Scudo Sports

Bisiklet kullanırken telefonla konuşmak...

Umut Yayla

Üye
Tepki
19
Bisiklet
Diğer
Yaklaşık bir saat önce katıldığım iftar yemeğinden dönerken telefonum çaldı ve cebimden çıkartıp konuşmaya başladım ve konuşmaya başlamamla düşmem bir oldu. Telefon sağ elimde olduğu için sol elim boştaydı ve aniden önüme çıkan tümseği görünce refleks olarak ön freni sıktım ve bisikletin üzerinden uçtum. Galiba bir kaç takla attım her iki dirseğim sağ dirsek el bileklerime kadar sıyrık sağ omzumda ezikler sağ dizimdede sıyrıklar oluştu. Galiba çok hızlı düştüm ki bilincim açık mı diye kontrol edenler hastaneye götürelim diye apar topar kaldırmaya çalışanlarla doldu etrafım nefesimi toplayana kadar karşılık veremedim sonra iyiyim deyip kalkıp eve geldim.

Çıkarttığım ders: Ne olursa olsun telefonla konuşulmaması gerekli çok konuşulmak isteniyorsada kulaklık kullanılmalı.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Scudo
Cok büyük gecmis olsun kardes. Bisiklet üzerin de telefon görüsmesi diye bir sey olmaz, gördügün gibi cok tehlikeli. Okadar yara aldigina göre bir doktora görünsen cok iyi olur.

Bu konuyu actigin iyi olmus, bilmeyenler yada birsey olmaz diyenler biraz ders alirlar diye düsünüyorum. Bisiklet üzerin de kullaklik veya müzik dinlemek de iyi degildir, insanin konsentrasyonunu bozabilir ve büyük nedenlere yol acabilir. Bisiklet ve motorsiklet konsentrasyon isidir ve sürerken konsentrasyonu bozacak hic bir sey yapilmamalidir. Benim düsüncem böyle, kimsenin de isine karismak istemem.

Öncelikle geçmiş olsun;
Yalnız başıma sürüyorsam muhakkak müzik dinlerim (makul bir ses seviyesinde ve kulaklığın teki ile). Bu yüzden de telefonun kulaklığı her zaman kulağımda oluyor, böylece telefon görüşmesi sırasında da fiziki olarak herhangi bir engele maruz kalmıyorum. Ancak elbette bu da sakıncalı bir şey, karşı tarafı dinlerken dikkatiniz dağıldığı için hem trafikten kopuyorsunuz hem de dikkatiniz telefonda olduğu için reflekslerinizde yavaşlama söz konusu olabiliyor.
Birileri ile birlikte sürüyorsam, zaten kulağımda kulaklık falan olmuyor (hem yanımdakilere saygısızlık hem de onlarla muhabbet etme açısından). Bu durumda bir arama gelirse de kenara çekiyorum yavaşça, yanımdakileri de aksatmamak için "Şu an müsait değilim" diyerek kapatıyorum ve kaldığımız yerden yola devam ediyoruz.

Acı bir şekilde öğrendiğiniz gibi; sürüş esnasında telefon ile konuşmak oldukça riskli bir hareket. Bir arama ile karşı karşıyaysak bisikleti durdurup öyle yanıt vermemiz gerekiyor.

Hocam premıum rush adlı bir bisiklet filmi var izlemeni tavsiye ederim telefonla nasıl görüşülür öğrenirsin :)

• Beğen
Tepkiler: Umut Yayla
Geçmiş olsun Umut. Sabah muhakkak hekime görünün.

Ben bisiklete binerken genelde bluetooth/pludut kulaklık takıyorum. Çok rahat oluyor.
Bir keresinde pedala basmadan önce görüşmeyi bitirdim fakat telefonu cebime koymak vakit kaybı gibi geldiğinden telefon elimde hareket ettim. Bir kaç sn sonra teli cebime koymaya çalışırken duraktan hareket eden minibüsün altına girme tehlikesiyle karşılaştım.

konuyla pek alakalı değil ama arkadaşımla bisiklet binerken önlü arkalı gittiğimiz durumlarda etraftan geçen araba sayısı ve rüzgar sesinden dolayı birbirimizi duyamadığımız durumlarda telefondan birbirimizi arayıp kulaklıkla konuşmak dışında bir önerisi olan var mı acaba

konuyla pek alakalı değil ama arkadaşımla bisiklet binerken önlü arkalı gittiğimiz durumlarda etraftan geçen araba sayısı ve rüzgar sesinden dolayı birbirimizi duyamadığımız durumlarda telefondan birbirimizi arayıp kulaklıkla konuşmak dışında bir önerisi olan var mı acaba

- Lisanssız telsiz seti. Yeterince hafif modellerini kask kemerinde taşıyanlar bile var. Yurtiçinden Motorola, Aselsan ya da Çin markaları ya da Amazon, HB, N11 ya da AliExpress'ten Çin ürünleri alabilirsiniz. Çoğunun tek kulak için VOX'lu (ses algılayınca haberleşmeyi başlatan) kulaklıkları da bulunuyır.
- Bisiklet için interkom. Şunun gibi: (link)

Telefonu gidona sabitleyip handsfree ile yada walkie-talkie dedikleri telsizlerden gidona yada kola takıp takılabilirsiniz.

Discord sunucusu açıp hepiniz aynı ses odasına girerek iletişim sağlayabilirsiniz. Hatta arkaya müzik verip hepiniz aynı müzikleri de dinleyebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Discord sunucusu açıp hepiniz aynı ses odasına girerek iletişim sağlayabilirsiniz. Hatta arkaya müzik verip hepiniz aynı müzikleri de dinleyebilirsiniz
Ne fikirler var be . Çok hoşuma gitti. Discord kurmadım bilmiyorum ama arada bir duyuyorum . ama biraz internet kotasını yıpratır gibi

aklıma gelmişti fakat internet çok yer diye düşünüp vazgeçtim
- Lisanssız telsiz seti. Yeterince hafif modellerini kask kemerinde taşıyanlar bile var. Yurtiçinden Motorola, Aselsan ya da Çin markaları ya da Amazon, HB, N11 ya da AliExpress'ten Çin ürünleri alabilirsiniz. Çoğunun tek kulak için VOX'lu (ses algılayınca haberleşmeyi başlatan) kulaklıkları da bulunuyır.
- Bisiklet için interkom. Şunun gibi: (link)
teşekkürler

Geri