Scudo Sports

Bisiklet kilidi tavsiyeleri

@C. Tiryaki
6 adet bisiklet çaldırdım bu konu hakkında tecrübe sahibi biriyim. Dediğim gibi en fazla yarım saatliğine markete girip çıkmak için kilitlemek için sağlam bir kilit araştırmaktayım.

Scudo
Tek pahalı bir kilit yerine iki tane yine saglam ama hesaplı kilit bence daha caydırıcı. Anahtar yerini maymuncukla açar yine götürürler. Kısa süre parkedildiğini varsayarsak iki kilide pek dokunmazlar sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Gargenchua

Bu adamlarin yukarida ki videoda oldugu gibi bir kac yontemi mevcut :)

• Beğen
@Murat KAPÇAK
Arvento yu biraz araştırdım. Aklıma yattı fazla pahalı değilmiş. Cihazı yakından görmek lazım bisikletin neresine gizlenebilecek yada monte edilecek bakmak lazım.

Yanılmıyorsam yine bu forumdan bir arkadaş bisikletini çok sağlam bir kilitle kilitleyip merdiven arasına bırakmıştı. Kilit o kadar sağlammış ki hırsız bütün gece uğraştığı halde kesememiş, en sonunda sinirden deliye dönüp bisikletin her yerini kesip hasar vermişti. Sonuç olarak bisiklet çalınmadı, ama kullanılamaz hale geldi... O yüzden bisikleti ya evime, ya da işyerime bırakıyorum...

Videoda her şeyi yapmışlar fakat kilit bölümüne uğraşmamışlar :) Testere, makas veya jet taşını kilit bölümüne vurduğunda kesilecektir, içeriğindeki malzemeyle aynı değil gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: oguzturkol
Bence en güzel uygulama abus katlanır kilit alıp GPS takip cihazı taktırmak.
Tabiki bunlar var diye apartmana yada başka herhangi bir yere koyup saatlerce orada bırakmam. Bisikletimin yanı yatak odamda yatağımın yanıdır. ;)

http://cdn2.n11.com.tr/a1/1024/16/03/21/89/82/94/16/83/95/62/20/44/62426123650271525821.gif

bende bunun gibi şeyler düşündüm insan takip cihazları var. 140 tl den başlıyor. Kilit ile önlemini alırsın. koltuk altına zaten ufacık birşey bunu koyduğunda çalışdığı taktirde bulmak kolaylaşır.

Decathlon'da ABUS katlanır kilit indirimde 120 Lira falan yakında bundan alıcam ben de

@illaz

Sizin için yazılmış bir yazı değil o. Bugün, yarın ya da 3 sene sonra başlığı ziyaret edecek kullanıcılara bir uyarı... Bisikleti terk etmeme konusunda bir tavsiye...

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum. İstanbul için söylüyorum; kilitli veya kilitsiz, gönül rahatlığı ile bisiklet bırakabileceğimiz bir yer yok.

İstanbul'un kalburüstü semtlerinden biri olarak görülen Caddebostan'da bile 10 dakika için kilitli bırakılarak çalınan çok bisiklet duyuyoruz.

Dediğim gibi; benimki sadece bir uyarı.

Ha ben Karadeniz'de, köyümde bisikletimi köyün girişine kilitsiz olarak bırakıyorum. 2-3 gün yanına uğramıyorum bile. Hiç de bir şey olmuyor. Olmaz. Ama burası İstanbul.

• Beğen
Tepkiler: Thulkor
Bende İstanbul'da çaldırdım hepsini :(

@Nini

En son şu karara vardım. Sahip olduğum Ghost Htx Actinum 7500 bisikletimi sadece turlara çıkarken yada şehir içi gezintilerde yanı başından ayrılmamak kaydı ile kullanacağım. Şehir içi alışverişe veya işe gidiş geliş için 600TL lik şehir bisikleti alıp kullanmak. Örnek olarak aşağıdaki bisiklet olabilir.
umit-velocity-m-28-bisiklet.jpg

Olsun sonuçta diğer kilitlerden daha sağlam bide kim yanında o kadar büyük kesici taşır ki hadi taşıyorlar diyelim videoda ki yerden kesmek akıllarına gelmez bence :D Bide ben bisikletimi evin içine koyuyorum bu kilidi sadece okula giderken falan kullanıcam

• Beğen
Hocam hirsizin aklina gelmezse kimsenin aklina gelme, adamlar pro her sey akillarina gelir :)

Bilmiyorum artık bence direk ince yerinden kesmeye çalışırlar ki orası da kesilmiyor bide zaten o kaliteli kesme aletleri pahalıdır bayağı :D

Hırsıza kilit dayanmaz bu gün kilit sordum yok öyle sağlam dediler
Hırsızlar yanlarında şarjlı ispiral fileks canavar taşıyorlarmış
Bende bu gün öğrendim

mustan

Ben Bauhaustan 60 tl ye kalın kilitlerden aldım. orada çalışan arkadaş yere yakın yerden bağlama yerden 70- 80 cm yukarıdan bağla makası yere koyup destek alarak kesmesinler dedi. normalde kesemezler ama buyuk boy kesme makasıyla gelip yerden destek alırlarsa her kilidi keserler dedi

arkadaslar yeni aldığım bisikletime kilit bakıyorum. Denize giderken kullanıcam yazlıkta, haliyle bir yere kilitlemem gerekecek, yorumları okudum da moralim bozuldu. Bisiklet kadroya monte önerebileceğiniz kilit nedir?

Arkadaslar decathlondaki U kilitlerden kullanan var mi. Okula kitleyecegim sadece. Disariya kitlenmez bisiklet ayrica kilitlemeyi dusunen arkadaslar alarm vs bi sey bulundurmazsa kesin caliyorlar :(

Ben de bu konudaki uzun araştırmalarım sonucunda en kullanışlı kilidin katlanır kilit olduğuna karar verdim. Şu anda çok memnunum açıkçası. Benim kilidim şu: (link)

Artıları:
Kadroda rahatça taşınabilmesi, derli toplu durması.
U kilitlerden daha esnek olması sebebiyle daha farklı alanlarada kilitlenmesi.
Kablo kilitlerden daha sağlam olması.

Eksileri:
U kilitler kadar sağlam olmadığını düşünüyorum.
Fiyatı yüksek.

Açıkçası benim için sağlamlıktan yanında taşıma pratikliği, kadroda düzgün bir görüntü gibi faktörlerde önemliydi. Çünkü u kilitte alsam zaten uzun zaman bırakamam dışarı. En azından kullanımı pratik olsun diye düşündüm. Ayrıca şimdi yanına aliexpressten aldığım bir alarm ekledim. Henüz bir gün oldu biraz daha kullanınca onunla ilgili fikirlerimi de paylaşırım.

Geri