Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Instagram'da bir sayfada görmüştüm sağlık durumunu sorduğumda iyi olduğunu söylediler.308194 dosyayı görüntüle

Birde kadına yardım edeceğine bağırmış. Sele borusunu mandallı yapmakta fayda var aslında acil durumlarda direk söküp sele ile birlikte verecen gözüne 😡🤬

TATÖ bir milli güvenlik sorunudur, militanları şehirlerde insan hayatına kast etmektedir ve hileli bir ticaret anlayışı benimseyerek insanları maddi yönden de zarara uğratmaktadır. Turistleri daha rahat kazıklayabilmeleri nedeniyle T.C. vatandaşlarına negatif ayrımcılık yapmaları da dikkatlerden kaçmıyor. Bu sektörde yer alıp teröre bulaşmadan işinde gücünde olanları tenzih ederim fakat istisnalar kaideyi bozamıyor.

Scudo
İstanbul'u yöneten zihniyeti az çok anladıysam bisiklet kazalarının önüne geçemeyeceklerinden de adım gibi eminim.
Onların derdi şu an önümüzdeki seçimler. Biz onlar için görünmez durumdayız.
Bu sorunu kim çözer bilmiyorum fakat İstanbul valisi başıboş sokak köpeklerine el atacağız dediyse bu soruna da pek tabi atabilir.

İstanbul'u yöneten zihniyeti az çok anladıysam bisiklet kazalarının önüne geçemeyeceklerinden de adım gibi eminim.
Onların derdi şu an önümüzdeki seçimler. Biz onlar için görünmez durumdayız.
Bu sorunu kim çözer bilmiyorum fakat İstanbul valisi başıboş sokak köpeklerine el atacağız dediyse bu soruna da pek tabi atabilir.

Validen randevu alıp derdimizi anlatabilir miyiz acaba?

Validen randevu alıp derdimizi anlatabilir miyiz acaba?
Resmi twitter hesabında İstanbul'daki birçok semtte vatandaşlar ile bir araya geldiğini görüyorum.
Eğer bu ziyaretler ilerisi için yeni bir siyasi hamle, görev değişimi için değilse randevuyu da verebilir diyebiliriz.

Benim anlamadığım nokta güzel süper eleştiriyor arkadaş ama çatır çatır kırmızı ışıkta geçiyor.
Yaya olsam ben de video çeksem değişen bişey değil ama birşey yazarak ne olacak.
Kesinlikle katıldığım nokta kırmızı ışık.

Geçen hafta yerel bir grupla sürüşe katıldım. "Biz bisikleti farkındalık yaratmak adına sürüyoruz" dediler ve diyorlar. Lakin giderken rotadaki 8-9 kadar kırmızı ışıklarda ben hariç herkes geçti hatta uzun bir süre tek sürdüm sonra akıllarına gelmiş beni beklemişler. Kırmızıda ışıkta geçmem için herhangi bir aracın veya akışın olmaması lazım, ki o da ancak gece geç saatlerde oluyor yani şimdiye kadar 1 dakika yanan ışık dahi görmedim. Bizim insanların araç yaya bisiklet motosiklet dahil kırmızı ışıkta beklememe gibi huyu var sonrasında ise herkes diğerini suçluyor "bu ülkeden olmaz" moduna giriyor. Dinlediğim bir şarkıda "kendini değiştirdiğinde dünyayı da değiştireceksin" tarzında bir söz geçiyordu şuan tam hatırlayamadım. Değişim önce biz ile başlayacak da işte herkes birileri bir şey yapsın diye bekliyor, keza forumda da bazen araştırmak yerine olup olmadık başlıklar altına farklı şey soranlar gibi.

Grup sürüşündekiler ile buluşunca neden gelmediğimi sordular, kırmızı ışıkta geçmem için bir sebep olmadığını farkındalık yapacaksak bunu kırmızı ışıkta da bekleyerek göstermemiz gerektiğini ilettim 1-2 kişi haklı bulsa da bir kaç dakika sonra unutulup gitti. Eğer ben bir araç sürücüsü olup hayatımda hiç bisiklet kullanmamış bir birey olsam "ya şunlara bak hem kırmızıda beklemiyorlar hem de konuşuyorlar" şeklinde bir düşünceye sahip olurdum ki toplumun bir çoğu da böyle düşünüyor.

