Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Merhabalar,
Sadece şehir içinde sürmek için bi bisiklet arıyorum ve Bianchi Vintage bisikleti çok beğendim. ancak bazı kaygılarım var.
1.si fiyatı iyi mi? (piyasasını pek bilmiyorum)
2.si katlanabilir olması problem yaşatır mı?
(link)

Dosyalar

• Unknown.jpeg
    Unknown.jpeg
    6,5 KB · Okunma: 4
Scudo
@İstanb_lue
Rica ederim . Anladigm.kadariyla yol bisikletine biraz ilgin var ama bagaj takilabilen bisey bakiyorsun. Sana karbon masali ve one arkaya bagaj takilabilen triban 500 serilerinide oneririm harikadirlar

@mariokaldato
Evet olabilir 500 yada 540

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Öncelikle merhabalar!
İsmim Muhammet yaşım 29 aranıza Konya Seydişehir'den katılıyorum. Bende uzun zamandır çoçukluğumdaki ''rüzgarı yüzümde hissetme'' özlemi çekiyorum :). 1-2 aydır bisiklet araştırıyorum hem iş-ev arası hemde buradaki kısa turcu abilerimle gezintiye çıkmak niyetindeyim. Bütçem biraz kısıtlı 1000-1500 tl arası f/p bisikleti arıyorum. Gözüme çarpan ilk etapta Kron TX150 ve Mosso Legarda oldu. Sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var sizce bu bütçeyle alınabilecek en iyi şehir bisikleti hangisidir? Birde boyum 170 cm kilom 90 bana uygun olan 18'' / 46 cm olan kadro boyumudur. Biraz uzun bir yazı oldu k.bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar şu anda carraro sportive 321 bisiklete sahibim (sabit maşa,toruney set,v fren,14.5 kg 18 kadro boyu).İlk aldıgım zaman kadr boyndan haberim olmadıgı için almış bulundum normalde boyum 1.80.Bu bisikleti yaklaşık 10 ay-3000 km ye yakın kullandım.Bir süreliğine ara vermek zorunda kaldım.Bisikleti alırken hobi amaçlı almıştım ama bağlandım resmen ve ulaşım-spor amaçlı kullandım şu zamana kadar.Lakin bisiklet hem ağır,hem kadro boyu bana küçük,hem de tourney vitesler sprinte kalkarken beni çok korkutuyor (sanki kırılacakmış gibi zorlanıyor halbuki chain-l yağ ile düzenli yağlama da yapıyorum,yani tourney set de yavaş geliyor.%99 asfalt yolda gidiyorum,yolların durumu da gayet iyi.

1 ay sonra yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum,lakin kafam çok karışık(ikinci el istemiyorum)bütçem 2000 tl bandı
aklımda carraro sportive 330 ya da manifesto vardı ama fiyatları el yakıyor
başka markaların hybrid/şehir kategorisine (sabit maşa) bakıyorum ne yazıkki bu bütçeye göre acera setli bisiklet bile yok işte
öte yandan bu bantta claris setli önceki yılın yol bisikletleri var alabıleceğim ama şu anda 700-35 lastik hem ince geliyor hem de konforsuz gelirken 700-25 e geçmek ne kadar mantıklı diyorum.

Böyle işte arkadaşlar elimdekini satsam ne alacağım diyorum,bir yandan elimdekinden de memnun değilim
ne yapmalı sizce?

Merhaba ben önümüzdeki yıl Muğla Bodrumda yaşamaya başlayacağım.Yaşım 32.Çocukluğumda ve lise yıllarımda bolca bisiklet kullandım,ilçe bile değiştirdiğim oldu o dönemde.Markasız kötü bir bisikletim vardı.Tamiratını herşeyini kendim yapardım.Neyse şimdi yeniden bisiklet almak istiyorum.Hem ulaşım amaçlı hem de spor amaçlı olarak Muğla Bodrum ilçesinde kullanacağım.Herhangi bir sağlık problemim yok.14 senelik aktif sigara içicisiydim 4 ay önce tamamen bıraktım ve son 3 aydır aktif olarak 3 günde bir halı saha maçı yapmaktayım.Üzerimdeki hamlığı attım sayılır artık.Herhangi bir bel ağrım da yok.Şu an Şırnak ilinde memur olarak görevliyim.6 ay sonra Bodruma geçeceğim ve maçların yanında aktif olarak bisiklet de kullanmak istiyorum.Bodrum ilçesi yokuşlu bir yapıya sahip.Aslında çok anlamam şu anki bisikletlerden ama hem kaliteli hem de uygun fiyatlı(ortalama 1200-1600 arası)bir bisiklet önerisi istiyorum.Dağ bisikleti mi alsam şehir bisikleti mi kararsız kaldım.İkisinin ortası özelliklere sahip bir bisiklet istiyorum aslında.Çamurluk vs de gerekli tabi eğer orjinalinde yoksa.Estetiği bozulmayacak bir model olmalı.Şimdiden teşekkürler.

