Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Merhaba yeni üye oldum bende salcona hector var 15 yaşındayım 4 yaşımdab beri bisiklet sürüyom ve seviyom hız yapmayıda ama yaşadığim yerde asfalt olsada offroad yapıyormuş hissi veriyor 😂 bisikletimi değişmek istiyom bianchi rcx 527 almayı düşünüyom ve dağlara yukarı çıkmayı ve inmeyi seviyom her hafta yaparım ama şehirde de sürdüğum oluyor ondan dolayı seçtiğim bisiklet iyi mi ?

Kendimi bu bisikletle geliştirip 2-3 yıl sonra downhill bisiklet almayıda planliyom (boyum 178cm)

Bianchi rcx 527 nin özellikleri
KADROALÜMİNYUM 1-1/8″ YARI-ENTEGRE
MAŞAALÜMİNYUM TAÇLI 1-1/8″ MLO MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY TX800
ÖN VİTESSHIMANO TOURNEY TY500
KRANK TAKIMIALÜMİNYUM 42X34X24T
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG200 12-32T KASET
VİTES KOLUSHIMANO EF505 3X8
FRENALHONGA HİDROLİK DİSK
LASTİKCHAOYANG 27.5X2.10
JANTBIANCHI ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELEDDK JELLİ
ÖLÇÜ43, 48
RENKMAT SİYAH KIRMIZI GRİ, MAVİ SİYAH AÇIK MAVİ

images.jpeg

Scudo
Linkteki ürün 1360 liraya geliyor alınır mı?
(link)

Arkadaşlar merhaba, uzun zaman önce Bianchi Lock kullanıyordum. Bisiklet kullanmayalı baya oldu. Dönem dönem bisiklet düşüncesi beni kaşıyıp durdu artık almak istiyorum. İstanbul ataşehir bölgesindeyim fakat mümkün mertebe Kadıköy - Pendik civarına gidip gelmek için kullanacağım. Sahil yolunda kullanmak haricinde ormanlık alanlarda olacak. Biraz inceledim fakat tam emin olamadım. Bütçe olarak 1500₺ bandında bir şey arıyorum. Karantina sağolsun 100 kg ya ulaştım. Pedal çevirişi kullanımı kolay olsun istiyorum. Gün içerisinde 3-4 saat civarında kullanacağım ortalama. Aklımda KRON alma düşüncesi var. Sizin önerileriniz nedir acaba? Model ve marka önerileriniz nelerdir. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
@Mavristra Bende aynı şekilde bakıyorum hatta yukarı link attım ama yorumlayan olmadı henüz. F/P olarak iyi duruyor marka olarak nasıl bilmiyorum.

@Kadıköylü Benimde bisiklet konusunda teknik bilgim olmadıgından bilemedim. Ama KRON çok tatlı geliyor nedense hoşuma gidiyor. Belki 10 yıldan bugüne kalitesini bozmuşta olabilir. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlar gün içerisinde sanırım.

@Mavristra Kron önermiyorlar nedenini bilmiyorum bende Mosso Carraro markalara bakıyorum. Yukarıda attığım linkteki ürün 1360 liraya geliyor ama nasıl marka sağlamlık olarak bilmiyorum işte yoksa almaya niyetlenmiştim. Gerçi ikinci elde temiz birşeyler bakıyorum.

Öncelikle merhaba, forumda yeni olduğum için nereye yazacağımı bilemedim. Eğer yanlış yere yazıyorsam kusuruma bakmayın. Daha önceden şehir bisikleti ve dağ bisikleti kullandım yıllarca. Yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Kısa boyluyum (167cm, bacak boyum 78cm). Giriş seviyesinde alınabilecek 2500tl civarı bisiklet önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim :)

2000 TL'ye kadar yol bisikleti önerebilir misiniz?

Bir sürü çeşit var ne alacağım hakkında hiç bir fikrim yok :)

2000 TL'ye kadar yol bisikleti önerebilir misiniz?

Bir sürü çeşit var ne alacağım hakkında hiç bir fikrim yok :)

2000 TL'ye benim bildiğim bir tek Corelli KR 100 var;

(link)