Kırmızı ışıkta beklemeyip geçmek, hele bir de araçlar durmuş yayalar geçmeye başlamışken yayaların üzerine sürmek ya da aralarından geçmeye çalışmak bisikletlilere antipati oluşturuyor bence. Araçlarla ortak yolda yani trafik içerisinde seyredip saygı görmek istiyorsak işimize geldiği gibi değil, kurallara uyarak sürüş yapmak zorundayız.

Kanunen hakli olmasi cok can sıkıcı.
KGM'nin Trafik kanununda yazar;

(link)

1692227644613.png

-
1692227750744.png

Kırmızı ışıkta beklemeyip geçmek, hele bir de araçlar durmuş yayalar geçmeye başlamışken yayaların üzerine sürmek ya da aralarından geçmeye çalışmak bisikletlilere antipati oluşturuyor bence. Araçlarla ortak yolda yani trafik içerisinde seyredip saygı görmek istiyorsak işimize geldiği gibi değil, kurallara uyarak sürüş yapmak zorundayız.
akrşıdan karşıya geçmek yerine, o şeride girip sola yanaşmak daha akıllıca olacaktır.
Her zaman şeritten çıkış yapın. karşıdan karşıya geçmeyin!
Kesinlikle katıldığım nokta kırmızı ışık.

Geçen hafta yerel bir grupla sürüşe katıldım. "Biz bisikleti farkındalık yaratmak adına sürüyoruz" dediler ve diyorlar. Lakin giderken rotadaki 8-9 kadar kırmızı ışıklarda ben hariç herkes geçti hatta uzun bir süre tek sürdüm sonra akıllarına gelmiş beni beklemişler. Kırmızıda ışıkta geçmem için herhangi bir aracın veya akışın olmaması lazım, ki o da ancak gece geç saatlerde oluyor yani şimdiye kadar 1 dakika yanan ışık dahi görmedim. Bizim insanların araç yaya bisiklet motosiklet dahil kırmızı ışıkta beklememe gibi huyu var sonrasında ise herkes diğerini suçluyor "bu ülkeden olmaz" moduna giriyor. Dinlediğim bir şarkıda "kendini değiştirdiğinde dünyayı da değiştireceksin" tarzında bir söz geçiyordu şuan tam hatırlayamadım. Değişim önce biz ile başlayacak da işte herkes birileri bir şey yapsın diye bekliyor, keza forumda da bazen araştırmak yerine olup olmadık başlıklar altına farklı şey soranlar gibi.

Grup sürüşündekiler ile buluşunca neden gelmediğimi sordular, kırmızı ışıkta geçmem için bir sebep olmadığını farkındalık yapacaksak bunu kırmızı ışıkta da bekleyerek göstermemiz gerektiğini ilettim 1-2 kişi haklı bulsa da bir kaç dakika sonra unutulup gitti. Eğer ben bir araç sürücüsü olup hayatımda hiç bisiklet kullanmamış bir birey olsam "ya şunlara bak hem kırmızıda beklemiyorlar hem de konuşuyorlar" şeklinde bir düşünceye sahip olurdum ki toplumun bir çoğu da böyle düşünüyor.
o zaman geçmeyelim.

Anlamadığım şu... Bu yolda acil yolu yani iki seritin yanında ki yol o kadar geniski araba + bisiklet alır. Resmen öldürmek için o serite giriyorsun. Ha bu arada yolda da iki şerit var.
Acil yoluna niye girer insanlar anlamıyorum..
Hastanede döndü diye duydum ama aslı var mı yok mu bilmiyorum.

En az 120-130 ile çarpmış, yoksa o tavan o hale gelmezdi. Tavan sacı yırtılmış. Araç sürücüsü de hastanelik olmuştur.

