Scudo Sports

Bisiklet kullanılarak zayıflanabilir mi? Nasıl?

Ben de 1,5 aydır bisiklete biniyorum ve çok az yediklerime dikkat ederek ve haftada yaklaşık 5 saat sürerek 5 kilo verdim.

Scudo
Ben kilo alayım diye yiyorum, yiyorum ama alamıyorum. Bisiklete de günde ortalama 25 km biniyorum ama kilo da vermiyorum :lick3:

Ben de öyle. Günde 40-60km sürüyorum haftasonları da 150-200 yapıyorum ama ne kilo alıyorum ne de kilo veriyorum :bilmiom:

bisiklete iki aydır düzenli biniyorum. arkadaşların dediği gibi bende kilo vermedim. yediklerime de dikkat ediyorum. sonuç baskül yine 90 ı gösteriyor.

kilo vermek yada almak aslında çoğu zaman sandığımız kadar kolay olmuyor. yediklerimize dikkat ettiğimizi sanıyoruz ama aslında etmiyoruz. yada bazen genetik faktörler işin içine giriyor. öncelikle bir hekim kontrolü ve hekimin hazırlayacağı kişiye özel beslenme programını takip ederek ve spor yaparak kilo vermek (herhangi bir sağlık problemi yok ise) en kolay ve doğru olanı olacaktır. Çünkü bisiklete binerek verilen kiloları binmeyi bıraktıktan sonra fazlasıyla geri almak çok uzun sürmez diye düşünüyorum eğer düzgün bir program yapılmaz ise.

@Faruk ÇUBUKCU

Ya yediğini değiştir
yada 25 km. yi.
eğer sözüm dinlersen
Fark olacaktır zair. :)

Yok keyfin yerindeyse
ekmeğini elletme
25 km neye yetmez
10 günde eder 250 km. :)

• Beğen
Tepkiler: sertel ve kultigin
En güzel ter atma yöntemi yokuş çıkmak bence. Kilo vermek isteyen arkadaşlara tavsiyem mümkün olduğunca yokuş çıksınlar. Tabi yokuşa vurmadan önce mutlaka iyice ısınmak gerekli.
Ben hemen her sabah güzel bir yokuştan çıkarak işime gidiyorum.
Tabi her sabah orda olacağı garanti olan esnafta meraklı gözlerle beni izliyor:)
Dün bir tanesi tam yokuşu çıkmaya başlayacakken,
-eline al bisikleti yavaş yavaş çık zorlama kendini dedi.
ben de,
- olmaz öyle. dedim.
o da yine başka bir taktik verme hevesiyle bana,
- bari şurdan kaptır gel öyle çık deyince koptum da gülemedim ayıp olur diye.
Yüksek kaldırım yokuşunu bisikletle çıkmak başka bir eğlence:)

• Beğen
Sağlıklı beslendiğini düşünen arkadaşlar acaba gerçekten sağlıklı besleniyor mu ? Sağlam spor yaptığını düşünenler acaba gerçekten limitlerini zorluyor mu ?

Eğer kilo veremiyorsanız her ikisinide yapamıyorsunuz demektir. Kilo vermenin en kolay yolu 1nci yol yani beslenme şekli. Belli bir kiloya inip bunu muhafaza etmek spordan daha ziyade akıllı bir beslenme tarzı ile mümkün. En büyük düşmanlar şeker ve un dan uzak durduğumuz müddetçe ve birazda sabırla vücut zaten olması gerektiği kilolara gelecektir, bunun için deli gibi spor yapmaya, yokuş çıkmaya çok gerek yok.

Meşhür yüzücü Phelps geldi aklıma ve günlük 12bin kalorilik diyeti :) Normal bir insanı belkide öldürebilecek bir kalori alımı ama demekki limitlerini ne derece zorluyor ki kendisine anca yetiyor bu. Yemenizden hiç ödün vermeden fit kalabilmek tabi mümkün ama gerçek bir şampiyon gibi antreman yapabilir misiniz ? Yaptınız diyelim acı çekmeye ne müddet dayanabilirsiniz ?

