Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Merhaba max 4000 TL ye kadar şehir içi temiz asfalt kullanım için (max 30km/gün) bisiklet tavsiyesi alabilir miyim? Bu arada Boy 180-185cm kilo 70-75kg . Çok model olduğu için karar veremedim.

Model seçmeye başlarken öncelikle temel bisiklet türünü (kullanım amacınıza bakılırsa trekking/şehir/fitness grubu size uygun), sonra o türde varsa süspansiyonlu/düz maşa seçeneğini, ardından da fren türünü belirleyebilirseniz aralarından seçim yapmanız gerekecek modeller azalır ve daha kolay karar verebilirsiniz.

Karar vermenize yardımcı olmak için aşağıda bazı konulara link veriyorum. Linkleri bu bahar aylarından sonraya verdim, yaklaşık olarak güncel bisiklet alım sezonunun başlarından itibaren okuyabileceğiniz şekilde.

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi konusunun son birkaç sayfasına, yaklaşık şuradan sonuna kadar göz atın: Şehir/tur bisikleti seçim rehberi
Örneğin burada 4000 liraya kadarki modelleri listelemiştim: Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Diğer konu daha isabetli ama bu başlıkta da öneriler olduğundan yine bu bahardan itibaren bulunduğumuz bu konuya yazılmış olanlara göz gezdirin, yaklaşık buralardan itibaren: Bisiklet önerileri

Bir de yerli markaların fitness/trekking/şehir bisikletleri sayfalarındaki modellere bakın:
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • Peugeot (link) (link)
  • (link)
Bu konularda geçen çeşitli karşılaştırmalar ve model önerileri ile üreticilerin modelleri arasında beğendikleriniz olursa, en azından birkaç model seçebilirseniz onları karşılaştırarak seçim yapmanıza yardımcı olmak daha kolay olur.

Bütçeye göre hangi modellerin alınabileceğini bulmak için de popüler alışveriş sitelerinden genel olarak o fiyatlardaki modelleri bulup daha sonra seçtiğiniz modeli de fiyat karşılaştırma sitelerinde ya da satıcıların sitelerinde arayabilirsiniz.
(link) | (link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Scudo
MERHABALAR.
merida crossway aradım ama distribütör firma ithalatını durdurmuş. türkiyede sıfır merida yok maalesef.
merida crossway in yerini tutabilecek bisiklet önerebilirseniz çok memnun olurum arkadaşlar , saygılar.

Merhaba , bugün riverside 500 aldım. Sizce hata mı yaptım? Mosso legarda 2121 göre ne kaybım olur ?

selamlar, mosso legarda 2121 bisikletimin sele kelepcesini deyiştirmek istiyorum, üzerinde gelen mandallı yaoıda ben alyanlı sıkmalı bir kelepce almak istiyorum yanlız bunun bir cok ölçüsü varmış, benim bisikletime uygun ölçü nedir. bilenler yardımcı olursa çok sevinirim, teşşekkürler.

selamlar, mosso legarda 2121 bisikletimin sele kelepcesini deyiştirmek istiyorum, üzerinde gelen mandallı yaoıda ben alyanlı sıkmalı bir kelepce almak istiyorum yanlız bunun bir cok ölçüsü varmış, benim bisikletime uygun ölçü nedir. bilenler yardımcı olursa çok sevinirim, teşşekkürler.

Sele borusu 31.6 mm, kelepçesi 34.9 mm. Bazen sele borusuna göre, bazen kelepçeye göre ölçü verildiği için ikisini de yazıyorum.
Mesela şunlar uygun:
(link)
(link)
(link)
Merhaba , bugün riverside 500 aldım. Sizce hata mı yaptım? Mosso legarda 2121 göre ne kaybım olur ?