Bafra - Samsun istikametinde meydana gelen olay. 07/10/2023
Cumartesi günü meydana gelen olayda takım arkadaşlarımızdan biri Tır arkasına girerek sürüş yapmak istemiş. Fakat kafasını öne eğip gittiği sırada
tırın yavaşlamasını göremediği için tıra arkadan çarpmış. Allah tan arkadan gelen bir araç yokmuş. Kendisini ambulansla hastaneye götürmüşler. Köprücük kemiği kırık , sol baş parmak kırık. Bisiklet te hiç bir şey yok (ilginç). Hastane acilindeki doktor ameliyat olmalısınız demiş. Ameliyatı kabul etmemiş. Üniversite hastanesi geliyor buradaki uzman doktor ameliyatlık bir şey yok diyor. Şuan durumu iyi. Parmakta atel var. Köprücük kemiği için de yatay bir çatlak olduğu ve sargı ile gezmesi gerektiği söylenmiş. Kolunu askıya almışlar. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Bu tır arkası zaman zaman çoğumuzun başvurduğu bir yöntem. Hele hele yolunu bilmediğimiz bir yerde tır arkası yapmak çok çok tehlikeli. Kendi adıma tır arkası yapmamayı tercih ediyorum (ara sıra yapsam da ).Çok dikkatli olun. Herkese sevgiler , saygılar....

Cumartesi günü meydana gelen olayda takım arkadaşlarımızdan biri Tır arkasına girerek sürüş yapmak istemiş. Fakat kafasını öne eğip gittiği sırada
tırın yavaşlamasını göremediği için tıra arkadan çarpmış. Allah tan arkadan gelen bir araç yokmuş. Kendisini ambulansla hastaneye götürmüşler. Köprücük kemiği kırık , sol baş parmak kırık. Bisiklet te hiç bir şey yok (ilginç). Hastane acilindeki doktor ameliyat olmalısınız demiş. Ameliyatı kabul etmemiş. Üniversite hastanesi geliyor buradaki uzman doktor ameliyatlık bir şey yok diyor. Şuan durumu iyi. Parmakta atel var. Köprücük kemiği için de yatay bir çatlak olduğu ve sargı ile gezmesi gerektiği söylenmiş. Kolunu askıya almışlar. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Bu tır arkası zaman zaman çoğumuzun başvurduğu bir yöntem. Hele hele yolunu bilmediğimiz bir yerde tır arkası yapmak çok çok tehlikeli. Kendi adıma tır arkası yapmamayı tercih ediyorum (ara sıra yapsam da ).Çok dikkatli olun. Herkese sevgiler , saygılar....
tır arkası her zaman riskli gelmiştir bana ve hiç yapmam desem yeridir heralde.
yolu bilmek de yetmez yolu görmek gerekir. daha önce tır arkası yaparken kaza geçiren bi eleman vidyosu izlemiştim. tırın arkasından giderken tırın rahatlıkla üzerinden geçtiği yoldaki büyükçe lastik benzeri birşey bisikletin lastiğinin altına giriyor, tırın altından çıkan yoldaki parçayı görme ve kaçınma şansı bile yok zaten. o sebeple yüksek hızda ciddi bir kaza geçiriyordu vidyoda.
malum bizim yollarımız da hiç temiz değil ve karşınıza yolda ezilmiş bir kedi/köpek bile çıkabilir tırın veya kamyonun arkasından giderken. o sebeple hiç güvenli gelmiyor bana kamyon arkası yapmak. 40watt tasarruf edelim derken düşmeye niyetim olmadığından heralde.
geçmiş olsun diyelim. dikkat etmek lazım tedbiri elden bırakmamak gerek

