Scudo Sports

Bisiklet için bir şeyler yap

fikirler fikirleri düşünceler düşünceleri doğurmakta ....
evet anadolu yakası büyük şehirden bence kopmalı ....
büyük şehir elini ayağı çeker böylelikle masraflardan kurtulur
anadolu yakasını anadolu yakası büyük şehir belediyesi yönetir başkanı ayrı olur ...
avrupa yakasını başka başkan yönetir bu mega köye bir tek büyük şehir belediyesinin zati yetişemiyeceği anlaşılmakta ....
belediyenin borçları olduğunu biliyoruz ....
hükümetten yardım alamazlarsa ne olacak....................
bisiklet lobisi kulağa hoş gelmekte ama şunu unutmayın bisiklete bakış tarzında bu ülkede kesinlikle ilerleme olmalı hiç bir düşünsel ilerleme olmaz ise hala benim vatandaşım bisiklete bir çocukluk hastalığı olarak bakarsa çakılan çiviler ayakta kalır nitekim fenerbahçe tuzla arasında yapılan bisiklet yolunda öyle bir sürü bisikletli bisiklete binmiyor yada istanbulun anadolu yakasında öyle hergün bisiklete binen insan yok kısırlık almış başını gitmiş bu nasıl halledilecek..
eğitimle ilk okula girecek bisiklet kültürü ve tv lerde basında bisiklet üzerine sürekli bombardıman yapılacak reklamlarla büyük büyük afişlerle bisiklet kültürü aşılanacak başka çare yok...
şimdi başlanırsa bu işlere 50 sene sonra bir yerlere geliriz....

Scudo
bir uğramadık buraya; ''ben bütün herkes atmıştır’’ diye seviniyorum ama nerede herkes girmiş tartışmaya yok kimse yapmaz yok küresel güç filan bu ne ya biz kimsenin ekmeği ve ya arabasını altından almaya çalışmıyoruz

arkadaşlar bu süreç bu süreç de ne kadar istek olur ne kadar arkası doldurulursa okadar çabuk işler yoluna girer yok bizler burada bir birimize yok adamın gözünün üstünde kaşı var diye uğraşırsak hiç bir şey olmaz

biz kendimiz Avrupa ile kıyaslıyoruz ama onlar gibi olamıyoruz internet de araştırma yaptım bisiklet konusunda eğer bir şey almak istiyorlarsa hep birlik de hareket ediyorlar gidiyorlar eylem yapıyorlar basında demeç veriyorlar bir bakın Almanya bisiklet derneği neler yapıyorlar biz daha bir araya gelmeyi beceremiyoruz bir mail atamıyoruz

bir Almanya derneğini inceleyin
www.adfc.de

ben burada köklü değişiklikten bahsetmedim haşa sadece bisiklet bir yaşam istiyorsak gerekli yerlere talep yaparsak yavaş yavaş bir şeylerin yapılabileceğini ve değişebileceğini düşünüyorum

buraya okadar karamsar yazı yazmak için vakit harcamaya gerek yok hazır metin var o metni alıp gerekli yerlere mail atmak bu kadar zor olmaz herhalde

karamsar olmayın arkadaşlar

bugün sütlücede kongre merkezinde bisikletliler derneği ile tanıştım ve onların standı o kadar etkileyici olmuş ana salonun girişinde tam kapıdan girdiğinizde karşınıza büyük bir yazı ile bisiklet kent içi ulaşım aracıdır. Yazan bir yazını arka fonunda da metrobüs oturmuşlar

Başkanla ve yönetim kurulu üyeleri ile konuştum çok güzel geçiyormuş kongre ve birçok olumlu tepki alıyorlarmış. (ben oradayken birkaç konuşmaya şahit oldu)

Bazı şeylerden bahsettiler ama ben burada yazmak istemiyorum çünkü bunları açıklamak onların hakkı

Bende kendilerine çalıştığım firma yaptığı proje hakkında bilgi verdim onlarda o bilgi mevcutmuş onlarda

belediye bisiklet yolu ve diğer bütün her şeye hazırmış ama talep olmayacak diye korkuyorlar biliyorsunuz bizim insanımız lüksü seviyor ve belediye bisiklet yaşam konuşunda elini kolunu bağlıyor ama hiç yapılmayacak anlamına gelmiyor