@ozgurpolis
bisikleti şehiriçi kullanmayı düşünorsanız şehir bisikleti derim,dağ-orman dolaşırım diyorsanız dağ bisikleti tabiki

• Beğen
Tepkiler: ozgurpolis
@ozgurpolis
o fiyat aralığında işini görecek en iyi bisiklet mosso legardadır. alternatif olarak sedona 410, carraro sportive 220 ve salcano city serilerine bakabilirsin. bütçen aralığında iyi bir dağ bisikleti( özellikle sıfır olarak) bulamazsın. zaten dağ bisikletini arazi şartlarında kullanmayacaksan almak bana biraz mantıksız geliyor.

Merhaba
Arkadaşlar Carraro 121 D 2019 Model 21 Vites Mekanik Disk frenli katlanır bisiklet alacağım da fiyat araştırması yaparken bir satıcı mekanik disk frenli bisikletleri bulundurmaya özen gösteriyor diye yanıt verdi bu tür mekanik disk frenli bisikletin çok mu dezavantajları var.

@JRScarface
hiçbir dezavantajı yok. aksine v frene göre bazı yönlerden avantajı bile vardır( çamur, toz nedeniyle tutmamazlık yapmaz).

katlanır bisiklet alacaklara kesinlikle dahon öneriyorum diğer markaları kulladım ve yeterli tecrübeye sahibim onun için söylüyorum gücünüz varsa dahondan vazgeçmeyin derim

Merhaba. Motosikleti kenara koyup biraz hareket olsun diye şehir bisikleti almak istiyorum. Her şeyimiz hızlı oldu, hayatı kaçırıyoruz sanki. Bisiklet biraz düzeltecek gibi bu durumu. Genelde kaldırım, yol karışımı kullancam çünkü bu şehirde bisiklet yolu yok ve yollar berbat.
Hibrit denilen modellerden almak istiyorum, yokuşlarda var tabi. Şöyle yollarda sorunsuzca akacağım, kolay kolay arıza çıkarmayan, freni sağı solu sağlam olan ne önerirsiniz? İkinci el almayı düşünüyorum. Bütçe 1500₺, bu fiyata sıfırda olur.

Piyasalar kötü durumda bisiklet fiyatları uçmuş. Salcano City Life 20 kullanıyordum. Yazın hırsız tarafından çalındı bisikletsiz kaldım. Bisiklete ihtiyacım var. Şehir içi kullanacağım tavsiyelerinizi bekliyorum. İkinci el temiz bisiklet de alabilirim.

Önerilerilerinizi Bekliyorum arkadaşlar

Arkadaşlar merhaba.scoot s10 ve trek 8.5 ten sonra artık yaş itibariyle ve Çamlıca da oturduğundan bir elektrikli bisiklet edinmek şart oldu.onceden goccia zero vardı ama ebatları küçük geliyordu..bu hafta Trek bisikletimi satıp yerine Mercedes-Benz Hibrit Bisiklet aldım. Bisikleti tanıyan özelliklerini bilen özellikle lastiklerini nereden temin edebileceğim hakkında bilgisi olan varmı acaba...yakın ilginize şimdiden teşekkür ederim

188114188116

188271
Arkadaşlar konuyla ilgili değil ama ben bu sram s80 karbon janttan arıyom elinde ikinci el temiz olan varmı türkiyede sıfırını bulamadım yada satan bir yer varmı

@slckats
aynen gönderiden sonra iyice araştırdım.Bu dağ bisikletleri amotisor vs gençlere şekilli şukullu geliyor diye yıllarca boş yere almışlar:) aslında gerçekten dediğiniz gibi dağda,harbi arazide vs kullanmayacaksan tamamen gereksiz ve insanı sürüş keyfinden soğutan bir bisikletmiş.bütçeyi biraz daha yükselterek sedona 330 şehir bisikletinde karar kıldım.sedonabisiklet sitesinde 3150 tl fiyat görülüyor.benim boyum 175.kadro kaç almam gerek 52 büyük mü gelir acaba.cevap için teşekkürler.

Geri