Scudo Sports

Bisiklet ile kamp ve yemek seti seçimi

Seyda Ünlü

5 Vakit Bisiklet ve Kamp
Tepki
1.171
İsim
Seyda Ünlü
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar bisiklet ile kamp için yemek pişirme seti bakıyorum. Bu ürün iş görür mü? (link)

Yoksa çelik ya da emaye mi almak lazım?

Ekran Resmi 2020-03-06 09.08.15.png

Son düzenleme:
Scudo
Ozel bir spesiyal yapmiyorsan ve bizim gibi amac sadece besin takviyesi (aj karin doyurmak) ise is gorur :komik:

Ben Decathlon'dakilerden almistim. Bayagi bayagi is goruyor, bir eksiklik hic hissetmedim. :harika:

@serchester iki parça tava yetersiz kalıyor. Onun 3-4 parçalı olanlarını tercih edersen daha rahat edersin. Çok ince alüminyumdan yapıldıkları için ağırlık konusunda bir şey farketmiyor. İç içe geçtikleri için yer de kaplamıyor.

@serchester iki parça tava yetersiz kalıyor. Onun 3-4 parçalı olanlarını tercih edersen daha rahat edersin. Çok ince alüminyumdan yapıldıkları için ağırlık konusunda bir şey farketmiyor. İç içe geçtikleri için yer de kaplamıyor.

Bir tencere, bir tava var nası yetersiz olur ki. Akşam 1 tane tencerede yemek yapılır sabah da tavada yumurta vs kahvaltı?

Bir tencere, bir tava var nası yetersiz olur ki. Akşam 1 tane tencerede yemek yapılır sabah da tavada yumurta vs kahvaltı?
Çunkü Ozcan kamplarinda Haraptar köyü marabalarına ziyafet veriyor güleş sonrasi xd

Bir kapta atıyorum makarna haşlarken, bir kapta çorba yapacaksın. İki tane de yumurta kırıp yiyeyim dersen imkanın kalmıyor.
Tek başınaysan belki yeter ama fazla kişi olduğu anda keşke on lira fazla verseydim de bir üst modeli alsaydım demen kuvvetle muhtemel.
Hem oldu mu şimdi? Hem tecrübelerimize başvurup hem de onları sorgulamak ne kadar ayıp, dimi Mario amca :ssrtcbya:

Bir kapta atıyorum makarna haşlarken, bir kapta çorba yapacaksın. İki tane de yumurta kırıp yiyeyim dersen imkanın kalmıyor.
Tek başınaysan belki yeter ama fazla kişi olduğu anda keşke on lira fazla verseydim de bir üst modeli alsaydım demen kuvvetle muhtemel.
Hem oldu mu şimdi? Hem tecrübelerimize başvurup hem de onları sorgulamak ne kadar ayıp, dimi Mario amcası :ssrtcbya:

Ben tek başıma yapıyorum hocam eyvallah sağolasın.

Hem oldu mu şimdi? Hem tecrübelerimize başvurup hem de onları sorgulamak ne kadar ayıp, dimi Mario amcası :ssrtcbya:
Keh keh keh :D insanlar forumda bazen siz degerli ustalarin tecrübelerine danismak icin degil, kendilerini ikna etmek icin soru soruyorlar :D Tabi konu sahibine demiyorum genel yani. Ozelime gelen mesajlari gorsen aklin durur ahaha

@serchester Hocam bu benim fikrim tabii ki kimsenin onaylaması gerekmiyor ama Aliexpress'ten alınan çin işi tava kullanmamak gerekiyor gibi geliyor bana. Gıdaya direk temas eden şeylerde çin işi cazip gelmiyor bana.

@serchester Hocam bu benim fikrim tabii ki kimsenin onaylaması gerekmiyor ama Aliexpress'ten alınan çin işi tava kullanmamak gerekiyor gibi geliyor bana. Gıdaya direk temas eden şeylerde çin işi cazip gelmiyor bana.

Evet haklısın ama baska nerde uygun vardır ki bu tarz ic ice gecen türden

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
Ben daha önce hiç kamp yapmadım ama evde yemek yapıyorum ve çokça düşündüm üzerinde, kamp yapsam nasıl karnımı doyururum diye. Haşlama yapmak için ufak bir tencere mümkünse tek öğün sığacak boyutlarda çünkü sizi bilmem ama ben yanımda yemek taşımayı pek düşünmüyorum yapar yer giderim. Kızartmak içinde bir tane tava lazım yumurta, balık vb. ucuz şeyler pişirmek için belki bir tane ızgarada alınabilir sonuçta kamp yapıyoruz kamp ateşi ile ızgara yapılabilir aynı şekilde türk'üz sonuçta bir tane çaydanlık ya da cezvede alınabilir. Son olarak yaptıklarımızı yemek ve yemek yaparken kullanmak için çatal, kaşık belki kepçe ve bıçak her şey için yeterli olur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bi dönem Nurgaz'da vardı. Az evvel baktım Nurgaz'ın sitesine kamp tencere seti bulamadım maalesef. Benim okuduğum makalelerde Primus Litech Trek Kettle diye bir modelden bahsediyorlar hep. Ben kullanmadım ama kullanıcıları genelde memnun. 160TL civarında ama... sanırım ucuz yollusu yok. Zaten link attığın ürün de 19,60$ abi. o da aşağı yukarı 120TL yapar vergisiz haliyle. Bütçe meselesi tabii ama düşünülebilir sanırım. Arayışını nihayete erdirip bir tencere seti alır ve memnun kalırsan burdan yaz lütfen. Ben de kamp mutfağı konusunda muallakta kaldım. Kimi kaplamasız alınmalı diyor, kimi mutlaka teflon kaplama olmalı diyor. Kim ne diyor belli değil :D :bsmagryr:

