Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

İki gün önce katlanır bisikletimden düştüm. Araçları yavaşlatmak için yapılan, yere sabitlenen o küçük kasislerden biri üzerinden geçerken yerinden çıktı ve dengemi nasıl yitirdim de yere kapaklandım, an meselesi oldu. Zaten hızım varla yok arasıydı ama bileklerimin üzerine düşmem ile bayağı bir darbeyi bileklerim emmiş oldu, 2 gündür iki el bileğim dirseğime doğru kolumun dış hattı boyunca şiddetle ağrıyor, bir şey kaldırmak şöyle dursun kapatıp açarken bile zorlanıyorum. Krem merhem vs kombinasyonlarını denedim ama acımı bir nebze azaltsam da kuvvetsizlik keyfimi çok kaçırıyor. Umarım kısa sürede toparlarım.

• Üzgün
Tepkiler: firestone
Scudo
İki gün önce katlanır bisikletimden düştüm. Araçları yavaşlatmak için yapılan, yere sabitlenen o küçük kasislerden biri üzerinden geçerken yerinden çıktı ve dengemi nasıl yitirdim de yere kapaklandım, an meselesi oldu. Zaten hızım varla yok arasıydı ama bileklerimin üzerine düşmem ile bayağı bir darbeyi bileklerim emmiş oldu, 2 gündür iki el bileğim dirseğime doğru kolumun dış hattı boyunca şiddetle ağrıyor, bir şey kaldırmak şöyle dursun kapatıp açarken bile zorlanıyorum. Krem merhem vs kombinasyonlarını denedim ama acımı bir nebze azaltsam da kuvvetsizlik keyfimi çok kaçırıyor. Umarım kısa sürede toparlarım.
Geçmiş olsun. Röntgen çekildiniz mi? Çatlak olabilir çünkü.

Geçmiş olsun

Rahmetlinin kazasini simdi televizyonda gordum. Kaza yaya trafiğine tamamen kapali cok islek bi otobanda olmuş. Bu kadar profesyonel biri neden bu riske girmiş,cidden üzüldüm. TCR'de bile yoğun trafikli otobanlar yasak.
Juliana Buhring bile 2012-2013 dünya turu seyahatinde alttaki sözü söylemişsse, İstanbul'da 2025 şartlarında çok da zorlamanın bi anlamı yok. Önceden de yazmıştım. İstanbul'da bisiklet sürmek yerine koşmak daha makul bi etkinlik. Şu şehirden hayırlısıyla bi ayrılabilsek keşke.
Kitabın adı:
This Road I Ride: My Incredible Journey from Novice to Fastest Woman to Cycle the Globe
Hindistan'da bisikletle gezene kadar Napoli'deki trafiğin kötü olduğunu düşünüyordum. O zamanlar daha da kötüleşemeyeceğine inanıyordum. Ama her zaman daha da kötüleşebilir. Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan büyük tarihi kapı İstanbul'daki trafik, araç çılgınlığının bambaşka bir boyutunu tanımlıyor. Bugüne kadar geçtiğim en kaotik şehir olabilir. Neden başka kimsenin bisiklet kullanmadığını çok geçmeden anlıyorum.
Evet bende anlam veremiyorum. Yani antreman yapmak istiyorsak neden bir otoyola girerek bunu yapiyoruz başka alternatifmi yok. Benim bu konudaki tespitim o lanet olasi stravada yüksek avgli sürüşler yapabilmek icin bir cok kişi otoyol veya hizli akan yollarda kendini riske atiyor. Yapmayin.

Bura mesaji yazılmamıştı, Ankara'da 4 gün önce sabah erken saatlerinde antrenman yapan Berkan Kobal bomboş yolda arkadan hızlı gelen arabanın çarpması sonunda kaza yapmıştı, malesef bugün hayat mücadelesini kaybetmiş. Kendisine Allahtan rahmet dilerim, mekanı cennet olsun inşallah. Umarım bu kazalarda bir son bulur.

Screenshot_20250831_184307_Chrome.jpg

Berkan Kobal… Strava’dan baktım şimdi, haftalık 350 km’nin üzerinde pedal çeviren, bu yıl 3500 km’den fazla yol yapmış bir bisikletçi arkadaş. 27 Ağustos sabahı rutin antrenmanı için bisikletine biniyor ancak hızlı bir aracın çarpmasıyla hayatı son buluyor. Strava’daki çizgisi 26 Ağustos’ta kalmış, sonsuza dek de öyle kalacak… Düşünsene, sabah kalkıp her zamanki gibi bisikletine biniyorsun ama o günün senin son günün olduğunu bilmiyorsun. Bu hepimizin başına gelebilecek kadar acı bir gerçek. Ne yazık ki sadece bu ülkeye özgü değil; dünyanın en güvenli yollarında bile bisikletçiler trafikte savunmasız. Onu tanımasam da bu kayıp içimi çok burktu. Allah rahmet eylesin,

