Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Cihat abimiz soyismi gibi mert bir insandı. Aklı fikri oldukça yerindeydi. Sportif olarak çok başarılıydı ki bu sene çok daha iyi hazırlanmıştı. Bu sabah üzücü haberi aldığımda şok oldum, inanamadım ta ki cenazesini görene kadar. Onun bende yeri çok ayrı. Öz abim olarak görürdüm, hayranlık duyduğum sayılı kişilerden biriydi. Dağ bisikletiyle kendimi iyice geliştirince yol bisikleti hayali kurdum uzun zaman. Çok istiyordum bir yol bisikletimin olmasını ancak bir türlü maddi olarak buna hazır olamıyordum. Birgün Cihat abimden bana bir mesaj geldi. Eski yol bisikleti kadrosu ve birkaç yedek parçayı bana karşılıksız vermeyi teklif etti. Tahmin edersiniz ki ben inanılmaz bir sevinç ve coşkuyla bu bisikleti aldım. Daha sonra bisikletin geri kalan parçalarını onun sayesinde oldukça uyguna bir araya getirdim ve hayallerime onun sayesinde kavuşmuş oldum. Beraber en güzel sürüşlerimi yaptık. İlk yarışıma beraber katıldık. Beni antrenman konusunda bilgilendirdi, takip etti. Trainerını verdi. Bu hafta sonu olacak sınavımdan sonra çok güzel aktiviteler planlıyordum ama maalesef bugün yıkıldık. Bir kaza onu gencecik yaşında aramızdan ayırdı. Daha fazla dramatize etmek istemiyorum, Allah rahmetiyle muamele eylesin. Bu insan benim hayatıma çok derinden dokundu. Bendeki yeri çok özeldi ve öyle olmaya devam edecek. Onun yokluğunu her daim hissedeceğiz. Allah rahmet eylesin.

10 eylül 2023 başkent granfondo (23).jpg

10 Eylül 2023 Başkent Granfondo expo alanına giderken

Scudo
Çok üzüldüm gerçekten. Allah rahmet etsin. Vurup kaçmak nasil bir vicdansizliktir. Adi ustunde kaza birilerinin hatasi uzerine gerceklesmis olay. Ama nasil bir vicdan katlettigi bir insan icin arkasini donmeden kacabilir. Böyle vicdansizlara en agir ceza verilmedigi surece daha çok böyle olaylarla karşilasiriz malesef.

Allah rahmet eylesin, bir taraftan içim yanıyor, bir taraftan sebep olana nefretimden dişlerimi sıkıyorum!
317908 dosyayı görüntüle
Bunu paylaşmak için geldim. Maalesef arkadaşlar bu da önceki vakalar gibi bir CİNAYET. Sıradan bir kaza olduğunu kabullenip acımızı sineye çekmiştik ama gelen bilgilerin sonucunda bunun sıradan bir kaza olmadığı, düpedüz bir CİNAYET olduğu aşikar. Katil yarın savcılığa çıkacak ve tutukluluğu istenecek. Bu olayın peşini bırakmak istemiyoruz. Üzerine düşeceğiz. Dün başkaların canı yandı, bugün bizim canımız yanıyor, yarın da bir başkasının canı yanmasın. Lütfen bu adaletsiz sisteme baş kaldırıp bu düzeni değiştirelim.

Ambulans şoföründen gelen bilgiye göre katil yoldan geçen ambulansı durdurup ben bir adama vurdum diyip yerini tarif etmiş. Ambulans ekipleri olay yerine ulaştığında Cihat abimiz vefat edeli 40 dk kadar olmuş. Ambulans şoförünün ilettiği bilgiye göre çarpan o....... eğer hastaneye yetiştirseymiş şuanda aramızda olacaktı Cihat abi. Bu nasıl insanlıktır? Bu nasıl vicdandır? Üstteki yazıya göre de saat 06 sularında kız öğrenci yurdundan çıkan bir kızı bıçakla tehdit etmiş. Birkaç saat sonra da bu olay gerçekleşiyor.

EĞER SUSARSAK YARIN BENİM DE BAŞIMA GELEBİLİR SİZİN DE. O YÜZDEN BU DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ. BİZİM CANIMIZ YANDI, BAŞKALARININ YANMASIN. BU BÖYLE GELMİŞ, BÖYLE GİTMESİN!

1000010710.jpg
1000010707.jpg

Kazanın ne derece şiddetli olduğu ikinci fotoğraftan anlaşılıyor. Arabanın önü dağılmış.

Bunu paylaşmak için geldim. Maalesef arkadaşlar bu da önceki vakalar gibi bir CİNAYET. Sıradan bir kaza olduğunu kabullenip acımızı sineye çekmiştik ama gelen bilgilerin sonucunda bunun sıradan bir kaza olmadığı, düpedüz bir CİNAYET olduğu aşikar. Katil yarın savcılığa çıkacak ve tutukluluğu istenecek. Bu olayın peşini bırakmak istemiyoruz. Üzerine düşeceğiz. Dün başkaların canı yandı, bugün bizim canımız yanıyor, yarın da bir başkasının canı yanmasın. Lütfen bu adaletsiz sisteme baş kaldırıp bu düzeni değiştirelim.

