Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Qashqai aracımda ön radar, araç, yaya ve bisikletli algılama var, kapatılamıyor.

Kapatılabilenler şerit takip, çapraz trafik uyarısı. kör nokta

Scudo
Keşke emniyet şeridine girme engelleyici de icat edilse.

• Beğen
Tepkiler: Helvetica
Arkadaşlar biz bisikletliler olarak akan trafikte gözlemlerimiz çok fazla. Demek istediğim trafikle birlikte akmadığımız için, çok fazla aracın geçişine şahitlik ediyoruz. Bir platform oluşturup emniyet şeridini ihlal edenleri ihbar edebilsek. Çünkü sürüş esnasında çok fazla ihlalle karşılaşıyoruz.

Arkadaşlar biz bisikletliler olarak akan trafikte gözlemlerimiz çok fazla. Demek istediğim trafikle birlikte akmadığımız için, çok fazla aracın geçişine şahitlik ediyoruz. Bir platform oluşturup emniyet şeridini ihlal edenleri ihbar edebilsek. Çünkü sürüş esnasında çok fazla ihlalle karşılaşıyoruz.
Çok fazla ihlalle karşılaştığımız konusunda katılıyorum ama ihbarların ne şekilde yapılacağı çok önemli, eğer böyle bir platform oluşturulup bisikletlileri ihbara teşvik edeceksek bu her zaman güvenli bi şekilde olmayacaktır. Bilirsiniz bu instagramda ‘bilmemnetakip’, ‘bilmemnerdeçevirmeradar’ falan gibi hesaplar türedi, millet sırf buralara bişey göndermek için saçma sapan hareketler yapıyor trafikte. O yüzden normal yolunda giden bisikletliler de bu tarz işlere girecekse kendilerini tehlikeye atacak hareketler yapanlar da çok olacaktır.

Onun yerine şu yapılabilir; sürüşünü kaydeden arkadaşlarımız oluyor, sürüş sonrasında trafik kural ihlali yaptığını tespit ettiği sürücülerin görsel kanıtlarını twitterdan örneğin Emniyet Genel Müdürlüğü hesabına falan attığınızda işlem yapılıyor diye biliyorum, oralara paylaşabilirler. Cimer de kabul ediyordur diye tahmin ediyorum bu tip ihbarları.

• Beğen
Tepkiler: Helvetica
kanunen bu şekilde ihbarlara ceza yazılamıyor denilmişti

Son düzenleme:
Onun yerine şu yapılabilir; sürüşünü kaydeden arkadaşlarımız oluyor, sürüş sonrasında trafik kural ihlali yaptığını tespit ettiği sürücülerin görsel kanıtlarını twitterdan örneğin Emniyet Genel Müdürlüğü hesabına falan attığınızda işlem yapılıyor diye biliyorum, oralara paylaşabilirler. Cimer de kabul ediyordur diye tahmin ediyorum bu tip ihbarları.
Bir şey yapmıyorlar. CİMER de artık eskisi gibi çalışmıyor. Ben büyükşehir belediyesi/valilik olarak attığım şikayeti yerel belediye cevapladı. Cevabında da bizim sorumluluk alanımız değil gibi bir saçmalık vardı. Ben doğru yere gönderiyorum, yanlış yer "benlik değil" diyor :)

X'ten, whatsapp'tan bir şeylere olduğunu hiç görmedim. Anca tanıdık trafik polisi olacak da o görmediği olayı, sizin attığınız bilgilerle cezaya dönüştürecek. "Ahbap ilişkisi" ile ülke yönettikleri için şaşırtmıyorlar.

Fahri trafik müfettişliği alsak bir şeyler yapabilir miyiz acaba?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
  • Beğen
Tepkiler: Özcan
Global cycling network'de, kafayı trafikle bozmuş "emekli albay" modunda her önüne geleni kask kamerasıyla çekip, şikayet bildiren bir adamla alakalı video var. Yani mesele medeniyetle veya kurallara uyma kültürü ise, onlarda da artık birilerine "eeeehhh yeter be" dedirtmiş ve kendileriyle uğraşmalarına sebep olmuş olaylar yaşanıyor, yaşanacak. Pervasız insan dünyanın her yerinde var.

Adamın kanalı şu: (link)

Dünyanın heryerinde türkiye kadar yoktur elbet, olsada takip ediliyorlardır, bir şekilde sisteme düşerler. Bizde sistem işlemiyor onlarda aksine kolluk kuvvetleri vatandaşının sağlığı için son derece iyi eğitimli ve aktif.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Öyle bir şeye niyetlenenin başına ne geleceğini söyleyeyim: Emniyet şeridine giren ve sizin şikayet ettiğiniz kişi malum partinin il/ilçe başkanı veya malum ocağın reisi çıkar. Şikayetçi olarak sizin bilgileriniz karşı tarafa iletilir. Ondan sonra memursanız çalıştığınız kuruma hakkınızda soruşturma emri, özel sektör çalışanı iseniz şirketin patronuna telefon, serbest meslek sahibi iseniz dükkanınıza vergi kontrol memuru gelir.

O sırada modern dünyada

Image 6.jpeg

Benzer bi çalışmayı aslında belki 10 sene önceden çıkardılar piyasaya ama maalesef sadece Japonya modellerinde mevcuttu, bu da öyle olacak. Yakın bi zamanda denk gelmiştim; enteresan bi şekilde Japonya otomobillerin karıştığı kazalarda en çok araç dışı insan ölümlerinin yaşandığı ülkeymiş, hemen hemen ölen her 2 kişiden 1’i aracın dışındaki bir kişi. O yüzden bu tip çalışmalar yapıyorlar diye tahmin ediyorum.

Saim amca gerçek bir bisiklet efsanesi idi...
Ruhu şad, mekânı cennet olsun...
Tüm camiamızın başı sağ olsun...

Başımız sağolsun :(

Valla başımız sağolsun sağolmasına da yarın öbürsügün de bizim ölüp gitmeyeceğimizin hiç bir garantisi yok, bu iş nasıl böyle gidecek? Bana çok az tepki gösteriyormuşuz gibi geliyor. Gerçi ülkede o kadar çok şey oluyor ki hangi birine tepki vereceğiz derken uyuştuk kaldık resmen. Ölen abimizin mekanı cennet olsun bu arada.

Son düzenleme:
Valla başımız sağolsun sağalmasına da yarın öbürsün de biz ölüp gitmeyeceğimizin hiç bir garantisi yok, bu iş nasıl böyle gidecek? Bana çok az tepki gösteriyormuşuz gibi geliyor. Gerçi ülkede o kadar çok şey oluyor ki hangi birine tepki vereceğiz derken uyuştuk kaldık resmen. Ölen abimizin mekanı cennet olsun bu arada.
Abi bu sabahki vefat haberi yerel bisiklet gruplarımızda dahi konuşulmadı. Daha önceki haberlere tepki gösterirken yalnız kaldığım için grupta gereksiz baş kaldırdığımı hissediyorum artık. Ben yukarıda yazdığım gibi artık düzeleceğimize dair umut beslemiyorum çünkü bisiklet çevresinde tepkisini yazılı veya sözlü dile getiren pek kimse yok. Biz rahatsızlığımızı bildirmezsek bizim yerimize kim bildirecek? Gerçi hoş, bu durumda rahatsızlık bildirmeye gerek kalmadan işi çözmesi gerekiyor bazı zatlar ama durum ortada. O yüzden bıraktım artık. Ne olacaksa olsun...

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Geri