Scudo Sports

Bisiklet için aksesuar tavsiyeleri

Bizim buralarda da hep bozuk yollar. Vaz mi gecsem bu sevdadan bilemed suan. Bi anda cantayi lastigin ustunde bulmayalim yolda 😄
Dediğim gibi 5-6 kiloyu geçmezse bir problem yaşatacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: uguruyaniker
Scudo
Dediğim gibi 5-6 kiloyu geçmezse bir problem yaşatacağını düşünmüyorum.

Eve gittigimde tartiyla bakayim bi ne kadar ortalama agirlik cikiyor. Ona gore karar veririm artik.

Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin. Darladiysam ozur dilerim. Tesekkurler tekrardan 😇😊

• Beğen
Tepkiler: sspl
Eve gittigimde tartiyla bakayim bi ne kadar ortalama agirlik cikiyor. Ona gore karar veririm artik.

Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin. Darladiysam ozur dilerim. Tesekkurler tekrardan 😇😊
Sorun değil, rica ederim

• Beğen
Tepkiler: uguruyaniker
@uguruyaniker
Bahsettiğiniz çantayı yol bisikletinde ben de pek önermem. Aslında @sspl gibi Pack2ride Inova tavsiye edecektim ama o konudaki durumu belirtmişsiniz. Pack2ride kalitesinde olmasa da bir süredir Procycle'ın pc-550 model bikepacking sele altı çantasını yol bisikletiyle kullanıyorum. Daha ekonomik bir çözüm olabilir. Hatta şurada da fotoğrafı mevcut
Yol bisikletlerimizin fotoğrafları

@uguruyaniker
Bahsettiğiniz çantayı yol bisikletinde ben de pek önermem. Aslında @sspl gibi Pack2ride Inova tavsiye edecektim ama o konudaki durumu belirtmişsiniz. Pack2ride kalitesinde olmasa da bir süredir Procycle'ın pc-550 model bikepacking sele altı çantasını yol bisikletiyle kullanıyorum. Daha ekonomik bir çözüm olabilir. Hatta şurada da fotoğrafı mevcut
Yol bisikletlerimizin fotoğrafları

Bahsettiginiz model butceme biraz daha uygun evet. Tasima kapasitesi de hemen hemen ayni. Incelemeye basliyorum 😊

• Beğen
Tepkiler: everhard
Bahsettiginiz model butceme biraz daha uygun evet. Tasima kapasitesi de hemen hemen ayni. Incelemeye basliyorum 😊
8FF541FD-D855-4A7A-9D0A-22FFAD1A495B.jpeg85F7AF0E-005A-4DB1-9EC8-5D241B92B500.jpegBahsettiğim çanta ufak gözükse de içine sığanlar. 1 adet t-shirt, 1 çift kolluk, 1 adet 10000 lik powerbank, 3 adet tadım bar, 1 adet iç lastik, 3 adet levye, 1 adet uzatma hortumu, 1 adet pompa, 1 adet tamir eldiveni, powerlink daha şarj kabloları için yer vardı.

Acaba dogru karami yoksa yanlis karami verdim bilmiyorum ama Garminin müsterihizmetleri ile görüstüm ve bana tavsiyeleri garminin en üst modeli olan Garmin Descent MK2i Titanium modelini tavsiye ettiler.
Model olarak marq ile Fenix arasi görüntüye sahip, dügmeler marq görüntü yaklasik fenix diye biliriz. Marq modelinden vezagecme sebebim ise capi 46mm oldugundan dolayi, ben büyük en az 50mm capi olan aatleri sevyorum.
Sonra Fenix 6X Pro solar titanium ile Tactix delta solar modeline yöneldim, yine kara veremyince bende Garminin müsterihizmetlerine telefon acarak yardimci olmalarini rica ettim ve yaklasik 1 saat konusmadan sonra beni Descent MK2i titanium modeline ikna etti. Sonra fiyati 145€ düsürerek saatin satis linkini bana e-mail üzeri gönderdiler ve allahin izni ile bende aldim. Büyük ihtimal ile sali veya carsamba elimde olur.
Bu saatin capi ise 52mm ve yüksekligi yaklasik 18mm, fiyatini ise hic sormayin ben bundle olarak aldim. Insallah yanlis bir secim degildir.

