Scudo Sports

Bisiklet mi yoksa 4 teker mi?

@Kudret Kurtcebe Yok abi ben araba manyağıyımda Mehmet Sunu abimde bilir, bizim memleketin trafiği çok pis olmaya başladı. Yoksa şöyle arabaların içlerinde hayvanların yerine insanların olduğu bi trafikte altımda kral bir arabayla gezme imkanım olsa ekmekten keser arabaya yatırırım :D Benim bırakma sebebim trafikteki insanımsılar.

Scudo
@mehmet.ali

mehmet sunuda şikayetçi
ooooo istanbul acaip o konuda
km kare başına bir sürü cango vardır..

@Kudret Kurtcebe
Kudret abi tabiki hersey mümkün ama yinede arabanin ve bisikletin yeri baska. Bunu kiyaslamak zor, bisikletin faydalarida var arabanin faydalarida var bu asikar.

Ise gitmek icin tabiki cözümler bulunur buna diyecek bir seyim yok ama söyle bir misal verebilirim. Burada sadece erkekler icin konusuluyor gibi geliyor bana, benim esim 3 vardiya calisiyor, misal sabah 6da isbasi yapinca herhalde esime sabah 3de kalk hazirlan ve 4de yola cik bisikletle git diyemem (Evden 14km ileride calisiyor), yada gece 10da isbasi yapacak bir bayana gece gece buyur araba pahali oluyor basina ne gelirse gelsin ben parami bilirim sen bisikletle ise gideceksin diyemem herhalde.

Misal verecek olursak araba icinde binlerce olumlu misal verilir bisiklet icin de.

@Murat Cömez

tabi insanların farklı koşulları var bunları görmek gerekiyor,uzakta işi olanların bisiklet ile gitmesi zati düşünülemez katılıyorum..

Arti yukarida su soruyu sormussunuz "Can alıcı soru: evlilik bisikletçiyi öldürür mü?" Hayir evlilik bisikletciyi öldürmez, aksine esinizi de bisiklete alistirirsaniz dahada güzel olur hersey,

bu düşüncene katılıyorum murat dostum..

"taş yerinde ağırdır"... farklı işlevleri olan ve ortak paydası ulaşım olan 2 araçtan sözediyoruz, mukayese etmek zor olur...

@Kudret Kurtcebe
evlilik yaşama sevincini öldürür, evlilik hayalleri öldürür(eşini sevsen de)...

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@appendix

istisna olarak siz varsınız lüleburgazda yaşamak vardı ....yalnız büyük şehirler için bir planlama bence şart ,artık istanbulda trafik durmuş vaziyette, özellikle minibüs yolu, 3 yıl sürecek olan gerek yeraltı metrosu ve hızlı tren inşatı istanbulun anadolu yakasını aynen kilitledi bile, seneye dahada kötü olacak ..

Abi ekonomik olarak bisikletin daha fazla cep yakacağı düşüncesindeyim. :):) Şimdi abi ben ne zaman bisiklet sürsem canım hep ıvır zıvır şeyler istiyor . Her 5 km başına bir albeni yiyorum . Bunun yanında su . Ayrıca nerede yiyecek var ise dayanamayıp dalıyorum . Tabi bu dediklerim şehir içi gezinti amaçlı sürüşlerde geçerli . Ben arabadan daha fazla yakıp daha fazla para harcıyorum .:)İşin şakası bir yana bisiklet candır. Arabada mecburiyetten. Ekonomi olarak da bir hayli yük bindirir oldu. Yalkiti , bakımı , MTV ,muayenesi , sigortası , kaskosu . Masraf çok ,çok masraf var ;:)

@appendix
i

eyvahhhhh ,evlenecek arkadaşlar şimdi çekinecek bu durumdan..

@Kudret Kurtcebe
Düsüncelerime katildigin icin tesekkür ediyorum kudret abi.
Yarim saat sonra sonra ise gidecem, benim is yerim evime 800m yürüyerek de gidiyorum sorun degil ama düsünelimki 15km ileri de olsaydi nasil gidecektim, disarida suan soguk -15derce. Oturdugum yer köyyeri ve saat 8 den sonra trafik ölüyor burada, ne otobüs ne tren var. Birdahaki otobüs yada tren bana 6km uzakta. Simdi bu durumda arabanin masarafini düsünelim, ben düsünmem ve arabayi tercih ederim.

Siyah olsun kudret abi . Güneş enerjili olduğu için yaz mevsiminde bataryalar fullenir.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Güray Görkem

image-jpg.103585

şaka bi yana bu aracın ne masrafı olurki senede,,,

@appendix
Mutlulugu ve dogru esi buldunuzmu her sey halolur. 23 senelik evliyim ve bugüne kadar ne hayallerim nede yasama sevimcim öldü. Aksine evli odugumdan dolayi cok mutluyum.
Eger bir evlilikte yazdiginiz seyler oluyorsa o evlilikte bir sorun vardir demek.;)

İstanbul nemli olduğu için oksitlenme olabilir. Ama dert değil.

Hiç masrafı olmaz. Kışın lastikler değişir sadece. Ayrıca otopark ücreti alınmazsa herkes kullanır.

@Murat Cömez

istisna olarak işinde ekonomik olarak iyi bir durumda olan lüleburgazlı dostumuz ile
çok önemli bir olay olan, hayat arkadaşının denk gelmesi ile istisna ile kendini gösteren murat dostum valla diyorum ya herkesin mutlu olmasını istiyorum ama bazen bir yandan mutlu olurken diğer yandan mutsuz olabiliyor insan ,
valla ne yapacağız
denge kurmaya çalışacağız galba..

Hocamın bi sözü vardı : Bekarlik sultanliksa evlilik padişahliktir diye ne kadar doğru bilemem .

@mfmayliba

bana sorar isen bekarlık sultanlık değil aynen yalnızlık ,ama ne var ,bu yalnızlığa ne kadar dayanma kapasiten var ,ora önemli nokta, insan ip cambazı gibi olur yalnız yaşadığı zaman ya kafayı yersin yada yemezsin ama orta noktada, ipin üstüdür, gönüllü olmak ise, bence cesaret işi..

@Kudret Kurtcebe
Haklisin abi, bir ailede dengeyi kurabilmek cok önemli. Söyle bir sey daha var, eger bir ailede hersey toz pempe kavgasiz gürültüzüz yürüyorsa o ailede de bir anormalik vardir. Kavgasiz gürültüsüz aile olmaz.:)

Allah bütün insan varliklarini mutlu ve mesut etsin. Tüm dilegim budur.

Geri