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
Öncelikle "kaybım olur" diye düşünmeyin. Arada farklılıklar var ama kayıp olarak nitelendirmek doğru olmaz. Özellikle satın aldıktan sonra fikir aldığınız için aslında bundan sonra ne yapılabileceği daha önemli.
Mosso Legarda serisi iyidir ama xx21'ler maliyet için bazı bileşenleri serinin geri kalanına göre düşük tutulmuş modeller. Bu tercihinizden yana içinizi biraz rahatlatsın.
Riverside 500'ün Legarda grubunda, hatta tüm Mosso'da tam karşılığı yok. Hatta yaygın yerli markaların hiçbirinde tam bir karşılığı yok.
Riverside 500'ün yetersiz gelebilecek yönleri mekanik disk freni, kilitlenemeyen süspansiyonu ve 36 dişli tekli aynakolu. Alışmanızı gerektirebilecek özelliği de diğer tetikli Shimano ve taklitlerinin vites kollarındakinin aksine hem yükseltme hem düşürmenin baş parmakla yapılması.
Riverside 500 bir dağ bisikleti olmadığından zamanla 36'lı tekli aynakol yüksek hız için yeterli gelmeyebilir. Bu durumda aynakolu ikili ya da üçlü aynakolla değiştirip bir ön vites kolu ekleyerek (+zincir, tel ve kablo tabii) daha esnek 2x9 ya da 3x9 vites oranlarına sahip olabilirsiniz. Selesinin ve lastiklerinin yeterince iyi olmadığı söyleniyor, bunları değiştirmeniz gerekebilir. Yorumlarında tektro mekanik disklerinin çok sorun çıkardığı sık tekrarlanmış ama aslında iyi bir ayarla pek sorun yaşatmayacak bir marka. Yine yorumlarda fren, pedal gibi konularda yazılan sorunlar ise üstünkörü ayar yapılıp verilmesinden kaynaklı. Düzgün bir bakımla bu sorunların hiçbiri yaşanmaz.
Çamurluk ve bagaj bağlantı noktaları var, daha sonra bu konularda ihtiyacınıza göre şekillendirebilirsiniz.

En iyi bisiklet sahip olduğunuzdur, zamanla bisikletinizi seversiniz. Ancak yukarıdakileri, sitesindeki yorumları ve bu başlıktaki görüşleri okuduktan sonra içinizde bir pişmanlık hissi oluşursa bisikleti kullanmadan ve zaman kaybetmeden iade yolunu deneyin.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ngt_psy ve MtB-BrS
Mosso 1821 Süspansiyonlu maşadan geçmeyi düşündüğüm modelleri uzun süreli kullanım amacıyla danışmak istedim,
Kendimden bahsedeyim biraz.
177 Boy 78kg 79 bacak boyu'na sahibim.Gerek keyfi gerek ulaşım olarak kullanıyorum günlük mini turlar yapmayı seviyorum(30-40 km)tabi bu artacak..
Şehir yollarımın çoğu beton asfalt ve asfalttan oluşuyor kendim de manzaralı yerlere çıkmayı seviyorum tabii bu alanlar yine asfalt yol..Bisikletten hem akıcı olmasını istiyorum hem de beni uzun süre üzmemesini mossoda hiç yolda kalmadım.

Bisikletlerin kimisi bayide var kimisi belki bir ay belki iki ay sonra üretimden çıkıp gelecek..

Halihazırda olan bir bisiklet var fakat model yılını bulamadım.(227)
(link)

Carraro 330
Mosso 2230 MSM H
MOSSO 2227 MDM H
BİSAN 8600
Diğer;

7-10K Bütçe aralığında tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Düz maşa olursa elbet daha iyi olacağını düşünüyorum.

Mosso 1821 Süspansiyonlu maşadan geçmeyi düşündüğüm modelleri uzun süreli kullanım amacıyla danışmak istedim,
Kendimden bahsedeyim biraz.
177 Boy 78kg 79 bacak boyu'na sahibim.Gerek keyfi gerek ulaşım olarak kullanıyorum günlük mini turlar yapmayı seviyorum(30-40 km)tabi bu artacak..
Şehir yollarımın çoğu beton asfalt ve asfalttan oluşuyor kendim de manzaralı yerlere çıkmayı seviyorum tabii bu alanlar yine asfalt yol..Bisikletten hem akıcı olmasını istiyorum hem de beni uzun süre üzmemesini mossoda hiç yolda kalmadım.

Bisikletlerin kimisi bayide var kimisi belki bir ay belki iki ay sonra üretimden çıkıp gelecek..

Halihazırda olan bir bisiklet var fakat model yılını bulamadım.(227)
(link)

Carraro 330
Mosso 2230 MSM H
MOSSO 2227 MDM H
BİSAN 8600
Diğer;

7-10K Bütçe aralığında tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Düz maşa olursa elbet daha iyi olacağını düşünüyorum.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Myali
@necmeddin her şey merzifona gelmem için mi yani? :))
Abi eline sağlık kararı 330dan yana kullanmışsın.

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
@necmeddin her şey merzifona gelmem için mi yani? :))
Abi eline sağlık kararı 330dan yana kullanmışsın.

Araya bir tane CRT-World kaçmış.
Tur bitti diye satılığa çıkarmış, zoraki turcu.

Araya bir tane CRT-World kaçmış.
Tur bitti diye satılığa çıkarmış, zoraki turcu.
Beni fazlasıyla aşıyor ondan elendi direkt.
atek bisiklete sahibinden üzerinden mesaj attım stok yok diyor o zaman ilan niye var :)

• Beğen
Tepkiler: serdarvekedisi
Beni fazlasıyla aşıyor ondan elendi direkt.
atek bisiklete sahibinden üzerinden mesaj attım stok yok diyor o zaman ilan niye var :)
Emlakçılar yapar bu olayı genelde. Aslında olmayan uygun bir ev ilanı verirler aynı lokasyonda. Sen gidince "Bu ev gitti ama sana bak birazcık pahalı başka ev göstereyim." modunda konuşurlar.