Saat daha elime gecmedigi icin fotograflari googleden kopyaladim.
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg23690-D-FAN-fce86bb9-bcfc-43f4-b748-d4a358f63c3b.jpg

Son düzenleme:
Acaba dogru karami yoksa yanlis karami verdim bilmiyorum ama Garminin müsterihizmetleri ile görüstüm ve bana tavsiyeleri garminin en üst modeli olan Garmin Descent MK2i Titanium modelini tavsiye ettiler.
Model olarak marq ile Fenix arasi görüntüye sahip, dügmeler marq görüntü yaklasik fenix diye biliriz. Marq modelinden vezagecme sebebim ise capi 46mm oldugundan dolayi, ben büyük en az 50mm capi olan aatleri sevyorum.
Sonra Fenix 6X Pro solar titanium ile Tactix delta solar modeline yöneldim, yine kara veremyince bende Garminin müsterihizmetlerine telefon acarak yardimci olmalarini rica ettim ve yaklasik 1 saat konusmadan sonra beni Descent MK2i titanium modeline ikna etti. Sonra fiyati 145€ düsürerek saatin satis linkini bana e-mail üzeri gönderdiler ve allahin izni ile bende aldim. Büyük ihtimal ile sali veya carsamba elimde olur.
Bu saatin capi ise 52mm ve yüksekligi yaklasik 18mm, fiyatini ise hic sormayin ben bundle olarak aldim. Insallah yanlis bir secim degildir.

Saat daha elime gecmedigi icin fotograflari googleden kopyaladim.
274476 dosyayı görüntüle274477 dosyayı görüntüle274478 dosyayı görüntüle274479 dosyayı görüntüle274480 dosyayı görüntüle274481 dosyayı görüntüle
Hayirli olsun abi .Bu surecte en yakin yardimcin olacak bu yavru

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Hayırlı olsun artık almışsınız ama ben konuyu yeni gördüm. Biraz da meraktan soruyorum. Ben kullanmadım ama bu Apple'ın Iwatch'ları nabız takip etme konusunda bayağı degisik özelliklere sahipler. Ekg çekebildikleri gibi nabız konusunda bir sağlık açısından bir gariplik hissettiklerinde sizi uyarıyorlar. Hatta gerektiğinde acil durumlarda gerekli mercilere haber verebiliyorlar otomatik olarak.

Hayırlı olsun artık almışsınız ama ben konuyu yeni gördüm. Biraz da meraktan soruyorum. Ben kullanmadım ama bu Apple'ın Iwatch'ları nabız takip etme konusunda bayağı degisik özelliklere sahipler. Ekg çekebildikleri gibi nabız konusunda bir sağlık açısından bir gariplik hissettiklerinde sizi uyarıyorlar. Hatta gerektiğinde acil durumlarda gerekli mercilere haber verebiliyorlar otomatik olarak.
Bu saatde I-watch ile ayni saglik ölcülerine sahip ve genellemede biraz daha fazla özelikleri var, I-Watch da tabiki iyi ama yukarida da yazdigim gibi benim icin kücük ve dogrusu tip olarak da benim hosuma gitmiyor. Ayrica I-Watchin bazi fonksiyonlari almanya icin kilitli.
Bu Saatin özelligi ise sadece nabiz, ekg vs degil bisiklet icin de cok büyük özellikleri var, kadans, Watt, navigasyon, km saati vs gibi ve bunlar icin özelikle sensörleri de satiliyor. Ayrica en büyük özelligi ice EKG olayini zaman olarak ayarlana biliyor ve otomatik kendi o zaman süresinde yapiyor ve nabiz olayi ise saat kendilginden her saniye otomatik olarak yapiyor.

Son düzenleme:
Forumda en alakalı konu olarak burayı gördüm. 46 numara ayakkabı giyiyorum. Yaklaşık 4 yıl outdoor ayakkabı kullandığım için diğer ayakkabılar bir garip geliyor rahat edemedim. Bot konusunda sıkıntım yok, ama ayakkabı olarak bir tülü bulamadım. Decathlon'dan son aldığım ayakkabı 8-9 ay kullanım sonrası aşırı derecede koku yapmaya başladı. Tabanı da çok çabuk eridi. Bazı ayakkabıları dönemlik galiba çok memnun kaldığım modelleri vardı bulamadım sitesinde 46 olunca hepsi listeleniyor bakıyorum çoğu yok. Bir kaç arkadaşım salomon önerdi ama 2000 lira ve üzerindeki fiyatları ile bütçe konusu sıkıntıya düşüyor. Önerileriniz varsa alabilirim.

@MakRo 47 numara spd ayakkabım perte çıkınca (link) geçiş yaptım. 5 ay kadardır kullanıyorum. Bisiklet omuzda dik yerleri inip çıkarken sağladığı tutuş iyi Şimdiye kadar kayma etme durumu yaşamadım. Hem günlük hem bisiklette bunu kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Decathlon'dan son aldığım ayakkabı 8-9 ay kullanım sonrası aşırı derecede koku yapmaya başladı.
Markaya para gömmeye gerek yok. Yani o fiyat farkına değecek bir ömürleri olmuyor. Koku konusunda aldığım bazı önlemler var belki işine yarar.

