Scudo Sports

Bisiklet kullanırken yılan saldırısına uğrayan bisikletçi

Yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar :) :;)) :)

Scudo
Urlada kütük engerek denen zehirli yılanlar var. Önermeniz yanlış.

Söyleminizde haklisiniz ancak şöyle tamamlayım, zehirli yılan akrep orumcek mevcut degil demedim, ancak saglikli bir yetiskini öldurecek türden zehirli haserat yok dedim, gercektende durum boyle, yani bir Kara mamba, kobra nin yada engerek yilaninin, ayni sekilde akrep yada cok zehirli orumcek gibi, zehir etkisi yuksek turleri yok.

Benim bildigim bir koca engerek denen yilan var tehlikeli, oda ya dogu akdeniz, guneydogu yada doguda, dış sınırlara yakin yerlerde var. Bizde çöl alanı yada tropik alan yok cunku, cok zehirli turler bu tarz yerlerde yasarlar.

Yani saglikli bir yetiskin zehirli bir haserata isirildigi taktirde yardim cagrisi gonderebilir, hastaneye goturulebilir, yada kendi gidebilir. Dakikalar içinde sizi şoka sokup belkide sizi 1 saat icinde oldurebilecek tür yoktur Ülkemizde, dedigim yerler haric.

Türkiye'de bilinen 59 tür yılan vardır bunlardan 17'si zehirli 8 ölümcül seviyede zehirlidir. Anadolu engereği ve Osmanlı engereği en yaygın ve zehirlileridir.
Anadolu engereğini Eskişehir'de hem yol kenarlarında hem de trekking gezilerinde çok gördüm. Likya patikalarında Osmanlı engereği görmüşlüğüm var. Türkiye'de zehirli yılan yok bilgisi yanlış bilenen bir durumdur. Söyle bir durumdan söz edebiliriz nüfusun yoğun olduğu bölgelerde zehirli yılanlar oldukça azdır.

• Beğen
Tepkiler: Mete_
Bazıları yazmış asıl canavar iki ayaklılardır, yalandan yılan kadar korkmam diye ancak öncelikle söylediğim gibi 15-20 ile gidiyordum zaten o sürüşte ortalama hızım 21.1km/saat'miş. İkincisi söylediğim başıma geldi. Kesinlikle yalan değil. Yılan atlayınca hemen geri döndüm. Aşağıya nerede olduğunu da koydum. Tam döndüğüm yerin 100/200m gerisinde oldu. Ben sadece söyledim şöyle böyle oldu diye. Yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar demeye gerek yok.
Screenshot_2023-06-09-18-33-10-131_com.qiwu.worldwide.ride.jpg

2 gündür bu konuyu araştırıyorum, Yılan ısırığı ve akrep sokması epidemiyolojisi, yine makaleler ve sunumlar. Türkiyedeki vaka sayisina bakiyorum yılda 1-2 belki, o vakalardada genelde çocuk ve yaşlılar var. Ayrica kronik hastalikları yada Alerjik bir durumları varmı belirtilmemiş. Yine mortaliteyle sonuclanan vakalarin neredeyse hepsi onceki mesajlarimda belirttigim gibi dogu ve guneydogu anadolu, dogu akdeniz, karadeniz gibi bolgelerden.

Zehirli yılan soktu denen vakalarin çoğu yüzeyel şişlik, ağrı, odem,parestazi gibi belirtiler veriyor, zaten Total yılan sokma vakalarınında çoğu kuru ısırık denen ve hiç bir belirtiye neden olmayan ısırıklar.

Akrep sokmalarında ise mortalite dahada dusuk.

Yani kabaca bir risk degerlendirmesi yaparsak, Nüfus, karsilasma orani, karsilastigimiz vakalarda ise mortalite oranina bakarak, kabul edilebilir risk seviyesinin bile cok cok altinda bu durum 😅

Size yolda giderken yildirim dusmesiyle benzer bir olasiligi mevcut😅, inanin bana bisikletle, her zamanki rutin cadde gezinizi yaparken çok çok daha yuksek olasikli ve şiddete sahip riskler ile karsilasiyorsunuz. 😏 Sehirde yolda yuruyus yapmaniz bile size daha yuksek olasikli ve siddetli riskler getiririyor.

İstatistik yanilmaz o nedenle bu konuyu konusmamiz tartismamiz bile vakit kaybidir.