Bıktık artık her haber gördüğümüzde “bu son olsun” demekten… Bir türlü eğitilemiyor sürücülerimiz yazık bir gün hepimizin başına gelebilecek şeyler görüyoruz, okuyoruz ve 2 gün sonra unutuyoruz, bizlerin de unutulacağı gibi

Yolda giderken bilinçli olarak ansızın solundan sıyırarak geçen motosikletler, ne zaman arkadan bir araç vuracak diye aynaya bakmaktan yola odaklanamamak ve adım başı bisiklet kovalayan başıboş köpek sürülerinden sonra üzülerek bu hobiyi bırakmak zorunda kaldım. Benim için bir spordan ziyade kendi sınırlarımı aşabileceğim bir hobiydi. Bisiklet artık ilçe içinde sağa sola alışverişe gittiğim bir araç maalesef. Ölenlere rahmet diliyorum. Lütfen dikkat edin.

Bir ton kaza geçirdim, kalıcı izler bırakan,30 gün hastanede yatıran, koluma, ayağıma platin taktıran, başımın arkasında zımba denen dikiş attıran her seferinde bu son diyerek yeri geldi değerinden yüzde 75 fiyatı altına sattığım için çalıntımıdır diye direk sorulmasada,ben bile o şekilde şüpheye düşeceğim rakama,bu sporu bırakmak için bisikletimi satsamda,dönüp dolaşıp bir şekilde ayağıma dolanan bir illet bu, .
Aslında tesadüfen öldüğümüz değilde tesadüfen yaşadığımız bir ülke burası,trafik kültürünün bilinmediği, sırf bisikletliye yol verdiği için yada kırmızıdan yeşile dönen sinyali görür görmez aracın kornasına ana avrat sövercesine basan şoförlerin olduğu, sözde bisiklet yolu denen boyalı mavi kaldırım üzerinde mangalcıların olduğu,araçların park edildiği, burası karayolu sizin yolda ne işiniz var diyen hatta maalesef bunların içinde trafik polislerinin de dahil olduğu,mesela yakın zamanlarda bir otobüsün tarım işçilerini aracın altına aldığı, uyuşturucu kullandığı kaza sonrası tespit edilen bir tır şoförünün,gişe ayaklarına çarpıp jandarma aracını biçmesi ,alkollü taraftar grubunun girdikleri işletmeye zarar verip insanlara saldırıp sonrasında silahların sıkılıp insanların öldürüldüğü gibi binlerce örneğin gün icinde yaşandığı bir ülke burası....yani sadece biz bisiklet kullandığımız için bu kaza haberleri dikkatimizi çekiyor ve birşey yapamıyoruz, aslında yukarıda saydığım benzeri binlerce örneklemede ölen öldüğü ile kalıyor,ne yaptırım var nede hukuk...
İmla ve kelime hatalarını maruz görün mobil klavye hışmına uğramış olabilirim...Kusura bakmayın çok uzattım,son olarak Hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum .BU SON OLSUN!!!!

Geçen hafta Pazartesi günü sabahı katlanır bisikletimle yola çıktım. Yolun karşı tarafına geçerken, artık hangi arabadan akmışsa, yoldaki yağ birikintisini çok geç farkettim ve bisiklet kaydı, olan oldu... Sol dizimin üzerine çok kontrolsüz bir şekilde düştüm; dizin iç kısmında kırık ve bağlarda zedelenme oluşmuş.

O günden bugüne sol bacağım komple alçıdaydı. Bugün alçı çıkarıldı ve açı ayarlı dizlik takıldı. 1 ay takılı kalacak ve dizimin üzerine yük bindirmem yasak. Koltuk değnekleriyle yürümeye çalışıyorum.

Bu kazadaki tek tesellim, günün erken vakti olması sebebiyle trafiğin olmaması ve yolun ortasında düştükten hemen sonra hızla gelen bir aracın altında kalmamış olmam. Ancak bugüne kadar, özellikle dağ bisikletimle kuş uçmaz, kervan geçmez, yolu bile olmayanez arazilerde yaptığım sürüşlerde defalarca, bundan daha sert bir şekilde düşmeme, uçmama, takla atmama rağmen hiçbirisi bu denli kalıcı hasar bırakmamıştı bende :) Ne diyelim, bu kadarıyla ucuz atlattık herhalde...