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Evet haklısın ama baska nerde uygun vardır ki bu tarz ic ice gecen türden
Makalu markasının şunun çok benzeri bir setini kullanıyorum. Onu önerecektim, ancak piyasada yok sanırım. İspirto ocağı, tava, tencere vb. hepsi iç içe geçiyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bende şöyle bir set var, tek başıma olduğumda yetiyor. (link) ama bir tanede yayvan tava tarzı olsa güzel olurdu, belki ilerde eklenebilir. Aynı site üzerinde stanley marka çelik pişirme seti vardı. Onda bile menşei Çin yazıyordu. Ne kadar Çin'den alınan ürün sağlıksız olarak görülse de, neredeyse her üretilen parçada Çinlilerin elinin deymişliği var.

Bi dönem Nurgaz'da vardı. Az evvel baktım Nurgaz'ın sitesine kamp tencere seti bulamadım maalesef. Benim okuduğum makalelerde Primus Litech Trek Kettle diye bir modelden bahsediyorlar hep. Ben kullanmadım ama kullanıcıları genelde memnun. 160TL civarında ama... sanırım ucuz yollusu yok. Zaten link attığın ürün de 19,60$ abi. o da aşağı yukarı 120TL yapar vergisiz haliyle. Bütçe meselesi tabii ama düşünülebilir sanırım. Arayışını nihayete erdirip bir tencere seti alır ve memnun kalırsan burdan yaz lütfen. Ben de kamp mutfağı konusunda muallakta kaldım. Kimi kaplamasız alınmalı diyor, kimi mutlaka teflon kaplama olmalı diyor. Kim ne diyor belli değil :D :bsmagryr:
Primus Litech Trek Kettle, ufak dar çukur bir kap. Onun tavaları tencereleri 400tl civarinda :)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
Bende şoyle bsey var gariban işi
Yaninda ikili sefer tasi goturuyorum 3 katli olmus oluyor
20190601_225439.jpg
20181116_182354.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Alüminyum ürünler sağlık için uygun mu? Her ne kadar anodize alüminyum kullanılsa bile. Çaydanlığım vardı alüminyum malzemeden ateşle temas edince hemen karardı ve içindeki suyun tadı da değişik gelmişti.

Alüminyum ürünler sağlık için uygun mu? Her ne kadar anodize alüminyum kullanılsa bile. Çaydanlığım vardı alüminyum malzemeden ateşle temas edince hemen karardı ve içindeki suyun tadı da değişik gelmişti.
Çelik ama hafif olan zuccaciye urunleri var magazalarda. Bence o ingiliz mali şeylere cilgin paralar vermektense ikili, yada uclu kaliteli çelikten sefer taslari daha mantikli . Ben 5 senedir bifiil kullaniyorum hem isyerinde, hem kamp vs yerlerde daha kararma dahi yapmadi. Yika, temizle piril piril.

Yanliz onların soyle bi sorunu oluyor; ocakta yemek yaparken elinizle tutmak zorluk çıkarıyor (sicak oldugundan ), uygun fiyatlara bunlari tutmak için pense benzeri tutacaklar var. Onlardan da alirsaniz bu seti beleş fiyatlara getirebilirsiniz.

Mesela bu set 25 lira. Bendeki bunun ikilisi ve en ufak bi problem yok beş senedir. Ha derseniz ki ic ice gecenden istiyorum. O zaman magazada 3 farkli boyundan alir , matruska gbi ic ice tepersiniz .Birde ocak ustunde tutmak icin bi tutma seysi alir halledersiniz
sefer-tasi-3-lu-paslanmaz-celik-tek-kisilik-12x6-cm__03411234166537791.jpg

merhabalar.ilk olarak, kamp mutfağıyla ilgili en güncel başlık burayı bulduğum için buraya yazıyorum, umarım yanlış başlık değildir.
2 kişi, çantalarla çıkacağımız kamp için yemek seti bakıyorum. decathlonun (link) (Outdoor Yemek Seti - 2 Kişilik - Paslanmaz Çelik - MH100) ürününe denk geldim. yeterli gelir mi acaba, kullanıp kalitesini değerlendirebilecek birisi var mıdır?
tek başıma çıkacağım bisikletli kamplarda da kullanmayı planlıyorum. pek çok siteye ve ürüne baktım ama çok sayıda çeşit/özellik olduğu ve deneyimim olmadığı için daha da kafam karıştı.
başka bir ürün öneriniz veya linkteki ürünle ilgili yorumlarınız varsa bekliyorum.
teşekkürler şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: Anonim
Geri