Çalıştığım şirket tabya üstünden kilyos bölgesine kadar (Belgrat ormanı gecen yol) mevcut yolu genişletme çalışması için proje çizdi ve proje çizildi bitti her şey tamam terken dernek projeyi duymuş ve hemen dilekçe vermişler buraya bisiklet yolu istiyoruz diye proje bize geri geldi arkadaşlarım tekrar çizdiler ve bana söylediler böyle böyle seninkiler proje de bisiklet yolu istediler dedi bende onlar bunu başta çizseydiniz bunlar başınıza gelmez dedim

Ve belediye yetkileri şunu söylemişler bizimkilere artık yeni yapılan tüm yollarda bisiklet yolu çizilsin

İş proje çizilmesi ile bitmiyor bunun uygulanması yapılması lazım

dernek baskı uyguluyor her hafta bir müdürlükle toplantı yapıyorlar ve konuştukları kişiler bisikletli bir yaşama sıcak bakıyorlar o kadar bakıyorlar ki trafik müdürlüğü 4 adet trek 6500 bisiklet almış adamlar yol bakım müdürü keza öyle ve forumu inceledim fotoğrafları var eski kullanıcılardan aytekin bey, aytaç bey, Halil bey, ismi hatırlayamadığım isimler var hep birlik de Bakırköy sahil yolunda bisiklet yolunda incelemeler yapmışlar ve neticesinde 4/4lük olmasa da sahilde ve Ataköy içersinde bisiklet yolu çalışmaları yapıldı

bunun daha fazlası olmasını istiyorsak

iş de biz de burada devreye girmeliyiz yanı gerekli yerlere baskı uygulayarak bisiklet yolu talep etmeliyiz

bugün transist 2010 kongresinden birkaç kare fotoğraf

http://img837.imageshack.us/img837/2702/dsc4884a.jpg

http://img195.imageshack.us/img195/6664/dsc4885b.jpg

http://img839.imageshack.us/img839/1149/dsc4886n.jpg

Arkadaşlar Lütfen Destek!!!!!!!!!!

iyi çalışmalar

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
Merhaba fuat bey

İş de herkes burada sadece yazar iş bir şey yapmaya geldi mi kimse taşın altına elini koymaz burada o kadar mesaj yazana kadar hazır metni yolla belki de attığın taş deniz dalgalandıracak ne biliyorsun ama yok sadece eleştiri sadece keyfi tur sonra da neden bisiklet yolu yokkk diye bağırsın

ben her gün yolluyorum mail

• Beğen
Tepkiler: Ali Fuat
@cemal_007

istediğiniz kadar meyil gönderin hiç bi şey olmayacak ben daha önce çok mail yolladımda ne oldu ...
şimdi size bi şey söyleyeceğim ben murat suyabatmaz ile çokkkkkkkkkkkkkkk
muhabbet ettim kendisi ile bu konuları konuştuk sorunları ...
onunda kabul ettiği bir olay var bürokrasi bi işi yukarıya kabul ettirene kadar 5-6 ay beklersin ...
bakın mailden daha etkili olay eylemdir bir araya geleceğiz kimin önderliğinde murat suyabatmaz önderliğinde bisikletle hazır olacağız proresto yapılacak yeri söyleyin hemen orda dikileyim kar demeden kış demeden orda olurum bu işleri yaparken dernek üzerine bi takım olumsuz tepkileri çekecek diye düşünmemeli dernek yaptırım yapacak yukarıya .....

varmı başka yol yok dernek sürekli protesto gezileri yapacak lamı cimi yok söke söke haklar böyle alınır adamlar gelen mailleri hasır altı eder umursamaz bile 30 kişi köprüyü kesince nasıl medya dikildiyse 500 kişi bisikletle köprüyü kesecek ha siz buna anarşi derseniz bilemem başka çare yok artık ....
ido meselesine gelince adamlar 1 ytl indirme yaptı pedal sesi ile bd nin birlikte kapıları aşındırması sonucu yarım elde edilmiş bir başarıdır başarı nedir bisiklete hiç para almayacak ne ido nede tcdd evet başarı budur bd nin sayesinde şehir hatları vapurlarından bisiklete ücret alınmamaktadır bu bd nin artı hanesine yazılmıştır ayrıca murat suyabatmazın eski bir değerli sporcu olması konulara akişane olması bizim için avantajdır.....
murat suyabatmaz dostumuzun her vakit arkasında olacağımdan hiç kimse asla şüphe duymamalıdır ben sivil toplum örgütünü desteklerim benim haklarımı o korur başkaları değil....mail konusundan daha etkil olan hareket eylemlerine artık girişmeliyiz militanca olabilir ama bazen sertlik ses getirir...

