Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Hiç buraya yazmak istemezdim ama bugün bende uzun zaman sonra kaza yaptım. Kazanın nedeni benim mallığım ve hangi akla hizmet yolu sulayan belediye. Afyon Afium AVM'nin dönel kavşağında çimler sulandığı için yol ıslanmış bende ışıktan yeni kalkmış dönel kavşaktan Erkmen yoluna dönecektim. Kavşağa girdikten sonra ıslaklığı geç farkettim o yüzden bisiklet altımdan kaydı. Asfalt kolumu ve diz kapağımı zımparaladı başka bir hasar yok bende.Kavşağa girmeden ışıkta beklerken belediye otobüsü şoförü bana baktıydı. Onun nazarı değdi herhalde :)
Işin kötü yanı STI kol yamuldu ve çizildi. Çiziğe yapacak bir şey yok ama yamulmuş STI kol nasıl düzelecek yardım ederseniz sevinirim.
Bide gidon bandı yırtıldı sizce üzerine siyah elektrik bandı çeksem iş yapar mı yoksa gidon bandını değiştireyim mi?
Bide unutmadan bisikletin maşası karbon sizce böyle bir kazadan zarar almış mıdır kazadan sonra 15 km eve ulaşmak için sürdüm.
Bugün bende benzer şekilde kaza yaptım, kol kırılması ve birkaç sürtme izi var. Ucuz atlattım diye düşünüyorum, herkese kazasız belasız sürüşler. Bisiklete daha bakamadım bagajda duruyor şimdilik ☺️

Scudo
Bugün bende benzer şekilde kaza yaptım, kol kırılması ve birkaç sürtme izi var. Ucuz atlattım diye düşünüyorum, herkese kazasız belasız sürüşler. Bisiklete daha bakamadım bagajda duruyor şimdilik ☺
Hocam çok geçmiş olsun ben kazadan sonra lastiklere güvenememeye başladım. Bisikleti yatırmaya korkar oldum. Ben ışıktan yeni kalktığım için çok hasar almadım inşallah sizin kırıkta hızlıca iyileşir havalar bozulmadan biraz daha sürebilirsiniz. Asfaltın zımpara etkisi çok fazla ben en fazla 10la falan düştüm ama sol diz kapağımla sol kolum baya yüzüldü. Yani 50-60la neler olur düşünmek bile istemiyorum.

Hocam çok geçmiş olsun ben kazadan sonra lastiklere güvenememeye başladım. Bisikleti yatırmaya korkar oldum. Ben ışıktan yeni kalktığım için çok hasar almadım inşallah sizin kırıkta hızlıca iyileşir havalar bozulmadan biraz daha sürebilirsiniz. Asfaltın zımpara etkisi çok fazla ben en fazla 10la falan düştüm ama sol diz kapağımla sol kolum baya yüzüldü. Yani 50-60la neler olur düşünmek bile istemiyorum.
Kol kırığı muhtemelen vites kolu tahmin ediyorum.

Burası bu mesaj için uygun başlık değil ama nereye yazmalıydım bulamadım. İyi kötü bir yıldan fazla süredir tuzla maltepe arası bisiklet sürüyorum. Bugün ilk defa bir arkadaş eliyle arkasından gelmemi işaret etti hareket halindeyken. Ben de onun rüzgar koridorundan daha tempolu sürdüm. Normalde kimse selam bile vermezken bu hareket çok şık geldi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Burayı okursa umarım görür. Lokasyon pendik kartal arası saat gündüz 10 gibi.

Arabadaki kapıyı açan şahıs kim ise tüm vebal onda. Kapı açmanın bile bir yöntemi var. Sol kapı sağ elle sağ kapı sol elle açılmalı ki bu sayede dönen vücudun arka tarafa bakmanı kolaylaştırır.

