Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Bu gün 3-4bin km'nin ardından ilk kaza mı geçirmiş bulunmaktayım. Karanlık bir yolda 100km'lik sürüşün son 5 km'lik kısmında ne olduğunu anlayamadan düz bir yolda 35km/s hız ile ön teker hakimiyetini kaybedip düştüm. Sadece bisikletin sol ön tarafa devrildiğini hatırlıyorum.
Sağ kolumda ve sağ omzumda sürtünme izi var ama takla attığımı hatırlamıyorum. Kaskta bir hasar belirtisi yok. Kafamda yada yüzümde darbe yok.

Çok şükür fotolardan görünenler haricinde önemli bir şeyim yok. Nasıl yok ben de anlamadım Allah korudu diyorum sadece. Kaza olur olmaz kalkıp direkt yol kenarına çekildim, Allahtan arkamdan gelen kimse yoktu.

Kaza hala nasıl gerçekleşti bir anlam veremedim. Gündüz gözüyle kaza yaptığım yere gidip bakacağım çukur vs mi vardı diye.

Bisikletin sol gidon bandı, gidonu ve sol sti sıyrıldı. Başka gözle görülür hiç bir hasar yok gibi. Zincir atmıştı onu takıp sürerek eve döndüm.

Başka bir araç ile kazaya karışmadığıma, sadece kendi başıma düştüğüm için mutluyum.

Bu kazadan çıkardığım en önemli ders ne olursa olsun eldiven takmak gerektiği oldu. Eldiven olmasa elim muhtemelen paramparça olmuştu. Hatta bundan sonra yazlık uzun parmak bi eldiven alıp hep öyle süreceğim :)

327040 dosyayı görüntüle

Geçmiş olsun , ucuz atlatılmış gibi duruyor şükür, umarım tekrar yaşamazsınız.

Scudo
Bende bugün ilk ciddi kazamı yaptım maalesef. Bisiklet yolunda giderken bisiklet yolunda yürüyen yayalara çarpmamak için ani fren yaptım ve az daha çarpıyordum sinirle yayalara bağırdım bu yolun bisiklet yolu olduğunu söyledim. Cevap olarak küfür yiyince daha çok sinirlendim ve tartıştım. Hızlıca yola devam ettim. Sola dönmek için ortada duran taksi beni gördü zannettim ama yanılmışım bir anda taksi dönünce yandan çarptım. Ezilme ve yarayla atlattım çok şükür ama en çok zoruma ve ağrıma giden kazadan daha çok etkileyen o tartışığım pişkin yayanın utanmadan kaza yaptığım yerden geçerken "Allah'ın adaleti" diyip sırıtarak ve saçmalayarak geçmesi oldu.
Geçmiş olsun, rahat ve sakin olmak lazım.
Maalesef trafik bu ülke insanında gelişmişlik özelliklerinin en sığ oldu mecra.
Bazıları var trafikte karakter değiştiriyor.
Bisikletliler olarak kendimizi koruyacağız başka çaremiz yok

• Beğen
Tepkiler: blackeaglerider
bir sürü bisiklet zili, kornası duyduğu ve yoldaki boya ve işaretler üzerinde yürüdüğü halde oradan çekilmeyen kişi zaten eğitilebilir değildir.
Bunların en tehlikelisi, kulaküstü kulaklıkla müzik dinleyerek bisiklet yolunda aheste aheste yürüyen gençler oluyor maalesef. Zil, korna falan da fayda etmiyor bunlara; duymuyorlar çünkü.

Böyle insanlarla tartışmaya, ağız dalaşına girmeye hiç gerek yok. Yavaşlayın, imkan varsa yanlarından yavaşça geçip gidin, gerekiyorsa durun. Yine bu forumda, bisiklet yolunda giderken yola giren yayaya çarpan ve yargılanıp ceza alan, yayanın hastane masrafları üstüne bir de tazminat ödemek zorunda kalan bir arkadaşımızın konusu vardı. Günün sonunda sanık sandalyesine oturan siz olursunuz.

