Scudo Sports

Bisiklet için aksesuar tavsiyeleri

kış geldi termal içlik olmazsa olmaz. pamuklu elbiseler terlediğinde geç kurur , uzun kollu formada lazım ama ilk önce kask-eldiven-ön arka far-paça bandı-yama takımı pompa. bide işin kıyafet kısmı var rüzgarlık yağmurluk içlik bide balaklava yada buff lazım başın üşür buff mutlaka alınmalı !! ışık sistemini deal extreme diye bi site var ordan bak forumunda alışveriş kısmında deal extreme ile ilgili bilgiler vardır 5 dolara km saati 10 dolara ışık alabilrsin.

• Beğen
Tepkiler: Emre Akyıl
Scudo
benim için olmazsa olmazlar (zaten kilit almışsınız, onu eklemiyorum o yüzden):

1- ister sıcak olsun ister soğuk, ister gündüz ister akşam... gözlüksüz bisiklete binmek, gözler için ölüm gibi bi'şey... akşam saatleri için şeffaf, diğer zamanlar için daha koyu olan bir gözlük edinmelisiniz. ya da camı değişebilenler var. yalnız gözünüzü ve çevresini iyi kapatmasına dikkat edin.sağdan soldan, rüzgar girmesin gözünüze.
(bi sürü gözlük denedim, sonunda decathlon'dan, iş gözlüğü gibi olan gayet uygun fiyatlı 2 gözlük aldım... biri saydam, diğeri müdrüm eriği renginde :) en rahat ettiğim gözlükler bunlar oldu.. belki bi göz atmak istersiniz)

2-ben kulaklarımı da koruyorum. ister sıcak olsun ister soğuk, buff'sız çıkmam yola... sonuçta sürekli rüzgar vuruyo kulaklara... ki şimdi havalar iyice soğudu... kulaklara da dikkat etmek lazım.

3-soğuk havanın direkt ciğerlere çekilmesi de zararlı. ağzınızı burnnuzu da kapatabileceğiniz bişeyler edinin.

4-okula git gellerde eğer akşam karanlığına kalacaksanız, ön ve arka aydınlatmasız yola çıkmamalısınız.

5-evden 50 km uzakta lastiğinizin patlama ihtimali her zaman var :) belki çok az kullanacaksınız, belki hiç kullanmayacaksınız, ama yedek iç lastik, pompa ve yama seti... hiçbir zaman yanınızdan ayırmamanız gerekenlerden...

6- km saati... olmazsa olmaz diil ama, insan kaç km gittiğini, ne kadar hızlı gittiğini, zamanla ne kadar geliştiğini görmek istiyor. bence edinmelisiniz :)

kask yazmadım... bence olmazsa olmazlardan değil çünkü... arazide yokuş aşağı maşağı; ince patikalarda falan hız denemesi yapıcağım zamnalarda kullanıyorum ben. yalnız, güvenlik dışında, trafikte kask takınca daha çok kale alınıyomuşuz. bu bence kask kullanmak için güvenlikten daha önemli bi neden :)

bunun dışında deneye yanıla kendiniz için en uygun kıyafeti seçersiniz. belki sırt çantasında yedek taşırsınız vs vs...

iyi sürüşler :)

• Beğen
@CandanC

Şehir içinde önünüze aniden araba, çocuk vb. çıkarsa bu fikrinizin değişeceğini düşünüyorum. Sonuçta yolda ne kadar düzgün de sürseniz ne çıkacağı belli olmuyor. :)

• Beğen
@Berkhan Bayraktar

bu kask takma olayının abartıldığını düşünüyorum :)
bence, kask takmak, bisiklete binen kişinin, amacı, biniş tarzı, hızı vb gibi değişkenlere bağlı olarak gereklidir veya gereksizdir :in:
ve bakınız: hollanda caddeleri, sokaklarında bisiklete binen bir sürü insan

• Beğen
Kask önemli, bazen kaldırıma çıktığımda hızlı sürüyorum. Özellikle geceleri sürerken başa darbe alınabilir. kafa seviyesinde bazı çıkıntılar oluyor (klima uzantıları, reklam levhaları, demir çubuklar gibi) ani refleks ile kafamı eğip kaskın darbeyi alması ile kurtulduğum olmuştur.

