 3000 TL). Sıfır bir bisiklet almak düşüncesindeyim. İyi bir yol bisikleti için fiyatlar çok uçuk iken, trekking bisikletlerinin fiyatları nispeten daha uygun.

Kocaeli'de ikamet ediyorum. Bisikleti günlük işlerimin yanında çoğu zaman grupla birlikte yaptığımız gezilerde (ort. 30-40 km) kullanıyorum. Zaman zaman (çok sık olmamakla beraber) bisiklet yolu dışında şehir içinde, parke taşı ve düzgün olmayan asfalt zeminde de kullanmak zorunda kalabiliyorum. Ayrıca bazen rampa da tırmanmam gerekebiliyor. Bu kullanım koşullarında benim için uygun bisiklet seçimi ne olmalıdır karar verebilmiş değilim. Siz değerli ve tecrübeli forum üyesi arkadaşlarımdan alacağım yorumlar eminim kafamdaki soru işaretlerinin giderilmesinde çok etkili olacaktır.

Yol
Trekking

Fiyat araştırması yaptığım bisikletler: (0 bisiklet düşündüğümden bütçem dahilinde aşağıdaki modelleri inceledim)

Salcano- XRS066
Salcano- XRS077
Ümit- 2861 Magnetic HYD

Carraro - Sportive 223
Carraro - Sportive 220

Trekking bisikletinden yaklaşık olarak yol bisikleti kadar performans alabilir miyim?
Kullanım koşullarıma göre sizce bana en uygun bisiklet hangisi? (Yol vs Trekking)
Yazdıklarımın içinden veya yazdıklarımın dışında önerebileceğiniz bir model var mıdır?

Herkese iyi forumlar.

Mosso - 24 CAVALIER TOURNEY: size uymaz. 24" tekerli, kadro boyu 42 olan bir bisiklet; çocuklar için.
O bütçe ile alacağınız hiç bir trekking bisikletinden umduğunuzu bulamazsınız.
Belki az da olsa salcano xrs066 düşünülebilir ama tavsiye etmezdim. dişli oranları (52/42 aynakol, 14x28 arka dişliler) yokuşlarda çok zorlar.

Ben olsam elimdeki bisiklete kaliteli güzel bir lastik takardım. Schwalbe marathon supreme lastikleri bi düşünün. Daha sonra da kaliteli bi jant seti takardım.

• Beğen

Yol
Trekking

Salcano- XRS066
Salcano- XRS077
Ümit- 2861 Magnetic HYD

Carraro - Sportive 223
Carraro - Sportive 220

Herkese iyi forumlar.
@gezgin gezer Çok doğru söylemiş ben de önceden Merida Big Seven 100 MTB'me 1.65 Schwalbe Marathon takarak yollara gitmiştim sizde MTB'ye böyle bir lastik ve hafif bir jant seti takıp kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
Merhaba herkese, öncelikle şehir içinde kullanmak ve turlarda kullanmak için bisiklet bakıyorum. Bizim şehrin yolları çok iyi değil o yüzden Gravel modellerine bakmaya karar verdim. 6000TL falan bütçem var, uygun bir bisiklet önerebilecek var mı?
Btwin RC500 Tam size göre olur.

Geri