Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Kaza yasayan arkadaslara gecmis olsun. Virajlarda asfalttan renk olarak koyu bölgelerden, çukurlardan, yapraktan ve çakıl kumdan uzak durun. Motorcu camiasinda bunlarin egitimi falan çok var ama bisiklet camiasinda ben hiç denk gelmedim malesef güvenli sürüş teknikleri dersi veren sürüşler. Bu bir eksiklik bence biraz bilincsiz sürüşler yapiyoruz malesef.
Bu ülkede tuvalet eğitimi almadan askerlik çağına gelmiş "mağara adamları" yaşıyor, fark etmediniz galiba. "Bisiklet sürmek" eğitimi gerekenler listesinde ilk 10'da bile yer almıyor, maalesef. Belki 200-250 yıl sonra, belki...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Bu ülkede tuvalet eğitimi almadan askerlik çağına gelmiş "mağara adamları" yaşıyor, fark etmediniz galiba. "Bisiklet sürmek" eğitimi gerekenler listesinde ilk 10'da bile yer almıyor, maalesef. Belki 200-250 yıl sonra, belki...
Ben bisiklet takimlarinin ve gruplarinin eksikliklerinden bahsettim. Surus programlarinda bu tarz egitimler çoğunun yok. Genelleme yaparsak çok eksikleeimiz var orasida bir gerçek.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Kabus gibi! Ne olacak bu işin sonu!
IMG_7089.png

(link)

Sakarya'da otomobilin çarptığı bisikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Arifiye ilçesi Arifiye Caddesi'nde Mustafa M. (27) idaresindeki bisiklete, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 54 AAS 885 plakalı otomobil çarptı.
Kazanın ardından otomobil sürücüsü, Sakarya Büyükşehir Terminali'ne girerek burada otomobili bir tamirhaneye bırakarak uzaklaştı. Sürücü aranıyor...

Yine klişe bir cümle 😔😔😔Allah rahmet eylesin

Daha bileğim iyileşmeden, lastik patlaması sonucu yine düştüm 😔

İki bileğim de zaten ağrıyordu iki hafta önceki düşüşümden, ama şimdi sol berbat hale geldi. Bileklik kullanmam lazım bir süre, hareketlerini kısıtlamazsam zor toparlayacak gibi.

Ön lastiğe pıtırak girmiş ana yolda iki yerden, durma hızına yakın sola dönecekken, lastik bi anda istediğim karşılığı vermeyince kendimi yerde buldum. Bir baktım, lastik de hava boş, üzerinde de pıtıraklar 🤦‍♂️

(link)

Yine güvenlik şeridine giren bir araç!
Maalesef yakın ilçemizde gerçekleşti. Bisikletin hayatımda olduğu dönemlerde o yolları kullanırdım. Bu kazalar bitmez, emniyet şeridi bile güvenli değil, bizim millet emniyet şeridini trafik ışıklarında trafikten kaçmak için kullanıyor. o esnada bisikletle gidiyorsanız vay halinize.

Maalesef yakın ilçemizde gerçekleşti. Bisikletin hayatımda olduğu dönemlerde o yolları kullanırdım. Bu kazalar bitmez, emniyet şeridi bile güvenli değil, bizim millet emniyet şeridini trafik ışıklarında trafikten kaçmak için kullanıyor. o esnada bisikletle gidiyorsanız vay halinize.
Merkezde emniyet şeridi yok neyseki de böyle dertlerimiz yok çarşıdan arabalar arasından devam biz👍🏻

Manisa Salihli yolunu senelerdir gidip gelirim. Hiç de sevmem, çünkü asfaltı çok kötüdür. Fotoğraftın çekildiği saatlere bakılırsa; sürücü, yüksek ihtimalle emniyet şeridinde giden ama araç kadar alan kaplamadığı için fark edilmesi oldukça zor olan bisikletliyi, güneşliğe rağmen, cam parıltısının da etkisiyle fark etmedi. Zaten güneş gözlüğü de takmıyorsan görüş iyice zorlaşıyor. Haliyle, emniyet şeridini boş sanarak şerit dışına taşarak seyretmiş ve vatandaşa çarpmış.

Ne şeridinde gitmeyi, ne dikiz aynasını kullanmayı, ne yayaya öncelik vermeyi, ne geçiş üstünlüğünü, ne takip mesafesini, ne kazadan kaçınmayı bilmiyorlar.

Motorlu taşıt sürücülerini, sürücü kurslarında, kendi bildiği kendisine yetmeyen, kendini geliştirememiş, hayatında kendi ilçe sınırlarından dışarı hiç çıkmamış, çok değil azıcık bile ileri sürüş teknikleri bilmeyen kişiler "eğitimci" olarak çalışıyor. Yurtdışında örnekleri ve uygulamaları görülen ehliyet aşamaları bize daha yeni yeni geldi. Gelse dahi, uygulamayı uygulayacak ve denetleyecek kişi, kurum ve kuruluşlar aşırı zayıf bir tutum sergiledikleri için; trafikta magandamız çoktur. Avrupa'da yaya geçidinde şöyle yaptım, araçlar şöyle durdu, yol verdi gibi hikayelere şaşırmak bile hangi kafada olduğumuzu zaten gösteriyor. Daha kendi kanunlarından bihaber yaşayan bir toplumumuz var.

Ne vatandaşlık ne ahlak bilgisi derslerinde bir halt anlatılmadığı için (buradan vizyonsuz hocalarıma da selamlar), bugün bu çürümüş meyveleri yiyoruz.

Ben de Bostanci sahil yolunda onune cok ani ve hızlı bir şekilde kedinin atlamasi ile ani fren yapmak zorunda kaldim ve takla attim. Sag omzum, sol dizim ve iki bilegim 2 hafta ağrıdı ama şükür kırık vs olmadi. Sadece kask ve eldiven vardi koruma olarak aslinda ince dizlik de hayat kurtarir ama konforlu olmuyor yaz sicaginda, havalar serinleyince voleybol dizlikleri ile çıkacağım

Fethiye'de Özgür Alkan ve İlker Muallim'i hayattan koparan sürücüye 6 yıl 8 ay hapis ve adli kontrol şartıyla tahliye!!!! 😞

330447 dosyayı görüntüle
Çok yazık, her gün adalet bakanının çıkıp ''Türkiye bir hukuk devletidir'' demek zorunda kaldığı bir yer haline geldi ülke, şu an uygulanan sistem üstünlerin hukuku. Her sorunun çözecek tek bir çözüm var hepimiz umutsuzca onu bekliyoruz, umarım hayal kırıklığına uğramayız yeniden.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
ben utandım onlar adına ,

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Toplumsal hafızamız çok zayıf, ben de bilmiyordum yeni öğrendim itiraf edeyim, 2013 yılına kadar hakimler Türkiyede yanlış verdikleri karardan ötürü dava açılıp kazanılırsa tazminat diyormuş, bildiğiniz gibi şu an böyle bir şey yok, bilin bakalım nasıl olmuş bu değişiklik?

Saldırganların çabuk serbest bırakılması bana büyük bir haksızlık gibi geliyor ve “yapan yanına kar kalır” algısını güçlendiriyor; bunun toplumda tehlikeli sonuçları olabilir.
Adaletin olduğuna mı inanıyorsun?

Geri