benim için olmazsa olmazlar (zaten kilit almışsınız, onu eklemiyorum o yüzden):
1- ister sıcak olsun ister soğuk, ister gündüz ister akşam... gözlüksüz bisiklete binmek, gözler için ölüm gibi bi'şey... akşam saatleri için şeffaf, diğer zamanlar için daha koyu olan bir gözlük edinmelisiniz. ya da camı değişebilenler var. yalnız gözünüzü ve çevresini iyi kapatmasına dikkat edin.sağdan soldan, rüzgar girmesin gözünüze.
(bi sürü gözlük denedim, sonunda decathlon'dan, iş gözlüğü gibi olan gayet uygun fiyatlı 2 gözlük aldım... biri saydam, diğeri müdrüm eriği renginde

en rahat ettiğim gözlükler bunlar oldu.. belki bi göz atmak istersiniz)
2-ben kulaklarımı da koruyorum. ister sıcak olsun ister soğuk, buff'sız çıkmam yola... sonuçta sürekli rüzgar vuruyo kulaklara... ki şimdi havalar iyice soğudu... kulaklara da dikkat etmek lazım.
3-soğuk havanın direkt ciğerlere çekilmesi de zararlı. ağzınızı burnnuzu da kapatabileceğiniz bişeyler edinin.
4-okula git gellerde eğer akşam karanlığına kalacaksanız, ön ve arka aydınlatmasız yola çıkmamalısınız.
5-evden 50 km uzakta lastiğinizin patlama ihtimali her zaman var

belki çok az kullanacaksınız, belki hiç kullanmayacaksınız, ama yedek iç lastik, pompa ve yama seti... hiçbir zaman yanınızdan ayırmamanız gerekenlerden...
6- km saati... olmazsa olmaz diil ama, insan kaç km gittiğini, ne kadar hızlı gittiğini, zamanla ne kadar geliştiğini görmek istiyor. bence edinmelisiniz
kask yazmadım... bence olmazsa olmazlardan değil çünkü... arazide yokuş aşağı maşağı; ince patikalarda falan hız denemesi yapıcağım zamnalarda kullanıyorum ben. yalnız, güvenlik dışında, trafikte kask takınca daha çok kale alınıyomuşuz. bu bence kask kullanmak için güvenlikten daha önemli bi neden
bunun dışında deneye yanıla kendiniz için en uygun kıyafeti seçersiniz. belki sırt çantasında yedek taşırsınız vs vs...
iyi sürüşler