protesto protesto protesto
ve medyayı yanımıza çekeceğiz kameralar takır takır çalışacak tv lerden yayınlanacak kamuoyu oluşturulacak....
yukarısının kafasına yumurta atmıyoruz bisikletler ile protesto eylemlerinde bulunuyoruz pankartları hazırlayacağız ve insanlar bizleri görecek susmak demek günaha ortak olmak demek o vakit mailden çok eylem isterim başka çare yok artık....

http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/Bisikletpark/sislibel-belge.jpg
Alışveriş merkezlerine ve kamu kuruluşlarına bisiklet park yeri konması konusunda Şişli Belediye meclisi kararı, bu kararı alan ve Belediye başkanlığı önüne bisiklet park ünitesi koyan ve bu örnek kararı alan Şişli Belediye meclisi'ne, başkan Mustafa Sarıgül'e ve Çevre Koruma müdürü Esra Daylan' a teşekkür ederiz.

kudret bey siz protesdo diyorsunuz buradaki bisiklet severler oturdukları yerden mail atmıyorlarda dernek çağıracak eyleme onlarda gelecek güldürmeyin beni sizde çok iyi biliyorsunuz derneğin bir çağrısına gelir bu minlet oda boğaz köprüsü geçişine bundan başka derneğin yanında olmazlar

@cemal_007

olsun cemal dostum gelen sağlar bizim deriz .........
az kişi bile olsa bi olay yaparız ...önemli olan sayı değil olay içersinde olmak hele hele bu bisikleti ilgilendiren bi şey ise kimse beni tutamaz protesto nerde ben orda daha önce olduğu gibi.....
az ama öz olur ...evet bende isterim bir anda 50.000 kişinin internetten örgütlenip stk lar önderliğinde hucüm etmelerini köprüye ve köprüyü kapatmalarını köprü geçiş hakkımızı istiyoruz diye tabi böyle bi olay olurmu bilemem ama istatistiklere bakınca böyle bi olay herhalde olmaz ...

evet yaraya bastın dostum haklısın ....
armut ağzıma düş hep bekliyoruz başkaları bir şey yapsın diye ...
derneğin geçen sene hazirandaki köprü geçişinde mahşeri bi kalabalık vardı ve o gün hakikaten taksimden ta mecidiyeköye kadar kapattık yolu çünki 600 e yakın bisikletli vardı köprüden üsküdar istikametine gidildi ve üsküdar haremde toplandık görülmeye değerdi..hükümetten bakan vardı bu sene gene olacak
şimdi köprü geçiş hakkımız için bi tur düzenlesek ve pankartlarla hazır olsak kaç kişi gelir ,tabi kışın hiç kimse kıpırdamaz burda insanlar haklı bu işi mayısa denk getirsek acaba kaç kişi gelir orda haklısın ama ben dernekten böyle bir etkinlik bekliyorum yani köprü geçiş hakkımızı isteyen bir etkinlik ....

Gereken maili attım herkesin bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. Herkes mail atsın lütfen. Çok kolay.

• Beğen
Tepkiler: Ali Fuat
Konu : İstanbul’un bisiklet yolları

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE

Ben bir bisiklet-severim. İstanbul’da bisikletli ulaşıma artık geçilmesi gerekir. Başkan Kadir Topbaş da bu konuda hassasiyetini basın mensupları önünde dile getirdi.

İstanbul’da toplam 1004 km lik bisiklet yolu güzergah çalışması İBB Ulaşım Daire Bşk. tarafından yapıldı. Ancak bu proje halen hayata geçmedi.

05.09.2008 tarih ve UTK2008/24-23 sayılı Ulaşım ve Trafik düzenleme Kurulu kararı alınmış olup, Fen işleri Daire Bşk’na iletilmiştir. Süreç bu noktada tıkanmıştır.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Ali Fuat Saruhan

Bisiklet nedir?

