Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Scudo
Bırakasım geldi bisikleti. Kırıkkalede hele ki... Kırşehirde iken daha rahat suruyodum burda bilerek üstüne gelen çok
Ben de Kırşehir'den Ankara'ya geldim.Nerde o Kırşehir'ın tenha Kındam,Dinekbağı yolları.Ankara'da bir sene Bağlıca'da sürdüm şimdi Ovacık'da sürüyorum.Yükseltepe'den Ovacık'a geçiyorum.Kırıkkale'yi bilmiyorum.Tenha yerleri mutlaka vardır.Selamlar,saygılar..

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Ben de Kırşehir'den Ankara'ya geldim.Nerde o Kırşehir'ın tenha Kındam,Dinekbağı yolları.Ankara'da bir sene Bağlıca'da sürdüm şimdi Ovacık'da sürüyorum.Yükseltepe'den Ovacık'a geçiyorum.Kırıkkale'yi bilmiyorum.Tenha yerleri mutlaka vardır.Selamlar,saygılar..
Kırıkkalenın iki sıkıntısı var ıkısıde büyük. Birisi karayolları kalabalık. Üniversitenın orasını bilirsiniz bu yüzden hep trafik sıkışık olur orda. Birçok ilin bağlantı noktası tırından tutun binek otomobil her yönden yoğun. Ikıncısı sürücüleri normal araçta bile çok görgüsüz kuralsız kullanıyorlar. 4-5 ay önce birisi önüme kırdı hatta. Emniyet şeridinden arka caprazımdan beni sıkıştırdı önüme geçemedi sonra ilerde önüme kırdı. Isten çıktığım için resmıydım sorun olmadı :) yoksa 50-55 yaşına rağmen heralde beni dövmeyi planlıyordu. Bisiklet kullanırken Kırşehirde çok çok nadir üzerime gelen olurdu ama burda hemen her suruste oluyor. Kırşehire göre gezilecek yeri biraz daha fazla ama ordaki sakinlik yok. Ankarada 2-3 gün sürdüm bende geçen sene. Orasıda hem yoğun hemde yol kenarlarında çok fazla bozuk yamalı asfalt var bileklerimi acıttı ilk sürüşte

Kırıkkalenın iki sıkıntısı var ıkısıde büyük. Birisi karayolları kalabalık. Üniversitenın orasını bilirsiniz bu yüzden hep trafik sıkışık olur orda. Birçok ilin bağlantı noktası tırından tutun binek otomobil her yönden yoğun. Ikıncısı sürücüleri normal araçta bile çok görgüsüz kuralsız kullanıyorlar. 4-5 ay önce birisi önüme kırdı hatta. Emniyet şeridinden arka caprazımdan beni sıkıştırdı önüme geçemedi sonra ilerde önüme kırdı. Isten çıktığım için resmıydım sorun olmadı :) yoksa 50-55 yaşına rağmen heralde beni dövmeyi planlıyordu. Bisiklet kullanırken Kırşehirde çok çok nadir üzerime gelen olurdu ama burda hemen her suruste oluyor. Kırşehire göre gezilecek yeri biraz daha fazla ama ordaki sakinlik yok. Ankarada 2-3 gün sürdüm bende geçen sene. Orasıda hem yoğun hemde yol kenarlarında çok fazla bozuk yamalı asfalt var bileklerimi acıttı ilk sürüşte
Geçen sene 60+ yaş üstü hıyarın teki bana silah çekmişti. Bisiklet yolundan gitmeyin diye uyardığımda.

Geçen sene 60+ yaş üstü hıyarın teki bana silah çekmişti. Bisiklet yolundan gitmeyin diye uyardığımda.
Ben kimseyi uyarmıyom en fazla yakınından geçip gıdıyom. Çünkü bi laf varya dövsen/öldürsen bela... diye devam eden

Zeki Demirkubuz: "Bu ülkeye ve bu hayata dair hiçbir şeyin, hiçbir zaman benim dilediğim gibi olmayacağını biliyor, artık bundan acı duymuyorum."

Ben kimseyi uyarmıyom en fazla yakınından geçip gıdıyom. Çünkü bi laf varya dövsen/öldürsen bela... diye devam eden

Zeki Demirkubuz: "Bu ülkeye ve bu hayata dair hiçbir şeyin, hiçbir zaman benim dilediğim gibi olmayacağını biliyor, artık bundan acı duymuyorum."
Bilerek diplerinden bende geçiyorum korkuyorlar hoşuma gidiyor böyle cezalandırmak.

Son zamanlarda tırmanışa sardım, tırmanış yaptığım yerler sakin oluyor genelde kafam rahat oluyor.

Sahil yolunda sürüşlerimi yapıyorum erken saatlerde ve bisiklet yolu yerine en sağ şeritten gidiyorum.Sürüşlerim 06:00-10:00 saatleri arasında oluyor,yol son derece tenha ,tek tük araç oluyor o saatlerde.Dün sabah yine sürerken aklıma geldi,şimdi ben en sağdan giderken aracın birisi kontrolü kaybedip gelip bana çarpsa ve ben ölsem bisiklet yolunda sürmediğim için suçlu durumuna mı düşüyorum,bu durumda araç sürücüsü ceza almıyor mu?