Yok hocam keşke öyle olsa, malasef sol pazu kolumu kırdım.
Yav ne diyosun çok geçmiş olsun,kırık deyince fren kolu falan zannetmiştim bende:kötü: kırık çok sıkıntılı ve sinir bozucu bir süreç yakın zamanda başımdan geçtiği için biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve Fota
Bugün ben de ufak bir kaza geçirdim. Kartal'da sahilde bisiklet yolunda giderken önüme soldan çocuk atladı. Benim hiç frene basacak şansım olmadan çocuğa vurdum. Ben düşmedim bana da bir şey olmadı fakat çocuk için çok endişelendim yanına gidip bakmak istedim. Etraf çok kalabalıktı, herkes toplandı ebeveynleri bir şey demedi. Fakat ordaki bir kaç insan üzerime yürümeye başladı. Burası bisiklet yolu değil diye bağırarak beni itmeye başladılar(halbuki bunu derken bile o mavi şeritli yolun üzerindelerdi.) Ben de onlara burasının bisiklet yolu olduğunu bağırarak söyleyince üzerime yürümeye başladılar. Neyse ki etrafaki insanlar önce onları tuttu(zaten yaşaması bile gereksiz tipler olduğu için insanlar tutunca daha da bağırmaya başladılar bana) ordaki insanlar da benim suçsuz olduğumu söyleyince uzaklaştılar. Bir kaç kişi geldi haklısın sen uğraşma bu tiplerle diyince ben de bisikletimi alıp uzaklaştım. Bana bir şey olmadı, benim üzüldüğüm şey çocuğa bir şey oldu mu ona bile bakmaya gidemedim. Umarım bir şey olmamıştır. Zaten bu durumda ne çocuk ne de ben suçluyum. Suçlu olan çocukları orda başı boş bırakıp sorumluluk almayan ebeveynler.

İşin daha da kötüsü bisikletliler olarak haklı olsak bile böyle durumlarda yargısız infaz ile darp edilme ihtimalimizin çok yüksek olması. Yoldan sürsem arkadan araba vursa diyecekler ki bisiklet yolundan neden gitmedin ve suçlu biziz. Bisiklet yolundan gitsem de bilinçsiz yayalar yüzünden hal bu...

Bugün ben de ufak bir kaza geçirdim. Kartal'da sahilde bisiklet yolunda giderken önüme soldan çocuk atladı. Benim hiç frene basacak şansım olmadan çocuğa vurdum. Ben düşmedim bana da bir şey olmadı fakat çocuk için çok endişelendim yanına gidip bakmak istedim. Etraf çok kalabalıktı, herkes toplandı ebeveynleri bir şey demedi. Fakat ordaki bir kaç insan üzerime yürümeye başladı. Burası bisiklet yolu değil diye bağırarak beni itmeye başladılar(halbuki bunu derken bile o mavi şeritli yolun üzerindelerdi.) Ben de onlara burasının bisiklet yolu olduğunu bağırarak söyleyince üzerime yürümeye başladılar. Neyse ki etrafaki insanlar önce onları tuttu(zaten yaşaması bile gereksiz tipler olduğu için insanlar tutunca daha da bağırmaya başladılar bana) ordaki insanlar da benim suçsuz olduğumu söyleyince uzaklaştılar. Bir kaç kişi geldi haklısın sen uğraşma bu tiplerle diyince ben de bisikletimi alıp uzaklaştım. Bana bir şey olmadı, benim üzüldüğüm şey çocuğa bir şey oldu mu ona bile bakmaya gidemedim. Umarım bir şey olmamıştır. Zaten bu durumda ne çocuk ne de ben suçluyum. Suçlu olan çocukları orda başı boş bırakıp sorumluluk almayan ebeveynler.