Aslında bisiklet yoluna girenlerle mücadelede en güzel çözüm şu:

Kulaküstü kulaklıkla trafik içinde bisiklet sürenler 1
Kulaküstü kulaklıkla bisiklet yolunda yürüyen yaya 2

• Beğen
Tepkiler: s0n3r ve MakRo
Öncelikle kazaya ve surtusmenin hemen ardından bisiklet yoluna girenlerin önünde yasanmasindan dolayi ben de üzüldüm. Allah daha büyüğünden korusun ve geçmiş olsun. Bu hadiseyi ilk okuduğumda ülkemizde gerçek anlamda bir bisiklet yolu var mı diye merak ettim. Grok'a asgari olarak olarak bir bisiklet yolu nasıl olmalı diye sordum. Özet olarak "Bir yolun bisiklet yolu olarak kabul edilebilmesi için geniş, pürüzsüz, güvenli, ayrılmış, iyi işaretlenmiş ve bakımlı olması gerekir." Dedi. Bazen insanlar gerçekten fark etmiyor olabilir ama yine de burası bisiklet yolu denince anlayış göstermeleri beklenir. Bence de önce bisiklet yolu kabul edilebilir bir bisiklet yolu olmalı. Biz İstanbul da bi de bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bisiklet yolu var gibi gözüken güzergahta yolda sürüyoruz diye suçlu sayiliyoruz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Öncelikle kazaya ve surtusmenin hemen ardından bisiklet yoluna girenlerin önünde yasanmasindan dolayi ben de üzüldüm. Allah daha büyüğünden korusun ve geçmiş olsun. Bu hadiseyi ilk okuduğumda ülkemizde gerçek anlamda bir bisiklet yolu var mı diye merak ettim. Grok'a asgari olarak olarak bir bisiklet yolu nasıl olmalı diye sordum. Özet olarak "Bir yolun bisiklet yolu olarak kabul edilebilmesi için geniş, pürüzsüz, güvenli, ayrılmış, iyi işaretlenmiş ve bakımlı olması gerekir." Dedi. Bazen insanlar gerçekten fark etmiyor olabilir ama yine de burası bisiklet yolu denince anlayış göstermeleri beklenir. Bence de önce bisiklet yolu kabul edilebilir bir bisiklet yolu olmalı. Biz İstanbul da bi de bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bisiklet yolu var gibi gözüken güzergahta yolda sürüyoruz diye suçlu sayiliyoruz.
Teşekkür ederim. Eğer bu yolu fark etmediyse ben başka bir problem olduğunu düşünüyorum.

Dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-05-24 153632.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-24 153632.png
    888,7 KB · Okunma: 53
  • Ekran görüntüsü 2025-05-24 153602.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-24 153602.png
    984,1 KB · Okunma: 54
Bende bugün ilk ciddi kazamı yaptım maalesef. Bisiklet yolunda giderken bisiklet yolunda yürüyen yayalara çarpmamak için ani fren yaptım ve az daha çarpıyordum sinirle yayalara bağırdım bu yolun bisiklet yolu olduğunu söyledim. Cevap olarak küfür yiyince daha çok sinirlendim ve tartıştım. Hızlıca yola devam ettim. Sola dönmek için ortada duran taksi beni gördü zannettim ama yanılmışım bir anda taksi dönünce yandan çarptım. Ezilme ve yarayla atlattım çok şükür ama en çok zoruma ve ağrıma giden kazadan daha çok etkileyen o tartışığım pişkin yayanın utanmadan kaza yaptığım yerden geçerken "Allah'ın adaleti" diyip sırıtarak ve saçmalayarak geçmesi oldu.
Çok geçmiş olsun, sizde ki hasar geçsin gerisinin ziyanı yok.