20250902_134721.jpg

Geçen hafta Pazartesi günü sabahı katlanır bisikletimle yola çıktım. Yolun karşı tarafına geçerken, artık hangi arabadan akmışsa, yoldaki yağ birikintisini çok geç farkettim ve bisiklet kaydı, olan oldu... Sol dizimin üzerine çok kontrolsüz bir şekilde düştüm; dizin iç kısmında kırık ve bağlarda zedelenme oluşmuş.

O günden bugüne sol bacağım komple alçıdaydı. Bugün alçı çıkarıldı ve açı ayarlı dizlik takıldı. 1 ay takılı kalacak ve dizimin üzerine yük bindirmem yasak. Koltuk değnekleriyle yürümeye çalışıyorum.

Bu kazadaki tek tesellim, günün erken vakti olması sebebiyle trafiğin olmaması ve yolun ortasında düştükten hemen sonra hızla gelen bir aracın altında kalmamış olmam. Ancak bugüne kadar, özellikle dağ bisikletimle kuş uçmaz, kervan geçmez, yolu bile olmayanez arazilerde yaptığım sürüşlerde defalarca, bundan daha sert bir şekilde düşmeme, uçmama, takla atmama rağmen hiçbirisi bu denli kalıcı hasar bırakmamıştı bende :) Ne diyelim, bu kadarıyla ucuz atlattık herhalde...

330051 dosyayı görüntüle
Gelmiş geçmiş olsun.Tez zamanda iyileşirsin inşallah.Yaşlanıyoruz yavaştan, hal böyle olunca kazalar hasarlar daha çok hırpalıyor.

Evet bende anlam veremiyorum. Yani antreman yapmak istiyorsak neden bir otoyola girerek bunu yapiyoruz başka alternatifmi yok. Benim bu konudaki tespitim o lanet olasi stravada yüksek avgli sürüşler yapabilmek icin bir cok kişi otoyol veya hizli akan yollarda kendini riske atiyor. Yapmayin.
ben 4 sene boyunca bu yolu da kullanarak işe gidip geldim hergün. bana da motor çarptı , şansım varmış ki yaşıyorum. hatta bazen özcan ile de karşılaşıyor beraber gidiyorduk işe, o akıllı bir tercih yaparak Antalyaya taşındı.

330051 dosyayı görüntüle
Geçmiş olsun, kazalarda enerji miktarı ve çaprışma şekline göre çok farklı yaralanmalar olabiliyor. eskiden de aynı kazayı yapsanız aynı sonuçlanırdı muhtemelen. Bu yola yağ vs dökülmesi bizde çok kontrolsüz bir şey, motor veya arkadan itişli kullanınca çok dikkat etmek gerekiyor. Geçen yola yağ dökülmüş 30-40la kalkarken zor toparladım.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Altuğ

330051 dosyayı görüntüle

Sol dizimin üzerine çok kontrolsüz bir şekilde düştüm; dizin iç kısmında kırık ve bağlarda zedelenme oluşmuş.
çok geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Altuğ

330051 dosyayı görüntüle
geçmiş olsun hocam bende aynı sebeple viraj içinde düştüm sağ bilek kemiğim de 1 adet kırık oluştu 45 gün alçıdaydı alçı çıkalı 1 ay oldu elim çok iyi benim sonum bisiklet sürerken gelicek çok net hissediyorum ama açıkcası umrum da değil şans eseri yaşıyoruz zaten kask eldiven gözlük ve dualar ile evden çıkıyorum

Kaza yasayan arkadaslara gecmis olsun. Virajlarda asfalttan renk olarak koyu bölgelerden, çukurlardan, yapraktan ve çakıl kumdan uzak durun. Motorcu camiasinda bunlarin egitimi falan çok var ama bisiklet camiasinda ben hiç denk gelmedim malesef güvenli sürüş teknikleri dersi veren sürüşler. Bu bir eksiklik bence biraz bilincsiz sürüşler yapiyoruz malesef.

Kaza yasayan arkadaslara gecmis olsun. Virajlarda asfalttan renk olarak koyu bölgelerden, çukurlardan, yapraktan ve çakıl kumdan uzak durun. Motorcu camiasinda bunlarin egitimi falan çok var ama bisiklet camiasinda ben hiç denk gelmedim malesef güvenli sürüş teknikleri dersi veren sürüşler. Bu bir eksiklik bence biraz bilincsiz sürüşler yapiyoruz malesef.
Kasislere bile dikkat edilmeli, bir kasisi görmeyince bile denge aşırı kayboluyor

Venezuela bisiklet turunun dünkü 3. etabının sprint finişi sırasında bi kaza meydana gelmiş ki evlere şenlik. Allahtan kimsenin ciddi bir yaralanması olmamış, yarışmacılar, motosiklet sürücüsü ve seyircilerden yaralananlar olmuş.

Geri