Emlakçılar yapar bu olayı genelde. Aslında olmayan uygun bir ev ilanı verirler aynı lokasyonda. Sen gidince "Bu ev gitti ama sana bak birazcık pahalı başka ev göstereyim." modunda konuşurlar.
Aramalarda bana ulaşılsın sonra adam zaten diğer ilanlarıma bakar kafası..

Merhabalar, bir süredir bisiklet arayışındayım ancak bütçeme uygun bir bisiklet pek bulamadım maalesef. Bugün bu bisiklete denk geldim Sıfır ürün 2500 TL istedi satıcı. Fikirleriniz paylaşırsanız sevinirim. Günlük hayatya kullanacağım, çelik kadro olduğunu biliyorum ancak alüminyum alamıyorum maalesef. Boyun 1.78 kilom 82Screenshot_2022-04-29-13-07-29-928_com.android.chrome.jpg

Merhabalar, bir süredir bisiklet arayışındayım ancak bütçeme uygun bir bisiklet pek bulamadım maalesef. Bugün bu bisiklete denk geldim Sıfır ürün 2500 TL istedi satıcı. Fikirleriniz paylaşırsanız sevinirim. Günlük hayatya kullanacağım, çelik kadro olduğunu biliyorum ancak alüminyum alamıyorum maalesef. Boyun 1.78 kilom 82287101 dosyayı görüntüle
Ben kadro boyunu göremedim. Kadro boyu neymiş? Size uygun mu? Aslında en önemli kriter bu şu anda.

Son düzenleme:
Öncelikle herkese merhaba. Boyum 1.78 işe(ortalama 8-10km gidiş-geliş), çarşıya, alışverişe gidip gelmek için bir bisiklet almaya karar verdim. Ufak bi gözlem sonucunda, salcano city explorer 40 vr (city explorer vr değil) aldım. 3200tlye aldım. Şu anda kargoda yarın birgün gelir. Sormak istediğim bir kaç soru var.
1)Yalnız bu 40 vr olanlarından pek kalmamış yeni üretim explorer vr olarak geliyor anladığım kadarıyla, 19" kadro boyu ile satın aldım. Bu kadro boyu benim için yeterli midir sıkıntı yaşar mıyım sizce?
2) Teknik özellikleri, kaç kg olduğu hangi malzemeler kullanıldığı hakkında hiç bir yerde birşey bulamadım( city explorer vr ın özellikleri var) bu bisiklet hakkında bilgisi olan var mı?
3) Bu bisikleti o fiyata alma, o fiyata şu bisiklet şu sebeple daha mantıklı diyebileceğiniz bisikletler var mı? Bilgisizce boşuna aldıysam kargo gelince geri iade edeceğim o yüzden yorumlarınız benim için önemli şimdiden teşekkür ederim 😊

Öncelikle herkese merhaba. Boyum 1.78 işe(ortalama 8-10km gidiş-geliş), çarşıya, alışverişe gidip gelmek için bir bisiklet almaya karar verdim. Ufak bi gözlem sonucunda, salcano city explorer 40 vr (city explorer vr değil) aldım. 3200tlye aldım. Şu anda kargoda yarın birgün gelir. Sormak istediğim bir kaç soru var.
1)Yalnız bu 40 vr olanlarından pek kalmamış yeni üretim explorer vr olarak geliyor anladığım kadarıyla, 19" kadro boyu ile satın aldım. Bu kadro boyu benim için yeterli midir sıkıntı yaşar mıyım sizce?
2) Teknik özellikleri, kaç kg olduğu hangi malzemeler kullanıldığı hakkında hiç bir yerde birşey bulamadım( city explorer vr ın özellikleri var) bu bisiklet hakkında bilgisi olan var mı?
3) Bu bisikleti o fiyata alma, o fiyata şu bisiklet şu sebeple daha mantıklı diyebileceğiniz bisikletler var mı? Bilgisizce boşuna aldıysam kargo gelince geri iade edeceğim o yüzden yorumlarınız benim için önemli şimdiden teşekkür ederim 😊

Bisiklet bu mu:
(link)
(link)
(link)
Ya da aldığınız yerin linki var mı?

Bisiklet bu mu:
Salcano City Explorer 40 VR

Ya da aldığınız yerin linki var mı?
Büyük ihtimalle aldığım bisiklet o fakat ne rengi o modelde var gibi nede o model artık satılıyor gibi.