Ki Allahın adaleti dediği şey o neandertal'ede tecelli eder en kısa zamanda 🤬

• Beğen
  • Beğen
Tepkiler: felixyakuza
Kaza yapmak , evet sanırım fizikselden çok metal hasar uyandırıyor. Yol bisikletiyle bozuk satışta ilerlerken (klasik okul yolları) önümde biyoloji öğretmenimin arabasının olduğunu fark ettim. Normal bir şekilde devam ederken hocanın önüne araba atlayınca ani fren yaptı. Benim dandik promax frenler bana müsade dedi ve tampona girdim. Ne tamponlar ne bende net bir hasar vardı, ufaktan sti çizilmiştir o kadar. Fakat o günden sonra takip mesafemi gerekenin 2 katı koymaya başladım ve her önümdeki arabanın stopları yandığında içimi bir korku sarıyor. Neyseki ön pabuçları ultrega ile değiştirdim (arkaya para yetmedi 😂) artık biraz daha özgüvenle sürüş yapabiliyorum. Lütfen frenlerinize ve takip mesafesine dikkat edin. Arada frenleri temizleyin ki benimki gibi tatsız anlar yaşamayın :D
Kaza yapmak , evet sanırım fizikselden çok metal hasar uyandırıyor. Yol bisikletiyle bozuk satışta ilerlerken (klasik okul yolları) önümde biyoloji öğretmenimin arabasının olduğunu fark ettim. Normal bir şekilde devam ederken hocanın önüne araba atlayınca ani fren yaptı. Benim dandik promax frenler bana müsade dedi ve tampona girdim. Ne tamponlar ne bende net bir hasar vardı, ufaktan sti çizilmiştir o kadar. Fakat o günden sonra takip mesafemi gerekenin 2 katı koymaya başladım ve her önümdeki arabanın stopları yandığında içimi bir korku sarıyor. Neyseki ön pabuçları ultrega ile değiştirdim (arkaya para yetmedi 😂) artık biraz daha özgüvenle sürüş yapabiliyorum. Lütfen frenlerinize ve takip mesafesine dikkat edin. Arada frenleri temizleyin ki benimki gibi tatsız anlar yaşamayın :D
Metal değil mental* , satışta değil satıhta* , tamponlar değil tamponda telefon düzeltmiş.

• Beğen
(link)
327593 dosyayı görüntüle
Çok üzücü bir olay. Motosikletler büyük tehlike. Motosiklet bisikletle aynı yönde gitmesine ragmen çarpışma olmuş.
"Kullandığı bisiklet, aynı yönde seyreden motosiklet ile çarpıştı"

Büyük ihtimalle motor arkadan gelip çarptı.

Bu haberciler neden her defasında bisiklet hatalıymış yada hataya büyük oranda ortakmış gibi yazılar yazıyor...

Yolun sağından kendi halinde gidersin, telefonuna bakan biri gelir seni "görmedim"diye altına alır, ondan sonra gazetelerde yok bisiklet kamyonun altına girdi, yok bisiklet ile motor çarpıştı, yok bisiklet kazaya sebep oldu.

Ne hikmetse hiç yazmıyorlar dikkatsiz motorlu araç sürücüleri telefona bakarken vs kendi halinde giden bisikletliyi altına aldı yada ezdi diye...

Baska basliktada yazmistim. İstanbulda bisiklet sürmek yerine kosmak daha makul

İstanbul’da bisiklet sürerken tüm algılarımı maksimum düzeyde çalıştırıyorum, bu yüzden bisiklet sürmeye konsantre olamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Yarışta nasıl bir kaza olmuş olabilir böyle. Bir bilgi yada video var mı biliyor musunuz?
Ahmet örken ile birlikte boynunda çatlak varmış yagmurdan dolayı kaymışlar

Geçmiş olsun, rahat ve sakin olmak lazım.
Maalesef trafik bu ülke insanında gelişmişlik özelliklerinin en sığ oldu mecra.
Bazıları var trafikte karakter değiştiriyor.
Bisikletliler olarak kendimizi koruyacağız başka çaremiz yok
Bu yorumunuza katiliyorum. Bende trafikte arac kullanirken olsun bisiklet sürerken olsun trafikteki benden başka herkezi cahil acemi yontulmamis odun gözüyle bakiyorum ve rahat ediyorum. Çünkü o şekilde baktiginiz zaman kendinizi riske atmiyorsunuz ve korumaya aliyorsunuz. Sizede bunu tavsiye ederim ve sakinliginizi korumanizi dilerim.

Bu arada vefat eden sporcu kardesimizede Allah Rahmet Eylesin çok acı bir durum.

Geri