Rahmetli dedemin bir hikayesi vardı, anlatirdi hep boyle bir olay oldugunda. Yedi deliler varmış karı koca, bir gun yeni bir nacak almışlar, evlerinin başkosesine asmislar. Sonra dusunmeye baslamislar, ya bir gun cocugumuz olursa, cocugu evin en guzel kosesi olan o kosenin altina yatirirsak, nacakta dusup cocugumuzun basina saplanirsa diye 😅

Keyifli pedallamalar

Yılan, akrep, köpek bişey değil Anadolu leoparı bir yerlerde geziyor ve yetkililer nerde olduğunu söylemiyor. Benim gibi ıssız yerlerde turlamayı sevenlere duyrulur.
(link)

Yılan, akrep, köpek bişey değil Anadolu leoparı bir yerlerde geziyor ve yetkililer nerde olduğunu söylemiyor. Benim gibi ıssız yerlerde turlamayı sevenlere duyrulur.
(link)
Son zamanlarda baya ilgimi çekmişti bu haber,en son 1974 te Ankara Beypazarı civarında vurmuşlar hayvanı,tekrar ortaya çıkması güzel haber,güneydoğu toroslar tarafında yaşadığı tahmin ediliyormuş,malum av saçmalığı yüzünden görüldüğü yeri gizliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Evet, haberlerde gördüğümden bu yana ben de düşünmüyor değilim.
Sağlıklı bir yetiskin iseniz, Alerjiniz falanda yok ise, Türkiyede doğu ve güneydoğu bazı sınır kesimleri harici, sizi öldürecek zehirli yılan akrep, örümcek..vs haserat yok. Abartiliyor bu durum.
Problem sadece ölüme sebep olmaları değil, kalıcı hasarlara yol açabilecek etkiye sahip olmaları bile bence yeterli tedirgin olmak için.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Yeni başlık açmayayım dedim, buraya yazacağım. Usul usul Eskişehir-Kütahya yolunu yaklaşık 15-20 km/saat ile giderken sağdan bir yılan zıpladı ve bacağımı sıyırdı. Bu yolu giderken çok fazla hayvan türüne rastladım ama ilk defa yılan gördüm. Hemen eve döndüm, hâlâ panik içerisindeyim. Bisikletle yolculuğa çıkmaktan korkar oldum. Zaten köpeklerden yeterince çekiyoruz, bir de yılan görünce iyice sıcak havalarda bisiklet sürmekten korkar oldum.
Vay arkadaş ya ben de arada sırada o taraflara gidiyordum. Hatta kızılinlere gidiyordum. 😱

Kaz dağları ve Bolu dağları kadar kuzeyde bile görülmüş, bir tek Uludağ'da henüz tespit edilememiş. Üzülsem mi sevinsem ki bilemedim.
Pandeminin katkısı oldu galiba yaban hayatının canlanmasına. 🤔

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
Kaz dağları ve Bolu dağları kadar kuzeyde bile görülmüş, bir tek Uludağ'da henüz tespit edilememiş. Üzülsem mi sevinsem ki bilemedim.
Pandeminin katkısı oldu galiba yaban hayatının canlanmasına. 🤔
Yerinizde olsam çok da rahat davranmazdım😃
(link)

• Muhteşem
Tepkiler: Özcan
Beni akrep de soktu, yılan da soktu, ikisi de zehirliydi, cocuk yasta olmama ragmen hayati bir vaka yasamadim.
Ben en cok ayidan tirsiyorum. Kacma sansin hic yok. Koşuyo, yüzüyo, tırmanıyo, triatloncu bu ayılar.

Hay arkadaş nereden çıktı bu konu? Okudukça bile huylandım yerimde duramadım. Doğayı çok severim ama sürüngenlerden de çok huylanırım ve korkarım. Şimdiye kadar pek az rastladık malum arkadaşla. Umarım hiç rastlamayız. Ayrıca anadolu leoparı falan demişsiniz. Bisikleti sattırıp motor aldırtacaksınız sonunda. Benim toroslar planı iptal olmak üzere :agla:

Bugün bisikletimle yolun kenarından giderken ezilmiş bir yılan gördüm. Yılana karşı fobim de var ve canlısını görsem ne yaparım bilmiyorum, sanırım 5m uzağından geçmeye çalışırım. Ben ona dokunmazsam, o da bana dokunmaz diye düşünüyorum.

Yaşadığım bölgenin dağlık kısımlarında engerek yılanları varmış. Fakat dağlık bölgelerde sıra yılana gelene kadar özellikle çoban köpeklerinden çok rahatsız oluyorum ve sayıları gerçekten de çok fazla. Sırf köpeklerden dolayı köy yollarına girmiyorum, yoksa müthiş rotalar var.

Özellikle çok soğuk havalarda kurtların köye indiğine dair haberler de bazı seneler çıkıyor. Ama dışarıda 1m kar varken bisiklete zaten binilmiyor.

Köpekler acımasız oluyorlar. Nefes nefese kalıyorum kaçacağım derken. 😂😀

Hay arkadaş nereden çıktı bu konu? Okudukça bile huylandım yerimde duramadım. Doğayı çok severim ama sürüngenlerden de çok huylanırım ve korkarım. Şimdiye kadar pek az rastladık malum arkadaşla. Umarım hiç rastlamayız. Ayrıca anadolu leoparı falan demişsiniz. Bisikleti sattırıp motor aldırtacaksınız sonunda. Benim toroslar planı iptal olmak üzere :agla:
Hiç sorma usta benim en büyük fobim eklem bacaklılar, yani korkamktan ziyade huylanıyorum aşamadığım tek konu 🤣

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Geri