İşin daha da kötüsü bisikletliler olarak haklı olsak bile böyle durumlarda yargısız infaz ile darp edilme ihtimalimizin çok yüksek olması. Yoldan sürsem arkadan araba vursa diyecekler ki bisiklet yolundan neden gitmedin ve suçlu biziz. Bisiklet yolundan gitsem de bilinçsiz yayalar yüzünden hal bu...
Senin suçun yok bisiklet yolundan gidiyorsun sonuçta sana ait olan bir yol. Çocuğa gelen hasarı umursamaman gerekir bırak ailesi umursasın. Sen bilerek yapmadın sonuçta kendi yolunda giderken önüne bir velet atladı. O üstüne yürüyen hıyarları polis adını ağzına alsaydın bak nasıl dört nala kaçarlardı. O çocuğa da ailesine de ders olur bundan sonra. Bu tarz insanlar adam olmaz hiç bir zaman.

• Kızgın
Tepkiler: Burak Uğurlu

Öncelikle geçmiş olsun, ne yazık ki sahil şeridinde konumlanan bisiklet yolu hem bisiklete binenler için, hem bisiklet yolunun hemen kenarında bulunan çimenlik alanda vakit geçiren insan ve hayvanlar için, hem de bisiklet yolunun diğer kenarında bulunan beton set üzerinde yürüyüş yapan insan ve gene hayvanlar için son derece tehlikeli ve ters durumlara müsaade eder halde. Aslında bisiklet yolunun çimenlik alanla birleşim kenarı boyunca alçak da olsa bir set yapılsa, yalnızca geçmeden önce bir alandan diğerine geçildiğinin farkındalığı yaratılmış olsa, diğer beton set ile bisiklet yolu arasına bunu yapmak ne yazık ki pek mümkün değil bu sefer yaklaşık 120cm kalınlığında kapalı bir şeritte çift yönlü olarak bisiklet, paten, kaykay, elektrikli billet olarak geçen kiralanan motorlar, scooterlardan oluşan trafiğin seyretmesi mümkün olamayacak.

Bu noktada her iki tarafta da biz insanlara görev düşüyor, beton sette yürüyüş yapan insanların ve çimenlik alanda oturanların dikkat etmeleri gerekiyor, aynı oranda bisiklete ve diğer tüm araçlara binenlerin de dikkat etmeleri, etmemiz gerekiyor.

Olayda ortaya çıkan yarım akıllı dangalak tipler bisiklete binenler arasında da olabiliyor maalesef. Bu sebeple o dangalak tiplerin tavrını yalnızca yürüyüş yapan ya da kenarda oturanlara mal etmek doğru olmaz kanısındayım.

Senin suçun yok bisiklet yolundan gidiyorsun sonuçta sana ait olan bir yol. Çocuğa gelen hasarı umursamaman gerekir bırak ailesi umursasın. Sen bilerek yapmadın sonuçta kendi yolunda giderken önüne bir velet atladı. O üstüne yürüyen hıyarları polis adını ağzına alsaydın bak nasıl dört nala kaçarlardı. O çocuğa da ailesine de ders olur bundan sonra. Bu tarz insanlar adam olmaz hiç bir zaman.

Size diyecek bir şey bulamıyorum. Geçenlerde de aynı kafada velet aşağı velet yukarı yazmıştınız benzer konuda. Herhalde bu veletler size fena bişey yaptı vakti zamanında anlayamadım.
"Orası bisiklet yolu velet çıktı çarptım velede gelen hasarı umursamam" satırını okurken kanım dondu. Nasıl bir insan bunu yazabilir. Daha çok ama çok fazla şey yazardım ama hiç gerek yok...