Bisiklet Kent içi Ulaşım Araçıdır
Bisiklet Sağlıktır
Bisiklet Turizimtir
Bisiklet Çevrecidir.
Bisiklet Ekonomiktir
Bisiklet Sosyalliktir

Merhaba bisiklet severler

Eylem yapmanın en büyük yollu günümüz dünyasın da teknoloji çağında yapılır. Bununda en etkili yönü her gün kullandığı mail adresinde gelen maillerdir düşünsenize her gün 100lerce mail geliyor siliyorsunuz tekrar geliyor siliyorsunuz tekrar iş de zincirleme hareket buna denir

Beki bu mail işinden sonuç çıkmazsa ne yapalım iş de o zaman kudret abinin dediğini yaparız çıkar gideriz saraçhane deki belediye binasının önüne eylemimizi gerçekleştiririz ama ilk olarak mail yolunu ve basın yolu ile duyuralım sesimiz olmazsa diğer seçenek yapılır diye düşünüyorum

Mail atmak çok kolay bir yol ama insanları oraya hafta için toplamak çok zor olur

Haydi sen bu mail zincirinin bir halkası ol

amerikada ikea firması tüm çalışanlarına noel hediyesi olarak bisikelt almış 1240 adet bisiklet hediye vermişler bizde ne veriyoruz hep aynı değilmi yılbaşı olur kuruyemiş cola şarap muz v.s. bunun yerine bizdede bisiklet hediye edilse bence 1240 kişiden en az 200 kişi işine bisikletle giderdi bisiklet kullanımı artardı.

@Ali Fuat

bu maillerden bi sonuç çıkmazsa bd önderliğinde tüfeğimle yani bisikletimle eylem alanında cebimde yumurta olmadan , elimde pankartla olacağım...

kudret abi sen de yolla buraya yazı yazana kadar bir tuş tıklıyorsun oluyor ayrıca halil bana çok önemli şeyler söyledi seni görünce paylaşacakmış

@cemal_007

ben tıklamaktan önce bisikletimle tıklarım yolları ve de idonun önünü haydarpaşayı belediye önünü siz bana eylem deyin ben geleyim bu cumartesi arkadaşların eylemi var ama kötü bi zamanlama çünki hafta sonu hava berbat ....
katılım olmaz bir iki kişi gider.....topik açık ....
ayrıca mail atacaktım yukardaki linkler çalışmıyor....açamadım..

kudret abi link çalışıyor ben hergün yolluyorum mail adreslerini kopyala yapıştır yap hotmail de gitiyor

ayrıca bana bir müdürden cevap geldi adam bıkmış mesajları görmekde her halde gelen mesaj da bisiklet yolları için çalışmaların yapıldığı hava koşullarının izin verdiği zaman çok güzel şeylerin olacağını söyledi

valla benim bilgisayarda bi sorun var bende messenger yok mail atamadım
klasik yönteme başvurdum ve alo 153 e telefon ettim onlarda ulaşım daire başkanlığına telefon edin dedi....
şikayetiniz varsa alalım dediler ben sadece 1004 km lik bisiklet yolunun neden fen işlerinde tıkandığını söyledim benim tahminim doğru çıktı sponsör firma sıkıntısı çekiliyor taşeron firma lazım...
1004 km lik bisiklet yolu az buz değil bayağı maliyet çıkartır belediye bunu karşılayamıyor herhalde ...............
ve sponsör firma aramaktalar bence bu işi bi firma çözer ...

Bisiklet severlere müjdemizdir.

İETT Genel Müd. Sayın Hayri Baraçlı'la yapmış olduğumuz toplantı neticesinde yakın bir zamanda otobüslerde bisiklet taşınması konusunda prensip de söz aldık sayın Hayri Bey bende bir bisiklet sever olarak bende size katılıyorum ve destekliyorum dedi. Bu konu gerekli kişilere konuşulması ve örnek bir hatta test edilmesi konusunda direktifde bulundu.

Bu bilgi Bisikletliler Derneği forumdan alınmıştır.

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı'nın sözü umarım lafta kalmaz ve gerçeğe döner. Buna karşın forumdaki abilerden Ali Aktaş, benim de hislerime tercüman olan şu yazıyı yazmış ve ülke çapında bisiklet kullanım oranı önemli bir yüzdeye gelmedikçe bisiklet yolu isteyenlerin ciddiye alınmayacağını belirtmiş. Bu da Ali Aktaş'ın yazısı:

Bisiklet yolu isteyenlere akord anahtarı ile ince ayar

Geri