Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Trafik mevzuatına bakayım dedim. 2918 sayılı TCK kanununun 46. Maddesine göre sağ şeritte gitme hakkımız var. Yolda bisiklet yolu varsa yolu kullanmak yasak. Fakat emniyet şeridinde bile ezilme tehlikesi yaşıyorum. Eminim ki sizlerde aynı durumdasınız. Hayatımız şoförlerin "sana çıkma dedim"(sanki duyuyormuşuz gibi) söylemi ile fren pedalı arasında. Ve kazanan hiç frenleme olmuyor. Jet gibi adeta sıyrılarak geçiyor... emniyet şeridinde duran , gazlayan her tür araç olduğu gibi cam kırığı ve patlak lastik telleri harman olmuş. Toprakla , kumla birleşip sizi kaydırıp düşürmek için pusuda gibi duruyor. Ne kadar eylem olursa olsun ölümlerin ve kazaların önüne malesef geçilmiyor. Araçlar kaza yapınca savrulmasın diye yolun kenarına koyulan metal plakaların tek şeride düşürülerek çekilmesi Trafik kazalarının önüne geçtiği gibi zaten yasa ile verilen yol hakkının alınması olacaktır. İş araç sürücülerinin insafına bırakılırsa ölümler devam edecektir. Hakkımız olan sağ şeridi bize bıraksınlar... kimse ölmesin... bisikletin Trafikte ulaşım için kullanılan bir araç olduğunu bilmiyorlar, ne arıyor ords ölürsün bakışları...Adam delidir diye bir şey diyemiyorum. Özür dileyip yol veriyorum... trafikte herkes deliriyor sakın unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: Scott_Bisikletli
Scudo
Trafik mevzuatına bakayım dedim. 2918 sayılı TCK kanununun 46. Maddesine göre sağ şeritte gitme hakkımız var. Yolda bisiklet yolu varsa yolu kullanmak yasak. Fakat emniyet şeridinde bile ezilme tehlikesi yaşıyorum. Eminim ki sizlerde aynı durumdasınız. Hayatımız şoförlerin "sana çıkma dedim"(sanki duyuyormuşuz gibi) söylemi ile fren pedalı arasında. Ve kazanan hiç frenleme olmuyor. Jet gibi adeta sıyrılarak geçiyor... emniyet şeridinde duran , gazlayan her tür araç olduğu gibi cam kırığı ve patlak lastik telleri harman olmuş. Toprakla , kumla birleşip sizi kaydırıp düşürmek için pusuda gibi duruyor. Ne kadar eylem olursa olsun ölümlerin ve kazaların önüne malesef geçilmiyor. Araçlar kaza yapınca savrulmasın diye yolun kenarına koyulan metal plakaların tek şeride düşürülerek çekilmesi Trafik kazalarının önüne geçtiği gibi zaten yasa ile verilen yol hakkının alınması olacaktır. İş araç sürücülerinin insafına bırakılırsa ölümler devam edecektir. Hakkımız olan sağ şeridi bize bıraksınlar... kimse ölmesin... bisikletin Trafikte ulaşım için kullanılan bir araç olduğunu bilmiyorlar, ne arıyor ords ölürsün bakışları...Adam delidir diye bir şey diyemiyorum. Özür dileyip yol veriyorum... trafikte herkes deliriyor sakın unutmayın.
Emniyet şeridinde ki emniyet sadece isminde. Birkaç sene önce Bursa'lı sporcu Barış Asa patlayan lastiğini emniyet şeridinde tamir ederken kaza geçirdi ve sonucunda malesef 2 ayağı ampute edilmek zorunda kalmıştı.

20 yıl ceza aldı davası hangi adliyede görüldü, ne zaman sonuçlandı? (Yanıt yok)
Uyuşturucu aldığı nasıl ispatlandı? Araç içinde izmarit bulunması ispat sayılmaz, onlar yolcunun izmariti de olabilir.
Kaza anını gösteren MOBESE, araç içi kamera görüntüleri var mı? (Yanıt yok)
Haberin linki var mı? (X haber linki sayılmaz. Anadolu Ajans, Cumhuriyet, Sözcü, TRT gibi kaynağından haber linki gerekli)
Davalının olay yerinde / dava görülürken / davadan çıkarken fotoğrafları var mı? Adam aracıyla kaza yaptı, kaçarken kimse fotoğrafını videosunu cekemedi. Dava görülürken de mi cekilmedi?
Sana zamanında bunun cevabı verilmişti. Halen bu cinayetle ilgili trollük yapma peşindesin anlaşılan. Derdin ne acaba?

arkadaş şaka galiba. görüntü yok diye sürekli yazmış. böyle bir kazanın görüntüsünü toplumda niye paylaşılsın? ailesine sevenlerine yazık değil mi?

zaten mobese görüntüleri var , eğer görmek isterseniz karakoldan temin edin.

Sana zamanında bunun cevabı verilmişti. Halen bu cinayetle ilgili trollük yapma peşindesin anlaşılan. Derdin ne acaba?
Bunu görmemiştim. Bırakın arkadaşı ne hali varsa görsün.

