Scudo Sports

Bisiklet için bir şeyler yap

iett otobüsleri normal de bisiklet almazlar yoğun bir saate ise hiç umurunda bile olmaz ama 4 defa bisikletim ile otobüse bindim buda rica sayesinde ilk duraktan binmem ile oldu.Eğer bir bisiklet iett otobüsüne alınacaksa bunun için gerekli düzenleme yapılmalı aksi halde eğer yeni otobüs ise otobüse zarar verir yer ve alan darlığından vatandaşların tepkisini alabilir.İstanbula ender gelen otobüslerden olan berkoflar bu iş için çok iyi tasarlanmış dı .Engelli otobüsleri olduğundan iç hacim yeterli idi.Fakat kullanım özürlü iett yüzünden senesi dolmadan hepsi hurdaya ayrıldı:mad:

Scudo
arkadaşım Halil Atalay’dan aldığım bilgi İETT istekli tek çekindikleri şey bizim insanımız ve metrobüs çok kısa zamanlardan hareket etmesi ama halil'in söylediğine göre metrobüs olmazlardan biridir bu sistem için

yeni otobüs alımları için firmalar gelmiş ve bisiklet taşıyıcı olan örnekler göstermişler İETT

taşıma konusu kesinlikle dışarıda yapılacakmış (şimdilik) her araç da olmayacak toplam otobüslerin yarısına koyulacak

mart ayından sonra örnek hat çalışması yapılacak

ama bu konuda herkesin destek olması gerektiğini söyledi halil dernek olarak kapıları açtık şimdi bisiklet severlere de iş düşüyor ne kadar çok talep olursa yapılacak toplantılarda çok önemli bir koz elde etmiş oluruz dedi

Halil Atalay'ın anlatımı

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
@cemal_007

Eğer bisiklet taşıyıcılı metrobüs sefere başlarsa karşıya geçmek için hemen kullanmayı düşünürüm. Yeter ki metrobüslerde aktarmayı (otobüs veya trenden aktarma yaparken indirimli ücretin tamamı yerine dörtte birini düşsünler seyahat kartımdaki kontörden) geçerli kılsınlar ve mümkünse ücret almasınlar bisiklet için. Bilmeyenler için söyleyeyim. Metrobüste otobüs ve trenden aktarma yapılmıyor. İndirimli (öğrenci ve 60 yaş üzeri) veya normal seyahat kartlarından aktarmada olduğu gibi normal ücretin dörtte biri değil, tamamı düşülüyor. Bu da benim gibi birçok kişiyi mağdur ediyor. Bunu İETT'ye iletirseniz sevinirim.

Geri