Sahil yolunda sürüşlerimi yapıyorum erken saatlerde ve bisiklet yolu yerine en sağ şeritten gidiyorum.Sürüşlerim 06:00-10:00 saatleri arasında oluyor,yol son derece tenha ,tek tük araç oluyor o saatlerde.Dün sabah yine sürerken aklıma geldi,şimdi ben en sağdan giderken aracın birisi kontrolü kaybedip gelip bana çarpsa ve ben ölsem bisiklet yolunda sürmediğim için suçlu durumuna mı düşüyorum,bu durumda araç sürücüsü ceza almıyor mu?
Süratine bağlı olarak değişse de eğer hız sınırları içindeyse evet suçlu olmayacaktır muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Bu ülkede adalet ve yargı yok o yüzden ne olursa olsun katiller serbest bırakılıyor. Haklı ol veya olma fark etmez.

Karayolları trafik kanunu Madde-66
a) Ayrı bisiklet yolu varsa, bisikletlerin taşıt yolunda, yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde, ikiden fazla bisikletin taşıt yolunun bir şeridinde yanyana, sürülmesi yasaktır.
Kanun açık ama maalesef aklıma şu geliyor,sanki bisiklet yolunda bile olsanız ve çarpılsanız b.k yoluna gidersiniz burası canım ülkem Türkiye...

Yollar sadece motorlu taşıtlara aittir. Bu düşünce zihinlerde yer edinmiş, kendi aileme ve çevreme bile anlatıyorum. Bisiklet te bir araçtır. Abov kıyamet kopuyor yolda bisiklete binilmez, tartışma açıyorlar, yaşça büyük insanlarla tartışmayı ben sevmiyorum. Doğruda olsa zihinde yer edinmiş değişmiyor. 35 yaşında insanım bana bile yola çıkma mahalle etrafında mabadımda tayt ile turla gel diyor, ben daha bu adama, insanlara ne anlatayım, coğrafya kaderdir lafı çok doğru bizim insanlarımızın ve toplumumuz bazı şeyleri hiçbir zaman aşamayacak ve onlara göre ayrıksı kural tanımaz illa başına buyruk haraket eden insanlar olarak görülmeye devam edeceğiz. En azından benim çevrem gözlemlerim bu sekilde🙄

Şırnak’ın İdil ilçesinde ehliyetsiz sürücünün K.A.'nın otomobille çarptığı bisikletli kuzenler İslam (13) ve Lokman Temiz (14) hayatını kaybetti. 18 yaşındaki sürücü K.A. gözaltına alındı.

(link)

Ah canlarım daha çok küçükler bee.Allah rahmet eylesin ,ailelerine sabırlar versin.Çok acı.

Çok küçükler çok. Hani çarpan gence de empati yapmaya çalışıyorum. Hangi birine üzüleceğimi şaşırıyorum ya! :(
Allah ailelerine sabırlar versin. Yavrucaklar hayatlarını yaşayamadan gitmiş :(

IMG_20230517_103813.jpg

Karayolları trafik kanunu Madde-66
a) Ayrı bisiklet yolu varsa, bisikletlerin taşıt yolunda, yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde, ikiden fazla bisikletin taşıt yolunun bir şeridinde yanyana, sürülmesi yasaktır.
Kanun açık ama maalesef aklıma şu geliyor,sanki bisiklet yolunda bile olsanız ve çarpılsanız b.k yoluna gidersiniz burası canım ülkem Türkiye...
Bakın Konya'da yaşıyorum. Gerçekten lanse edildiği gibi her yerde bisiklet yolu var. Ama antrenman için çıktığım zaman inanın ki bisiklet yoluna bir dakika dahi olsun çıkmıyorum. Neden? Bütün cam kırıkları, dikenler, çöpler orada. Bisiklet yollarının kalitesi çok kötü. 25 km/s hız ve üstü ile çok konforsuz hissettiriyor. Ayrıca insanlarımızın bisiklet yolunun iki katı genişliğindeki yaya kaldırımını değil de dikkat çekici mavi zemin üzerinde sıkışa sıkışa yürümeyi tercih etmeleri de başka bir sebep.

Yolda sürerken aynı şeyleri ben de düşünüyorum. Ben bisiklet yolunda sürmüyorum. Hem kanuna aykırı iş yapıyorum hem de diğer insanlar gördükleri zaman hakkımda kötü düşünüyorlar düşüncesi geçiyor aklımdan. Ama bilmiyorlar ki o bisiklet yolunun ne denli kullanılamaz olduğunu. Keşke Avrupa örneğindeki gibi bisiklet yollarımız olsa da biz de egzoz gazları arasında bisiklet sürmek zorunda kalmasak. Bu düzen için gözüküyor ki önümüzde çok ama çok uzun yıllar var. Eğer bir gün olur da "katledilirsek" arkamızda duracak hiçbir kurum yok tıpkı daha önceki örneklerde olduğu gibi. Ve şuanki içinde bulunduğumuz seçim maratonunun da gösterdiği üzere insanımız hala bazı şeyleri kavrayamamış. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

İstanbulda bir çok etkinlikte sürüş yapmıştık...
İsminden hatırlamayanlar olabilir fakat kaskında Çılgın Yol Kesici yazıyordu.
Allah rahmet eylesin.
Halil ÖZDEMİR. Kendisini yakından tanımam ama istanbulun belirli başlı sosyal bisiklet gruplarında yer almıştı.

Geri