Scudo Sports

Bisiklet-motor ilişkisi :)

Ramazan Gürel

Daimi Üye
Tepki
92
Bisiklet
Bianchi
Herkese Selam
Arkadaşlar şimdi eğri oturup doğru konuşalım
bisiklet kullanan ve bu spora gönül veren herkesin içinde
günün birinde bu tarz bir makina alıp gazlamak vardır diye düşünüyorum yanılıyormuyum.

http://www.allcarmodels.org/wp-content/uploads/2013/06/1000rr-honda-cbr-5.jpg

http://i.jootix.com/o/unnamed--1e59090955.jpg

http://www.indomotorcycle.com/wp-content/uploads/2012/10/bmw-s1000rr-hp4-01-151012.jpg

http://users.tpg.com.au/bigbam/Kuranda.jpg

http://static.blogo.it/motoblog/honda-cbr1000rr-fireblade-2008/big_honda_cbr1000rr_fireblade_15.jpg

Scudo
Ramazan anladığım kadarıyla sen bisikleti bir garibanlık, mecburiyet aracı olarak görüyorsun.Yani bundan sonraki basamak motor, ondan sonrası araba olsa gerek sana göre.Ben de diyorum ki yıllar geçtikçe insan basitliğin sadeliğin daha mutluluk verici bir şey olduğunu fark ediyor.O gaz olayları şu anda senin bulunduğun yaşlarda kalıyor.Yani istisnayla, kaideyle, büstle falan alakalı değil konu.Hayattan neler öğrendiğinle, neler yaptığınla, heveslerini ne kadar tatmin ettiğinle ilgili.İçinde motor hevesi varsa mutlaka gidermeye çalış yoksa içinde ukde kalır.Ama şunu bil ki motor bisikletten sonraki basamak değil.Bisiklet en son basamaktır :)

Tam olarak motor bisikletten sonraki basamak değildir bence ama benim de içimde motor sürme isteği var.İlerleyen zamanlarda almayı da düşünüyorum ama bisiklet her zaman baş köşededir benim için :)

volkert abi aynı duyguları paylaşıyoruz :)
arabalara hiç hevesim yok nedendir bilmiyorum.
bisiklete bende çok kötü bağlandım binmediğim gün
elim ayağım boştaymış gibi hissediyorum
. hatta şimdi çıkıcam gece geziye :)
ama mtb min yanında birde siyah cbr honda
olsun istiyorum inşallah ögreniriz :)

Motosiklet sevenlerin de forumları var, orada aynı görüşte olanları bulabilirsin mutlaka.

Bana sorarsan eğer, bisikleti asla ama asla başka bir şeyle değişmem. Gazlamak ne demek? güç benim bacaklarımdaki kuvvetten çıkmıyorsa ne anladım ben o işten? Hiç bir zorunluluğum yokken geçen hafta hemoroid ameliyatı oldum, sırf bisiklet sürmek daha keyif versin diye, öyle lazer filan değil cerrahi ameliyat bu, üstelik de bir ay bisikletten uzak kalacağım. Var mı böyle sevdalı olan?

geçmiş olsun bahadır bey soy adımızda aynı ığdırlımısınız :)

Ben de almak istiyorum ama level atlamak gibi değil benimki. Ailem mesela motor alınca bisikleti bırakacağımı düşünüyor. Yok diyorum, onun yeri başka. Hani motoru denememiş olsam belki yanılıyorum derdim ama dayımın motorunu kullanıyorum arada bir, fikrim değişmiyor. İkisinin zevki ayrı.

• Beğen
Tepkiler: ßarış Yavaş
Bisikletin özgürlüğü ne arabada ne motorda var. Bisiklet minimum komponentle yol gitmektir bu nedenle gün gelecek bisiklet hariç hepsi yolda kalacak.

• Beğen
Tepkiler: enzo
28 yaşındayım ve bugüne kadar içimde "motorlu bir araç alayım, ayağım yerden kesilsin" gibi bir istek oluşmadı hiç (68 moldel Shelby-Mustang GT 500KR hariç ama onun bendeki esprisi farklı). Her insanın yaşantısı ve beklentileri farklı olduğu gibi bunlar her bisikletçide de farklıdır, bu yüzden "Herkesin içinde bu tür bir istek vardır" şeklinde bir genellemede bulunmak oldukça yanlış.

Motordan daha çok ikinci fotoğrafta olan R44 ilgimi çekti :mlk:

Beni bisiklet almaya iten karımın motor almama bir türlü ikna olmamasıydı. Şimdi kendisine teşekkür ediyorum ikna olmadığı için. 28 yaşımdan sonra bisikletle sevdalısı oldum. Hala motor görünce içim cız etmiyor değil; ama bu, hevesimi alamadığımdan oluyor herhalde. Yine de motor alacağımı sanmıyorum. Bir kaç sene sonra daha üst model bisiklet alırım :D

• Beğen
Tepkiler: cagdascaneroglu
@Ömer Ş.
O kafaya sahip insanlar çok var. Onların söylediği gibi alakasız cevap vermek lazım aslında. O paraya tv de alınır pc de alınır felan diye:)

Bi dönem Yamaha Dragstar kullanımış biri olarak, eklenen BMW fotoları hoşuma gitsede, bende motordan bisiklete geçenlerdenim :)

Kros motoru kullanmak istedim,nedeni bisiklet!Fakat Dünya'ya ve herşeye verdiği zararlardan ötürü motorlu araç kullanmak hep pöööf oldu benim için.Kaslarınla aştığın her tepe...sana sihir olarak geri döner...

Ben bir aralar motorsiklete heves etmiştim :D ta ki 49. Cumhuriyet Turu'na kadar. İçimde bir bisiklet hevesi başladı ki... :) Şimdi arabaymış motosikletmiş aman aman benden uzak olsunlar da neye yakın olurlarsa olsunlar :) Şimdi MTB yarışçısı olmak en büyük emelim tabi bunu hem iş hem hobi olarak yapmak istiyorum. ama şuan ki bütçem elvermediği için bu seneki Türkiye MTB nin kaçması muhtemel. Keşke bir kulüp bulabilsem. Neyse... Aslında hiç motor kullanmamama rağmen bende motordan vazgeçip paslanmakta olan bisikletime dönenlerdenim :) 4 yıldır sürüyorum bisikleti, hergün (kış dahil :) ) sürdüğüm yıl ise 2 yıl. :) (yada 1,5 yıl)

@Ömer Ş.

1,5 ay oldu bisikleti alalı. Görenlerin bisiklet hakkında kurdukları 3. cümle aynen söylediğin gibi. (1. cümle "Hayırlı olsun", 2. cümle "kaç paraya aldın") :D

Motorlu araçlara eğilimim var, hatta araba almak için uğraşıyorum, arabamda olsa motorumda olsa illaki bisikletimde olmalı, hepsinin yeri tadı ayrı. Bisiklet bence dünyanın en sosyal sporu ve kültür aynı zamanda. Bisiklet vazgeçilmezdir ancak diğerlerinede varım.

Geri