Kendim ve eşim için bisiklet bakıyorum kullanım amacımız arada çıkıp ter atmak küçük bir ilçede yaşıyoruz ama etrafımızda tarihi ve ormanlık çok güzel yerler var haftaiçi oturduğumuz evden merkeze olan 1-2 km lik yol için kullacağız haftasonları ise daha ormanlık ve düz yollarda mesela akyaka,teos yada mesire yeri gibi gezi yerlerinde kullanmayı planlıyoruz
bütçemiz iki bisiklet için 5-6 bin civarı çok uzun zamandır ikimizde bisiklete binmedik ve her yere arabayla gitmekten dolayı hımbıllaştık bütçe dediğim gibi çok az miktarda esneyebilir ne tip bir bisiklete ihtiyacımız var çok fazla marka çok fazla özellik var orta şekerli ne tip bir bisiklet alabilir ve kullanabiliriz ? günde en az 5-6 km yol yaparız haftasonları ise daha çok yol yapılabilir
Aslında çift olarak katlanır hoş olur hocam. İstediğiniz zaman yükler çıkarsınız evde de çok yer kaplamaz. Çok hız yapmayız derseniz katlanır bisikletler dedikleriniz için uygun olabilir. İki heybe koysanız piknik yapıp dönebilirsiniz. 50km'ye kadar katlanırda Bi sıkıntı yaşamadık ama dik oturuş sebebiyle 50km üzerinde tayt veya iyi bir sele kılıfı kullanmanız gerekebilir.
Arkadaşlar herkese merhaba, ben şehir içinde sürekli olarak kullanabileceğim bir bisiklet arıyorum. Bulunduğum bölge şehir içi olsa da gideceğim yollar her zaman düz ve pürüzsüz asfalt yollar veya kaldırımlar değil, toprak yollarda da bisiklet sürmeyi çok seven biriyim. Daha önceki konuşmalarımda Dağ Bisikleti modellerinin bana uygun olabileceğini söylediler ve ben de sizlerden 2000 Lira bütçem ile alabileceğim bir bisiklet önerisi istiyorum. Gerçekten bu kafa karışıklığının arasında önerileriyle yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar diliyorum.

Bisan Mts 4600 V 2020 - 18'' Kadro ve 27.5'' Jant. Bu bisiklet hakkında düşünceleriniz nedir? Boyum 1.86 bu ölçüler benim için uygun mudur?
Taşlı kayalı yollar değilse dağ bisikleti almayın. Gereksiz yorucu ve hantal olur. 1.5 veya 1.75 kalınlıktaki tekere sahip şehir bisikleti veya katlanır bisikletler daha uygun olur.

Merhaba, yıllardır bisiklet almak istiyorum ama Türkiye'deki ekonomik koşullar, Amerika ve Avrupa fiyatları ile burayı karşılaştırınca haksızlığa uğradığım düşüncesi bana hep engel oldu ama artık bütün bunları bir yana bırakıp paraya kıyıp bir şey almak istiyorum. Haftalardır ikinci el piyasasını (çok da parlak olmayan) inceliyorum, şehirde kullanmak istiyorum ama malum ülkemizdeki delikli asfalt veya parke taşı sokaklar ön süspansiyon gereksinimi oluşturuyor ama aynı zamanda mtb de almak istemiyorum. Bütçem aşağı yukarı 1000TL. Bu çerçevede bana önerebileceğiniz bir iki model olursa çok sevinirim.

Ben bunu buldum: sahibinden ilan no. 723654815. Tecrübeli arkadaşlarım bunun hakkında ne düşünür?

• Beğen
Tepkiler: Deniz Yavuz
@Pepega İlanda kadro boyu 66 cm (!), jant boyu 21 görünüyor(Aslında 28"). İlanda doyurucu bir bilgi yok. Bana pek güvenilir gelmedi açıkçası. Yerinde görmekte fayda var tabi. İlanı giren arkadaş konuya hakim olmayıp bilgileri sallamış da olabilir. Tüm donanımlar orijinaliyle aynı mı diye kontrol edilmeli. Görmeden almayın derim.

• Beğen
Tepkiler: Pepega
Arkadaşlar şehir bisikleti almak istiyorum. Boyum 1.55 ve katlanır bisiklet almaya karar verdim, hem rahat taşırım hem de rahat rahat binerim diye. Şehir içinde aktif kullanacağım, uzun yola da çıkarım bana çok belli olmaz. Carraro Flexi 106 mı alayım 121 mi?