Kolay yolu "beslenme" seçmekte fayda var, sadece bir müddet nefsi müdafa gerekiyor. Sonrasında zaten yaşam tarzınız haline gelecektir.

iyi günler herkese,amatörce bisiklete binenlerin kilo vermesi için yapması gereken kombinasyon uygulamaktır. bisikletle orta mesafe gittikten sonra inip yine orta mesafe koşun ya da kürek çekin hatta ikişer üçer tekrar şınav mekik barfiks yapın.yaz ilerleyince yüzmeyi de eklemek mümkün, bisikletle rampa çıkmak alışkanlık yapar dikkat :D

• Beğen
Tepkiler: kultigin ve sado
@İsmailYetişir

Evet haklısınız bisikletle rampa çıkmak alışkanlık hatta bağımlılık yapıyor.
Bağımlılığın en güzel hali bu olsa gerek:)

• Beğen
Tepkiler: kultigin
Haftanın 3-4 günü günde ortalama 20-25km kadar biniyorum. Yememden çok kesmeden 4 ayda 7 kilo kadar verdim. Yemeyi çok kesmediğim için yavaş veriyorum ama kesinlikle kilo vermek için etkili bir spor çünkü nabzınızı nefesiniz kesilmeden yükseltmeniz mümkün oluyor.

Kısacası yemekten kısmadıkça ne yaparsan yap kilo vermek mümkün değil, 2si beraber olacak.

• Beğen
Tepkiler: kultigin
@ozancan
Arkadaşlar yemek derken tıka basa yemek kastedilmiyor olsa gerek çünkü ne kadar az yemeğe çalışsakta bazan karın doyurma miktarında yenilen şeyler,günlük içtiğimiz çay,kahve gibi içeceklere attığımız şekerler (her çay bardağına 2 kesme şeker atılıyor günlük 6 bardak çay içtiğimizi düşünürsek günde 12 adet kesme şeker ayda 360 adet kesme şeker ediyor.eğer benim gibi çaykolikseniz bu sayı çok çok artıyor.) bile eğer bunları yakacak yeterli aktivitemiz yoksa kilo aldırır.Birde yeme içmenin biyolojil yönü dışında sosyal yönleride var bazan istemedende olsa yemek durumunda kalıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: sado
@sado

Sadettin Bey sadece merak ettim:Yüksek kaldırım dediğiniz yer Orhan Veli'nin "Dedikodu" şiirinin
"Yüksek Kaldırımda, güpe gündüz
Melahat'ı almışımda sonra,
Alemdar'a gitmişim"dizesinde geçen yüksek kaldırım mı oluyor?Aklıma nerden esti ise :eek: Saçmalamadım inşallah..

• Beğen
Tepkiler: sado
@hidayet bozdoğan

Aynen o Yüksekkaldırım. Nam-ı diğer Galipdede caddesi.
Karaköy Bankalar caddesinin bitişiğinden başlayıp İstiklal caddesindeki Tünel Meydanına kadar çıkan yokuş. Bu yokuşun tam ortasında Galata Kulesi vardır hatta. Kuledibi olarak anılır o muhit. Kuledibinden yukarı doğru enstruman mağazaları sıralanır. Bu yokuş biraz dik olduğu için Tünel vasıtasıyla İstiklal Caddesi'ne çıkar çoğu insan. Ben de yakın zamana kadar kullanırdım tabi bu vasıtayı.
Bisikletle çıkmaya öyle alıştım ki, yürüyerek çıkmak veya Tünele binmek daha zor geliyor açıkçası.

• Beğen
ben nası şişmanlayabilirim die onu düşünüyorum 40 kiloyum 16 yaşındayım:D:D:D

yaz içinde toplam 1000 km yaptım sonuç 5 kilo verdim.:) Sanki bacaklar gelişti gibi geliyor.

11nisanda bisikletimi aldım hergün binmedim bir gün aralıklarla bindim.
eyüpte veya alibeyköyde oturanlar bilir saya yokuşu.
ara sıra orayı çıkıyorum.
onun haricinde street yapmaya çalışıyorum daha çok atlayıp zıplıyorum ama bu zamana kadar 3-4 kilo verdim.
olan pantolonlar tam düşükbel olmaya basladı.
ancak benimde bir sorum var;
bu armut göbek diye tabir edilen bi göbeğim var yani yağlar önde birikti:D
16 yaşındayım 73 kiloyum.
o yağları bisikletle eritmem mümkünmü??

bu arada toprakec öss ye hazırlığın nasıl gidiyo.? bayadır yoktun forumda. az kaldı

@HaliliOzturk

Cok pedal cevirmekten hoslanmiyorum. Cok agrıyor bacaklarım.
Ben en sertte kullaniyorum vitesi. Tabi ilk kalkarken zorlaniyorum boyle oldugu icin.

Ben 3 kg verdim. 75'dim. 72 oldum. (1 ayda)
Yemeğimde değişiklik yapmadım. Insallah daha veririm kilo.

Geri