Ambulans şoföründen gelen bilgiye göre katil yoldan geçen ambulansı durdurup ben bir adama vurdum diyip yerini tarif etmiş. Ambulans ekipleri olay yerine ulaştığında Cihat abimiz vefat edeli 40 dk kadar olmuş. Ambulans şoförünün ilettiği bilgiye göre çarpan o....... eğer hastaneye yetiştirseymiş şuanda aramızda olacaktı Cihat abi. Bu nasıl insanlıktır? Bu nasıl vicdandır? Üstteki yazıya göre de saat 06 sularında kız öğrenci yurdundan çıkan bir kızı bıçakla tehdit etmiş. Birkaç saat sonra da bu olay gerçekleşiyor.

EĞER SUSARSAK YARIN BENİM DE BAŞIMA GELEBİLİR SİZİN DE. O YÜZDEN BU DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ. BİZİM CANIMIZ YANDI, BAŞKALARININ YANMASIN. BU BÖYLE GELMİŞ, BÖYLE GİTMESİN!

317909 dosyayı görüntüle317910 dosyayı görüntüle
Kazanın ne derece şiddetli olduğu ikinci fotoğraftan anlaşılıyor. Arabanın önü dağılmış.

Ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri de, suç işleyen bazı kişilerin ceza alsalar bile 3-5 yıl içinde serbest kalıp, yeniden bizler için tehdit oluşturmaları. Böyle kansızlara özenen bir grup da, cezanın caydırıcı olmadığını görerek daha da cesaret buluyor. Bu kişiler, birilerinin ölümüne sebep olmasalar bile, yaralama, gasp, tehdit ve şantaj gibi suçlarla sadece hayatını yaşamak isteyen normal insanlara eziyet ediyorlar. Bu gerçekten çok üzücü bir durum. Umarım bu sefer gereken ceza verilir.

benim aklıma daha başka çözümler geliyor ceza yı artık halkın kendisi vermesi gibi bir kitap okumuştum zamanın da 1 grup vardı böyle şerefsizleri imha ediyorlar dı bu işin cıvkı çıkmaya başladı adalet o kadar da adil bir şey değil bizim ülkemiz de

• Beğen
Tepkiler: EmreCavusoglu
Merhum arkadaşımızın sabah erken saatlerinde sürüşlerini yaptığını düşünüyorum. Arabayı kullanan bahse konu kriminal tip sol önden yüksek süratle çarpmış arkadaşımıza. Sabah erken saatlerde trafik pek olmayacağına göre senin o süratte o şeritte ne işin var be adam!
Korkutmak amacıyla kasıtlı bir şekilde yakın geçmeye çalışmış olabilir bilemiyorum, sonra da kontrolü kaybedip çarpıp kaçmıştır. Yazılacak her şey yetersiz kalıyor.

Ayrıca daha bir hafta önce kaldırımda yürüyen iki öğretmeni ezerek ölümüne neden olan % 100 kusurlu bir sürücünün 500 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığını okuduktan sonra hiçbir şey yazmak istemiyorum. Bisikletime bile binmek istemiyorum artık, yazıklar olsun…

Son düzenleme:
Merhum arkadaşımızın sabah erken saatlerinde sürüşlerini yaptığını düşünüyorum. Arabayı kullanan bahse konu kriminal tip sol önden yüksek süratle çarpmış arkadaşımıza. Sabah erken saatlerde trafik pek olmayacağına göre senin o süratte o şeritte ne işin var be adam!
Korkutmak amacıyla kasıtlı bir şekilde yakın geçmeye çalışmış olabilir bilemiyorum, sonra da kontrolü kaybedip çarpıp kaçmıştır. Yazılacak her şey yetersiz kalıyor.

Ayrıca daha bir hafta önce kaldırımda yürüyen iki öğretmeni ezerek ölümüne neden olan % 100 kusurlu bir sürücünün 500 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığını okuduktan sonra hiçbir şey yazmak istemiyorum. Bisikletime bile binmek istemiyorum artık, yazıklar olsun…
Yakın arkadaşı birlikte olduğumuz gruba şu şekilde yazmıştı dün.

Adsız.png

Sabah erken saatlerde trafik pek olmayacağına göre senin o süratte o şeritte ne işin var be adam!
Korkutmak amacıyla kasıtlı bir şekilde yakın geçmeye çalışmış olabilir bilemiyorum
Hocam bu aşşağılık herif zaten olaydan 1 2 saat önce bir kızcağıza tcvz yada gasp neyse girişiminde bulunmuş,herifin kafa kesin bi dünya yada psikopat manyağın teki,o mahlukattan normal davranmasını bekelemek doğru olmaz,artık kaçmayamı çalışıyordu bir yerlere sığınmayamı gidiyordu orasını bilemeyiz,keşke araçla uçurumdan falan uçsaydı da kardeşimizin başını yakmasaydı.