Edit: benim oğlum 3 yaşında, 1 yaşından beri birlikte bisiklete biniyoruz, tabi bisiklet koltuğunda, ilk başta gidonda takılan koltuk ile başladık. Yaklaşık 2,5 yaşına kadar, sonra kadroya monte sele ve ayak basma yeri ile. Bunu neden yazdığımı açıklayayım. Çocuk 1 yaşından beri kokpitte oturuyor, arkaya takılan çocuk koltuğunda bırakın bisikletin ne olduğunu, önünü bile göremiyorken çocuklar, çok şükür ki biz yolda giderken bizimki her şeye şahit oluyor 1. dakikadan itibaren. Bisikletle bigdrken bisiklet yoluna giren biri olduğu zaman kendi kırması var ona basıyor, daha 2 gün önce beraber bir yere giderken beni uyardı "baba kaldırımdan gidelim" diye. Neden? Çünkü o denge bisikleti ile hem yola çıkmak istiyor bense ona çocuklar kaldırımdan gider yolda arabalar var diye uyarıyorum. O da buna uyuyor, uymaya çalışıyor. Beni de uyardı, ben de dedim büyükler bisikletle dikkatli bir şekilde yolda gidebilir, ama çocuklar asla gitmemeli. Yolda yürürken, insanlar kaldırımdan yürür arabalar araba yolundan yürür diyerek yürüyoruz, ben demiyorum o diyor. Bisikletle çıktığımızda sahil yoluna gittiğimizde "baba mavi yoldan gidelim" diyor.
Buraya kadar her şey güzel.

Gel gelelim tüm bunları yapan çocuk bile bazen, bu bazen neredeyse her evden çıkışta belki ortalama 1 kez, ya yürürken yola çıkmak istiyor, ya denge bisikleti ile yola fırlamaya çalışıyor, bize de onu tutmak kalıyor tabi.

Bir de hiç bunları yaşamamış bir çocuğu elle alalım ki çocukların büyükçe bir kısmı yaşamamıştır, ya da hiç bunlarla alakası olmayan aileleri düşünelim,

Belli ki bu karışık popülastonun karışmaması gereken bir alan var ve karıştırılıyor. Orada bisikletler özgürce gidemiyor evet, yayalar da farkında olmadan ya da ufak kazalara sebep olduklarında sıkıntılar çıkıyor. Hiç bir çocuğun hayatı hiç kimsenin 2 defa fazla basacağı pedaldan önemli değildir. Böyle umursamaz olunduğunda, orada ortalı kızışturan löy löy löy yapan tiplerden farkı kalmaz insanın...

Son düzenleme:
Maalesef bugün bende çok talihsiz bir olay yaşadım. Bir minibüs emniyet şeridinde giderken arkamdan sağa kaldırım kenarına park edecekmiş. Daha hızlı kullanmamı söylemek için kornaya bastı. Bende biraz sakin olması gerektiğini söylemek için elimi kaldırdım. 60 yaşlarında bir amca bağırmaya başladı. Bilerek yavaş gidiyorsun falan diye. Küfür etti bende bisikletten sinirle indim. Arabadan bıçak aldı. İnanamadım gerçekten. Bıçak yetmez tüfek tabanca falan varsa onları da al dedim. Babam yaşında adamsın. Utanmadan küfür ediyorsun. Üstüne birde bıçak getiriyorsun dedim. Polisi aramak için yeltendim ama çevredekiler olayı yatıştırıp adamı gönderdiler. Aslında toplum olarak psikolojik desteğe ihtiyacımız var. O adamı polise teslim etsek de bişey değişmeyecek ama inanın şok oldum. Şansa yaşıyoruz.... Artık bu ülkeden hiç umudum kalmadı gerçekten...