Ne ortaya sallaması? Şahsı (seni) zikrediyorum ve ne olduğunu yazıyorum. Bu elim olay olduğunda da "kanıt yok", "uyuşturuculu olduğuna dair kanıt var mı?", "belki bisikletli belki kusurluydu?" gibi şeyler zırvalamıştın. Halen devam ediyorsun. Sesli görüşmede de aynı şeyleri söyliycem, telefonla konuşsam ne olacak?

Ne ortaya sallaması? Şahsı (seni) zikrediyorum ve ne olduğunu yazıyorum. Bu elim olay olduğunda da "kanıt yok", "uyuşturuculu olduğuna dair kanıt var mı?", "belki bisikletli belki kusurluydu?" gibi şeyler zırvalamıştın. Halen devam ediyorsun. Sesli görüşmede de aynı şeyleri söyliycem, telefonla konuşsam ne olacak?
Belki ikna olur. 😃

Cebini gönder derken ciddi olduğumu anlamadın mı, anlamamış ayağına yatıyorsun. Bir arayacağım. Blöf değil. Özel mesaj. Gönderdiğinde cebime e-mail olarak gelirse gördüğüm gibi arayacağım. Cebini göndermeden burada kafanın keyfine göre sallamayı sürdürürsen başka yollara başvurabilirim ki bu da blöf değil. Başka yollar derken işkillenme, yasal yollar.

Cep no'nu gönder özelden, arayayım seni, benimle ilgili derdin sıkıntın neyse çözelim. Trol dediğin şeyi bir netleştirelim.

Böyle forumda ortaya sallamakla olmaz.

Benimle ilgili sıkıntın varsa özelden cebini gönder, çözelim sıkıntını böyle kafanın keyfine göre ortaya sallamakla olmaz. Bu mesajım, ortaya sallayan herkes için geçerli, benimle ilgili derdi sıkıntısı olan özelden cebini göndersin, görüşelim.
Trollükten ziyade son zamanda bu işi paraya çeviren insanlar var. Küfür yemekten zevk alıp bi de bunu ticarete çeviriyorlar dava vs. açarak. Böyle bir meslek grubu oluşmuş. Yani muhtemelen bu arkadaş da benzer çıkarımlar içinde. İlk geldiğinde de yine bu konu altında hiç kimseye bir fayda sağlamadan sadece insanların sabrını zorlayan bir tutumla yazmıştı. Dolayısıyla ya bişekilde davaya etki edecek, Doğanay Güzelgün aleyhine delil toplama ya da kendisine küfür edilmesini kanıtlayarak maddi kazanç sağlama peşinde.

Özellikle profile bakmıştım zamanında, foruma bilgi almak veya vermek için gelmediği açık. Yani masumiyet karinesi bahanesi arkasına sığınarak bişeyleri eşelemeye çalışıyor. Gerçekten şahsın uyuşturucu kullanırken videosu olsa bile bunun yapay zeka ile yapılmadığı ne malum vs.'ye getirebilir.

Forum yönetimi şahsa bir göz atarsa iyi olur.

Cebini göndermeden burada kafanın keyfine göre sallamayı sürdürürsen başka yollara başvurabilirim ki bu da blöf değil. Başka yollar derken işkillenme, yasal yollar.
Elinden geleni ardına koyma aslan parçası. Ben de maktulü kusurlu gibi gösteren gönderilerinin ss'lerini aldım. Yönetim de alırsa iyi olur. Sonra "bunlar paintte tahrif edilerek oluşturulmuş" falan dersin belli olmaz.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Elinden geleni ardına koyma aslan parçası. Ben de maktulü kusurlu gibi gösteren gönderilerinin ss'lerini aldım. Yönetim de alırsa iyi olur. Sonra "bunlar paintte tahrif edilerek oluşturulmuş" falan dersin belli olmaz.

Maktulün kusurlu olduğunu düşünmem yasalara göre suç değil. Düşünmek suç değil cunku. İstediğimi düşünürüm, düşüncelerimi sen veya başkası, küfür ile , şurada yaptığın klavye delikanlılığı ile belirleyemez. Bu arada cebini istemem suç değil. Ancak forum kisvesi altında, beni düşüncemden dolayı küçük düşürmeye yeltenmen yasalara göre suç olabilir, bu konuyu avukatımla bir görüşeceğim, sen bu forumda her önüne gelene istediğini yazmaya baya bir alışmışsın ve tavrından anlaşıldığına göre bu konuda sana kimse hak ettiğin tepkiyi koymamış. Forum yönetimi de arkanda sahaya 12 kişi cıkıyorsun, ancak unutma avukatım seninle ilgili davalık bir konu görür de dava açarsa mahkemeyede o forum yönetimi ile birlikte değil tek başına hesap vereceksin. Benim SS'lerimi almışsın okey onlarla hakkımda suç oluşturmaya çalışıp sen de davanı açabilirsin, maktulun yakını değilsin ancak yine de davanı aç bakalım. Bu arada cebini vermen için hala süren var. Ben cep vermiyorum cunku ilk dalaşan sensin, sıkıntılı olan sensin, ben cebini görüp aramalıyım.