Arkadaşlar şehir bisikleti almak istiyorum. Boyum 1.55 ve katlanır bisiklet almaya karar verdim, hem rahat taşırım hem de rahat rahat binerim diye. Şehir içinde aktif kullanacağım, uzun yola da çıkarım bana çok belli olmaz. Carraro Flexi 106 mı alayım 121 mi?
Yokuş olan yerlerde kullanıyorsanız veya kullanacaksınız flexi 121 iyidir. 3lü aynakol işinizi görecektir. Flexi 121'in selesi için tavsiyem en az 170 boy olmalı. Sele borusu çok uzun. Kestirilebilir elbette ama bu sefer de gidon yüksek kalacak kollar uyuşacaktır.

Konuyla alakasız olacak kusuruma bakmayın ama şu anda aklıma ötv indirimi takıldı. 2 haftadır bisiklet bakıyorum, % 5 gibi ufak bir indirim yapan bir yer buldum. Sizce ötv indirimi bisiklete yansır mı yoksa ben bisikleti %5 indirimle alıyım mı?

konuyla alakasız olacak kusuruma bakmayın ama şu anda aklıma ötv indirimi takıldı 2 haftadır bisiklet bakıyorum % 5 gibi ufak bi indirim yapan bir yer buldum sizce ötv indirimi bisiklete yansır mı yoksa ben bisikleti %5 indirimle alıyım mı.
Birçok markada bir bisikleti liste fiyatının %10 altına kredi kartına taksitle alabilirsiniz.
Nakitte ise bu indirim yüzde 10 ile 15 arasında değişir.
Bunlar, ortalama değerlerdir.

@hamlet2006 yakın zamanda araştırma yapan biri olarak İstanbul bayilerinde bu oranlar şu ara pek yok..(peugeot r13, carraro 062 ve bisan gt özelinde) yüzde 5 civarı konuşuluyor.

Tabii benim beceriksizliğimde olabilir 😀 o ayrı. Haha..

@hamlet2006 yakın zamanda araştırma yapan biri olarak İstanbul bayilerinde bu oranlar şu ara pek yok..(peugeot r13, carraro 062 ve bisan gt özelinde) yüzde 5 civarı konuşuluyor.

Tabii benim beceriksizliğimde olabilir 😀 o ayrı. Haha..
Şu anda bisiklet altın oldu. İndirim oranları düşük önceki yıllara göre. Nakitte %5 taksitte liste fiyatı bir çok yerde. Özellikle üretimi çok olmayan peugeot r13, carraro 062 gibi bisikletlerde. Mosso da nakitte %10-15 arası indirim aldık geçen mesela. Bayilerin yeni çektikleri siparişlerde iskontolari kaldırmış fabrikalar.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Peugeot, Carraro,Bisan gibi markalar fiyata oynadığından indirimler sınırlı o zaman.
Yine de katma değeri ve kar marjı yüksek global markaların bisikletlerinde daha büyük indirim yakalamak daha kolay olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Arkadaşlar selamlar her yeni bisiklet kullanıcısı gibi sayısız marka model seçeneği içerisinde kaybolmuş durumdayım. Ankara'da yaşamaktayım hergün 8-10 km arası işe gidip geliyorum. İş yerimde bisiklet binanın dışında açıkta duracak ve güvenlik sorunu daima olacak o nedenle sürekli aklım kalsın istemiyorum ve bütçeyi 1000-1200 lira gibi çok düşük tutuyorum ki ne aklım kalsın ne canım yansın. İkinci El düşünmüyorum çünkü hiç bilgim olmadığı için parça değişimi falan olduysa anlamam mümkün değil. 1.73 boy 70 kiloyum. Gördüğüm en ucuz bisiklet belderia tec diye 600 liralık bir bisiklet yani 3-4 ay binip sonra hurdacıya bile satsam içim acımaz. Eğer 1000 liralık bir bisiklet ile onun arasında pek fark yoksa ucuz olması benim için tercih sebebidir. Çok bir beklentim yok pedala basınca gitsin frene basınca dursun benim için en azından trafikte bisiklete binebileceğime dair güvenim sağlamlaşana ve güvenlik açısından endişem ortadan kalkana kadar yeterli. Önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca bu işe yeni başlayan biri olarak benim fikrim böyle ama yalnış düşünüyorsun dediğiniz yerler var ise eleştirilerinize de açığım.

Geri