Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Allah rahmet eylesin çok üzücü gerçekten,1 haftadır işe bisiklet ile geliyorum gece vardiyasına.Şoförler ile gerçekten iyi anlaştığımı düşünüyorum ama böyle ciğeri 5 para etmeyen,ayyaş bir insan tarafından insanların gencecik yaşta hayatını kaybetmesi ne acı.Ayrıca Facebook'ta bir satılık bisiklet gönderisi gördüm.Arkadaşım yanımda can verdi,psikolojim bozuk bisikleti satıp kurtulmak istiyorum diye.Sanırım bu kişi vefat eden kardeşimizin o an yanında olan kişi.Ateş düştüğü yeri yakıyor,keşke bisiklet ile ilgili,bisiklet yolları ve bisikletçi güvenliği ile ilgili somut adımlar atılsa,ama en fazla 2 güne unutulacak maalesef.Mesela geçen sene Manisa'da işe giderken kafası aracın altında kalarak feci şekilde can veren kadın bisiklet sürücümüzü hatırlıyor muyuz..Çok üzücü,Allah sabır versin ailesine

Scudo
Böyle şeyler okudukça gördükçe bisiklet sürmeye korkar oldum. Şehir içinde neredeyse hiç sürmüyorum. Şehirlerarası yollar da çok aşırı güvenli değil maalesef. Yol ayrı dert, yoldaki engeller ayrı dert, medeniyetsiz ve saygısız sürücüler ayrı dert. Ülkede ne yazık ki ne motora ne bisiklete hiç saygı yok. Saygı görmek için illa 4 tekerimiz mi olması gerekiyor? Bir şeriti komple kaplayacak büyüklükte mi olmamız gerekiyor? 3 şeritli bomboş yolda emniyet şerinde giderken dibime kadar girip de "Bilader az daha sağdan sürsene şu altındakini" diyen sığıra bile ehliyet verilen güzel ülkemde can güvenliğimiz yok. Herkes ehliyeti ve şoförlüğü gaza basıp direksiyon çevirmekten ibaret görüyor. Kurslarda verilen o teorik trafik kuralları dersi falan kimsenin umrunda değil. Bizi bizden başka koruyacak hiç bir şey yok yollarda. Giden candan gidiyor, bizden gidiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Mekanın cennet olsun Umut kardeşim benim.

(link) Allah rahmet eylesin, evime 5 km uzaklıkta bulunan bir nokta. Oradan bisiklet, motorsiklet ve araba ile çok kere geçmişliğim var. Az ilerden İstanbul yoluna bağlanılıyor. İstanbul yoluna bağlanmadan önceki 1 kilometreyi düşünürsek yol bir süre iki şeritli daha sonra tek şeride düşüyor sonra tekrar iki şeride çıkıyor. Sanıyorum tekrar iki şeride çıktığı noktada yani ayrıma çok az kala kaza gerçekleşmiş. Oldum olası hangi ulaşım aracıyla geçersem geçeyim sevmediğim ve sürerken(araba da dahil) kendimi konforlu hissetmediğim bir yol. Araçların olması gerekenden daha hızlı gittiğini düşündüğüm bir kısım(o nokta ve gerisinden başlayarak ana artere bağlanan 1 km lik yol). Umarım alkollü olduğu için ağır bir ceza alır, aslında davanın görüleceği yerin bilgisine ulaşablirsem ve o zamanlarda müsaitsem davaya da gitmek isterim. Alacağı cezanın hakkaniyetli olup olmadığını ilk ağızdan duymak isterim.

Başımız sağolsun. Sürekli kullandığım, Ankara'da şehir içinde bisiklet sürmek için en uygun rotalardan biri olan Eryaman yolunda olmuş. Biz ne kadar dikkat edersek edelim, bisiklet sürerken kaderimiz bir başkasının elinde. Umut'un katilinin hak ettiği cezayı alması lazım.

Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin. Umarım sürücü hak ettiği cezayı alır.

Üzücü bir durum malese ki çoğu araç sürücüsü dikkatsiz ve saygısız bisiklet gördüklerinde çok aşağı görüp üzerine sürerler kimi laf atar VS vs

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabırlar versin. Haydi bakalım bu işin müsebbibi caniye adalet sistemi nasıl bir uygulama yapacak. Bir can gittikten sonra uygulama yapılsa ne kadar etkili olacak. Giden Canlar geri gelmeyecek .

Allah Rahmet Eylesin... Yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.. Söylemek istediğim öyle çok şey var ki ama burası platformu değil..

Bize bakış açısına dair daha dün canlı canlı yaşadığım olayı özet geçeyim;

Antalya Lara Çağlayan mahallesindeki itfaiye kavşağına geldim ve beyaz bir toyota corolla aracının sağında kırmızı ışıkta dursum bekliyorum. Yandaki aracın bana bakan camı inince baktım 55 yaşlarında bir teyze herhalde yol soracak diye eğildim baktım.

Teyze: Pardon siz bisikletliler için bisiklet yolu yok mu ? Trafiği tehlikeye atıyorsunuz ?

Ben: Pardon hanımefendi burada bisiklet yolu var da ben mi göremiyorum bana gösterir misiniz ? Ayrıca trafik kurallarını okursanız bisikletin bir taşıt olduğunu ve traiğin sağında gitme hakkı olduğunu bilmiyorsunuz sanırım .

Teyze: Sizin için bisiklet yolları yapıldı niye kıllanmıyorsunuz ? (Plak takılmış belli)

Ben: Siz tek başınıza kocaman bir arabada trafikte koca yer kaplıyorsunuz , asıl tehlikeye sokan sizin düşünce yapınızdaki sürücüler . Kanunu iyi okuyun .

Sonra ışık yandı sinirlendim pedalladım.