• Beğen
@CandanC

Orada elinde telefonla altında etekle önünde bir çocuk arkasında bir çocukla gezen kişiler de var. O zaman bisiklet üzerinde telefonla konuşmak da tehlikesiz. Bisikletini ağır aksesuarlarla dolduran da bir çok kişi var. Ağırlık da önemsiz. Hatta arabada neredeyse kimse emniyet kemeri takmıyor o zaman o da gereksiz. :)

• Beğen
@Berkhan Bayraktar

ben de onu diyorum... bisikleti nasıl kullandığınıza bağlı olarak güvenlik kavramı değişir... çocuğumu bisiklete atıp hız denemesi yapmam mesela, ama özel koltuklardan edinip, atıp normal bi hızda bi yerden başka bi yere gidebilirim... kullanım amacıma uygun olarak, ağır bi çanta da taşıyabilirim, hatta çadır madır da ekleyebilirim... tüm fazlalaıkları atıp tüy gibi de kullanabilirim... vs vs... kullanım amacı ve tarzı, asıl belirleyicidir.. bence kask için de bu geçerlidir..

yalnız, şu kimsenin emniyet kemeri takmıyo olması kısmına takıldım... doğruluğundan şüpheliyim :)

• Beğen
kask yüzde yüz gereklidir !! hiç ummadığın anda düşebiliyorsun örnek ben bakırköyde sahilde bisiklet yolunda giderken kiremite takılıp düştüm kaskın arkası kırıldı kask olmasa kafa gidecek demekki , birçok kez ağaçlara sürtüyor yol kenarından birşeyler çıkıyor hele bide istanbul burası yani hollanda ile karşılaştırmak komik :D

• Beğen
biraz araştırdım google'da
bi kaç bilgi buldum...
(link)
sanırım siz hep o %5'lik dilime denk gelmişsiniz :)

• Beğen
Arkadaşlar peki kask olarak 40-50 tllik olanlar işimi görür mü yoksa bütçeyi mutlaka artırmalı mıyım?

@CandanC

kask gerekli olmaz mı ya kask candır. bütçen yetmiyorsa ikisine önce kask al sonra bisiklet al denecek kadar gerekli nerdeyse. daha iki gün önce son derece yavaş bir hızla giden bir arkadaşım etraftaki trafiği kontrol etme gerekliliği yüzünden önüne kıran kamyonetin kasasına çarptı ve kafasını (kaskını) vurdu. kask olmasaydı ciddi şekilde yaralanabilirdi. o yüzden etraftakilerin tepkilerine bakışlarına aldırmadan kaskınızı takın siz n'olur n'olmaz...

Önerebileceiğiniz taşıma aparatları var mı ,aracım sedan tipi (meagane 2 sedan) aşağıdaki linkteki fiyat olarak uygun geldi ama görüşlerinizi bekliyorum.

arkadaşım fiyat olarak uygun gözüküyor ama daha sağlamlık önemli,aşağıdaki linke bi bakın derim...
(link)

Yakın zamana ait bir kaç konu var. Araç arkası taşıyıcıları oldukça problemli olabiliyor. Araca zarar vermemesi için kaliteli alın.

• Beğen
Tepkiler: bülent samsunlu
Almadan önce arabanıza takıp olup olmayacağını deneyin. bisiklet taşıma aparatları en çok tampona zarar verir, buna dikkat edin.

• Beğen
Bence anafikir şu: Ya araç üzerinde bir ürün yada araç arkasında mümkün olan en kalitelisi.

Araç üzerinde bisiklet taşınması için kalitesiz noname ürün görmedim hiç. Herhangi biri alınabilir. 600 ile 1200 arasında malilyeti oluyor.

Araç arkası için özellikle sedan araçlarda 150TL altında ne olduğu bilinmeyenlere dikkat. Aracı çizebilir, bisikletler zarar görebilir. Arkada bağlamak için hatchback araçlar daha uygun.

• Beğen
Geri