Maalesef bugün bende çok talihsiz bir olay yaşadım. Bir minibüs emniyet şeridinde giderken arkamdan sağa kaldırım kenarına park edecekmiş. Daha hızlı kullanmamı söylemek için kornaya bastı. Bende biraz sakin olması gerektiğini söylemek için elimi kaldırdım. 60 yaşlarında bir amca bağırmaya başladı. Bilerek yavaş gidiyorsun falan diye. Küfür etti bende bisikletten sinirle indim. Arabadan bıçak aldı. İnanamadım gerçekten. Bıçak yetmez tüfek tabanca falan varsa onları da al dedim. Babam yaşında adamsın. Utanmadan küfür ediyorsun. Üstüne birde bıçak getiriyorsun dedim. Polisi aramak için yeltendim ama çevredekiler olayı yatıştırıp adamı gönderdiler. Aslında toplum olarak psikolojik desteğe ihtiyacımız var. O adamı polise teslim etsek de bişey değişmeyecek ama inanın şok oldum. Şansa yaşıyoruz.... Artık bu ülkeden hiç umudum kalmadı gerçekten...
Geçenlerde 1-2 ay önce sanırım, tuzlaya girişte bol kavşaklı olan yerde gidiyorum, arkamda bir nakliye kamyonu, ne geçiyor be yavaşlıyor benle birlikte geliyor. Önce hafif sağa yanaştım geçsin diye, aynı kaldı, sonra şeride oturdum tam arkamda kalsın madem diye, içim rahat değil. Bir iki döner kavşak vardı onları geçtik beraber, katılım ayırım falan var, tepemde de bu muhterem. Neyse sonra asılfım iyice düz yol. Bu da geliyor. Tek sefer tık diye kornaya bastı. Adama sinirle sol kolumu kaldırarak "geç amk geç geç ne var" diye söylenerek bağırarak tepki verdim. Tabi küfürleri duymadı muhtemelen. Sağ cam açık, güler yüzlü genç bir şoför, "kolay gelsin abi, yol karışıktı kavşaklara falan rahat et diye arkanda kaldım, rahatsız ettiysem kusuruma bakma" dedi, "eyvallah" dedim. Ama içim hiç rahat değil, hâlâ değil. Hakkını yemişiz elemanın.

Genelde hayvanlık yapanlara alışık olduğumuz için insan otomatiğe bağlıyor tabi..

Hocam polisi arasan ne değişecek ki. Sizin olaya şahit olanların hiçbirisi şahitlik yapmaz. Mahkeme lafını duyunca topuklayip gidiyor millet. Kamera vs yoksa. O yabani bıçaklı herif de inkar eder elimdeki pıçak değildi, bijon anahtarıydı, lastigimde problem vardı onun için aracı durdurup inmiştim der. Yada bıçak olduğunu kabul edip bu sefer de senin elinde silah olduğunu iddia eder. Hakim de ya cezaya mahal olmadığı yada iki tarafa para cezası der geçer. Bu gibi durumlarda gamsız olmaya çalışacaksın. Unutma içinde yaşadığımiz bu ülke koca bir tımarhane. İnsanlar en ufak şeyde parlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Merhabalar,

Kaza değil de az kalsın kazaya sebep olacak bir olay !
3 şeritli yol, sol 2 şerit bomboş, ben sağ şeridin kenarından gidiyorum ve TOFAŞK'ÇI arkadaş !!!
Aynasının rüzgarını hissettirince nasıl bir haz yaşadı çok merak ediyorum !!!
(link)

Arkadaşlar;

Kaza olmadan buraya bir şeyler yazıp insanların yüreğini ağzına getirmeyin. Bu başlığı üst kısımda görmek kimsenin hoşuna gitmiyor. Lütfen geçmiş olsun mesajlarınızı da özelden yazın. Lütfen!

@Adil ÜNALDI bey, attığım iletiyle alakalı değildir umarım yazdığınız, öyleyse de karakter büyüterek yazmanıza gerek yok.
Kazalar paylaşılıyor evet ancak böyle öküzleri de herkes görsün diye özellikle paylaşma gereği duydum.
40-50cm sol tarafta olsam belki de bu görüntüleri yükleyemeyecektim.
İyi forumlar.

