Scudo Sports

Bisiklet mi yoksa 4 teker mi?

@emir yakup bulut

vay vay neler duyacağız bakalım daha ...

@mehmetsunu

katılıyorum,,danimarkada artık otoban bisiklet yolu düşünülmekte yahu ,amsterdam zati işi bitirdi, buradan amsterdam belediye başkanını kutlarım ,aynı zamanda türk asıllı olan londra belediye başkanınıda, bisiklete katkılarından dolayı.

londra uyandı istanbul uyan artık uyan,,,,

haydi münih

Scudo

danimarka- kopenhagen

@appendix

açıklarmısınız nasıl ? giderleriz nedir ?
ve bisiklet ile karşılaştırırmısınız ?

4 tekermi fazla para yer ?
yoksa 2 teker bisikletmi ?

@Emre Yönlüer

tüm forum ahalisine sorulmaktadır,,

bir adet bisiklet ile dört teker arasındaki ekonomiksel boyut farkı nedir ?

emre tamam sen cevapladın ....:harika::harika::harika::harika::harika:

haydi hollanda amsterdam...vızır vızır bisikletler

projeler,,,,

@hayatçokgarip
Katilmak mecburiyetinde degilsiniz. Bisiklet ile arac arsaindaki fark sorulmus, tek kisi icin bisiklet yeterlimi diye sorulmamis. Yasiniz daha 24xasindasiniz, ileride insallah aileniz olursa aradaki farki anlarsiniz.

- 1 kisi icin ucak ucuz olabilir ama 3 veya üstü icin ucagin arabadan ucuz olacagini hic sanmiyorum.
- Misal alisverise gidince 50kg ve üzeri alisveris yapinca bisiklet ile tasimasi biraz zor gibi. Taksi tutarsaniz baska tabiki ama herzamanda taksi cagrilmazki.
- Allah göstermesin 30 40 km uzakta oturan anneniz yada yakininiz hastalaninca yada ailenizden evin icin de birisi hastalaninca hastaneye yetistirmek icin bakalim bisikletmi can kurtarir yada arabami?
50km uzaktaki isyerine tabiki bisikletle gidilir neden gilmesin ama sabah 6da isbasi yapacaksam gece 3 de yola cimam gerekiyor ve 8-9 saat calistiktan sonra 3 saatde eve dönmek bana pek mantikli gelmiyor. Birazda ailene zaman ayira bilmen icin yolda gecen 5-6 saati kullanamak gerekir.

Arti yukarida su soruyu sormussunuz "Can alıcı soru: evlilik bisikletçiyi öldürür mü?" Hayir evlilik bisikletciyi öldürmez, aksine esinizi de bisiklete alistirirsaniz dahada güzel olur hersey.;)

2014 te 1100 TL ödeyerek kendime bisiklet aldım ve işe bisikletle gitmeye başladım. Minibüs günde 4 TL son yıl ise 5 TL tutuyordu. Sadece bu hesaba göre bile parasını ve zorunlu masraflarını fazlasıyla kurtardı. Ardından eşime yine 1100 TL ye ve oğluma 850 TL ye birer bisiklet aldım. Bunları da eşim ve benim kurtulduğumuz yol masraflarımız ile karşıladık. Haftasonları ailecek 20-30 km lik turlar yapıyoruz hani arabanın faydasını göreceğimiz tek şey buydu onu da tüm aileyi bisiklete alıştırarak aştım. Oğlum 8 yaşında bazen araba olsa iyi olurdu diyor ama ufak yerde yaşamanın avantajı ile zorunlu durumlarda bir şekilde bulunuyor araç.

Açıkçası maddi olarak getirisi çok fazla oldu bana. Toplamda 3 yılda 20bin km civarı kullanmışımdır ancak asıl faydası sağlığıma ve ailem ile geçirdiğim zamanın kalitesinin artmasına oldu. Bazı şeyleri maddiyata dökemezsiniz. Eşim de çok seviyor ve destekliyor şimdi ailecek Yunanistan turu planlıyor ama izin durumlarından dolayı biraz daha bekleyecek gibi. Ben şehirler arası da gidiyorum yılda 1-2 kez.

