Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Riverside temizse alıp kullanın, 11 senelik mtb bisikleti yurtdışına taşımanın masrafı ve yorgunluğuyla uğraşmayın. Bisikleti hele de mtb gibi ağırsa havaalanına taşımak bile dert. Zaten oralarda işçilik de pahalıdır, bisikletçiye götürmek zorunda kalırsanız daha da masraf olur size.
Mtb kilitli maşa değilse ekstra bir avantaj sağlamaz, tekerleri de daha fazla yorar şehirde kullanacaksanız. Çok yokuş yoksa riverside yeter size.

Hocam ilginiz icin tesekkur ederim. MTB de kilitli masa var. Masraflari TR de yaptirip kendimle getirmeyi dusunuyordum.Tekerlikleri inceltip kelebek gidon takmak mantikli olabilir mi ? Riverside temiz ancak arka disk fren kiti lazim sadece, baska bir bisiklete takilmak uzere sokulmus.

Scudo
Merhaba. Katlanır bisiklet almayı düşünüyorum. 4 Model arasında kaldım. Kullanacağım alan çok yokuşlu bir alana sahip değil. Bu benim ikinci bisiklet olarak kullanacağım bir bisiklet olacak. Toplu taşımada kullanmayacağım. Bir adet carraro force 750 (bisiklet forumda görmüş almıştım) var. İşe gidip gelirken onu kullanıyorum. Babamın ve kız kardeşimin de kullanabileceği bir model olması sebebiyle katlanır bisiklet modellerinde karar kıldım. Dahon veya Tern markaları son zamanlarda fiyatları çok yükseldiği için düşünemiyorum. İkinci el olarak çoğu ilan sıfır fiyatına yakın olduğu için sıfır almayı düşünüyorum. Aklıma en çok takılan konulardan biri carraro flexi nero modelinin kapalı sistem kullanması. Bu markaların kitlenme mekanizmalarında çok sorun yaşar mıyım? Başka önerebileceğiz bir modeller varsa onlarda olabilir.

1.Carraro FLEXI NERO 20" Nex-7 VB
2.Peugeot F12 8 Vites
3.Carraro Flexi 108
4.Mosso Marine 20 V Alüminyum

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Hocam ilginiz icin tesekkur ederim. MTB de kilitli masa var. Masraflari TR de yaptirip kendimle getirmeyi dusunuyordum.Tekerlikleri inceltip kelebek gidon takmak mantikli olabilir mi ? Riverside temiz ancak arka disk fren kiti lazim sadece, baska bir bisiklete takilmak uzere sokulmus.
Ben ulaşımda kullanmak için uçakla mtb taşıma zahmetine girmem açıkçası ama size kalmış tabi.
Ulaşım için kelebek gidon takmak da anlamsız bana göre, ama siz bilirsiniz. Lastik de alacağım diyorsunuz. O kadar masraf edene kadar gidip oradan ikinci el riverside gibi bir şey alın geçin bence. Fren olayı biraz kullanım tarzınıza da bakar. Sert kullanmıyorsanız arkada normal v fren de yetebilir yuvaları varsa.

Şehir bisikleti bakıyorum arkadaslar kampanya filan gözüne çarpan varmı haberleselim. 2. El satanlar sifirdan beterler. Şöyle onerebileceginiz sıcak fırsat varsa güzel bir treking bisiklet alalım bizde

Yok mu bir tavsiye?

Gitane Stone ve Daafu SXC 200 arasında seçim yapmak istiyordum. Gitane da mekanik parçalar Shimano olduğunu öğrendim daafu için ise net bilgiler yok.
Bende gitane var. 26 jant dağ bisikleti biri çelik kadro oğlum kullanıyor diğeri alüminyum kadro. Hatta gidon yükseltici alacağım için kaç mm capi var onu öğrenmek için gezinirken gördüm mesajinizi. Merak ettiğiniz bir şey varsa söyleyebilirim. Detaylı resim filan da atabilirim. Daafuyu bilmiyorum o yüzden kıyas yapamayacagim.

Merhaba 124 kilo 180 boyundaym sadece metro ile ev arasında kullanabileceğim metroya sokabileceğim bir bisiklet arıyorum acaba beni kaldırabilecek ezilip bükülmücek bir bisiklet önerisi verebilirmisiniz 5 k civarı bütcem var katlanabilir bisikletler kaldırırmı bu yükü teşekkürler

Merhaba 124 kilo 180 boyundaym sadece metro ile ev arasında kullanabileceğim metroya sokabileceğim bir bisiklet arıyorum acaba beni kaldırabilecek ezilip bükülmücek bir bisiklet önerisi verebilirmisiniz 5 k civarı bütcem var katlanabilir bisikletler kaldırırmı bu yükü teşekkürler
Daha bile iyi kaldırır. Küçük jantlar daha sağlamdır. Ben de katlanır bisiklet önermeye geliyordum size. Üstünde tepinseniz kıramazsınız.

Arkadaşlar Merhaba Yeni bisiklet almayı düşünüyorum. Radarıma takılanlar Mosso Legerda 2130 ve Carraro sportıve 350. Bu bisikletler hakkında değerleri yorum veya başka bisiklet önerilerinizi bekliyorum.

Daha bile iyi kaldırır. Küçük jantlar daha sağlamdır. Ben de katlanır bisiklet önermeye geliyordum size. Üstünde tepinseniz kıramazsınız.

Bisikletlerin maksimum kapasiteleri var. Mesela (link) veya (link) özelliklerinde bakın ne yazıyor:

unknown.png

Sürücünün ağırlığı en fazla 105 kg, bisikletle birlikte toplam ağırlık en fazla 120 kg olabilirmiş.