Çok geçmiş olsun dileklerimle.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
tır arkası her zaman riskli gelmiştir bana ve hiç yapmam desem yeridir heralde.
yolu bilmek de yetmez yolu görmek gerekir. daha önce tır arkası yaparken kaza geçiren bi eleman vidyosu izlemiştim. tırın arkasından giderken tırın rahatlıkla üzerinden geçtiği yoldaki büyükçe lastik benzeri birşey bisikletin lastiğinin altına giriyor, tırın altından çıkan yoldaki parçayı görme ve kaçınma şansı bile yok zaten. o sebeple yüksek hızda ciddi bir kaza geçiriyordu vidyoda.
malum bizim yollarımız da hiç temiz değil ve karşınıza yolda ezilmiş bir kedi/köpek bile çıkabilir tırın veya kamyonun arkasından giderken. o sebeple hiç güvenli gelmiyor bana kamyon arkası yapmak. 40watt tasarruf edelim derken düşmeye niyetim olmadığından heralde.
geçmiş olsun diyelim. dikkat etmek lazım tedbiri elden bırakmamak gerek
Teşekkürler...
Çok geçmiş olsun dileklerimle.
Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Myali
O kadar anlamsız hareketler ki bunlar,akıl alır gibi değil,buradaki genç arkadaşlarada ders olur umarım,hadi kendi canını düşünmüyor önemsemiyorsun,arkada annenin babanın sevdiklerinin halinidemi hiç düşünmezsin be adam! üstelik sen bir takımın sporcususun ve antrenman yapıyorsun adı üzerinde antrenman,tırın arkasında deryarına giripte ne gibi bir avantajın olacak,tam tersi rüzgara karşı savaşacaksın ki yaptığın antrenman bir anlam kazansın,yarışa katılınca senin önünde tır olmayacak! bin arabaya aç stravayi kazan bütün komları gel eve! hiç olmazsa köprücük kemiğini kırma riskin olmaz! kusura bakmayın tamamen cehalet,neyse gelmiş geçmiş olsun bu ona sanırım ders olur.Yıllar önce İzmir'de altınyol diye bir yol var,arkadaşım aynı hatayı yaptı ve ayağı bleğinden kopma noktasına geldi şuan bir bedensel engelli olarak hayatını sürdürüyor.

O kadar anlamsız hareketler ki bunlar,akıl alır gibi değil,buradaki genç arkadaşlarada ders olur umarım, hadi kendi canını düşünmüyor önemsemiyorsun,arkada annenin babanın sevdiklerinin halinidemi hiç düşünmezsin be adam! üstelik sen bir takımın sporcususun ve antrenman yapıyorsun adı üzerinde antrenman,tırın arkasında deryarına giripte ne gibi bir avantajın olacak,tam tersi rüzgara karşı savaşacaksın ki yaptığın antrenman bir anlam kazansın,yarışa katılınca senin önünde tır olmayacak! bin arabaya aç stravayi kazan bütün komları gel eve! hiç olmazsa köprücük kemiğini kırma riskin olmaz! kusura bakmayın tamamen cehalet,neyse gelmiş geçmiş olsun bu ona sanırım ders olur.Yıllar önce İzmir'de altınyol diye bir yol var,arkadaşım aynı hatayı yaptı ve ayağı bleğinden kopma noktasına geldi şuan bir bedensel engelli olarak hayatını sürdürüyor.
Aslında hırslı , kom peşinde koşan bir arkadaş da değil. Bir an önce eve gideyim derdine düştüğü için olanlar oldu. Bugün ameliyata girecek .Doktor ameliyat demiş. Olmasa da olur ama ileride çok başın ağrır deyince ameliyata karar vermiş. Geçmiş olsun diyoruz , ziyaretine gideceğiz bugün. Sağlıcakla kalın. Saygılar...

Aslında hırslı , kom peşinde koşan bir arkadaş da değil. Bir an önce eve gideyim derdine düştüğü için olanlar oldu. Bugün ameliyata girecek .Doktor ameliyat demiş. Olmasa da olur ama ileride çok başın ağrır deyince ameliyata karar vermiş. Geçmiş olsun diyoruz , ziyaretine gideceğiz bugün. Sağlıcakla kalın. Saygılar...
Bizdende selamlar gelmiş geçmiş olsun,biran önce sağlığına kavuşur inşallah.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Geri