Scudo Sports

Bisiklet lisansı için sağlık raporu hakkında

@AykutÇ.

Ben bunu öylesine yazdım ben aile hekiminden memnunum benim kast etmek istediğim her doktorun sağlık raporu verecek düzeyde bilgiye sahiptir. siz tanımadığınız kişi hakkında yorum yapamazsınız ben 18 yaşındayım 18 senedir kimse ile kavga etmemiş biriyim. siz bir yoruma göre kimseyi değerlendiremezsiniz

Scudo
@ramazanedis

Ramazan sana kendi bildiğimiz yöntemle anlatayım. her bisiklete binen bisikleti söküp takacak bilgiye sahip olamayacağı gibi, her doktor elbisesini giyen de o raporu verecek bilgiye sahip değil. Ve hatta her bir doktor bu bilgiyi vermeye yetkili değil. neden mi? Her doktorun kendi branşı ve o branşa özel cihazları var. Yani ortopedi doktorundan beyin suyunu incelemesini istemeniz çizgi film gibi komik olur. Bir sporcunun yada spora meyilli olan kişinin efor sınırını belirlemek için fiziki yeterlilik yetmeyeceği gibi beynin o harekete olan etkisi, kan değerleri, akciğeri, kalp ritmi vs. bir sürü değerin kağıt üzerinde olması gerekir. Bu tür yorumlar bilgisizliğin yanı sıra cahilliği de gün yüzüne çıkarır. Burada laf olsun diye değil bilgi paylaşımı yaparak yararlı olmaya çalışıyoruz. Sırf deri döküntüsünden gittiğiniz dermatoloji (Cildiye), sizi beyine, ortopediye ve hatta psikoloğa yönelte bilir.

@afidanci66

marmara üniversitesinde (2.sınıfım) yrd.doç.dr asistanıyım biliyorum her doktorun alanının uzmanlığının farklı oduğunu fakat aile hekimlerine sağlık raporu ile ilgili eğitim veriliyor hatta ehliyet için gerekli muayeneleri yapması için eğitim ve yetki veriliyor (göz ile ilgili testler bile bunun içinde) bu linktede (link) yetkileri belirtilmiştir isterseniz okuldan bile eğitim dökümanlarını size mail atabilirim

@ramazanedis

tebrikler. İşte bu tür mesajlar bekliyoruz senden provoke değil :)

Bugün Sağlık ocağından aile hekimizden spor yapmasinda sakinca yoktur diye raporu aldik. Hazırlamış olduğumuz tescil fişi ile gençlik spor il Müdürlüğü ne gidip lisanslarimizi yaptirdik.

Geri