1 - Ayakkabıyı sadece mecbur kaldığım zamanlarda giyiyorum. Sallıyorum, hava yağmurlu/karlı değilse iş bittiğinde crocs ları giyiyorum. Hava sıcaklığı anormal düşük değilse çorapsız giyiyorum crocs u. Mayıs - Ekim arası crocs da kurtarmıyor bantlı terlik kullanıyorum.
2 - Çalışırken ayaklarım uzun süre (8-9 saat) ayakkabı içinde kaldığı için 2 saatte bir (evet günde 3 kere) diğer çoraba geçiyordum. Çok ince çorap kullanıyorum ve ayakkabının bağcıklarını gerekmedikçe sıkmıyorum. Böylece ayakkabının yakalarından hava (koku) çıkışı sağlıyorum.
3 - İki ayakkabıyı dönüşümlü kullanıyorum. 1 gün biri 1 gün diğeri. Kullanılmayan açık havada havalanıyor bütün gün.
4 - Evde hiç çorap terlik kullanmıyorum. Ne kadar havalanma, o kadar az ter birikimi.

Bu sayede koku sorununu yendim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Pek çok şey yazılmış ancak yazılanlar genelde bisikletin standartında olması gereken şeyler olarak kabul edilebilir. Ben de bunun yanında bakım malzemelerini de eklemenin mantıklı olduğunu düşünüyorum. Yağ sökücü, gres yağ, zincir yağı, orta göbek ile arka göbek arasındaki borunun zincir ve yağına karşı koruma bantları ya da kılıfları ile saracak aksesuarlar olabilir. Bİsiklet eğer sıfır ya da sıfır kondisyonda alınmış ve kıymetli bir karbon kadroya sahipse, şeffaf çizik önleyen ancak ince jelatinler alınabilir. Bisiklete takılan aksesuarlar (örn ön aydınlatma, arka aydınlatma, yol bilgisayarı vb) bisiklet ile temas ettikleri noktalara tampon olabilecek ara malzemeler kullanılabilir. Sırf bisiklete has değil ama devasa amper ve boyutta olmayan power bank da alınabilir. Bunlar da işlevsel hizmetleri olan aksesuarlardan...

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Merhaba,
Ben de sele altı çantası arıyorum fakat birazcık büyük ve bikepacking denilen türden.

Normal boyutlarda bir sele çantam var içine "iç lastik, levye, bisiklet anahtar takımı, 3 tane ufak ışık(ne olur ne olmaz)" koyunca az bir yerim kalıyor. Yiyeceklerimi, cüzdanı, telefonu formama koymam beni çok fazla rahatsız etmiyor ama nispeten de olsa büyük bir çantaya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

Amacım: Her zaman değil ama bazı sürüşlerimde kullanabileceğim; eşyalarımı, yiyeceklerimi koyabileceğim bir ürün.

Procycle markasının "PC-550 SELE ALTI HEYBE" 'sini aldım fakat ilk sürüşten sonra iade etmek zorunda kaldım. Cırtları beklediğim kadar sağlam değildi, sürüşte pıtır pıtır açıldı ve sağa sola çok sallanıyordu.

Bütçem: 400TL aralığı
Beklentim: Sağ sola sallanması sürüşü etkilemeyen, sorun yaşamadan kullanacağım ürünü almak.

Pack2Ride markasının ürünleri hoşuma gitti fakat birazcık pahalı buldum. Tabi kalitesine göre iyidir ama bu kadar kaliteli ürüne ihtiyacım var mı emin değilim.
Bu yüzden Aliexpresste bulduğum Newboler adlı markanın ürününü almayı düşünüyorum.

(link) 10LT : Vergi ve kargo dahil 326TL
(link) : (11LT- 539TL) -- (18LT- 679TL)

Başka ürün önerilerine de açığım, belki forumda kullanan vardır veya tavsiyesi olan varsa alabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Merhaba,
Ben de sele altı çantası arıyorum fakat birazcık büyük ve bikepacking denilen türden.

Normal boyutlarda bir sele çantam var içine "iç lastik, levye, bisiklet anahtar takımı, 3 tane ufak ışık(ne olur ne olmaz)" koyunca az bir yerim kalıyor. Yiyeceklerimi, cüzdanı, telefonu formama koymam beni çok fazla rahatsız etmiyor ama nispeten de olsa büyük bir çantaya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

Amacım: Her zaman değil ama bazı sürüşlerimde kullanabileceğim; eşyalarımı, yiyeceklerimi koyabileceğim bir ürün.

