Scudo Sports

Bisiklet Lisansı

@makaram Sağlık Raporu için Sevk e bastığınızda hemen altta isteğiniz oluşmuş olarak görünüyor. Aile hekiminiz sisteme girdiğinde talebinize ulaşabiliyor. Siz de fiilen aile hekiminize gidip raporunuzu alabiliyorsunuz. Ancak bazen doktorlar ileri tetkikler için hastaneye sevk de edebiliyor.

Hocam benim bu sistemden yeni haberim oluyor. "Onaylandı mı?" kısmında böyle bir tik var. Şimdi ben randevusuz bir şekilde aile hekimime gidebilir miyim?
1618396770131.png

Scudo
@seko35.50 Teşekkür ederim. Sizin yazınızı görünce üzüldüm. Hani hastalık durumu artışlar ortada ama nasıl çözüm olacak çok merak ediyorum bunu. Şimdi alınan izinler geçerli olacak mı oda meçhul, yaşayıp göreceğiz her şeyde olduğu gibi.

@Batuhan Köksal Evet bu işlemi yaptıktan sonra direk aile hekiminize gidebilirsiniz. Bildiğim kadar ile (en azından Kayseri'de) aile hekimine gitmek için randevu gerekmiyor. Ancak daha önce de dediğim gibi bazı aile hekimleri eski sağlık bilgilerinize dayanarak "Sporcu Sağlık Belgesi" veriyor iken bazıları ileri tetkikler için (özellikle kalp için) uzman doktora yönlendirebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Köksal
@Batuhan Köksal Evet bu işlemi yaptıktan sonra direk aile hekiminize gidebilirsiniz. Bildiğim kadar ile (en azından Kayseri'de) aile hekimine gitmek için randevu gerekmiyor. Ancak daha önce de dediğim gibi bazı aile hekimleri eski sağlık bilgilerinize dayanarak "Sporcu Sağlık Belgesi" veriyor iken bazıları ileri tetkikler için (özellikle kalp için) uzman doktora yönlendirebiliyor.

Çok teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
Maaşalla virüs sayesinde ülkemizde bir anda tonla lisanslı bisikletçi oldu. Çevremde kime sorsam lisans almış.
Böyle giderse yakın gelecekte bizden bir anda Moviestar, Astana gibi takımlar çıkabilir. Tinkoffsaxo da çıkabilir ama adında hayır yok.

Bisiklet lisansı için Strava dökümleri şartı getirilsin. Bence gayet mantıklı bir öneri :)
Güzel fikir ama gerek lisansı çıkartan spor il müdürlüğündeki memurları,gerekse kaymakamlıktaki tipleri gördüm,bırak stravayı,bisikletten bile bir haber tipler,''niyebacaaan lisansı bu yaştan sora'' diyen adamlar tezgahın arkasında oturuyor:acpsnr:

Bisiklet lisansı için Strava dökümleri şartı getirilsin. Bence gayet mantıklı bir öneri :)
Aman hocam, devlet görevlileri elev, avg falan, anlamazlar bu işlerden, devlet aklı 1950lerde yaşıyor hala :)

Arkadaşlar aile hekiminiz hem kendini hem de sizi riske atmamak adına kardiyoloğa yönlendiriyor. Aşağıda bunun önemiyle ilgili bir video paylaşıyorum. Sağlığınız için lütfen ihmal etmeyin ve bu kontrolleri senede 1 kez mutlaka yaptırın.

İlgili yere girdim aşağıdaki 3 seçenek var.

261121 dosyayı görüntüle

1. daha önce alınmış raporu görüntülüyor.
2. 24 saat geçerli şöyle bir onay veriyorsunuz
261122 dosyayı görüntüle
3. sağlık raporu için sevk oluşturuyorsunuz. herhangi bir ildeki sağlık kuruluşundan alabilirsiniz diyor. bu kısmı tam olarak anlamadım. sistem onaylayınca 1. ekrana mı düşecek yoksa benim fiilen gidip bir yerden mi almam lazım?
Ne sistemmiş arkadaş, e-devlet ten de çıkmıyor web den de, bulamadım bir türlü :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@peace2000
İstanbul da aynen dediğiniz gibi kardiyoloji ye yönlendirdi mecburen öyle rapor alıp aldım ama bir görüşe göre bireysel lisans yasaklarda işe yarıyor bir görüşe göre işe yaramıyor pratikte yaşayanların yorumlaması daha doğru olur