@Adil ÜNALDI bey, attığım iletiyle alakalı değildir umarım yazdığınız, öyleyse de karakter büyüterek yazmanıza gerek yok.
Kazalar paylaşılıyor evet ancak böyle öküzleri de herkes görsün diye özellikle paylaşma gereği duydum.
40-50cm sol tarafta olsam belki de bu görüntüleri yükleyemeyecektim.
İyi forumlar.
Videodan gördüğüm kadarıyla siz daha düz bir çizgi üzerinde bisiklet sürmekte zorlanıyor gibisiniz. Düz bir yolda arkanızdan araç gelirken bir anda gidonu sola kırıyorsunuz. Bu şekilde neredeyse kaza süsü - senaryosu üzerinden youtube etkileşimi elde etmeye çalıştığınızı düşünüyorum. Yapmayın. 3-5 izlenme için kendinizi bir araç altında, haber bültenlerinde buluverirsiniz. Bahsi geçen araç ile aranızda da baya bir mesafe olduğunu düşünüyorum. Sabit, belirli bir hız seviyesinin üzerine çıkacak kondisyonunuz yoksa bu tür 2-3 şeritli yollarda emniyet şeridi harici sağ şeritten gitmenizi önermem. Burada sizinle sidik yarışına girecek değilim ama videodaki olay sizin bakış açınızda algılamış olduğunuz kadar tehlikeli değil.

Şu da şurada dursun.

1658866195056.png

• Muhteşem
Tepkiler: samet akkaya
Videodan gördüğüm kadarıyla siz daha düz bir çizgi üzerinde bisiklet sürmekte zorlanıyor gibisiniz. Düz bir yolda arkanızdan araç gelirken bir anda gidonu sola kırıyorsunuz. Bu şekilde neredeyse kaza süsü - senaryosu üzerinden youtube etkileşimi elde etmeye çalıştığınızı düşünüyorum. Yapmayın. 3-5 izlenme için kendinizi bir araç altında, haber bültenlerinde buluverirsiniz. Bahsi geçen araç ile aranızda da baya bir mesafe olduğunu düşünüyorum. Sabit, belirli bir hız seviyesinin üzerine çıkacak kondisyonunuz yoksa bu tür 2-3 şeritli yollarda emniyet şeridi harici sağ şeritten gitmenizi önermem. Burada sizinle sidik yarışına girecek değilim ama videodaki olay sizin bakış açınızda algılamış olduğunuz kadar tehlikeli değil.

"Bu şekilde neredeyse kaza süsü - senaryosu üzerinden youtube etkileşimi elde etmeye çalıştığınızı düşünüyorum."

Hakikaten şunu düşünebildiniz öyle mi ?

3 şeritli yolda emniyet şeridi yoksa sağ şeritten gitmek benim hakkım, burada bomboş olan son 2 şeridi kullanması gereken arkadaşın özellikle beni silme geçme isteğini vurgulamak istedim.

Bu arada geçen bir video daha yükledim, sola sinyal vererek yolun sağında duran bir araç videosu.
Onu da 3-5 izlenme için yükledim.

Umarım bu tarz bir taciz yaşamazsınız sürüşlerinizde dileğiyle iyi geceler.

Harbiden sidik yarıştırmıyorsunuz :)

Bisiklete çocukluk hariç 2012 yılında başladım, 2015 yılında ciddi bir kaza geçirdim.
Ve yıllarca ara verdim.
Bu yaz aktif olarak başladım.

Bunları neden yazıyorum biliyor musunuz ?

Sizin gibi insanlara karşı ön yargılı olan insanları bu forum iyice görsün.

Buraya daha dün üye olmadım.

Bir konuya yorum yazarken yada çektiğim videoyu sosyal medyaya yüklerken birilerine danışacak değilim.
Forumun yöneticileri var uygunsuz bulurlarsa atılan mesajları silerler, bu size düşmez.

Ama egonuzu tatmin edecekse konulara, özellikle strava günlüğüne fotoğraf filan atarken izin isteyebilirim sizden !

Yaşınıza saygımdan daha fazla yazmak istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Geri