Procycle markasının "PC-550 SELE ALTI HEYBE" 'sini aldım fakat ilk sürüşten sonra iade etmek zorunda kaldım. Cırtları beklediğim kadar sağlam değildi, sürüşte pıtır pıtır açıldı ve sağa sola çok sallanıyordu.

Beklentim: Sağ sola sallanması sürüşü etkilemeyen, sorun yaşamadan kullanacağım ürünü almak.

Pack2Ride markasının ürünleri hoşuma gitti fakat birazcık pahalı buldum. Tabi kalitesine göre iyidir ama bu kadar kaliteli ürüne ihtiyacım var mı emin değilim.
Bu yüzden Aliexpresste bulduğum Newboler adlı markanın ürününü almayı düşünüyorum.

Başka ürün önerilerine de açığım, belki forumda kullanan vardır veya tavsiyesi olan varsa alabilirim.
İyi günler. Şimdi Newboler'ın daha iyi olanı (su geçirmez kumaştan üretilmiş ve sele borusuna iki noktadan bağlanan) 10 litreliği 450, 13 litresi ise 480 lira civarında. Buna ek olarak 70 lira kargo ve 100 lira civarında da bir vergi çıkacaktır. yani neredeyse 650 lira gibi bir maliyet söz konusu. Bu kadar bir meblağa çıkıldıktan sonra eğer 4 litre hacim sizin için yeterli olacaksa;
(link)
Şu Ortlieb'i önerebilirim. Yok o ufak gelir diyorsanız Pack2Ride inova daha düşük maliyetle gayet kaliteli bir çanta.
Son olarak da şunu söyleyeyim, Procycle'ın bahsettiğiniz sele altı çantasından kullanıyorum. Sözünü ettiğiniz cırt açılmasını hiç yaşamadım. Doğru şekilde bağladığınızdan emin misiniz?

İyi günler. Şimdi Newboler'ın daha iyi olanı (su geçirmez kumaştan üretilmiş ve sele borusuna iki noktadan bağlanan) 10 litreliği 450, 13 litresi ise 480 lira civarında. Buna ek olarak 70 lira kargo ve 100 lira civarında da bir vergi çıkacaktır. yani neredeyse 650 lira gibi bir maliyet söz konusu. Bu kadar bir meblağa çıkıldıktan sonra eğer 4 litre hacim sizin için yeterli olacaksa;
(link)
Şu Ortlieb'i önerebilirim. Yok o ufak gelir diyorsanız Pack2Ride inova daha düşük maliyetle gayet kaliteli bir çanta.
Son olarak da şunu söyleyeyim, Procycle'ın bahsettiğiniz sele altı çantasından kullanıyorum. Sözünü ettiğiniz cırt açılmasını hiç yaşamadım. Doğru şekilde bağladığınızdan emin misiniz?
Selam, ortilieb 4l çantasına baktım,videolarını izledim aslında işime 4lt çanta da yararmış ama ürünün fiyatıda güzel :)
Pack2Ride çantaları aklımı bir yandan çeliyor ama yarı fiyatına çin malı çanta varken emin olamıyorum.
4-10lt arasındaki çantaları biraz daha araştırayım en iyisi.

Procycle çantasını %100 bağlayamadım çünkü çantanın klipsleri sele altına denk geliyordu ve ayar yapmamı zorlaştırıyordu. Klipslerin yeri biraz daha çantanın yan yüzünde olsaydı memnun kalabilirdim. Klipsler böyle olunca da yaptığım cırtlara çok yük biniyordu ve çıkıyordu.
Sele borum aero olduğu için borudaki cırt ucu ucuna yetiyordu.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Merhaba,

Newboler 2 defa kullandım gerçekten çok kötü. Hem bağlantı hem de kullanım olarak. 2. kullanımdan sonra dikişler attı. Pack2ride çok iyi yorumlar alıyor denemek istiyorum. 8 senedir sem çantanın sele altı çantasını kullanıyorum. Yeni yeni yırtılmaya başladı.

Merhaba,

Bu düşünce ile sele altı çantası ararken, fikrimi değiştirip pack2ride gidon çantası aldım.
Çanta gayet kaliteli, çok memnunum, sele altı çantasını da almayı düşünüyorum, siz pişman etmez bence.
Bu konuyla ilgili olarak matara çanta kullananların fikrini almak istiyorum. Matara çantaya sele altı çantasına koyulan kadar eşya koyulabiliyor. Kullananlar memnun mudur acaba? Mesela Pro marka şu an indirimde, 500 ve 750 ml opsiyonu var.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Telçeken
Geri