Şimdi bu bayan öyle boş biri gibi konuşmuyordu belli bir eğitim almış , kibarca konuşsa da bilgi olmayınca saçma fikrini beyan etti. İşte bakış açısı bu. Ama sorun aslen eğitimin çok zayıf verilmesi. Ehliyeti para veren herkesin alabildiği ülkede gayet sıradan bir argüman.

Kendinize dikkat edin.

Yaşamının baharında, bir trafik canavarı/katil tarafından aramızdan ayrılan Umut kardeşimize rahmet, kederli ailesine metanet diliyorum....
Bu katilin ağır bir ceza alması için destek verip müdahil olmalıyız...
Bugün Ankaralı Bisikletliler çok önemli bir dayanışma örneği gösterdi :
(link)

Son düzenleme:
bende bugün istanbul kartal'da bisiklet yolunda giderken karşımdan gelen scooter motor'a hop hayt heyt dememe kalmadan sağa sola bakarken gayet sağlam bir şekilde beni güzelce haşamat etti.Ayağım filan kırıldı zannettim lakin Allah korudu kemik üstüne gelen darbe ve yara ile atlattım,motor'da takribi 20 metre sürüklendi aklım ise direk etrafta dolaşan çocuklara gitti ki şükür onlara bir şey olmadı.Bisiklet yolunda yürüyen yayalara mı kızalım,motor binen insana benzemiş mahlukatlaramı kızalım karar veremedim açıkcası....

@Gürkan Baş Geçmiş olsun, ayağınızda sabaha hafif de olsa ağrı olursa gidip bi röntgen çektirin, malum önümüz bayram, ufak çatlak falan varsa ihmal ederseniz ilerler sonra.

Umarım motosiklette ciddi maddi zarar açmıştır bu kaza.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Dün neredeyse bende kaza yapacaktım. Hafif yokuş yukarı çıkıyorum hızım 16 km civarında araba beni gördüğü halde gözünün içine girdiğim halde sağa dönüş yaparak yolumu kesti frenlere asıldım 30 cm kala bisikleti durdurdum. Sürücü hiç arkasına bile bakmadı. Bu tür durumlar için aksiyon kamerası illaki gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Böyle şeyler okudukça gördükçe bisiklet sürmeye korkar oldum. Şehir içinde neredeyse hiç sürmüyorum. Şehirlerarası yollar da çok aşırı güvenli değil maalesef. Yol ayrı dert, yoldaki engeller ayrı dert, medeniyetsiz ve saygısız sürücüler ayrı dert. Ülkede ne yazık ki ne motora ne bisiklete hiç saygı yok. Saygı görmek için illa 4 tekerimiz mi olması gerekiyor? Bir şeriti komple kaplayacak büyüklükte mi olmamız gerekiyor? 3 şeritli bomboş yolda emniyet şerinde giderken dibime kadar girip de "Bilader az daha sağdan sürsene şu altındakini" diyen sığıra bile ehliyet verilen güzel ülkemde can güvenliğimiz yok. Herkes ehliyeti ve şoförlüğü gaza basıp direksiyon çevirmekten ibaret görüyor. Kurslarda verilen o teorik trafik kuralları dersi falan kimsenin umrunda değil. Bizi bizden başka koruyacak hiç bir şey yok yollarda. Giden candan gidiyor, bizden gidiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Mekanın cennet olsun Umut kardeşim benim.
Katılıyorum söylediklerinize. Bende ilk başlarda ara ara şehir içinde kullanıyordum. Şimdi çıkmıyorum hiç şehir içi. Dağ, bayır, ormanlık alanlardayım. Bazen şehir içinde işim oluyor, yolu uzatıyorum kırsal alanlardan gidiyorum sırf güvenli gideyim diye. Bu şartlarda bisiklet sürmek gerçekten çok tehlikeli. Kardeşimizede çok üzüldüm, mekanı cennet olsun.

@firestone şuan için ağır bir durum gözükmüyor o motorda hasar oluştu.kazayı görenler bende nasıl ağır bir yara olmadı ona şaşırdı.herhalde aldığımız dualardan sebep rabbim korudu.benim ayağım kırılsın problem değil çocuklara vurmadı ya şükür elhamdulillah.keşke kameram olsaydı diye pişmanlık yaşadım bisiklet yolunda sağa sola baka baka motor kullanan o insanı ifşa etmek ve bisiklet severlerin nasıl bir risk altında olduğunu göstermek için gerekli yerlere video eşliğinde belirtmek isterdim.

Uzun süredir ara verdiğim bisiklet keyfine geri döndüm ama daha siftahı yapar yapmaz kazalarla burun buruna geldim. Çok yoğun trafiğe de girdiğim yok, öyle ilçe değiştirir bir yol da katetmiyorum.
İstanbul trafiğinde araç sürücülerinin çoğunun gözünde malesef yok hükmündeyiz. Kendimizi mümkün mertebe kollamak durumundayız.

bende bugün istanbul kartal'da bisiklet yolunda giderken karşımdan gelen scooter motor'a hop hayt heyt dememe kalmadan sağa sola bakarken gayet sağlam bir şekilde beni güzelce haşamat etti.Ayağım filan kırıldı zannettim lakin Allah korudu kemik üstüne gelen darbe ve yara ile atlattım,motor'da takribi 20 metre sürüklendi aklım ise direk etrafta dolaşan çocuklara gitti ki şükür onlara bir şey olmadı.Bisiklet yolunda yürüyen yayalara mı kızalım,motor binen insana benzemiş mahlukatlaramı kızalım karar veremedim açıkcası....
Geçmiş olsun hocam.

795BB8C8-23AC-420D-891A-F7BD8A51B188.jpeg
A2792623-34C7-4E1C-BC3C-B6857B360477.jpeg

Geri