Deniz Duman
Daimi Üye
- Tepki
- 155
Trafik mevzuatına bakayım dedim. 2918 sayılı TCK kanununun 46. Maddesine göre sağ şeritte gitme hakkımız var. Yolda bisiklet yolu varsa yolu kullanmak yasak. Fakat emniyet şeridinde bile ezilme tehlikesi yaşıyorum. Eminim ki sizlerde aynı durumdasınız. Hayatımız şoförlerin "sana çıkma dedim"(sanki duyuyormuşuz gibi) söylemi ile fren pedalı arasında. Ve kazanan hiç frenleme olmuyor. Jet gibi adeta sıyrılarak geçiyor... emniyet şeridinde duran , gazlayan her tür araç olduğu gibi cam kırığı ve patlak lastik telleri harman olmuş. Toprakla , kumla birleşip sizi kaydırıp düşürmek için pusuda gibi duruyor. Ne kadar eylem olursa olsun ölümlerin ve kazaların önüne malesef geçilmiyor. Araçlar kaza yapınca savrulmasın diye yolun kenarına koyulan metal plakaların tek şeride düşürülerek çekilmesi Trafik kazalarının önüne geçtiği gibi zaten yasa ile verilen yol hakkının alınması olacaktır. İş araç sürücülerinin insafına bırakılırsa ölümler devam edecektir. Hakkımız olan sağ şeridi bize bıraksınlar... kimse ölmesin... bisikletin Trafikte ulaşım için kullanılan bir araç olduğunu bilmiyorlar, ne arıyor ords ölürsün bakışları...Adam delidir diye bir şey diyemiyorum. Özür dileyip yol veriyorum... trafikte herkes deliriyor sakın unutmayın.