Link paylaşımı yaptırmadı site. Fakat ürün artık kapanmıştır diyor.

Dosyalar

• Screenshot_2022-04-29-22-17-43-504_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-04-29-22-17-43-504_com.android.chrome.jpg
    29,3 KB · Okunma: 10
Büyük ihtimalle aldığım bisiklet o fakat ne rengi o modelde var gibi nede o model artık satılıyor gibi.

Link paylaşımı yaptırmadı site. Fakat ürün artık kapanmıştır diyor.

Salcano sitesini güncel tutmadığı için ürün yelpazesine hakim olmak biraz zor. Sitedeki modeller 2018'den beri güncellenmedi diyebilirim.

Satış sitelerinde benzer özellikler yazmışlar:

2020 model
Alüminyum Kadro
Çelik maşa
21 vites
Shimano RD-TZ500 Tourney arka attırıcı
Prowheel AD08 48t/38t/28t aynakol
Shimano SL-RS36 çevirmeli vites kolları
Shimano MF-TZ500 14-28 ruble
Salcano Xpro HB 32 tel Jant Seti
Mitas Flash V66 reflektörlü lastik

Çoğu firmanın giriş seviyesi 21 vites bisikletleriyle aynı özelliklerde.

Gelecek olan bisiklette bir sıkıntı yoksa kullanım amacınıza uygun. Montaj kuponu gelirse, yetkili serviste kurulumu başlatabilir, sorun varsa iade edebilirsiniz. Yetkili serviste kurulmazsa iade etmek için kurulumun başlamamış olmasını isteyebilirler. Normalde yasal olarak kurulsa-kullanılsa bile iade edilebilir ama uğraştırıcı olur.

19"/48 cm kadrosu boyunuza göre ortalama bir iç bacak boyunuz varsa size uygun.

Son ürün olması ve aldığımda satıştan kalkması beni hep tedirgin eder.

Yaklaşık aynı fiyatlarda, hatta biraz daha ucuza da yakın özelliklerde bisikletler var. Modelini, rengini v.b. net olarak bileceğim bir tanesini almayı tercih ederdim.
Benzerlerinin fiyatları yaklaşık olarak böyle (aradaki Bisan Smile gibi aslında farklı bir tür olan modelleri dikkate almayın): (link)

Salcano sitesini güncel tutmadığı için ürün yelpazesine hakim olmak biraz zor. Sitedeki modeller 2018'den beri güncellenmedi diyebilirim.

Satış sitelerinde benzer özellikler yazmışlar:

2020 model
Alüminyum Kadro
Çelik maşa
21 vites
Shimano RD-TZ500 Tourney arka attırıcı
Prowheel AD08 48t/38t/28t aynakol
Shimano SL-RS36 çevirmeli vites kolları
Shimano MF-TZ500 14-28 ruble
Salcano Xpro HB 32 tel Jant Seti
Mitas Flash V66 reflektörlü lastik

Çoğu firmanın giriş seviyesi 21 vites bisikletleriyle aynı özelliklerde.

Gelecek olan bisiklette bir sıkıntı yoksa kullanım amacınıza uygun. Montaj kuponu gelirse, yetkili serviste kurulumu başlatabilir, sorun varsa iade edebilirsiniz. Yetkili serviste kurulmazsa iade etmek için kurulumun başlamamış olmasını isteyebilirler. Normalde yasal olarak kurulsa-kullanılsa bile iade edilebilir ama uğraştırıcı olur.

19"/48 cm kadrosu boyunuza göre ortalama bir iç bacak boyunuz varsa size uygun.

Son ürün olması ve aldığımda satıştan kalkması beni hep tedirgin eder.

Yaklaşık aynı fiyatlarda, hatta biraz daha ucuza da yakın özelliklerde bisikletler var. Modelini, rengini v.b. net olarak bileceğim bir tanesini almayı tercih ederdim.
Benzerlerinin fiyatları yaklaşık olarak böyle (aradaki Bisan Smile gibi aslında farklı bir tür olan modelleri dikkate almayın): HB

Anladım. City Explorer VR leri 3700e satıyorlardı 3200ü görünce alayım demiştim yani mantıklı olmasada çok saçma bi iş yapmadım o zaman :) teşekkür ederim ürün gelince inceleyeyim bi sıkıntısı yoksa kurulumunu yaparım. Sıkıntısı varsa iade edip corelli trivor 1 alayım. Salcano ile pek bi farkı yok gibi çok anlamıyorum ama diğer parçalar (vites, fren, aktarıcı, aynakol falan) aynı kalitede anlaşılan. Sadece biri hidroform alüminyum diğeri normal alüminyum gibi hidroformda çok önemli değil gibi

Geri