Gelişme var. Çok şaşkınım çünkü adalet işlemiş. Katil 3 ayrı dosyadan tutuklanmış ve şuan cezaevinde. Bu olayı taksirle adam öldürme olarak kabul etmişler. Daha önce 2 farklı suçtan dosyası varmış. Yüksek ihtimalle ceza alacak ama ne kadar alacağı bir süre sonra belli olacak. Bu mahlukun ceza alması yine de Cihat abimizi geri getirmeyecek ama bundan sonra olacak kazalar için caydırıcılık teşkil edecek. Bir sürücü bisikletliye vurduktan sonra ceza alabileceğini bildiği için daha dikkatli olacak.

Bu saatte sonra bizler yakın arkadaşları olarak görevimiz onun adını ve anısını yaşatmak olacak. Onun sayesinde yaygınlaşan ve arka bahçesi olarak nitelendirdiği Malas yokuşunu biz bisikletliler olarak daha fazla kullanacağız ve gerekli tabela, uyarı işaretleri gibi uyaranların konulması için gerekli kurumlara müracaat etmeyi planlıyoruz. Cihat abi o yokuşta küçüklüğünden beri vakit geçirdi ve bizlere tanıttı. Bundan böyle bizler emanetine sahip çıkacağız ve o yokuşu yaşatmaya devam edeceğiz tabii ki gerekli önlem ve tedbirleri alarak.

Her yıl kurban öncesi bir kurban da biz veriyoruz...
Allah rahmet eylesin

Dün İstanbul Sultanbeyli'de bi kaza gerçekleşmiş, sanırım lise veya ortaokul gibi bir okul çıkışında bir çok öğrenci var etrafta, bir kaç tane bisikletli genç -öğrenci olduklarını tahmin ettiğim- bisikletlerle hafif rampa aşağı salınmış gidiyorlar, arkadan gelen ellerini bırakmış şekilde ilerlerken son anda fark ediyor sanırım aşağıdan gelen bir araca kafadan giriyor. Takla atıp yere düşüyor, herkes tabi bi anda etrafına toplaşıyor falan, arabayı kullanan hanımefendi de inip hemen telaşla çocuğun yanına gidiyor (neyse ki vicdanlı insanmış diyeceğim aslında normal olması gereken şeyi yapmasına rağmen), vidyonun devamı yoktu ancak açıklamasında genç arkadaşımız için "yaralandı" yazıyordu, neyse ki..

Dauphine'de kötü kaza, pelotonun yarısı yerde. Remco omzunu tutuyor, Roglic 2. kez düştü bu yarışta. Etap nötralize... :(

317943 dosyayı görüntüle
UAE’nin Twitter hesabından paylaşılan bilgiye göre kazaya karışan herkesin durumu iyiymiş. Zannediyorum hafiften inişin olduğu bi kısımda, pelotonun ilk 10-15. sıra dolaylarında bi tekerlek teması sonucu gerçekleşmiş kaza. Ne kadar dramatik olduğu vidyoda görülüyor.

Bu arada pek şahit olduğum bi tartışma olduğunu söyleyemeyeceğim ama disk frenler geldiğinden beri sporcuların inişlerde muazzam süratlere çıkıyor olduğu ve bunun ne kadar güvenli bir durum olduğunun sorgulanması gerektiğine dair içeriklerden oluşan bi kaç paylaşım gördüm bugün. Bilemedim, yasaklıyormuş bi de UCI disk frenleri bi de bu sebeple? 😱

(link)

UAE’nin Twitter hesabından paylaşılan bilgiye göre kazaya karışan herkesin durumu iyiymiş. Zannediyorum hafiften inişin olduğu bi kısımda, pelotonun ilk 10-15. sıra dolaylarında bi tekerlek teması sonucu gerçekleşmiş kaza. Ne kadar dramatik olduğu vidyoda görülüyor.

Bu arada pek şahit olduğum bi tartışma olduğunu söyleyemeyeceğim ama disk frenler geldiğinden beri sporcuların inişlerde muazzam süratlere çıkıyor olduğu ve bunun ne kadar güvenli bir durum olduğunun sorgulanması gerektiğine dair içeriklerden oluşan bi kaç paylaşım gördüm bugün. Bilemedim, yasaklıyormuş bi de UCI disk frenleri bi de bu sebeple? 😱

(link)
Endüstri böyle bir şeye izin vermez sanmıyorum, money talks

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi

(link)

Visma sporcuları ambulansa bindirildi, Dylan van Baarle ve Steven Kruijswijk kötüydü, kırıkları var. Visma için kabus devam ediyor :(

Dylan olimpiyat biletini kaybetti 😢

1717695490153.png

Son düzenleme:
Geri