Ancak forum kisvesi altında, beni düşüncemden dolayı küçük düşürmeye yeltenmen yasalara göre suç olabilir, bu konuyu avukatımla bir görüşeceğim, sen bu forumda her önüne gelene istediğini yazmaya baya bir alışmışsın ve tavrından anlaşıldığına göre bu konuda sana kimse hak ettiğin tepkiyi koymamış. Forum yönetimi de arkanda sahaya 12 kişi cıkıyorsun, ancak unutma avukatım seninle ilgili davalık bir konu görür de dava açarsa mahkemeyede o forum yönetimi ile birlikte değil tek başına hesap vereceksin.
- Neysen onu yazıyorum. Polisten kaçan kriminal bir tip yüzünden bir bisikletli ölmüş. Halen video var mı fotoğraf var mı diye yazmak trollüktür, ölene de saygısızlıktır.
- Yönetim ile bir bağım yok. Beni kayırmaları için bir sebep yok. Zamanında ceza da aldım, ama yine de eksik gördüğüm şeylerini eleştiriyorum.
- Dava açma olayından bahseden sensin. Ama tedbir amaçlı kanıtları aldım. Dava açarsan beklerim.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Ali Sezgin Armağan 30 Nisan.2024'te Toronto'da bir inşaat kamyonunu sollayıp sağ şeritte durdu. Sağında yola parkedili araçlar var.

Kamyon yolun solundaki boşaltma bölgesine dönmek için en sağa yanaşırken Ali Sezgin Armağan'ı ezerek ölümüne yol açtı.

Kaynak: youtube.com/watch?v=iUvKKo5gW9M

Olay sonrası Toronto'daki bisikletliler olay yerine Beyaz Bisiklet (Ghost Bike) bıraktı.

Ekran Resmi 2024-05-09 17.27.13.jpg

Berlin'de Türklerin yoğun yaşadığı Kreuzberg mahallesinde Ocak 2023'te bisiklet kazası olmuş:

17sn video:

(link)

Video açıklaması:

Kavşakta bekleyen hatchback araç yeşil ışık yandıktan sonra sağa dönmek istiyor ancak muhtemelen sağ dikizde arkadan hızla gelen bisikletlinin önünü kesmemek için dönmekten vazgeçiyor. Arkadan gelen bisikletli muhtemelen aracın sağa dönecegini düşünerek sola kırıyor ancak solda kalan araca arkadan çarpıp arka bagaj kapağını göçürüyor, arka camı kırıyor.

Haber açıklamasında bisiklet kontrapedal frenli, bisikletli kilit pedal kullanıyor bu belirtilmiş. Nitekim bisiklet üzerine ön-arka disk/papuç fren görülmüyor.

Kendi analizim: Bisiklet sadece arka fren kullandığı için hızlı duruş yapması çok zor cunku hızlı duruşlarda ön fren en gerekli, bu bisiklette ön fren yok. Ayrıca bu tür ani kazalarda kilit pedal riskli görünüyor.

Federasyon detay vermekten kaçınmış gibi görünüyor. Kaza olduktan bir kaç dakika sonra olay yerinden geçtim, Ömür Hoca kanlar içinde yerde yatıyordu. Yine az bulunur bir olaya imza atıldı, 17 ülkeden katılımcısı olan uluslararası bir organizasyonda, sadece 3 - 5 köyün olduğu bir bölgede parkur güvenliği sağlanamayıp , yola giren bir araç, seyir halindeki sporcuya çarptı. Haberlere yansımamış, yarış bittiğinde görevlilerden de detaylı bilgi alamadım. Umarım durumu iyidir.

Screenshot_20240603_200020_com.instagram.android.png

Federasyon detay vermekten kaçınmış gibi görünüyor. Kaza olduktan bir kaç dakika sonra olay yerinden geçtim, Ömür Hoca kanlar içinde yerde yatıyordu. Yine az bulunur bir olaya imza atıldı, 17 ülkeden katılımcısı olan uluslararası bir organizasyonda, sadece 3 - 5 köyün olduğu bir bölgede parkur güvenliği sağlanamayıp , yola giren bir araç, seyir halindeki sporcuya çarptı. Haberlere yansımamış, yarış bittiğinde görevlilerden de detaylı bilgi alamadım. Umarım durumu iyidir.

317864 dosyayı görüntüle
tam bir gerizekalılık, umarım iyidir, iyileşince federasyona ve organizasyonu yapanlara dava açması lazım, kimse bedel ödemeyince bu işler düzelmiyor.

Ah be ah

(link)
Şahsen hiç yüz yüze karşılaşmadık ama zwift grubunda muhabbet etmişliğimiz var. Kışın zwifte beraber sürüşler yaptık. Çok pozitif bir kişiydi. Haberi görünce çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun inşallah. Çarpıp kaçan maganda da umarım en kısa zamanda yakalanır.

Geri