Bazen araba almaya niyetleniyorum önce sigorta ve diğer yıllık maliyetlerine bakıyorum. Sonra maaş bordroma ardından da o paraya bisiklet alınır diyip vazgeçiyorum. Ama İstanbul gibi bir şehirde yaşasam mecbur kapının önüne çekecektim arabayı. Çocuk varken istemediğiniz bazı şeylere katlanıyor bazı isteklerinizden vazgeçiyorsunuz.

@Kudret Kurtcebe
yaptığım iş içinde görevlendirme nedeniyle araziye çıkmak zorundayım ve ulaşım kendime ait ve bu işten ek olarak 1160 tl bordroma ekleniyor,
3 çocuk x250 tl=750 tl servis parası ödemeyip sabah okullarına bırakıp eşimle beraber işe gidiyorum... ayda 220 tl benzin giderim var, yılda 350 tl bakım, 450 tl sigorta, 600tl vergi ve 5yılda 1600 tl lastik(yazlık-kışlık).

Forumda buna benzer benim hatırladığım birkaç başlık daha var. Bunlardan birinde konu sahibi bir anket de yapmıştı. Orada verdiğim cevabın aynını burada da paylaşayım:

Adında bisiklet geçen bir forumda bisiklet mi yoksa araba mı diye sorup, araba yanıtı almayı bekleyen adamın umudundan istiyorum ben. :)

Sözün kısası tercih etme imkanı olsa elbette bisiklet, ancak İstanbul şartlarında ikisi birbirinin yerine geçemeyecek iki farklı vasıta söz konusu olduğu için cevap c şıkkı : her ikisi de.

@Murat Cömez

Misal alisverise gidince 50kg ve üzeri alisveris yapinca bisiklet ile tasimasi biraz zor gibi. Taksi tutarsaniz baska tabiki ama herzamanda taksi cagrilmazki.
- Allah göstermesin 30 40 km uzakta oturan anneniz yada yakininiz hastalaninca yada ailenizden evin icin de birisi hastalaninca hastaneye yetistirmek icin bakalim bisikletmi can kurtarir yada arabami?
50km uzaktaki isyerine tabiki bisikletle gidilir neden gilmesin ama sabah 6da isbasi yapacaksam gece 3 de yola cimam gerekiyor ve 8-9 saat calistiktan sonra 3 saatde eve dönmek bana pek mantikli gelmiyor. Birazda ailene zaman ayira bilmen icin yolda gecen 5-6 saati kullanamak gerekir.

şimdi kendi namıma alışveriş tek kişilik olunca taşıma kolay olmakta, zati marketler bitti ,doğal alışveriş dükkanlarından alıyorum her şeyi,tabi murat dostum burada haklısın araç gerekir taşıma için ,
aynen doğru hastaneye yetiştirilecek hasta için bunlara asla lafım yok tabi,,
işi yakın olanlar bisiklet ile gidebilir ama uzak olanlar için kitle taşıma araclarından faydalanılabilinir ,yada arada bir araç kullanılır ,ekonomik düşünülür,ayağını yorganına göre uzatma durumu,
aynen katıldığım nokta eşlerin bisiklete alıştırılması.

@appendix
Çocuklar bildiğim kadarıyla okullara kaydedilirken evine en yakın okula gitmek zorunda. Yani çok kısa mesafeler için bile servis kullanıyor çoğu çocuk. Keşke bütün okullarda bisikletler için park yeri ayrılsa, çocuklar servise binmek yerine bisikletle gidip gelse.
Yapılamaz mı bu, yapılır tabii ki. Ama yapmazlar.

@appendix

koşullarınız iyiymiş ....

ayda 220 lira benzin, ama kimilerin daha fazla

Ben arabayı hanıma devrettim. Yaklaşık 6 aydır araba kullanmıyorum işede babayla gidip geliyoruz, akşamlarıda beraber çıkınca hanım kullanıyor. Sadece mazot alıyorum ayda 1 depo yakmıyor depo en son 200TL civarına dolmuştu. Bana çok masrafı yok yani :)

@appendix

valla sizin iş süper yahu ayda 220 lira benzin parası neki ..

@mehmet.ali

ayağını yorganına göre uzatma durumu tabi doğrusu bu..

@appendix

çooooooook doğru yerden göğe kadar haklısınız ..

Geri