• Beğen
Tepkiler: mybikelife2000
@peace2000
İstanbul da aynen dediğiniz gibi kardiyoloji ye yönlendirdi mecburen öyle rapor alıp aldım ama bir görüşe göre bireysel lisans yasaklarda işe yarıyor bir görüşe göre işe yaramıyor pratikte yaşayanların yorumlaması daha doğru olur
bende vardır bu işin içinde bir hayır diyerek kardiyoloji den randevu alacağım ve kalbe de bir baktıracağım.
malum yaş 46
ne olur ne olmaz

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Cumartesi günü haftasonu yasaklarına rağmen yol bisikletiyle evin önünden geçen 3 kişi görmüştüm. Bugün onlarla yine karşılaştım ve durdurup izin meselesini sordum. Kulüp oldukları için antrenman izni alabilmişler. Ferdi bisiklet lisansı çıkartıp sen de alabilirsin belki dediler ama tur bisikletiyle mümkün mü bilemedik. Herhalde yalnızca yol ve dağ bisikleti branşları varmış. Yakın zamanda ferdi lisans çıkartan tur bisikletçisi var mı?

bisiklet lisansın olsa bile ceza yazabilirler ama polisimiz genelde sporculara hoşgörülü oluyor.benim izin belgem oldugu için çevirmeye girmiştim polis abı saolsun hiç durdurmadı. ama tabi ki polisler tipinize bakıyor,bende gençlik sporun tayt ve forması vardı tüm ekipmanlar tamdı ve yarış bisikleti vardı.bizim burda 3 4 taneyi geçmez yol bisikleti :)

Aranızda lisansla birlikte haftasonu tur yapmış, polis tarafından çevrilmiş olan var mı?
Ben.
Lisansım yok. Ama polisle iyi konuşursan salıyor.
bu tip işlerde meslek odalarının büyük etkisi var, veya etkisizliği. İstanbul Yenikapı iskelesinde bisiklet odası gibi bişey var. Biri oradan geçerken sormalı ve yardım istemeli. Bizlerin kişisel gayretleriyle olacak iş değil. Toplu bir karar alınsın ve çıkılabiliyorsa çıkılsın veya çıkılmasın denmeli. Böyle deli tavuk gibi sağa sola koşturmak birbirimize sormakla zaman kaybediyoruz, bisiklet derneği de boş boş oturuyor
Aynen öyle geçen sonbahar yasaklarından beri yol bisikleti antremanlarımı yapamadım çok kilo aldım. Kondisyonumu kaybettim. Halbuki, ekim ayında koronayı hafif geçirmemi ben geçen yazdan kalma kondisyonuma bağlıyordum. Şimdi tekrar korona olsam daha ağır geçirebilirim. Yani özet olarak bisiklet derneği bizim en temel hakkımız olan antreman ve spor yapmamızı sağlayacak olanakları sunmak için çabalamıyor. Kimse bişey bilmiyor. Kimisi lisans iş görür diyor. Kimisi ferdi lisans iş görmez ceza yersiniz diyor. Ama sokaklar geçen hafta hınca hınç doluydu bunu görünce ben de çıkıcam dedim ve 10 km gitmeden polis çevirdi. Allahtan iyi niyetli biriydi yoksa cezayı yiyorduk. Ama şahin doğanı ile egzoz patlata patlata 'markete' giden tayfaya serbest bu işler. Yani bu süreç çok uzun sürecek en az 5 sene böyle gider ve ben yol bisikletimi satmayı bile düşünüyorum çürüyene kadar maddi bir getirisi olsun bari!

Güzel fikir ama gerek lisansı çıkartan spor il müdürlüğündeki memurları,gerekse kaymakamlıktaki tipleri gördüm,bırak stravayı,bisikletten bile bir haber tipler,''niyebacaaan lisansı bu yaştan sora'' diyen adamlar tezgahın arkasında oturuyor:acpsnr:

doğru tespit spordan anlamayan adamları koyarsan oraya vereceği cevapta bu olur
(link)

Geri