Ancak örneğin (link)'in özelliklerinde şöyle yazıyor:
unknown.png

Bu nedenle ağırlık konusunda bisikletlerin üreticilerinin verdiği bilgilere bakmakta fayda var. Bu bilgi bulunamıyorsa benzerlerine bakılabilir ama genelleme yapmak yanlış olur.

------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar Merhaba Yeni bisiklet almayı düşünüyorum. Radarıma takılanlar Mosso Legerda 2130 ve Carraro sportıve 350. Bu bisikletler hakkında değerleri yorum veya başka bisiklet önerilerinizi bekliyorum.

Bu iki model arasında karşılaştırma yapmadan önce süspansiyon hakkındaki fikriniz önemli. (link) düz maşalı, (link) süspansiyonlu (linki güncel model 2230'a verdim ama 2130 da süspansiyonlu). Legarda 2130'un Carraro'daki karşılığı (link) (230 2130'dan az farkla daha iyi), onun düz maşalısı da (link). Sportive 350'nin Mosso'da karşılığı yok.
Maşa fark etmiyorsa 350 her yönden daha iyi.

(link)
link teki jant setini almak istiyorum alinir mi arkadaslar acaba

Son düzenleme:
Teşekkürler de bana direk şunu al kaldırır diyebileceğiniz bisiklet varmıdır yeniyim pek anlamıyorum muhatap bulabileceğim Decathlon gibi bir firmadan almak istiyorum

Teşekkürler de bana direk şunu al kaldırır diyebileceğiniz bisiklet varmıdır yeniyim pek anlamıyorum muhatap bulabileceğim Decathlon gibi bir firmadan almak istiyorum

Katlanırlarda her modelin ağırlık sınırlarına bakmak lazım.
36 tel jantlı ve düz maşalı trekking bisikletlerinin hepsi kaldırır. 32 telliler biraz daha dikkatli kullanmak ister.
(link)'ların hepsi 36 tel, (link) çoğu 32 tel, 36 tel olanları da var. (link), (link), (link) ve (link) marklarında da benzer şehir bisikletleri var.
Bu yerli markaların katlanır bisikletlerine de bakılabilir ama ağırlık sınırlarını göremedim.
Decathlon'da pek çeşit yok. Katlanırlarının özelliklerinde sürücü için 100 kg ((link)-(link)) ağırlık belirtmişler. (link) güzel bir bisiklet ama kilitlenemeyen süspansiyonu sorun olabilir. Bir de çelik (link) var, o kesin dayanır ama o da ağır ve 6 vitesiyle pek esnek değil. Önceki yıllarda daha iyi şehir modelleri vardı.

Merhaba, Yaş 24, 176 boy 80 kiloyum. Bütçem 5800TL. En son 3 yıl önce sürdüm. Kilo vermek için ve kursa, metroya gitmek için kullanacağım. Yaşadığım yer Ankara ve şentepe'ye yakın ve çok yokuşlu bir yer. Yani şehir içinde beni yormayacak bir bisiklet olsun. Düşüncem riverside 500 ama 2. elde olabilir. Teşekkürler.

Merhaba, Yaş 24, 176 boy 80 kiloyum. Bütçem 5800TL. En son 3 yıl önce sürdüm. Kilo vermek için ve kursa, metroya gitmek için kullanacağım. Yaşadığım yer Ankara ve şentepe'ye yakın ve çok yokuşlu bir yer. Yani şehir içinde beni yormayacak bir bisiklet olsun. Düşüncem riverside 500 ama 2. elde olabilir. Teşekkürler.
Ön maşanın arkaya bir faydası yok komşum, tümsekten geçerken ağırlık arka jant üstünde oluyor. Korumamız gereken arka tekerdeki ağırlık. Yokuşlu yerde gidebilmek için düz maşa da olur, önemli olan hafifliği.

Merhaba, gecen sezon bisikletim calindi, elimde ekipmanlarla yaya kaldim. Yeni bir alim yapmadan once sizlerin degerli fikirlerine ihtiyacim var. Düz maşalı, yol komponentli bir fitness sehir bisikleti istiyorum. Aklimda fx ve sirrus modelleri vardi ama fiyatlari gorunce malum 😄
Carraro sportive X ve 350 modelleri butceme ve beklentilerime uygun gorunuyor. Bunlarin disinda istemis oldugum kriterlere gore onerebileceginiz modeller var midir?

Sportive 350 has one issue - SCHWALBE 700X35C KOJAK.
Sportive X tire is much better. Smallest size is 51.

Ön maşanın arkaya bir faydası yok komşum, tümsekten geçerken ağırlık arka jant üstünde oluyor. Korumamız gereken arka tekerdeki ağırlık. Yokuşlu yerde gidebilmek için düz maşa da olur, önemli olan hafifliği.
Ben pek bilmiyorum hocam. Bu düz, arka maşa bisiklete takılı mı geliyor yoksa ayrı mı almam gerek ?

Merhaba, gecen sezon bisikletim calindi, elimde ekipmanlarla yaya kaldim. Yeni bir alim yapmadan once sizlerin degerli fikirlerine ihtiyacim var. Düz maşalı, yol komponentli bir fitness sehir bisikleti istiyorum. Aklimda fx ve sirrus modelleri vardi ama fiyatlari gorunce malum 😄
Carraro sportive X ve 350 modelleri butceme ve beklentilerime uygun gorunuyor. Bunlarin disinda istemis oldugum kriterlere gore onerebileceginiz modeller var midir?
Scott Metrix modellerine bakabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Gkarinca
Merhaba max 4000 TL ye kadar şehir içi temiz asfalt kullanım için (max 30km/gün) bisiklet tavsiyesi alabilir miyim? Bu arada Boy 180-185cm kilo 70-75kg . Çok model olduğu için karar veremedim.

Geri