Scudo Sports

Bisiklet harika bir şeymiş

Scudo
Lise 3 öğrencisiyim ve okuluma bisikletle gidip gelmeye karar verdim yanlız her dönem gidip geleceğim için soğuk havalarda da yollarda olacağım. Sizlerden istediğim giyimim ve bisikletimin modifikasyonu hakkında bana yardımcı olmanız. yardımlarınızı bekliyorum.. ;) :eek:

• Beğen
Tepkiler: Selim Esener
@Ahmet Kazankaya

okula gitmeyi bende çok isterim ama malum insanlara birşey bırakılmaz anında ya çalınır yada çizerler nankör çok olunca :mad: kalın giyinmelisin atkıda takmalısın hava soğuk rüzgar yüzüne vuracağından yüz felci dahi geçirebilirsin sevgili dostum.. helede erken saatlerde.. :in:

@demiralatalay

Değişik güzergahlar belirlenip yola çıkılıyor. Aramızda görmekten keyif duyarız. :in:

Kesinlikle öncelikle okulda bisikletini nereye bırakacağın gibi bir sorun var önünde, Lise hayatımı hatırladığımda ben böyle bir şey yapsam kesinlikle o bisiklet bir dönemi çıkarmaz 1000km de yıpranmayacağı kadar yıpranırdı.

yardımınız için teşekkürler ama merak etmeyin okulumda öyle bir şey olmaz. ayrıca kıyafet konusunda eğer çok kalın giyersem kan ter içinde kalırım okula da öyle gidilmez :) başka ne tavsiye edersiniz ?

Windstopper giysiler var. Yelek vs. Birde kar maskesi aldın mı hiç birşey olmaz ;)

ahmet arnavutköy sultangazi turları yapalı yada yaparsan haberım olsun

termal içlik kullanırsan daha ince giyinebilirsin üstüne fakat yağmurlu ve karlı günlerde pantolonun ıslanacağından eşofman ile çıkıp okulda giyinebilme imkanın olması gerek..
bence yağışlı havalarda toplu taşıma kullan yağışsız havalarda bisikletle gidersin :)

Hergün işe gidip gelen biri olarak şunu söylemem lazım bu iş sana çok masraflı olacak ,ve yanlış giyim tercihinde hasta olacaksın.Ben yapıyorum çünkü 6 ayda yol parasından tam 500 tl kar ettim nefret ettiğim minibüslere binmedim ,işe hep zamanında yetiştim

kışın
1.içine uzun kollu bisiklet forması ter tutmayan
2.üstüne rüzgar,yagmur geçirmeyen ama terini dışarı atan hafif olan bir ceket
3.kafana polar bere ve yüzünü koruması için maske ve gözlük
4.ayakkabı tercihen goretex yagmurdan soguktan koruyan bir ayakkabı
5.okula gidince üstünü değiştirip hemen normal elbiselerini giymen lazım.
sıcak havalarda ise
kısa kollu tişört ter tutmayan bisiklet forması
ve yanında yedek elbiselerin .
kaskı eldivenleri yedek lastikleri ,pompayı,çamurluğu,lastik ipleri ve suluğu saymıyorum..birde mutlaka bagaj almalısın..

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Kazankaya
Herkese Merhaba...

Forumu neredeyse 1 yıldır takip ediyorum ama tanışmak bu güne kısmetmiş :)

Adım Mustafa Türkmen... Çocukluğum bisiklet üzerinde geçti 15 yaşında ufaktan profesyonelliğe atıldım ve ilk profesyonel bisikletim diyebileceğim (o zamanın şartlarında tabi...:) ) Bisan Art 920 - TE modelini aldım. Çeşitli yarışlara ve gezilere katıldım. Her akşam okuldan geldiğimde 5 saat ve her hafta sonu yaz kış demeden 15 - 17 saat arası antreman yaptım. Amacım triatlondu fakat okuldan ve zamanın şartlarından dolayı sporu istemeyerekte olsa bırakmak zorunda kaldım. Daha sonra değişik spor dallarında hakemlik ve direktörlük yaptım. Araya evlilik iş ve bebek te girince şuanda hepsinden koptum. Ama artık YETER :D diyorum. Forumu takip ettikçe içim kıpır kıpır oldu eski günlerim geldi aklıma :) Bisiklet Sporuna tekrardan başlamayı kafama koydum. Yanlız bisiklet konusunda sizin yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Şuanda Depoda duran Bisan bisikletimi modifiye edip daha sonra alacağım kadroya bunları aktarmak istiyorum... Sizce Düşüncem doğrumu veya 900 - 1000 tl arası yeni bir bisikletmi almalıyım şimdiden hepinize teşekkürler... Sizin gibi bu sporu gerçekten seven arkadaşlarla tanıştığıma çok memnun oldum...

@Murat sonkaya

Peki söylediğiniz şeylerle sahaya çıkmam bana ne kadara patlar ?

@Ahmet Kazankaya

forma 30 tl ,yagmurluk tipi rüzgar geçirmez 140 tl , ayakkabı en ucuzu 140 tl yüzün için maske 15 tl ben hepsini bir anda almadım önce forma ve maskeyi aldım sonra ayakkabı ile montu ...

http://www.gore-tex.com/cms-images/194/139/129116m.jpg
(link)

https://www.deltabisiklet.com/Pub/DeltaBisiklet/_Cached/c588f3f0b1e1c67a1d6c1b2fdffcb205_1812.jpg
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Kazankaya
Benim içimde de sendeki gibi bir sevda var işe gitmek açısından. Kafamdakini seninle de paylaşmak isterim acizane. Bence bir katlanır bisiklet edin. Sonra bisikleti elinde mi götürürsün, büyücek bir çanta ile omzuna mı asarsın nasıl yaparsan yap, gündüzleri okula giderken, bisikletin elinde, vasıta ile git. Okula giderken başlangıçta kan ter içinde kalmak, sonra onları terli vücut üstüne değiştirmek falan, biraz eziyet. Akşam çıkışta kurarsın bisikleti, eve kadar sürersin. İleride belki, vücut alıştıktan sonra sabahları da bisikletle gidebilirsin.

(link)

Sadece örnek olması açısından bir göz at. Tabii bunlar epey pahalı ancak ucuzları da olsa gerek burada.

Selamlar,
Istanbul'un herhangi bir yerinde zamana karşı deneme yapmak için parkur bilen var mı?
Aradigimiz özellikler:
- Parkurun tamamı tamamen duz ve cok cok az egimli olmalı.

- Trafik ışığı, tehlikeli sapak, yaya trafiği gibi yavaşlamaya veya durmaya neden olacak unsurlar olmamalı

- En az 20km uzunluk. Git gel olarak dusunuldugunde 10km de yeterli. Veya daha kısa bir parkurda tur atmak seklinde de olabilir, ancak tur atarken yapilan donusler frenlemeyi gerektirmemeli.

Uzun lafın kısası, fren kullanmadan yaklaşık 30 dakika son hız pedal cevirebilecegimiz egimsiz ve temiz zeminli yol ariyoruz. Uzak olması önemli degil.

Böyle bir yer bilen var mi?

Geri