Scudo Sports

Bisiklet kullanırken yılan saldırısına uğrayan bisikletçi

Adem Tırpancı

Daimi Üye
Tepki
1.205
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
yln.jpg

Mersin'de gezintiye çıkan 38 yaşındaki Süleyman Uygun'u bisiklet kullanırken üzerinden geçtiği yılan ısırdı.

Yenişehir’de 6 Mayıs’ta bisikletle gezinti yapan Süleyman Uygun, kırsal alanda yılanla karşılaşınca panik nedeniyle üzerinden geçti. Daha sonra bacağında acı hisseden Uygun, ısırıldığını fark etti.

Saldırıyı küçük bir yarayla atlatan Uygun, “Olayın heyecanı ile ufak bir rahatsızlık geçirdim ama sonrasında kendime geldim” dedi. Bu sırada cep telefonu kamerası açık olan Uygun, o anları görüntüledi. Olay sırasında yaşadıklarını anlatan Uygun, şunları söyledi:

ÜRKÜTÜCÜ BİR ANDI

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle arkadaşımın yanına gittim. Yanımda götürdüğüm bisikletimle dolaşmaya çıktım. Farklı yerler olduğu için telefonumla kayıt yapıyordum. İlerlerken yol ortasında yılan gördüm. Bir anda duramadım ve üzerinden geçtim. Bacağımda bir acı hissettim. Bisikletten inip bakınca ısırdığını fark ettim. Çok ürkütücü bir andı. Hala kendime gelemedim. Doğada bisiklet sürerken birçok defa hayvan türleri ile karşılaştım ama bu farklıydı. Doğada bisiklet kullanırken çok daha dikkatli olmak gerekli. Karşınıza ne çıkacağı belli olmaz. (DHA)

Videolu haber linki: (link)

Scudo
Haber siteleri hiç değişmeyecek herhalde. Tıklansın diye kullanmadıkları kelime oyunu yok..

Süleyman beye geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Kerim49
Ah be güzel kardeşim sen hayvanın videosunu çekecem diye hayvanı ezersen hayvan can havliyle seni ısırır tabi:acpsnr: yazın öğle saatlerinde her çıktığım turda mutlaka büyüklü küçüklü yılanla görsel ve yakın temasım oluyor,hayvan bu yoldan karşıdan karşıya geçerken sağına soluna bakamıyor ama sizi farkederse zaten geri kaçıyor.Durduk yere sokmamış yani:komik:

Geçen bir tanede ben gördüm .Alttaki dereden su içip asfalta çıkıyordu .Yukardan inene kadar ormanda kayboldu.Siyah ve bayağı büyüktü 😉

30 saniye izleyemeden videoyu 2 tane giant reklamı çıktı karșıma. 😑 Geçmiș olsun. 🙃

Bir keresinde asfalt yolda hızlı bir şekilde viraj dönerken karşıma çıkan bir engerek yılanının üzerinden geçmekten çok zor kurtulmuştum. Üzerinden geçsem o da beni ısırırdı muhtemelen. Yan şeritten araba da geldiği için manevra yapacak fazla bir alan da yoktu. Ben şanslıymışım, bu arkadaş değilmiş. Gerçi yılan zehirli olmadığı için ona da şanslı denilebilir.
Yılan yasakta bile rahatça yaşayamıyor. o_O
Yılan yasağı ihlal etmiş, ayrıca maske de takmıyor. Bence ucuz kurtulmuş.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
"Bisikletle giderken yılan tarafından ısırılan masum adam" olmak bir insana ne sağlayabilir onu düşünüyorum deminden beri. Belli ki yılanın yanından geçmiş öncesinde, sonra bu sefer de kendini videoya alarak müthiş flash tv oyunculuğuyla geçmiş aynı yerden.

"Bisikletle giderken yılan tarafından ısırılan masum adam" olmak bir insana ne sağlayabilir onu düşünüyorum deminden beri. Belli ki yılanın yanından geçmiş öncesinde, sonra bu sefer de kendini videoya alarak müthiş flash tv oyunculuğuyla geçmiş aynı yerden.
İzlediğimde ilk düşündüğüm şey bu oldu benim de. Nasıl bir insan öyle bir yolda bir elinde telefon, bir elinde gidon tutarak ilerler? Muhtemelen saçma sapan bir video ile dikkat çekmek isteyen bir insan... Saldırıya uğrayan yılan olmuş burada.

