lrfan
Cyclist
- Tepki
- 12.521
- İsim
- İrfan Türetgen
- Başlangıç
- 1984—85
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Çok fazla ihlalle karşılaştığımız konusunda katılıyorum ama ihbarların ne şekilde yapılacağı çok önemli, eğer böyle bir platform oluşturulup bisikletlileri ihbara teşvik edeceksek bu her zaman güvenli bi şekilde olmayacaktır. Bilirsiniz bu instagramda ‘bilmemnetakip’, ‘bilmemnerdeçevirmeradar’ falan gibi hesaplar türedi, millet sırf buralara bişey göndermek için saçma sapan hareketler yapıyor trafikte. O yüzden normal yolunda giden bisikletliler de bu tarz işlere girecekse kendilerini tehlikeye atacak hareketler yapanlar da çok olacaktır.Arkadaşlar biz bisikletliler olarak akan trafikte gözlemlerimiz çok fazla. Demek istediğim trafikle birlikte akmadığımız için, çok fazla aracın geçişine şahitlik ediyoruz. Bir platform oluşturup emniyet şeridini ihlal edenleri ihbar edebilsek. Çünkü sürüş esnasında çok fazla ihlalle karşılaşıyoruz.
Bir şey yapmıyorlar. CİMER de artık eskisi gibi çalışmıyor. Ben büyükşehir belediyesi/valilik olarak attığım şikayeti yerel belediye cevapladı. Cevabında da bizim sorumluluk alanımız değil gibi bir saçmalık vardı. Ben doğru yere gönderiyorum, yanlış yer "benlik değil" diyorOnun yerine şu yapılabilir; sürüşünü kaydeden arkadaşlarımız oluyor, sürüş sonrasında trafik kural ihlali yaptığını tespit ettiği sürücülerin görsel kanıtlarını twitterdan örneğin Emniyet Genel Müdürlüğü hesabına falan attığınızda işlem yapılıyor diye biliyorum, oralara paylaşabilirler. Cimer de kabul ediyordur diye tahmin ediyorum bu tip ihbarları.
2 sene oldu müracaat ettim hiç haber yokFahri trafik müfettişliği alsak bir şeyler yapabilir miyiz acaba?
Öyle bir şeye niyetlenenin başına ne geleceğini söyleyeyim: Emniyet şeridine giren ve sizin şikayet ettiğiniz kişi malum partinin il/ilçe başkanı veya malum ocağın reisi çıkar. Şikayetçi olarak sizin bilgileriniz karşı tarafa iletilir. Ondan sonra memursanız çalıştığınız kuruma hakkınızda soruşturma emri, özel sektör çalışanı iseniz şirketin patronuna telefon, serbest meslek sahibi iseniz dükkanınıza vergi kontrol memuru gelir.Arkadaşlar biz bisikletliler olarak akan trafikte gözlemlerimiz çok fazla. Demek istediğim trafikle birlikte akmadığımız için, çok fazla aracın geçişine şahitlik ediyoruz. Bir platform oluşturup emniyet şeridini ihlal edenleri ihbar edebilsek. Çünkü sürüş esnasında çok fazla ihlalle karşılaşıyoruz.
Benzer bi çalışmayı aslında belki 10 sene önceden çıkardılar piyasaya ama maalesef sadece Japonya modellerinde mevcuttu, bu da öyle olacak. Yakın bi zamanda denk gelmiştim; enteresan bi şekilde Japonya otomobillerin karıştığı kazalarda en çok araç dışı insan ölümlerinin yaşandığı ülkeymiş, hemen hemen ölen her 2 kişiden 1’i aracın dışındaki bir kişi. O yüzden bu tip çalışmalar yapıyorlar diye tahmin ediyorum.
ben artık bu ülke adına umut beslemiyorum
Abi bu sabahki vefat haberi yerel bisiklet gruplarımızda dahi konuşulmadı. Daha önceki haberlere tepki gösterirken yalnız kaldığım için grupta gereksiz baş kaldırdığımı hissediyorum artık. Ben yukarıda yazdığım gibi artık düzeleceğimize dair umut beslemiyorum çünkü bisiklet çevresinde tepkisini yazılı veya sözlü dile getiren pek kimse yok. Biz rahatsızlığımızı bildirmezsek bizim yerimize kim bildirecek? Gerçi hoş, bu durumda rahatsızlık bildirmeye gerek kalmadan işi çözmesi gerekiyor bazı zatlar ama durum ortada. O yüzden bıraktım artık. Ne olacaksa olsun...Valla başımız sağolsun sağalmasına da yarın öbürsün de biz ölüp gitmeyeceğimizin hiç bir garantisi yok, bu iş nasıl böyle gidecek? Bana çok az tepki gösteriyormuşuz gibi geliyor. Gerçi ülkede o kadar çok şey oluyor ki hangi birine tepki vereceğiz derken uyuştuk kaldık resmen. Ölen abimizin mekanı cennet olsun bu arada.