Yeni başlık açmayayım dedim, buraya yazacağım. Usul usul Eskişehir-Kütahya yolunu yaklaşık 15-20 km/saat ile giderken sağdan bir yılan zıpladı ve bacağımı sıyırdı. Bu yolu giderken çok fazla hayvan türüne rastladım ama ilk defa yılan gördüm. Hemen eve döndüm, hâlâ panik içerisindeyim. Bisikletle yolculuğa çıkmaktan korkar oldum. Zaten köpeklerden yeterince çekiyoruz, bir de yılan görünce iyice sıcak havalarda bisiklet sürmekten korkar oldum.

Yeni başlık açmayayım dedim, buraya yazacağım. Usul usul Eskişehir-Kütahya yolunu yaklaşık 15-20 km/saat ile giderken sağdan bir yılan zıpladı ve bacağımı sıyırdı. Bu yolu giderken çok fazla hayvan türüne rastladım ama ilk defa yılan gördüm. Hemen eve döndüm, hâlâ panik içerisindeyim. Bisikletle yolculuğa çıkmaktan korkar oldum. Zaten köpeklerden yeterince çekiyoruz, bir de yılan görünce iyice sıcak havalarda bisiklet sürmekten korkar oldum.
Zehirsizdir umarım engerek türü olursa sıkıntı,bende her yaz en az 2 kere insanın az olduğu yerlerde yılan ile temas yaşıyorum,daha çok tarlaların arasındaki yollarda su kanallarına iniyorlar,en son yolun ortasında durup yerden 20cm kadar dikelmiş bir yılan ile karşılaşmıştım,baya baya efeleniyordu namussuz:komik: ama unutmamak lazım onların yuvalarını biz gaspettik yol yaptık ev yaptık,onlar yüzyıllardır oradaydı biz üzerlerine geldik.

Adrenalin iğnesi taşımalı aslında.Dağ başında herhangi bir böcek ısırığı , yılan ısırığı ve yahut başka bir şey yüzünden şoka girilebilir , kusma , baş dönmesi,
bilinç kaybı , öksürük , nefes alamama alaerjik reaksiyonlar vs vs işte bunları tersine yapmak için Adrenalin iğnesi taşımak gerek çantamızda.Dağda koşan biri , mtb ci
yolda arkadaşı ısıran bir yılan vs gibi aklınızda bulunsun arkadaşlar.Bana da sağlıkçı bir arkdaşım tavsiye etti.Dağlarda başınıza böyle bir iş gelse ne yapacaksınız dedi.
Alın çantanıza koyun dedi.Saygılar...

Eskişehir'de yaz aylarında yolun kenarında çok yılan olur. Genelde zehirsiz tarla yılanları olurken kimi zaman engerek türleri de denk gelir. İstemeden ezdiğimiz oluyor. Kimi zaman geçen ikinci veya üçüncü bisikletçiye atılıp jantta parçalandığı da. Yılan sıcağı sever, güneşi iyi alabilip ısınarak enerji alabileceği yerlerde yatar. Kimi zaman da sıcak asfalt yolun kenarı oluyor. Böylece bisikletçinin yılanla karşılaşması olası oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Sağlıklı bir yetiskin iseniz, Alerjiniz falanda yok ise, Türkiyede doğu ve güneydoğu bazı sınır kesimleri harici, sizi öldürecek zehirli yılan akrep, örümcek..vs haserat yok. Abartiliyor bu durum.

Sağlıklı bir yetiskin iseniz, Alerjiniz falanda yok ise, Türkiyede doğu ve güneydoğu bazı sınır kesimleri harici, sizi öldürecek zehirli yılan akrep, örümcek..vs haserat yok. Abartiliyor bu durum.
Urlada kütük engerek denen zehirli yılanlar var. Önermeniz yanlış.

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
Geri